Home
Blog
Foto van de dag

Reisinspiratie

41 blogs in de rubriek Foto van de dag
· Laurens Taekema
Foto van de dag - De Perito Moreno gletsjer
De Foto van de dag vandaag is er één van een adembenemend stukje natuur in Patagonië (Argentinië in dit geval): de Perito Moreno gletsjer.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Prachtig Mongolië
De foto van de dag vandaag: "Prachtig Mongolië". Door een post op Facebook met een foto van Mongolië en de leuke reacties hierop moest ik zelf ook weer terugdenken aan mijn bezoek aan dit mooie uitgestrekte land.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Aya Sophia in Istanbul
Deze kleurrijke foto van de Aya Sophia (of Hagia Sophia) is vandaag de Foto van de dag. De Aya Sophia is een voormalige moskee en kathedraal in het oude stadscentrum van Istanbul. Tegenwoordig is het een museum en één van de bekendste bezienswaardigheden van Istanbul.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Meisje in Laos
De Foto van de dag is dus deze keer één die gemaakt is in Laos. Wat een prachtig land met lieve mensen! Als ik aan Laos denk, dan enk ik als eerste aan deze mensen en ook aan de ontspannen sfeer in het land.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Zonsondergang bij Manuel Antonio Nationaal Park
Deze zonsondergang in Costa Rica is vandaag de Foto van de dag. De foto is genomen bij het Manuel Antonio Nationaal Park. Een erg mooie plek om apen, kikkers, vele vogels en luiaarden te spotten.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Olifanten in Chobe National Park
De foto van de dag is er vandaag één van enkele olifanten die we tijdens een "game drive" door het Chobe Nationaal Park in Botswana tegenkwamen. We vertrokken al vroeg en al snel zagen we tussen de bosjes deze prachtige dieren. Ze waren zich rustig aan het voortbewegen. Een mooi gezicht bij een opkomende zon!
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Tian Tan Boeddha in Hong Kong
De Foto van de dag is vandaag een "random foto" geworden. Na willekeurig het jaartal gekozen te hebben (2010) kwam ik uit bij deze foto van mijn bezoek aan Hong Kong. Dit is de Tian Tan Boeddha.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Kathmandu straat in in de avond
Het werd weer tijd: de Foto van de dag is deze keer een foto van mijn bezoek aan Kathmandu. Deze hoofdstad van Nepal lijkt net als New York ook nooit te slapen. Er lopen of fietsen altijd wel mensen door de straten. Althans in Thamel wel. Thamel is het drukke en chaotische stadscentrum van Kathmandu. Een zeer fascinerende plek al was het alleen al om die chaos overal.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Boer in China
Deze Foto van de dag geeft een klassiek beeld van een boer met buffel in China. Een prachtig schouwspel!
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Nazcalijnen in Peru
Deze foto is gemaakt in Peru. Het is een figuur dat onderdeel is van de Nazcalijnen. Dit zijn enorm grote tekeningen in het woestijnzand. Het zijn tekeningen van dieren en geografische vormen. Vanuit de lucht is dit schouwspel het beste te zien en dan besef je ook hoe apart het wel niet is.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Jongetje op Plein van de Hemelse Vrede
De foto van dit Chinese jongetje is gemaakt op het Plein van de Hemelse Vrede in Peking. Een gigantisch plein dat ook wel het Tiananmen-plein wordt genoemd. Het plein heeft een oppervlakte van maarliefst 440.000 m2 en er kunnen wel één miljoen mensen samenkomen!
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Salar de Uyuni
De Foto van de dag is van de Salar de Uyuni. Dit is een gigantische zoutvlakte in het zuiden van Bolivia. Dit is absoluut één van de hoogtepunten (letterlijk en figuurlijk, want de vlakte ligt op een hoogte van van 3650 meter!) van dit verder ook erg mooie land.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Vulkaan in Chili
Deze nieuwe Foto van de dag is gemaakt in het Noorden van Chili. In het Nationale Park Lauca om precies te zijn. Dit is een geweldig natuurgebied dat we hebben bezocht. De Parinacota hebben we daar op deze manier op de foto gezet.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Christus de Verlosser in Rio de Janeiro
Vandaag weer een nieuwe foto van de dag en dit keer is het een close-up. Veel mensen zullen het wel herkennen, want dit beeld genaamd Christus de Verlosser is het bekende standbeeld van Jezus Christus bovenop de Corcovado berg in Rio de Janeiro, Brazilië.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Potala paleis in Tibet (China)
Vandaag weer een nieuwe Foto van de dag en dit keer weer eens een foto van een bekend gebouw: het Potala paleis in Lhasa! Toch één van de meest gefotografeerde gebouwen in China en zeker in Tibet een begrip.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Mount Cook in Nieuw-Zeeland
Deze Foto van de dag is gemaakt toen ik onderweg was naar het Aoraki Mount Cook National Park. Het is wat mij betreft zo'n beetje het ideaalplaatje van Nieuw-Zeeland. Besneeuwde bergtoppen, groene bomen en dan die blauwe lucht en het superblauwe meer.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Blauwgestipte pijlstaartrog in Egypte
Vandaag weer eens een onvervalste Foto van de dag en dit keer is het een foto van één van mijn meest recente reizen. Dit was namelijk een korte reis door Egypte. Hier heb ik deze mooie rog met mijn onderwatercamera kunnen vastleggen.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Ballonvaart Yangshuo
Hier is weer een "Foto van de dag" en deze keer is het een foto die ik maakte tijdens een ballonvaart bij Yangshuo in China. Een erg mooie ervaring. De omgeving van Yangshuo leent zich uitstekend voor een ballonvaart.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Verkoopster in Cambodja
Deze verkoopster kwamen we onderweg tegen in Cambodja. Toen onze bus een tussenstop maakte bij een marktje hebben we bij haar een paar van de "rolletjes" gekocht die ze op de foto bij zich heeft.

Archief

>