Via Krupp: 's werelds mooiste voetpad?

23 augustus 2014

Via Krupp is een historische geplaveid voetpad op het eiland Capri, in de Tyrreense Zee, aan de zuidkant van de Golf van Napels.

Het historische verharde voetpad verbindt het Charterhouse van San Giacomo en de Tuinen van Augustus met Marina Piccola. Het pad werd gebouwd tussen 1900 en 1902, en legt een verticale afstand af van ongeveer 100 meter door een reeks van haarspeldbochten, gebouwd in een rots. De paden lijken zo dicht bijelkaar te zitten dat ze elkaar bijna te lijken overlappen. Via Krupp wordt beschreven als 'een weg dat opzichzelf een kunstwerk is' vanwege de elegante haarspeldbochten, gerangschikt in harmonie met de rotswand, waar elke bocht weer een ander uitzicht biedt met een nieuw perspectief. Echt een visueel feest voor het oog!

Het pad is in opdracht van de Duitse industrieel -en staalmagnaat Friedrich Alfred Krupp gebouwd, die in het begin van de 20e eeuw, ingenieur Emilio Mayer vroeg deze te ontwerpen en te bouwen. Friedrich Alfred Krupp hield van het Italiaanse eiland Capri, waar hij elk jaar een aantal maanden verbleef in het Hotel Quisisana. Breng je zelf een bezoek aan het eiland Capri, dan mag een bezoek aan dit voetpad zeker niet ontbreken!