Home
Blog
Bestemmingen
Op droomreis naar Hawaï: De mooiste plekken en absolute must-do's

Op droomreis naar Hawaï: De mooiste plekken en absolute must-do's

3 minuten leestijd
Op droomreis naar Hawaï: De mooiste plekken en absolute must-do's

Hawaï kan vanwege zijn schoonheid en vele bezienswaardigheden overweldigend zijn. Wij vertellen je wat je echt moet zien en doen om je vakantie compleet te maken.

Geweldige, indrukwekkende stranden, een beeldschone omgeving, relaxte inwoners en een must-visit voor de echte surfer. Dat is toch wel waar Hawaï bekend om staat. Gelukkig bieden deze eilanden, die ook bij de Amerikanen zelf favoriet zijn, nog zoveel meer. Wij kozen de mooiste, leukste en meest bijzondere dingen uit om te doen als je op vakantie gaat naar Hawaï. Waar wacht je nog op?

Dit moet je weten over Hawaï

Op Hawaï kun je niet rechtstreeks vliegen maar met een overstap in bijvoorbeeld Los Angeles of San Francisco is het - met 17 uur vliegen - prima te doen.

Hawaï bestaat uit verschillende eilanden (waarvan The Big Island, Oahu, Kauai en Maui de grootste zijn) die makkelijk binnen gemiddeld 45 minuten te bereiken zijn met Hawaïan Airlines. Deze vliegtuigmaatschappij vliegt meerdere keren tussen de grote eilanden wat ervoor zorgt dat je vrij flexibel bent wat betreft vluchttijden. De gemakkelijkste manier om je op de eilanden zelf te verplaatsen is met een auto. Openbaar vervoer is er bijna niet en de tours die je kunt nemen zijn vaak aan de dure kant. Je doet er dus goed aan om een auto te huren en zo het meeste van het land te zien.

vulcano Hawaï
vulcano Hawaï

whale Hawaï
whale Hawaï

De temperaturen in Hawaï zijn constant, waarbij het in het zomermaanden (mei t/m oktober) gemiddeld 29 graden kan worden en in de wintermaanden (november t/m april) gemiddeld 26 graden. De beste reistijd is dan ook april t/m juni of september t/m december. In andere perioden kan het erg druk zijn, aangezien Hawaï ook een favoriete bestemming onder de Amerikanen zelf is.

8x Dit moet je echt gezien hebben!

Wij tippen je acht must-sees en must-do's voor jouw reis in Hawaï.

1. Een bezoek brengen aan The Big Island (Hawaï)

vulcano Hawaï
vulcano Hawaï

 

Hawaï, ook wel The Big Island genoemd, is bijna twee keer zo groot als alle anderen eilanden en mag daarom niet ontbreken als je op vakantie gaat naar Hawaï. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij het Volcanoes National Park waar je de meest actieve vulkaan, de Kilauea, ter wereld kunt bezoeken. Of wat dacht je van het Pu'uhonua O Honaunau National Historic Park: dé plek om meer over de traditionele Hawaiaanse cultuur te weten te komen. Maar ook de watervallen en vele bijzondere stranden (waaronder het Black Sand Beach) zijn echte aanraders.

2. Pearl Harbour (Oahu)

pearl harbour
pearl harbour

De aanval op de Amerikaanse marinebasis in 1941 bracht Amerika in Tweede Wereldoorlog. Wanneer je een bezoek brengt aan deze plek kan het dan ook niet anders dat je bijzondere dingen tegenkomt. Denk hierbij aan een gedenkplaats boven het marineschip USS Arizona, maar ook het indrukwekkende museum is een bezoek waard zodat je meer leert over één van de grootste gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis.

3 . Maak een helikoptervlucht

helicopter Hawaï
helicopter Hawaï

 

Wil je de eilanden op een unieke manier ervaren? Boek dan een helikoptervlucht en kies een eiland die je graag van bovenaf zou willen zien. Een tip? De Oahu helikoptervlucht wordt als één van de mooiste vluchten gezien vanwege de uitgestrekte natuur en vele watervallen.

4. Regenboog Eucalyptusboom (Maui)

maui
maui

De Regenboog Eucalyptusboom in Maui dankt zijn naam aan de diverse kleuren (denk: geel, blauw, groen en soms paars) die de boomstam heeft. Deze bomen groeien vaak in laaglanden en lagere bergregenwouden en kunnen ook op Maui gevonden worden. Het is dan ook zeker de moeite om een bezoek te brengen aan deze boom dat echt een pareltje is om te zien.

5. Surfen bij North Shore (Oahu)

north shore
north shore

Surfen! Hawaï staat erom bekend. Of je nu als surfer naar meters hoge golven op zoek bent of jij je mee wilt laten voeren op de kleine maar mooie golven: in Hawaï heb je het allemaal. De North Shore in Oahu wordt gezien als het bekendste strand voor de ware surfliefhebber en is ideaal om naartoe te gaan, zelfs als je geen surfer bent! Op deze kustlijn zie je immers allerlei soorten surfers die een golf proberen te ‘berijden', van amateurs tot ware professionals. Dit spannende spektakel mag je zeker niet missen.

6. Waimea Canyon (Kauai)

waimea canyon
waimea canyon

De Grand Caynon van Hawaï: zo wordt de Waimea Canyon in Kauai ook wel omschreven. Deze Caynon is meer dan 1000 meter diep en bestaat uit rode rotsen en bergen die zijn begroeid met planten. Met zijn vele uitkijkpunten en mooi wandelingen is deze Caynon een natuurverschijnsel dat je niet mag overslaan als je een bezoek aan Hawaï brengt.

7. Honolulu en Waikiki

waikiki
waikiki

Zowel Honolulu als Waikiki zijn fascinerende plekken om te bekijken als je op vakantie in Hawaï bent. In Honolulu blenden de Aziatische en Hawaïaanse culturen prachtig in elkaar waardoor je de beste gerechten proeft en mooist gesproken talen hoort. Hoewel Waikiki erg toeristisch kan ogen (vanwege al zijn resorts) zijn er ook genoeg verborgen plekjes waar je volledig tot rust kunt komen en kunt genieten van de stilte om je heen. Plan dus zeker tijd in om deze plekken te bezoeken!

8. Snorkelen

turtles
turtles

Je kunt het iedereen vragen en ze zullen allemaal zeggen dat een vakantie in Hawaï niet compleet is als je niet hebt gesnorkeld. In Hawaï zijn dan ook genoeg plaatsen om dit te doen en te ontdekken wat voor prachtige schatten de onderwaterwereld in Hawaï verbergt. Koraal, kleurrijke vissen en andere bijzondere beesten is wat je tegen gaat komen en ontdekken als je letterlijk de sprong durft te nemen.

Top reizen naar Hawaï

Reisorganisaties met reizen naar Hawaï

Meer blogs over Hawaï

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8