Home
Blog
Opmerkelijk

Reisinspiratie

331 blogs in de rubriek Opmerkelijk
· Redactie
Vakantieverblijf Club Med kopen op Mauritius?
Ben je toe aan een eigen vakantiehuis en liefst ook op een exotische bestemming? Dan kun je nu je slag slaan, want de luxe vakantieketen Club Med gaat een aantal vakantieverblijven van de hand doen. Het betreft chalets in de Savoie in Frankrijk, maar ook optrekjes op het immer zonnige Mauritius.
· Redactie
Dubai populair tijdens Kerst
Je zou misschien verwachten dat tijdens de dagen rond Kerst, bestemmingen als Parijs, Wenen, Londen en wintersportgebieden in de Alpen en de Pyreneeën erg populair zijn. Uit een recent onderzoek van luchtvaartmaatschappij British Airways blijkt echter dat vooral de bestemming Dubai tijdens de feestdagen plots veel meer bezoek van toeristen heeft gekregen.
· Redactie
Hogesnelheidslijn China verbindt Peking met Guangzhou
China heeft recentelijk de langste hogesnelheidslijn ter wereld in gebruik genomen. Het spoor voor de hogesnelheidstrein heeft een lengte van maar liefst 2.298 kilometer en verbindt de Chinese steden Peking en Guangzhou met elkaar. Peking is natuurlijk de hoofdstad van China en het zuidelijk gelegen Guangzhou is economisch gezien eveneens een bijzonder belangrijke stad.
· Redactie
Hotels in de stijl van vliegmaatschappij Vueling
De Spaanse hotelketen Hoteles Catalonia en de luchtvaartmaatschappij Vueling hebben besloten de koppen bij elkaar te steken en over te gaan tot samenwerking. Ze gaan dit doen door gezamenlijk nieuwe hotels te openen, die de naam Vueling by HC Hotels zullen gaan dragen.
· Redactie
Liefdesverklaringen in Verona op de bon
Het Italiaanse Verona is de stad van Romeo & Julia, het wereldberoemde liefdesverhaal dat geschreven werd door William Shakespeare. In Verona is Casa di Guilietta, het huis van Julia, in elk geval onder verliefde stelletjes de meest populaire trekpleister. Een briefje op de muur plakken zou geluk in je liefdesleven brengen, maar het liefdesgeluk moet straks duur worden betaald.
· Redactie
Sterrenbeeld bepaalt het beste hotel
Heb jij ook altijd zo’n moeite met het uitkiezen van hét perfecte hotel? Kies je voor een hotel in het centrum met de kans op geluidsoverlast of ga je toch voor een hotel aan de rand van het centrum? Wil je een hotel met zwembad, met spa of graag zo basic mogelijk? Keuzes, keuzes … je zou er moe van kunnen worden. Misschien moet je het anders aanpakken en een hotel kiezen dat past bij je horoscoop.
· Redactie
Voorspellingen Maya’s leiden tot bijzonder reisgedrag
Het is bijna niet mogelijk dat je er helemaal niets van hebt meegekregen, want de voorspellingen van de Maya’s hebben al aardig wat stof doen opwaaien. De een zweert erbij dat ze gelijk hebben, de ander zegt dat de door de Maya’s voorspelde datum waarop de wereld zou vergaan, al een tijd geleden is verstreken en we dus gerust kunnen zijn. Hoe het ook zij, de kalender van de Maya’s heeft voor een aantal bijzondere reizen gezorgd.
· Redactie
Reisje naar de maan?
Je hebt rondreizen, je hebt verre rondreizen en je hebt wel heel erg verre rondreizen. Nou ja, of je wat dat laatste betreft echt van een rondreis kunt spreken, valt vooralsnog te bezien. In elk geval is een reis naar de maan een verre reis en bovendien nu te koop!
· Redactie
Op hoog niveau dineren in Nieuw-Zeeland
