Foto van de dag - Ballonvaart Yangshuo

Hier is weer een "Foto van de dag" en deze keer is het een foto die ik maakte tijdens een ballonvaart bij Yangshuo in China. Een erg mooie ervaring. De omgeving van Yangshuo leent zich uitstekend voor een ballonvaart.

Hier is weer een "Foto van de dag" en deze keer is het een foto die ik maakte tijdens een ballonvaart bij Yangshuo in China. Een erg mooie ervaring. De omgeving van Yangshuo leent zich uitstekend voor een ballonvaart. Mooie karstgebertes, de Li-rivier en Chinezen die met een buffel het land bewerken. Erg indrukwekkend.

Wij hebben zonder problemen deze ballonvaart kunnen maken in 2006, maar in 2009 zijn op dezelfde plaats vier Nederlandse toeristen omgekomen bij een ongeluk met een heteluchtballon. Heel erg tragisch en dat zet je zelf ook wel aan het denken... Dat geeft deze foto dus ook wel een dubbel gevoel. Daarna zijn de ballonvaarten vanuit die regio ook aan banden gelegd heb ik begrepen. Het gebied blijft overigens nog wel steeds een enorme aanrader om te bezoeken tijdens een rondreis of vakantie. Fietsen door de karstgebergtes is er erg mooi.

Foto door Laurens T

Bij de rubriek "Foto van de dag" tonen we een indrukwekkende, grappige of inspirerende foto uit onze eigen collectie.