Home
Blog
Bestemmingen
Must see’s in Patagonië: top 8 bezienswaardigheden

Must see’s in Patagonië: top 8 bezienswaardigheden

3 minuten leestijd
Must see’s in Patagonië: top 8 bezienswaardigheden

Patagonië is vanwege haar onwaarschijnlijk mooie, ruige en ongerepte natuur misschien wel één van de meest ultieme vakantiebestemmingen voor natuur- en outdoorliefhebbers. We geven je acht redenen waarom je deze bestemming vandaag nog wilt toevoegen aan je bucketlist.

Patagonië is een gebied dat zich uitstrekt over zowel het zuiden van Argentinië als Chili en wordt ook wel gezien als het einde van de wereld. De seizoenen zijn er omgekeerd aan de onze, dus in de Nederlandse zomer kan het in Patagonië erg koud zijn. De beste maanden voor een bezoek aan deze regio zijn november tot en met januari. De volgende acht plekken wil je zeker niet missen tijdens je reis.

1. Ushuaia

ushuaia
ushuaia
 

Ushuaia is om verschillende redenen een must tijdens je bezoek aan Patagonië. Deze meest zuidelijke stad ter wereld is dé uitvalshaven voor expeditiereizen en cruises naar Antartica. Ushuaia ligt in een prachtige omgeving omringd door bergen, het Beagle kanaal en het Tierra del Fuego Parque Nacional dat zich uitstekend leent voor prachtige trekkings. Ook zijn er diverse outdooractiviteiten mogelijk, zoals paardrijden, wandelen en mountainbiken. In de winter maak je een tocht met sledehonden, scheur je op een sneeuwscooter door de besneeuwde landschappen of ga je skiën of snowboarden.

2. Tierra del Fuego Parque Nacional (Vuurland)

vuurland
vuurland
 

Vuurland is het gebied op het uiterste zuidelijke puntje van Zuid-Amerika. Slechts een klein deel van dit gebied is toegankelijk voor toeristen. Het landschap is ruig en gevarieerd, de noordelijke veengronden breiden zich in zuidelijke richting uit naar een bosrijk en bergachtig landschap, met prachtige meren rivieren en gletsjervalleien. Een ideale bestemming voor wandelliefhebbers die van ruige en ongerepte natuur houden.

3. Torres del Paine

torres del paine
torres del paine
 

Torres del Paine is misschien wel het mooiste nationale park van Chili en dé ultieme bestemming voor wandelaars en alpinisten. In het park kun je onwaarschijnlijk mooie hiking routes doen in een landschap van gletsjers en gletsjermeren, bergtoppen van Torres en Cuernos en indrukwekkende ijsbergen en unieke flora en fauna. De meest uitdagende trekking is de W-trek, een tocht van ruim 75 kilometer. Het is een pittige meerdaagse tocht, maar je wordt beloond met ongelofelijk mooie uitzichten van gletsjers, watervallen en meren.

4. Parque National los Glaciares

parque national los glaciares
parque national los glaciares
 

In het zuidwesten van Argentinië ligt het immens grote Parque Nacional de los Glaciares, dat vanwege haar ongerepte schoonheid op de Werelderfgoedlijst staat. Het park is zo’n 600.000 hectare groot en beroemd vanwege haar reusachtige gletsjers en unieke biodiversiteit. De beroemdste gletsjer is de Glaciar Perito Moreno, waar nog regelmatig grote brokken ijs afstorten in het Lago Argentino. Aanrader is om een catamarantocht of gletsjerwandeling te maken om dit natuurgeweld van dichtbij te zien. De beroemdste trekking is die naar naar Laguna Los Tres en op de top van Mount Fitz Roy heb je prachtige uitzichten op de Los Tres gletsjer en de laguna.

5. Eilanden van Patagonië

patagonia isla grande
patagonia isla grande
 

Patagonië heeft een eigen eilandenarchipel van honderden kleine eilandjes en fjorden, gelegen in het zuiden van Argentinië. De eilanden zijn het best te bezoeken vanuit Ushuaia. Isla Grande de Tierra del Fuego is het grootste eiland en je kunt hier verschillende prachtige boottochten en cruises maken om het gebied te verkennen. Vanuit Puerto Montt kun je schitterende cruises maken.

6. El Calafate

el calafate
el calafate
 

El Calafate is een klein en gezellig dorp en dé toegangspoort naar hotspots als het Los Glaciares National Park, het Argentino meer en Canal de los Témpanos. Ook vind je hier één van de grootste nog actieve gletsjers ter wereld, de Perito Moreno die vanwege haar onwaarschijnlijk indrukwekkende schoonheid op de UNESCO-lijst staat. Dit natuurwonder wil je zéker van dichtbij aanschouwen. Vanuit El Calafate is een excursie naar de Upsala gletsjer meer dan de moeite waard.

7. El Chaltén

el chalten
el chalten
 

In het prachtige Los Glaciares National Park ligt het kleine bergdorp El Chaltén, ook wel de tracking capital of Argentina genoemd. Het is de belangrijkste uitvalsbasis voor wandelingen en meerdaagse trekkings. Het dorpje ligt behoorlijk afgelegen en is alleen te bereiken per vliegtuig via El Calafate en een aansluitende vier uur durende busreis. El Chaltén ligt aan de voet van de Cerro Torre en de Cerro Fitz Roy, ook wel Cerro Chaltén genoemd. Houdt er met het plannen van je trekking rekening mee dat het weer behoorlijk onvoorspelbaar kan zijn.

8. Puerto Madryn

puerto madryn
puerto madryn
 

Als je van wildlife spotten houdt en altijd al eens walvissen van dichtbij hebt willen zien, dan is Puerto Madryn the place to be. Een moderne stad aan de Atlantische kust en dé uitvalsbasis voor excursies naar de schiereilanden Peninsula Valdés, Gaiman en Punta Tombo waar je ’s werelds grootste pinguïnkolonies van het vaste land vindt. Voor het spotten van walvissen maak je vooral tussen juni en december de grootste kans in de wateren van Golfo Nuevo en Golfo San José en de kustlijn bij Caleta Valdés.

Top reizen naar Argentinië

Reisorganisaties met reizen naar Argentinië

Meer blogs over Argentinië

Beoordelingen van Argentinië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.6
Cultuur
7.5
Stranden
6
Steden
8.1
Eten & drinken
8.6
Activiteiten
8.9