Home
Blog
Bestemmingen
Reisdilemma: Canada of Amerika?

Reisdilemma: Canada of Amerika?

2 minuten leestijd
Reisdilemma: Canada of Amerika?

Amerika en Canada zijn ontzettend populaire bestemming voor een vakantie of rondreis. En niet zonder reden. Beiden landen hebben ontzettend veel te bieden: veelzijdige steden en waanzinnig mooie natuur. Maar voor welk land kies je nou voor je volgende trip?

Als natuurliefhebber ben je in Canada aan het juiste adres. Maar ja, dat ben je ook in Amerika. In de USA kun je fantastische roadtrips maken. Maar met een camper door Canada cruisen staat ook hoog op menig bucketlist. Het blijft een dilemma: Canada of Amerika?

Bruisende steden

Voor een stedentrip ben je in de Verenigde Staten aan het juiste adres. Wie wil er nou niet naar New York, San Francisco of Los Angeles? En natuurlijk wil je ook Washington, Portland en Las Vegas zien. Oh en wat dacht je van New Orleans en Miami?

vancouver canada
vancouver canada
 

Maar ook Canada heeft ook een aantal plaatjes van steden. Zo mogen Toronto, Montreal en Quebec City niet op je reis ontbreken. En aan de oostkant van het land pik je ook de hoofdstad Ottawa nog even mee. In het westen vind je steden als Vancouver en Calgary, maar deze regio is vooral geliefd om haar spectaculaire natuur.

Road trippin’

De Trans-Canada Highway van Newfoundland tot aan British Columbia (Canada) is één van de langste wegen ter wereld en de panoramaweg Icefields Parkway (Highway 93) is misschien wel één van de mooiste routes ter wereld. Tijdens je rondreis zie je de allermooiste plekjes van het immense land.

miami usa
miami usa
 

Maar Amerika doet als roadtrip-land niet onder aan Canada. Wat dacht je van de wereldberoemde Route 66 dwars door het land van Chicago naar Santa Monica of Highway 1 van Seattle via San Francisco en LA naar San Diego?

Wonderschone natuur

Beide landen hebben ongelofelijk mooie natuur. Canada telt meer dan 40 parken, terwijl je in Amerika kunt kiezen uit zo’n 60 nationale parken.

canada yukon
canada yukon
 

In Amerika sla je uiteraard Yellowstone National Park, Yosemite en de Grand Canyon niet over. In Canada is Banff National Park met het onwaarschijnlijk mooie Lake Louse bizar mooi. Maar ook Vancouver Island, Yoho en Kootenay National Park wil je niet overslaan. En Jasper National Park is eveneens een absolute must-see!

Beste van beiden

De prachtige Rocky Mountains vind je zowel in Amerika als Canada. Ook delen beide landen de Niagara Falls. Máár, moet gezegd worden, vanaf de Canadese kant heb je een beter uitzicht op alle drie de watervallen. In beide landen kun je ook prima op wintersport. Whistler is het Canadese wintersport walhalla en in Amerika vind je Aspen, Vail of de skigebieden in de Rockies in Utah en Colorado.

utah
utah
 

Je zou denken dat Canada iets heeft dat Amerika niet kent: ijsbergen, ijsberen en ongerepte, uitgestrekte ijslandschappen. En Canada heeft Yukon, één van de beste plekken ter wereld om het Noorderlicht te bewonderen. Maar goed, Amerika heeft Alaska, en dat ligt nog noorderlijker dan Canada! Wat dat betreft is Amerika iets veelzijdiger dan Alaska, want de Verenigde Staten strekken zich uit van de Noordpool (Alaska) tot Mexico (de zuidelijke staten).

Het eeuwige dilemma

Eerlijk gezegd kunnen wij nog steeds moeilijk kiezen tussen Canada en Amerika. Voor sommige reizigers zal het budget de doorslag kunnen geven. Canada is door een vervelende extra tax nét wat duurder dan Amerika. De budget traveller is dus wellicht in Amerika beter op z’n plek. Als je nou nog steeds niet kunt kiezen, dan kun je ook een combi-reis maken, waarbij je zowel het mooiste van Amerika als van Canada mee pikt. Beide landen hebben zo veel moois te bieden. Dus voor ons zal het altijd een dilemma blijven.

Top reizen naar Amerika

Mexico, Miami & Key West

Mexico, Miami & Key West

17 dagen
Individuele rondreis
Individuele rondreis
Geniet van zonovergoten stranden in Key West, het bruisende Miami en oude Maya-ruïnes en kristalhelder water in Tulum. Een reis naar deze prachtige bestemmingen is een perfecte combinatie van ontspanning en cultuur. Deze reis is de perfecte combinatie tussen relaxen en culturele sites bezoeken. Je start de reis in Miami en rijdt de prachtige route bij Key West. Vervolgens gaat de reis verder naar het veelzijdige Mexico. Via Cancun bezoek je het schier eiland van Yucatan en een van de zeven wereldwonderen Chitzen Iitza. Om de reis relaxt af te sluiten eindigen we deze reis in Cancun. Wij streven ernaar u de perfecte reis te bezorgen. En omdat iedereen uniek is en iedere wens anders, maken wij die bijzondere reis natuurlijk voor u op maat. Wij nemen u niet alleen mee naar prachtige bezienswaardigheden en de beste accommodaties, maar laten u proeven van de cultuur en natuur die de bestemming te bieden heeft.Persoonlijk advies, daar draait het om bij Travel Legends. Onze reisspecialisten gaan met u om tafel om de perfecte reis samen te stellen. Met behulp van contacten over de hele wereld ontvangt u uw reis op maat, met de hoogste kwaliteit voor de beste prijs. Wij willen altijd net iets meer bieden, kijken net iets verder en zetten graag een stapje meer. Daardoor kunt u zorgeloos op reis gaan.Niet alleen wij nemen u graag mee op een onvergetelijke reis, wij introduceren u aan de locals die hun ervaringen en tips graag delen. Zij zien dagelijks met eigen ogen de vele plekken en eigenschappen die deze landen te bieden hebben en hebben de regio voor altijd in hun armen gesloten. U kunt zich geen betere gids wensen!

Reisorganisaties met reizen naar Amerika

Meer blogs over Amerika

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8