Home
Blog
Bestemmingen
Wauw: 7x de mooiste stranden aan de Côte d'Azur

Wauw: 7x de mooiste stranden aan de Côte d'Azur

2 minuten leestijd
Wauw: 7x de mooiste stranden aan de Côte d'Azur

Dit zijn de fijnste stranden van de rich and famous - in misschien wel het mooiste stukje Zuid-Frankrijk: de Cote d’Azur.

Je hebt vast wel eens van de Cote d’Azur gehoord, maar welk stukje Frankrijk is dit nu precies? En wat is er zo geweldig aan? Met de Cote d’Azur wordt het oostelijke stuk kust van Zuid-Frankrijk bedoeld. Steden als Cannes, Nice, Monaco en Saint-Tropez liggen aan de Cote d’Azur. Reden genoeg voor een tripje, niet waar? Dit zijn de mooiste stranden die je er wilt zien.

1. Calanque de Sormiou

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Aan de kust van Calanque de Sormiou vind je dit prachtige strand met helderblauw water. Voor bountystranden hoef je Europa klaarblijkelijk niet uit! Je moet wel even lopen om hier te komen (45 minuten) maar dan heb je wel wat. Liever lui dan moe? Maak dan wat mooie kiekjes van bovenaf. Je bereikt dit strandje met een dagtripje vanuit Marseille.

2. Plage de Paloma, Cap Ferrat

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Paloma Beach - oftewel Plage de Paloma - is een exclusief stukje strand. Voor een leuk bedrag kan je hier de hele dag genieten op een strandbedje en zwemmen in het heldere water. Naderhand wacht er een frisse douche op je. Dit privestrand is omringd met fijne restaurants om de dag af te kunnen sluiten met een heerlijk glas wijn.

3. Plage Notre-Dame, Porquerolles

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

In 2015 is dit strand uitgeroepen tot het mooiste strand van Europa, en wij snappen waarom. Plage Notre-Dame ligt op het eiland Porquerolles, dat je bereikt via een pont vanaf het schiereiland Giens, onder Hyères, of vanuit Toulon. 

4. Plage de Pampelonne, Saint-Tropez

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Dit strand is een van de bekendste stranden aan de Cote d’Azur. Het bevindt zich dan ook in Saint-Tropez. Plage de Pampelonne is vijf kilometer land en telt talloze beachclubs en restaurants. Heus niet allemaal onbetaalbaar! Hier wil je gewoon eens geweest zijn. Bij Club 55 heb je de meeste kans om een celebrity te spotten. Dit is de bekendste club van Pampelonne. 

5. Agay, Saint-Raphael 

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Deze badplaats staat bekend om de vele zandstranden aan uitgestrekte kustlijn. Naast heerlijk zonnebaden kan je hier ook actief aan de slag. Maak een wrakduik, ga waterskiën, zeilen of zeekajakken. Het uitzicht onderweg is schitterend! In de zomer kan het hier wel erg druk worden. Gelukkig telt de Franse Riviera nog veel meer strandjes. Huur een auto en verken de verborgen parels in de buurt! 

6. Cap Taillat, Ramatuelle

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Ten zuiden van Saint-Tropez ligt een klein schiereiland; Ramatuelle. Hier vind je een het verbluffende Cap Taillat. Langs de hele kust vind je hier vele prachtige zandstrandjes. Ultiem genieten hier, en dat zo dichtbij het drukke Saint Tropez!

7. Plage de la Grande Mer, Cassis

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Cassis is een leuke badplaats aan de Cote d’Azur, met bijbehorende mooie stranden. Het grote Plage de la Grande Mer is populair vanwege de centrale ligging en goede toegankelijkheid. Maak een wandeling langs de Promenade Aristide Briand, van waar je de vuurtoren van Cassis spot en een prachtig uitzicht hebt op de kust. 

Top reizen naar Frankrijk

20-Daagse rondreis Het beste van Vietnam en Cambodja

20-Daagse rondreis Het beste van Vietnam en Cambodja

20 dagen
Individuele rondreis
Wat een reis is dit! Liefhebbers van het echte Azië, reizigers die in contact willen komen met de lokale bevolking, die veel op het platteland willen zijn, die willen zien hoe men in Cambodja en Vietnam leeft en werkt, maar die ook benieuwd zijn naar de absolute hoogtepunten in deze regio, zitten helemaal goed met deze 20-Daagse rondreis Het beste van Vietnam en Cambodja.Vietnam en Cambodja delen een geschiedenis met Frankrijk. Ze behoorden in de 19e en 20e eeuw tot Frans Indochina, het koloniale gebied van Frankrijk in Zuidoost-Azië. Dat is nog altijd te merken, in de architectuur en in de keukens. Beroemd is het Vietnamese broodje Banh Mi, een overblijfsel uit Franse tijden, maar inmiddels vanwege de ingrediënten en smaken helemaal Vietnamees. Het platteland op deze rondreis bezoek je in de Mekong Delta in Zuid-Vietnam en Cambodja, waar de Mekong rivier uiteen wordt gereten in vele kleinere stromen en een landschap is ontstaan waar het water de baas is. Totaal anders, maar even fascinerend, zijn de rijstterrassen en bergen van Sapa in Noord-Vietnam. Net als de vissersgemeenschappen bij het Tonle Sap meer in Siem Reap in Cambodja.Het platteland is de spiegel van deze landen en ze zullen een onvergetelijke indruk maken, maar de extra's zitten 'm in de hoogtepunten van deze reis: Halong Bay, het spectaculaire merengebied vol rotspieken in Noord-Vietnam en Angkor Wat in Cambodja, het grootste religieuze monument ter wereld.Optioneel: als het je leuk lijkt en je tijd hebt, dan kun je deze rondreis completeren met een paar dagen aan het strand van het Thaise eiland Koh Chang.

Reisorganisaties met reizen naar Frankrijk

Meer blogs over Frankrijk

Beoordelingen van Frankrijk

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.2
Cultuur
7.5
Stranden
7.7
Steden
8.3
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.3