Home
Blog
Bestemmingen
Thailand off the beaten track: de Mae Hong Son Loop

Thailand off the beaten track: de Mae Hong Son Loop

op 28 september 2017
1 minuut leestijd
Thailand off the beaten track: de Mae Hong Son Loop

Naast de paradijselijke stranden van het zuiden mag ook het noordwesten van Thailand niet ontbreken op je reis. Wil je naast Chiang Mai en Pai een flinke dosis extra avontuur, dan is de Mae Hong Son loop een aanrader.

Als je Pai ooit wel eens bezocht heb, dan weet je hoe curvy én waanzinnig mooi de route er naartoe is. Deze weg is onderdeel van de Mae Hong Son loop, een route van ongeveer 600 kilometer die loopt van Chiang Mai via Pai naar Mae Hong Son en via Mae Sariang en Doi Inthanon National Park weer terug naar Chiang Mai.

Adventure on two wheels

De route leidt je door de waanzinnig mooie landschappen van het noordwesten van Thailand. Dé allerleukste manier om deze loop te doen, is uiteraard op een motor of scooter. Not for the fainthearted, want je rijdt continue bergop- of afwaarts en je komt behoorlijk wat (haarspeld)bochten tegen. Maar zo ontzettend gaaf om te doen!

mae hong son loop
mae hong son loop

mae hong son loop
mae hong son loop

mae hong son loop
mae hong son loop
 

Been there, done that, got the certificate

De wegen zijn perfect onderhouden en je komt er niet veel verkeer tegen, maar het er zonder kleerscheuren vanaf brengen is alsnog een hele prestatie. Tip: je kunt bij de tourism office / de kamer van koophandel in Mae Hong Son een certificaat krijgen voor het afleggen van de avontuurlijke 1.864 bochten van dé Mae Hong Son loop. Woohoo, what a ride!

Bezienswaardigheden Noordwest-Thailand

Je kunt uitstapjes maken naar de sprookjesachtige Lod Cave tussen Pai en Mae Hong Son en de hoogste berg van Thailand Doi Inthanon in het prachtige gelijknamige nationaal park. Mae Hong Son zelf is een charmant stadje aan de grens met Myanmar en je komt er dan ook veel Birmese invloeden tegen. Het is ook een prachtige omgeving voor een (meerdaagse) trekking. Voor de allerlekkerste Thaise én Birmese gerechten ga je naar Salween River Restaurant.

Top reizen naar Mae Hong Son

21-Daagse rondreis Thailand Compleet

21-Daagse rondreis Thailand Compleet

21 dagen
Individuele rondreis
Thailand Compleet! Dat is nogal wat, maar deze 21-daagse rondreis maakt de belofte helemaal waar. Je gaat naar het zuiden, waar eilanden, stranden en de ruige rotsen en meren van Khao Sok je dagen zullen vullen. En naar het noorden, waar authentieke bergvolkeren in een decor van rijstvelden, valleien en bergen leven. In Centraal-Thailand maak je kennis met de geschiedenis. Ga fietsen langs de tempelruïnes van de voormalige koningsstad Ayutthaya en wandel over The Bridge on the River Kwai in Kanchanaburi, ooit onderdeel van de beruchte Japanse dodenspoorlijn.Dat is een top programma, denk je nu misschien. En dat klopt, maar we zijn er nog niet. Want je kunt naar de beroemdste drijvende markt en naar de mooiste waterval van Thailand. Je ontdekt de leukste buurten van Bangkok, trekt in Chiang Mai met de fiets de natuur in, je gaat in de jungle slapen in een boomhut en in een drijvend hotel. Voor velen maken ontmoetingen met de lokale bevolking een reis. Daar is op deze rondreis aan gedacht. Natuurlijk maak je al praatjes met de street food handelaren in Bangkok en op de avondmarkt van Chiang Mai, maar bijzonder zijn de bergvolkeren in Mae Hong Son en Pai, waar relatief weinig bezoekers komen en de Padong langnekken in het noorden van Thailand. Als je dit allemaal hebt gedaan en meegemaakt, sluit de reis af met een paar heerlijke dagen op een van Thailands mooiste eilanden: Koh Phangan. Het geeft je ook de mogelijkheid kennis te maken met Ang Thong, het verbluffende maritiem nationaal park of uitgebreid te gaan duiken of snorkelen.Zo'n gevarieerde en prachtige reis noemen wij vol vertrouwen Thailand Compleet!
Ayutthaya, Bangkok, Chiang Mai, Kanchanaburi, Koh Phangan, Pai, Mae Hong Son, Khao Sok, The Bridge on the River Kwai, Ang Thong
21-Daagse rondreis met chauffeur Noord-Thailand via Pai
22-Daagse rondreis Dwars door Thailand

22-Daagse rondreis Dwars door Thailand

22 dagen
Individuele rondreis
Deze 22-daagse rondreis Dwars door Thailand is zo vol en gevarieerd, dat we bijna niet weten wat we eerst moeten vertellen. Kijk daarom goed naar de dagomschrijvingen, dan zie je hoe ongelofelijk veel leuke verschillende ervaringen je op deze reis rijker wordt.Waar verheug je je het meest op? Op slapen in een boomhut in het tropische regenwoud? Of kun je niet wachten tot je in een rubberband de rivier afvaart, of kijk je uit naar een ontmoeting met de Padong langnek volkstam in Noord-Thailand, of juist naar Railay Beach op Krabi, een van de beroemdste stranden van Thailand (en dat zegt wat!).Dwars door Thailand betekent hier ook echt dat je de verschillende delen van Thailand gaat ontdekken. Dat is interessant, want ze zijn heel erg verschillend. Het noorden bestaat uit bergen en valleien, er leven bergvolkeren en je vindt er Mae Hong Son, een van de meest authentieke Thaise regio's die je maar kunt vinden.In Centraal-Thailand bezoek je uiteraard Bangkok, maar ook de grote drijvende markt Damnoen Saduak, een nogal vreemde treinmarkt, het voormalige koninkrijk Ayutthaya en de Bridge on the River Kwai!En het zuiden is tropisch regenwoud en strand. Ook daar vind je veel van terug in deze reis. Je gaat naar het oudste regenwoud van Thailand, Khao Sok, en Phuket en Krabi zijn je zon, zand & zee bestemmingen. Deze reis bewijst elke dag waarom Thailand een van de leukste vakantielanden ter wereld is. Een 22-daagse rondreis dwars door Thailand is rijk en onvergetelijk. Een reis die naar meer doet smaken....
Ayutthaya, Bangkok, Phuket, Krabi, Mae Hong Son, Railay, Damnoen Saduak, Bridge on the River Kwai, Khao Sok

Reisorganisaties met reizen naar Mae Hong Son

Meer blogs over Mae Hong Son

Beoordelingen van Thailand

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.8
Cultuur
8.8
Stranden
8.7
Steden
8.1
Eten & drinken
8.8
Activiteiten
8.8