Home
Blog
Bestemmingen
Top 25 dingen om te doen in San Francisco

Top 25 dingen om te doen in San Francisco

5 minuten leestijd
Top 25 dingen om te doen in San Francisco

‘Frisco’ behoort met haar steile heuvels, frisse zomers en ochtendmist tot één van de populairste steden van de Verenigde Staten. Vink jij de volgende 25 activiteiten ook af bij je bezoek aan deze wereldstad?

Denk je aan San Francisco dan zeg je direct ‘Golden Gate Bridge’ en ‘kabeltrams’. Deze metropool heeft echter nog veel meer te bieden. De stad is relatief klein, waardoor veel bezienswaardigheden dicht bij elkaar liggen. In korte tijd kan je dan ook veel gezien hebben van dit hip en pittoresk stukje Amerika.

1. Golden Gate Bridge

golden gate
golden gate

Met een lengte van 2,7 kilometer en hoogte van 227 meter is dit de beroemdste brug van de Verenigde Staten en hét pronkstuk van San Francisco. Aan de onderkant is 70 meter vrije ruimte open gehouden, zodat grote zeeschepen er onderdoor kunnen varen.

2. Alcatraz

alcatraz
alcatraz

Voorheen een zwaar beveiligde gevangenis, tegenwoordig een beroemd museum en Nationaal Park. ‘The Rock’ (Alcatraz) is alleen per boot bereikbaar. Al Capone, een beruchte gangster uit Chicago, is de bekendste gevangene die er gezeten heeft.

3. Tram tour

tram san francisco
tram san francisco

Touren in een kabeltram over de 43 heuvels waar San Francisco op gebouwd is, is een must-do aangezien de tram symbool staat voor de stad. Je kunt er drie routes afleggen. Eén begint vanaf het stadscentrum, een andere start vanaf Market Street (bij Union Square) en gaat richting het populaire Fisherman’s Wharf. De derde route rijdt door California Street.

4. Chinatown

chinatown
chinatown

Voor een dimsummetje als welkome middagsnack ga je naar Chinatown. Struin door drukke straten met fel versierde gebouwen en talrijke tempels. Grant Street is het hart van Chinatown. Je vindt hier ook de Drakenpoort, de toegangspoort tot dit stukje China in San Francisco.

5. Lombard Street

lombard street
lombard street

Acht scherpe haarspeldbochten over Russian Hill maken Lombard Street de bochtigste straat ter wereld. Cruise jij naar beneden op skates of mountainbike?

6. Fisherman's Wharf

fisherman wharf
fisherman wharf

Deze oude zeeliedenbuurt kent veel authentieke visrestaurants en hippe cafe’s. Eet er een vers gevangen zalm of zip aan een borrel terwijl je uitkijkt over het eiland Alcatraz.

7. Pier 39

pier 39
pier 39

In het oosten van Fisherman's Wharf vind je Pier 39. Dit is de plek waar grote groepen Californische zeeleeuwen samenkomen om languit te zonnen. Het spotten van deze dieren was nog nooit zo makkelijk. Pier 39 staat bij velen tevens te boek als een populair winkelgebied.

8. Union Square

union square
union square

Een centraal plein in de stad dat omringd wordt door veel winkels en bekende hotels, zoals San Francisco Grant Hyatt. Het plein grenst aan het theaterdistrict. Dé plek dus om je cultureel te vermaken.

9. Angel Island

angel island
angel island

Wanneer je je een dag wilt onderdompelen in de geschiedenis van de VS neem je de ferry naar Angel Island in het midden van de baai van San Francisco. Het eiland staat bol van de geschiedenis over de burgeroorlog van Amerika. Ook voor mooie fiets- en wandeltochten leent het eiland zich perfect. Wil je de drukte van de stad ontvluchten? Dan behoort een nachtje kamperen er ook tot de mogelijkheden.

10. Twin Peaks

twin peaks
twin peaks

Met 281 meter zijn de Twin Peaks de op één na hoogste heuvels van de stad. Mount Davidson is het hoogste punt van San Francisco. Het uitzicht op de omgeving is echter gaver vanaf de zelf ook al adembenemende Twin Peak buurt.

11. Coit Tower

coit tower
coit tower

Een mooi uitzicht heb je ook vanaf de, op Telegraph Hill gelegen, Coit Tower. Deze 64 meter hoge toren werd gebouwd ter ere van brandweerlieden in San Francisco. De toren lijkt opzettelijk overeen te komen met het einde van een brandslang, dit was echter nooit de bedoeling van de architecten.

