Koh Mak: een superchill eilandje in Thailand

Er zijn zoveel ‘Koh’s’ (eilanden) in Thailand dat het soms lastig kiezen is. Wil jij naar een klein en chill eilandje waar toch alles zit wat je nodig hebt? Zoek niet verder en ga voor Koh Mak.

Koh Mak: een superchill eilandje in Thailand

Ga je op vakantie naar Thailand dan zal je ongetwijfeld meerdere eilanden bezoeken. In Thailand zijn de meeste eilanden namelijk echte paradijsjes. Maar doordat Thailand zo’n populair vakantieland is, worden de eilandjes ook steeds drukker en toeristisch. Gelukkig is er Koh Mak: een klein en relaxt eilandje.

Sterallures

Koh Mak ligt in het oosten van Thailand, dichtbij de grens met Cambodja en is gemakkelijk bereikbaar met de boot vanaf het vaste land of het naastgelegen Koh Chang. Het eiland heeft de vorm van een ster en een omtrek van slechts 27 km.

koh mak thailand

koh mak

koh mak thailand 

Geen massatoerisme

Koh Mak is heeft prachtige stranden, aardige locals en een gezellig sfeertje. Maar toch is er geen massatoerisme. De locals hebben er namelijk voor gezorgd dat er geen resorts meer bij gebouwd mogen worden waardoor het eiland z’n eigen cultuur behoudt. Wel zijn er genoeg leuke accommodaties om uit te kiezen, van kleinschalige bungalows tot luxere resorts.

Activiteiten

Behalve chillen op één van de mooie stranden en een beetje rondcrossen met de scooter is er meer te doen op Koh Mak. Je kan bijvoorbeeld een kayak huren om zo langs een aantal mooie strandjes te gaan. Ook snorkelen is een aanrader en  als je wilt duiken kun je een tourtje boeken. En vergeet natuurlijk niet de zonsondergang te bekijken vanuit een leuk strandtentje!