Zéér gave USA must-see: De Grote Meren

Lake Superior, Lake Huron, Lake Michigan, Lake Erie en Lake Ontario vormen samen De Grote Meren. Het zijn schitterende zoetwaterbronnen in het noorden van de Verenigde Staten, vlakbij de Canadese grens.

Zéér gave USA must-see: De Grote Meren

‘Schitterend’ is eigenlijk een understatement voor de beschrijving van deze meren. In de periode van half mei tot half september is watersporten, hiken en feesten hier het devies. Check bij jezelf waar je behoefte aan hebt en kies het meest geschikte meer.

Lake Superior

Lake Superior beschikt over een eigen ecosysteem en een microklimaat. Het is het grootste meer van de vijfeenheid, waaraan ook Lake Superior Provincial Park onlosmakelijk verbonden is. Een gave manier om de omgeving te verkennen is per motor. Houd er overigens wel rekening mee dat  de wintermaanden flink koud kunnen zijn en het meer voor een groot deel bevriest.

Lake Huron

Bij Lake Huron wordt kraakhelder water gecombineerd met witte zandstranden. Pak je hippe zwemoutfit in voor de nodige waterpret en bereid je voor op romantische zonsondergangen aan de westelijke oever.

Lake Michigan

Surfliefhebbers opgelet! Lake Michigan is jouw place to be. Ook als wandelaar zit je hier goed. Maak te gekke trekkingen, waarbij gekleurde zandsteen kliffen en zandduinen jouw panorama zijn.

Lake Erie

Lake Erie is een hotspot voor zowel watersporters als feestgangers. Kajakken is een must-do! ’s Avonds uiteraard afgetopt met een drankje en een dansje.

Lake Ontario

Last but not least is Lake Ontario het kleinste meer van de vijf. En ook hier geldt, hul jezelf in jouw favoriete outdoor-outfit en gaan met die banaan!