12. Aquarium of the Bay

aquarium
aquarium

In het publieke aquarium op de hoek van Pier 39 sta je oog in oog met haaien, knuppelroggen, octopussen en andere waterdieren. Wanneer je het aandurft, mag je de haaien zelf voeren.

13. Golden Gate Park

japanese tea garden
japanese tea garden

Gezellig samenzijn doe je in het Central Park van San Francisco, die je aan de noordwestelijke zijde van de stad vindt. Ontdek er de mooie bloemencorso’s, speeltuinen, meren, monumenten en musea. Het is een welkome afwisseling van rust en natuur.

14. Japanese Tea Garden

golden gate park
golden gate park

In het Golden Gate Park waan je je in deze tuin voor een moment volledig in Japan. Niet ten minste vanwege de aankleding. Koop in deze Japanse oase te midden van de stad een gelukskoekje en drink er een heerlijk bakje thee.

15. Exploratorium

exploratorium
exploratorium

Je verruimt je blik letterlijk in hét museum over wetenschap, kunst en menselijke waarneming: Exploratorium. Laat je verrassen en doe vooral mee met de interactieve objecten voor een optimale beleving.

16. San Francisco Museum of Modern Art

moma
moma

Voor de ware kunstliefhebber is het museum voor moderne kunst een niet missen spot. Het van buiten al kunstig uitziende gebouw telt zeven verdiepingen. Elk niveau heeft weer iets nieuws te bieden. Check it out yourself!

17. The Walt Disney Family Museum

walt disney
walt disney

Houd je van interactie en animatie? Dan zit je bij het Walt Disney museum goed. Het gebouw is voorzien van de nieuwste technologie die Disney-helden tot leven te brengen. Een aanrader voor jong en oud!

18. Dineren in een world class restaurant

dining
dining

Uiteten gaan in San Francisco is een hele belevenis. San Fran staat te boek als één van Amerika’s beste culinaire steden. Kies je favoriete keuken: Chinees, Japans, Frans, Italiaans, Spaans, Marokkaans, Indiaas, Maleisisch, Mexicaans, Grieks, Russisch of een combinatie van deze invloeden en laat je verrassen door te gekke creaties van de chefkok.

19. Honkbalwedstrijd in AT&T Park

at&t
at&t

Honkbal is een populaire sport in de VS. Drink een biertje samen met Amerikaanse fans, ervaar de spanning van de match en feestelijke ambiance in het AT&T Park, de thuisbasis van de San Francisco Giants.

20. Duik in het nachtleven

grand view
grand view

Van cocktailbars, discotheken tot bruine cafe’s, in San Francisco kan je volop op stap. Voor een dansje met uitzicht over de stad ga je naar Grand View dat 39 verdiepingen hoog ligt. Mercury Supper Club is de grootste en bekendste discotheek. Tosca Café is geliefd onder de sterren. Loop jij hier Johnny Depp tegen het lijf?

21. Alamo Square

alamo
alamo

Aan dit stadspark vind je fotogenieke Victoriaanse huizen, welke in de volksmond de ‘Painted Ladies’ genoemd worden. De pastelkleurige huizen zijn vooral bekend uit de populaire tv-serie Full House van de jaren ’90.

22. Baker Beach

baker beach
baker beach

Ondanks dat San Francisco niet bekend staat om geweldige stranden, mag déze er wel zijn. Dit strand wordt zelfs tot de beste van heel Californië gerekend. Baker Beach staat vooral bekend om het gave uitzicht op de Golden Gate Bridge. En dat zie je nergens anders!

23. Ferry Building Marketplace

ferry building
ferry building

Een publieke markt, waar je foodie-hart sneller van gaat kloppen. Ontdek in elk tentje nieuwe smaken en geuren. Smullen geblazen!

24. Muir Woods National Monument

Muir woods
Muir woods

Je vindt dit bos, dat in de 19de eeuw tot nationaal monument benoemd is, vlak na de indrukwekkende Golden Gate Bridge. Kenmerkend zijn de Californische sequoia’s (mammoetbomen), die tot de oudste en hoogste bomen ter wereld behoren.

25. Palace of Fine Arts

palace of fine arts
palace of fine arts

Tussen Fisherman's Wharf en de Golden Gate Bridge is het verouderde Paleis voor Schone Kunsten niet te missen. Dit monumentaal neoklassiek bouwwerk leent zich perfect voor een rustige wandeling of ontspannen picknick.

Top reizen naar San Francisco

Reisorganisaties met reizen naar San Francisco

Meer blogs over San Francisco

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8