Als jij je geliefde eens wilt verrassen met een echt bijzonder etentje, dan vind je in Nieuw-Zeeland alvast een plek die van een hoog niveau getuigt. Het eten bevindt zich hier namelijk ook echt letterlijk op hoog niveau, om precies te zijn op de hoogte van een flink uit de kluiten gewassen boomhut.
· Redactie
Skyscraper Award voor New York
Je kunt het natuurlijk niet echt een verrassing noemen, aangezien deze stad in de Verenigde Staten ermee staat volgebouwd, maar toch is het een leuk nieuwtje. De allermooiste wolkenkrabber ter wereld is te bewonderen in, jawel, ‘The Big Apple’: New York. De winnende toren is ‘8 Spruce Street’ van de wereldberoemde architect Frank Gehry.
· Redactie
Tafelberg: Één van de 7 Natuurwonderen
Wist jij dat de Tafelberg in Kaapstad één van de 7 nieuwe natuurwonderen ter wereld is?
· Redactie
Backpacker Graham Hughes pakt wereldrecord
Onlangs zette soloreiziger Graham Hughes een nieuw wereldrecord op de kaart, namelijk het bezoeken van alle landen ter wereld in exact 1.426 dagen. Een bijzonder mooie prestatie van deze inmiddels 33-jarige backpacker, die precies op Nieuwjaarsdag 2009 aan zijn reis van bijna vier jaar begon.
· Redactie
Wereldrecord wereldreiziger
Alle landen van de wereld bezoeken … hoeveel zijn dat er wel niet, hoe lang doe je daar eigenlijk over en wat kost dat dan eigenlijk allemaal? Om precies te zijn kun je 201 landen bezoeken in 1.426 dagen, dat is althans het record dat backpacker Graham Hughes onlangs heeft neergezet.
· Redactie
Fins Lapland: schoon en gezond
Ben je op zoek naar een detoxreis, een kuuroord waar je aan je gezondheid kunt werken? Zie je echter nu al op tegen alleen maar groentesapjes drinken en elke ochtend om vijf uur zweten in de les Bikram yoga? Doen dan niet moeilijk en reis af naar Fins Lapland, want dat is minstens zo gezond en veel minder vermoeiend.
· Redactie
Kerstsferen in Thailand
Wie aan Thailand denkt, die ziet waarschijnlijk niet direct beelden van kerstbomen, kerstverlichting en andere kerstversieringen voor zich. Toch is Thailand momenteel al volop aan de gang met het bewerkstelligen van een fijne kerstsfeer en dat ondanks dat de bevolking voor 95 % het Boeddhistische geloof aanhangt.
· Redactie
Nationaal Park Afghanistan
Afghanistan heeft welgeteld slechts één nationaal park, te weten het Band-e-Amir Park dat gelegen is in de provincie Bamiyan. Het park ‘bestaat’ inmiddels alweer ruim drie jaar, maar heeft nog maar weinig toeristen getrokken. Enerzijds is dat begrijpelijk, anderzijds ook erg jammer.
· Redactie
Drijvende sushi op Necker Island
Je hebt luxe vakanties en je hebt super-de-luxe vakanties. Als je voor dat laatste wilt gaan, dan zit je op een van de vakantieresorts met een eigenaar die luistert naar de naam Richard Branson altijd goed, zoals op Necker Island, dat behoort tot de Britse Maagdeneilanden.
· Redactie
Slechtste hotel mateloos populair
Voor het beleven van een bijzondere reis hoef je soms helemaal niet zo ver te reizen. Sterker nog, je hoeft er zelfs het land niet voor uit, want in Amsterdam bevindt zich een hotel dat zo slecht is dat toeristen van over de hele wereld het willen meemaken. Je leest het goed ja: een slecht hotel.
· Redactie
Vakantie wijkt niet voor werk
Veel drukte op het werk is voor de gemiddelde Nederlander geen reden om de vakantie een poosje uit te stellen. Dit is een van de resultaten van het onderzoek dat in opdracht van het online reisbureau Expedia door Harris Interactive is verricht.

Archief

>