Reuze badeend vindt nieuw thuis in Taiwan

20 september 2013

De reusachtige gele badeend van de Nederlandse kunstenaar Florentijn Hofman heeft sinds afgelopen donderdag een nieuw huis gevonden in Taiwan.

Reuze badeend vindt nieuw thuis in Taiwan

De reusachtige gele badeend van de Nederlandse kunstenaar Florentijn Hofman heeft sinds afgelopen donderdag een nieuw huis gevonden in Taiwan. Duizenden mensen keken juichend toe hoe de 18 meter hoge badeend de haven van Kaohsiung binnenkwam.

"We hopen dat bezoekers hier het geluk en de liefde van de eend voelen" sprak burgermeester Chen Chu tijdens de luidruchtige en kleurrijke openingsceremonie met muzikale optredens.

De gigantische badeend zal een maand te zien zijn in Kaohsiung. Hij krijgt echter direct te maken met de naderende tyfoon Usagi, die in kracht toeneemt richting het eiland. De opblaasbare eend zal leeg worden laten gelopen wanneer de storm de komende dagen het land bereikt.

De oorspronkelijke eend (een iets kortere versie van 16,5 meter) reist al sinds 2007 de wereld over en was al te zien in 13 verschillende steden in 9 landen, variërend van Brazilië tot aan Australië.

Is iemand deze gele badeend al ergens tegengekomen?