Wat is de beste reistijd voor een rondreis Nicaragua?

Rondreizen in Nicaragua staat gelijk aan surfen, vulkanen beklimmen, koloniale steden bewonderen en chillen op bountyeilandjes. Maar kan dat het hele jaar door of is er een aanbevolen reistijd?

Wat is de beste reistijd voor een rondreis Nicaragua?

Buurland Costa Rica is al mateloos populair, maar ook het minder bekende Nicaragua staat sinds een aantal jaar nu echt op de kaart. Isla de Ometepe met haar twee prachtige vulkanen en het omliggende grote meer is de trots van het land. Maar heb je ook die mooie stranden en koloniale steden gezien? Wij tippen je de beste reistijd voor een rondreis Nicaragua, zodat je alles op z’n best kunt ervaren.

Beste reistijd Nicaragua

Nicaragua kent een regenseizoen en een droog seizoen. De beste reistijd van Nicaragua qua lekker weer is uiteraard het droge seizoen, dat van november tot en met maart duurt. Temperaturen schommelen dan rond de 28 à 29 graden Celcius en het regent er nauwelijks, zeker niet tussen januari en maart. De Nicaraguanen zelf hebben in december en januari vakantie.

Regenseizoen: de voor- en nadelen

In april en mei lopen de temperaturen op tot boven de 30 graden Celcius en kan het erg benauwd worden in Nicaragua. Van mei tot en met oktober gaat het er goed los en valt er behoorlijk wat regen. Het voordeel van het regenseizoen is wel dat het land volledig in bloei staat. Alles is dan mooi groen. Overstoomde wegen maken reizen echter een stuk moeilijker. Schildpadden spot je aan de Pacifische kust in september en oktober.

schildpadden nicaragua

corn island

nicaragua