Home
Blog
Bestemmingen
Top 25 dingen om te doen in Barcelona

Top 25 dingen om te doen in Barcelona

5 minuten leestijd
Top 25 dingen om te doen in Barcelona

Genoeg te doen voor wie nog nooit in Barcelona geweest is. Maar ook ervaren Barca-gangers kunnen hun hart ophalen met deze lijst. Hoeveel moet jij er nog?

Barcelona is misschien wel onze favoriete stad in Europa. Een weekend Barcelona is nooit ver weg, kan nog best betaalbaar en de combi van stad en strand verveelt nimmer. En met deze 25 dingen om te doen kan je Barca blijven ontdekken!

1. Loop over Las Rablas

Las Ramblas
Las Ramblas

Het is de bekendste straat van Barcelona, en misschien wel van heel Spanje. Las Ramblas - of la Rambla - is maar liefst 1.200 meter langen loopt dwars door de stad. Wist jij dat de Rablas ooit een rivierbedding was? De locals gebruikten het als riool, maar omdat dat al snel een vieze boel werd, werd de boulevard aangelegd.

2. Eet paella aan het strand

paella barceloneta
paella barceloneta

When in Spain… eet paella! De lekkerste paella van Barcelona eet je aan het strand van Barceloneta. Zondagmiddag is het vaste prik voor veel inwoners, dus wees er snel bij als je ook wilt genieten op een terras.

3. Chil in Parc de la Ciutadella

parc de la cituadella
parc de la cituadella

Het prachtige stadspark Parc de la Ciutadella is een bezoekje waard. In het weekend komen hier hordes mensen samen voor een picknick, live concert of verjaardagsfeestje. Neem een flesje rode wijn mee en een stokbroodje en je zal je hier prima vermaken.

4. Bezoek Park Güell

park guell
park guell

Park Güell is waarschijnlijk het meest populaire park van Barcelona. En het is natuurlijk ook prachtig! Weet wel dat het park durk bezocht wordt door toeristen en er voor delen van het park nu tickets gekocht moeten worden. Dit geeft je een tijdslot om het mooiste stukje van Park Güell te bezoeken. Een goede manier om de toeristen te beperken en te spreiden.

5. Aanschouw de Sagrada Familia

sagrada familia
sagrada familia

Is ‘ie ooit af? Naar verluid moet het grootste gedeelte van de Sagrada Familia nog gebouwd worden. Er wordt nog steeds hard gewerkt aan het meesterwerk van Gaudi, dat je overigens prachtig kunt aanschouwen vanaf de Bunkers del Carmel. Entree is niet meer goedkoop, maar je moet deze kerk toch eens - van binnen en van buiten - gezien hebben.

6. Maak een fietstocht

fiets tour
fiets tour

Huur een fiets of boek een tourtje om Barcelona te verkennen vanaf twee wielen. Ideaal om je relatief snel te verplaatsen en meteen wat van de stad te zien. Bovendien kan je zo makkelijk die heerlijke tapas er weer af fietsen! Net als in veel andere grote steden kan je ook elektrische stepjes huren in Barca.

7. Bezoek een museum

casa battlo
casa battlo

Om kunst zit je in Barcelona niet verlegen. Bezoek het Picasso Museum of vergaap je aan Gaudi’s architectuur in Casa Mila of Casa Battlo. Voetballiefhebbers halen hun hart op bij het clubmuseum van FC Barcelona. In het Born Cultural Centre leer je meer over de geschiedenis van Barcelona.

8. Eet tapas

tapas spanje
tapas spanje

Van patatas bravas tot calamares en Iberico tot manchego. In Barcelona kan je heerlijk eten, dus laat het je smaken. Hoe Spaanser hoe beter, dus volg de locals en bestel wat de buren hebben. Hoe kleiner het straatje, hoe lekkerder de tapas doorgaans!

9. Ga naar een pintxos-bar in Carrer de Blai

pintxos
pintxos

Pintxos zijn de kleine sneetjes belegd stokbrood met daarop een cocktailprikkertje. Deze eenhapsgerechtjes kan je het beste eten in een pintxos-bar in Carrer de Blai. Bewaar de stokjes en reken af wat je gegeten hebt. Must-do ervaring!

10. Pak een rooftop

rooftop barcelona
rooftop barcelona

Nuttig een biertje, drink een cortado of bestel een fancy cocktail. Op een rooftop in Barcelona geniet je in stijl van een subliem uitzicht.

11. Schommel met uitzicht

mirador d'horta
mirador d'horta

Over uitizichten gesproken… Voor een wel heel gaaf uitzicht neem je de metro naar Valldaura. Vanaf daar loop je in 15 minuten naar Mirador d’Horta. Langs de weg vind je daar een uitzichtspunt, maar wie even de berg opklimt komt bij een schommel terecht waar het uitzicht nog mooier is.

12. Picknicken bij Bunkers del Carmel

bunkers del carmel
bunkers del carmel

Iets bekender - maar niet minder mooi - is het uitzichtspunt bij Bunkers del Carmel. Deze bunkers zijn gebouwd in de Spaanse burgeroorlog en zijn nu een ideale plek voor een picknick with a view. Neem dus vooral iets te eten en te drinken mee, en je kan heerlijk een uurtje genieten hier.

