Met de trein van Londen naar New York?

De Russische Spoorwegen heeft een plan voorgesteld voor een treinverbinding tussen de oostgrens van Rusland met die van de Amerikaanse staat Alaska, waarmee het mogelijk wordt om van Londen naar New York te reizen met de trein.

Met de trein van Londen naar New York?

Onlangs presenteerde de president van de Russische Spoorwegen een plan voor een massale trans-Siberische snelweg die de smalle strook van de Beringzee tussen Azië en Noord-Amerika over moet gaan steken. Onder de naam 'Trans-Eurasian Belt Development' is het de bedoeling van het project om een snelweg aan te leggen naast de bestaande Trans-Siberische spoorlijn, samen met een nieuw treinnetwerk en olie- en gaspijpleidingen.

De nieuwe weg loopt over heel Rusland en koppelt het bestaande wegennet in West-Europa en Azië. De afstand tussen de westelijke en oostelijke grenzen van Rusland is ongeveer 10.000 km, een flinke roadtrip dus!

De kortste afstand tussen het vaste land van Rusland en Alaska is zo'n 88 kilometer. Hoe deze afstand overbrugd moet worden is nog onduidelijk, maar theoretisch zou het dus mogelijk moeten worden om van Londen over land naar New York te reizen :)