Wonderlijke wereld in Australië: Het Nambung National Park

In West-Australië ligt een eigenaardig landschap van verbazingwekkende natuurlijke kalksteen structuren: Het Nambung National Park. Een grillig woestijnlandschap waar de verweerde rotspieken van de Pinnacles uit gele zandduinen oprijzen.

Nambung National Park is een nationaal park in de Wheatbelt regio van West-Australië op zo'n 160 kilometer ten noordwesten van Perth. Het woord 'Nambung' is een inheems Australisch woord voor scheef of kronkelend, dat verwijst naar de rivier Nambung die uitmondt in dit gebied. Het park ligt aan de diepblauwe Indische Oceaan langs de idyllische kust en bevat spookachtige Pinnacles, die soms wel vijf meter hoog zijn. Ze werden zo'n 25.000 tot 30.000 jaar geleden gevormd in een tijdperk dat het zand nog onder de zeespiegel lag.

Een panoramische wandelroute loopt langs deze eeuwenoude kalksteenpilaren, waarvan er duizenden verspreid liggen over de woestijn. Het levert een griezelig, bijna buitenaards landschap op. Als je een bezoek brengt aan het Nambung National Park, kun je verblijven in het vissersdorp Cervantes. Hier vind je witte zandstranden, koraalrif en Lake Thetis, een zoutmeer dat krioelt van levende fossielen.

Een goed moment om de Pinnacles te bekijken is aan het einde van de middag, wanneer zich tijdens de ondergaande zon spectaculaire kleuren voor je uitvouwen. Tussen de pieken kun je wilde emoes, rosékaketoes en andere wilde dieren tegen komen en ook is er een documentatiecentrum voor meer informatie over het ontstaan van de Pinnacles en de biodiversiteit in deze regio.