Nep sloppenwijk voor luxe toeristen

11 december 2013

Er wordt geschat dat wereldwijd één op de acht mensen in sloppenwijken leven. Het Emoya Luxury Hotel in Bloemfontein, Zuid-Afrika biedt nu een 'Afrika experience' in een heus luxe resort, dat lijkt op een sloppenwijk.

Hoewel het controversieel is, blijkt het zogenaamde 'sloppenwijk toerisme' steeds populairder te worden bij toeristen, die armoede op een persoonlijke manier willen meemaken. Het Emoya Luxury Hotel in Bloemfontein, Zuid-Afrika, gaat echter nog een stapje verder en heeft een heus luxe resort gebouwd, dat lijkt op een sloppenwijk.

In Shanty Town staan een tiental hutjes gemaakt van sloophout en golfplaten. Om het geloofwaardig over te laten komen zijn de kamers uitgerust met ezel geisers (boilers) en 'long-drops' (buiten toiletten).

"Miljoenen mensen leven in sloppenwijken in Zuid-Afrika" staat er op de Shanty Town homepage.

Om het allemaal nog erger te maken meldt de website: "Nu kun je een verblijf in een sloppenwijk ervaren in de veilige omgeving van een eigen wildreservaat. Dit is de enige sloppenwijk in de wereld die is uitgerust met vloerverwarming en draadloos internet".

De kamers kosten zo'n €60 per nacht, wat ongeveer een half maand salaris is voor de gemiddelde Zuid-Afrikaan.

Sinds het concept hotel afgelopen maart is geopend is er veel kritiek op geweest.

Wat vind jij van deze nep sloppenwijk?