13. SUP’pen

sup barcelona
sup barcelona

In Barceloneta wemelt het van de SUP-scholen en verhuur. Huur een SUP-board en train je core terwijl je vanaf het water van de skyline geniet. Wie nog nooit heeft geSUP’t doet er goed aan een lesje te nemen. Zwembroek aan en gaan!

14. Pak de kabelbaan naar Montjuic

montjuic
montjuic

Stap in de Telefèric de Montjuïc en verken de Montjuïcberg. Zowel in de kabelbaan als op de berg zal je genieten van mooie vergezichten. Ook het kasteel Castel de Montjuic is een bezoekje waard.

15. Bezoek de Tibidaboberg

tibidabo
tibidabo

Een andere mooie berg is de Tibidaboberg in het westen. Je kan hier mooi wandelen of het pretpark (met reuzenrad) bezoeken, terwijl je uitkijkt over heel Barcelona en de zee. Het is ons nog steeds een raadsel hoe de Temple of the Sacred Heart of Jesus op deze berg is gebouwd…

16. Kijk rond in Camp Nou

Camp nou
Camp nou

Camp Nou is het voetbalstadion van FC Barcelona en een must-visit voor voetballiefhebbers. In het station bevinden zich ook de kantoren van het bestuur en het clubmuseum. Maar de echte fan wilt natuurlijk een potje voetbal zien hier. Wees er op tijd bij als je een wedstrijd wil meepakken tijdens jouw bezoek aan Barcelona.

17. Shoppen op Passeig de Gracia

passeig de gracia
passeig de gracia

Het is een van de hoofdstraten van Barcelona en de duurste straat wat betreft koop- en huurprijzen. Aan deze straat staan onder andere Gaudi’s werken Casa Battlo en Casa Mila. De meeste mensen komen hier echter om te winkelen. Menig designermerk heeft een flagshipstore aan de Passeig de Gracia.

18. Struin door El Born

el born
el born

El Born is een van de leukste wijkjes van Barcelona. Je vindt hier fotogenieke straatjes (check vooral het ‘casa de las flores’), maar ook veel terrassen en barretjes. Voor eten en drinken - als een local - zit je in el Born daarom meer dan goed. In de oude markthal Mercat del Born vind je nu het El Born Centre de Cultura i Memoria.

19. Drink een sangria in Gracia

gracia
gracia

Gracia is sowieso een toffe wijk, maar een sangria drinken op Placa del Sol is toch wel het hoogtepunt. Kijk toe hoe de locals zich bij mooi weer verzamelen op het punt, een muziekinstrument erbij pakken en een flesje open trekken. Ondertussen geniet jij van een welverdiende sangria in het zonnetje.

20. Luister naar live muziek

live music
live music

Live muziek hoort bij Barcelona. Wie erop let, ziet opeens overal straatmuzikanten. Spot ze in het park, op een pleintje of op de drukke Ramblas. En anders kan je altijd nog een bar opzoeken waar live muziek is. Vraag de locals om tips!

21. Ontdek het nachtleven van Barcelona

night life barca
night life barca

Uitgaan in Barcelona begint laat! Maar omdat je natuurlijk ook pas laat gaat avondeten, is dat voor feestbeesten geen probleem. De clubs zijn doorgaans geopend van middernacht tot 6 uur ‘s morgens. Net als in Nederland zijn vrijdag en zaterdag echte stapavonden. Donderdag is een typische studentenavond. Dit kan schelen in de entreeprijzen.

22. Maak een boottochtje

las golondrinas
las golondrinas

Een typische boottochtje in Barcelona maak je in las Golondrinas. Zo heten de bootjes waarmee je door de oude haven en langs het strand van Barcelona kunt varen. Ze zijn echte klassiekers en bestaan al sinds 1888, destijds gemaakt voor de Wereldtentoonstelling. Meer dan 130 jaar geschiedenis dus!

23. Gotische wijk

Gotische wijk
Gotische wijk

Welkom in het Barcelona van de Middeleeuwen! In de Gotische wijk - Barri Gotic - ontdek je paleizen, binnenplaatsen en kerken. Je vindt hier onder andere het gemeentehuis, de kathedraal van Barcelona, Placa Reial en talloze andere bezienswaardigheden.

24. Aquarium Barcelona

barcelona aquarium
barcelona aquarium

Aanrader voor natuurliefhebbers en mensen met kinderen: het aquarium in Barcelona. Dit aquarium zal je niet teleurstellen. Wat te denken van een onderwatertunnel vanaf waar je haaien kunt spotten? Je vindt het aquarium - uiteraard - aan het water, bij de haven van Barcelona.

25. Font Magica

Font Magica
Font Magica

Last but not least is Font Magica. Oftewel, de magische fontein. Deze monumentale fontein is gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1929 en een van de tofste gratis activiteiten van Barcelona. Reis op een weekenddag af naar Font Magica en aanschouw een gratis schouwspel van verschillende kleuren licht en bijzonder geluid.

Top reizen naar Barcelona

Reisorganisaties met reizen naar Barcelona

Meer blogs over Barcelona

Beoordelingen van Spanje

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.1
Cultuur
7.6
Stranden
8
Steden
8
Eten & drinken
8.3
Activiteiten
8