Home
Blog
Bestemmingen
Jordanië rondreis van 10 dagen: route & tips

Jordanië rondreis van 10 dagen: route & tips

op 11 februari 2019
3 minuten leestijd
Jordanië rondreis van 10 dagen: route & tips

Jordanië is een wonderlijke bestemming met heel bijzondere must-sees. Wat wil je tijdens je rondreis zéker niet missen? Wij geven je de ultieme tips.

Dit pareltje in het Midden-Oosten is een bezoek meer dan waard. Maar veel van de mooiste bezienswaardigheden liggen flink verspreid door het land. Een rondreis is dus de ultieme manier om zoveel mogelijk van de Jordaanse schoonheid te zien. Wat dacht je van deze route?

Historische hoogtepunten in de hoofdstad Amman

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Je reis begint zeer waarschijnlijk in de hoofdstad van Jordanië. Misschien wil je meteen aan je rondreis beginnen, maar ook in Amman liggen een aantal erg mooie, historische bezienswaardigheden. Wat dacht je van de ruïnes van de Citadel van Amman, het Romeins Amfitheater en voor een meer moderne versie van de stad ga je naar de Adbali Boulevard.

Oude Romeinse ruïnes in Jerash

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Op een uurtje rijden van Amman ligt Jerash, de Grand Canyon van Jordanië. Je vindt hier één van de grootste Romeinse ruïnes ter wereld. Een bonte verzameling overblijfselen van tempels en stadspoorten van de verwoeste stad. Dezelfde dag nog kun je doorrijden naar je volgende bestemming, Madaba.

Religieuze trekpleisters: Madaba en Mount Nebo

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Madaba staat vooral bekend om een aantal prachtige kerken en op nog geen kwartiertje rijden vind je één van de religieuze hoogtepunten van het land: Mount Nebo. Dit is de plek waar Mozes uitkeek over het beloofde land. Geloof ons, je hoeft er niet gelovig voor de zijn om van dit uitzicht onder de indruk te zijn.

Drijven in de Dode Zee

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Uiteraard is ook de Dode Zee een must tijdens je rondreis door Jordanië. Wist jij trouwens dat de Dode Zee eigenlijk geen zee is, maar wel het laagst gelegen meer ter wereld? Nu is de omgeving niet bijzonder spectaculair te noemen en vind je aan de Dode Zee eigenlijk alleen maar resorts. Maar uiteraard wil je zelf even ervaren hoe het is om in dit zoute meer te drijven.

Hiken in Wadi Mujib

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Tijdens je ultieme rondreis door Jordanië is ook gedacht aan de actieve reiziger. Op zo’n half uurtje rijden van de Dode Zee kun je prachtig hiken in de spectaculaire kloof van Wadi Mujib. Je kunt hier prima op eigen houtje een paar uurtjes rondlopen, maar de echte avonturier kan ook een gids huren voor een grotere hike.

Dé ultieme trekpleister van Jordanië: Petra

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst
 

De oude stad Petra mag absoluut niet ontbreken tijdens je rondreis. Als je vroeg uit de veren bent, heb je de grootste kans om de grote hordes toeristen voor te zijn. Absolute aanrader, want het is ongelofelijk magisch door de 70 meter hoge Siq kloof naar het bekendste monument van Petra te lopen: de Khazne el-Firaun, de schatkamer van Petra.

Verder kom je tijdens de looproute indrukwekkend hoge rotspartijen, koningsgraven en een theater tegen. Verder is ook een bezoek aan het waanzinnig imposante klooster van Petra de moeite waard. Maar dit is niet voor de fainthearted, want je moet er wel een zware klim van een uur voor maken.

Zonsondergang in de Wadi Rum

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Tijdens een jeeptour in de Wadi Rum woestijn, het grootste beschermde gebied van Jordanië, beleef je een spectaculaire zonsondergang en overnacht je in een authentiek Bedoeïenenkamp midden in de woestijn.

Onderwater-walhalla van Jordanië: Aqaba

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst


Wil je na je indrukwekkende rondreis nog even relaxen op het strand en genieten van de ongelofelijk mooie onderwaterwereld van Jordanië, dan is Aqaba aan de Rode Zee een aanrader. Een dagje snorkelen, duiken of gewoon lekker bijkomen op je strandbedje? This is the place to be!

Tips voor je ultieme rondreis door Jordanië

 

  • Je eigen auto huren in Jordanië is goed te doen, al moet je er wel rekening mee houden dat het verkeer vooral in en rondom de grote steden behoorlijk chaotisch kan zijn. Maar de ultieme vrijheid tijdens je rondreis is priceless. Zorg wel voor een all-in verzekering, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Kosten? Zo’n 200 euro per


  • In Jordanië is donderdag de eerste dag van het weekend. Het verkeer is dan nog een stuk chaotischer dan op andere dagen, dus als je met je eigen vervoer onderweg bent, is dit misschien een fijne rustdag.

  • Trek meerdere dagen voor Petra uit. Twee- of driedaagse toegangspassen zijn maar een paar Jordaanse Dinar duurder en Petra is echt groot en mooi genoeg om je meerdere dagen te vermaken.

 

  • Tijdens je rondreis door Jordanië zijn er onderweg ook mooie bezienswaardigheden en uitzichtpunten. Zeker de moeite waard om ook hier even te stoppen en de sfeer van het land op te snuiven.

  • Je kunt online een Jordan Pass aanschaffen waarmee je toegang hebt tot zo’n 40 attracties in Jordanië - ook Petra! Schaf je de pas voor vertrek naar Jordanië aan, dan betaal je ook geen visumkosten.

Top reizen naar Jordanië

Reisorganisaties met reizen naar Jordanië

Meer blogs over Jordanië

Beoordelingen van Jordanië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.6
Cultuur
8.8
Stranden
7
Steden
7.7
Eten & drinken
7.9
Activiteiten
8.6