10 bespaartips voor op reis en tijdens je vakantie

10 bespaartips voor op reis en tijdens je vakantie

20 juli 2015
Niets is mooier dan reizen maken en op vakantie gaan. Maar het kan ook behoorlijk in de papieren lopen. Als je niet uitkijkt jaag je voortijdig je reisbudget er... Lees verder

Vakantie Turkije: check de gezondheidsrisico’s!

Turkije is een schitterend land waar vele Nederlanders op vakantie gaan. Maar let op: in Turkije kun je infectieziekten als hepatitis A en reizigersdiarree oplopen.

Lees verder
9 jul. 2015

Informatiedag 12 april: Ontdek de wereld van Sawadee

Op zondag 12 april organiseert Sawadee een informatiedag op haar kantoor in Amsterdam. De dag zit boordevol reisinspiratie, nuttige informatie en leuke activiteiten.

Lees verder
30 mrt. 2015

De Sawadee informatiedag

Komende zondag (1 maart) wordt de Sawadee informatiedag gehouden in Utrecht. Hier krijg je tips, inspiratie en informatie van enthousiaste reisexperts van Sawadee.

Lees verder
22 feb. 2015

Spectaculaire zonsondergang in Sydney

Afgelopen maandagavond werden de inwoners van Sydney getrakteerd op een prachtige zonsondergang, die ze vervolgens veelvuldig deelden op social media.

Lees verder
31 jul. 2014

Waarom je nù de Taj Mahal moet bezoeken

De Taj Mahal in India is 's werelds meest uitgebreide en bekendste mausoleum en trekt jaarlijks 3 miljoen bezoekers. Dat kan echter binnen vijf jaar wel eens gaan veranderen en in dit artikel lees je waarom je juist nù de Taj Mahal zou moeten bezoeken.

Lees verder
20 jan. 2014

10 tips om een jetleg te voorkomen

Lees hier onze 10 eenvoudige tips die je kunnen helpen om een jetleg te voorkomen na je volgende lange vlucht.

Lees verder
27 dec. 2013

Saoedi-Arabië nu open voor buitenlanders

Afgelopen week heeft Saoedi-Arabië een nieuw toeristenvisum programma gelanceerd waarmee het voor buitenlanders mogelijk is om de toeristische en historische bezienswaardigheden van het koninkrijk te bezichtigen.

Lees verder
9 dec. 2013

De 5 beste Japanse onsen

Wie tijdens een rondreis door Japan helemaal tot rust wil komen doet er goed aan om een bezoek te brengen aan een onsen. Om je op weg te helpen hebben we er vijf voor je op een rij gezet.

Lees verder
6 nov. 2013

De mooiste bergen ter wereld

Onze wereld is gezegend met vele spectaculaire bergen, die allemaal mooi zijn op hun eigen manier. Van Antarctica tot Japan, we geven je hier onze lijst van de mooiste bergen ter wereld.

Lees verder
1 nov. 2013

Koepel van het Capitool krijgt restauratie

De 150 jaar oude koepel van het Capitool in de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. zal vanaf volgende maand in de steigers staan voor een twee jaar durende restauratie.

Lees verder
24 okt. 2013

De beste vliegvelden voor een lange tussenstop

Je uren vervelen en ongemakkelijk zitten op een krappe stoel; wachten op een vliegveld op je aansluitende vlucht is nooit een pretje. We hebben de beste vliegvelden voor een lange tussenstop voor je op een rij gezet.

Lees verder
17 okt. 2013

Het Colosseum in Rome wordt gerenoveerd

Wie deze herfstvakantie een bezoek aan Rome brengt zal het Colosseum aantreffen in bouwsteigers. De lang geplande renovaties aan het Colosseum zijn onlangs begonnen en zullen zo'n drie jaar in beslag nemen.

Lees verder
16 okt. 2013

Alternatieven voor Amerika's gesloten Nationale Parken

Sinds begin vorige week zijn door de 'shutdown' in het Amerikaanse Congress alle 401 Nationale Parken in Amerika gesloten. Wij geven je enkele goede alternatieven voor een toch geslaagde Amerika rondreis!

Lees verder
10 okt. 2013

Nationale parken in Amerika gesloten tijdens 'shutdown'

Wie van plan is om de komende dagen door Amerika te reizen moet misschien wat bezienswaardigheden gaan schrappen. Tijdens de 'shutdown' zijn alle 401 Nationale parken in Amerika gesloten.

Lees verder
3 okt. 2013

Top 5 ijshotels ter wereld

Omarm je graag de kou, dan is een overnachting in een ijshotel een bijzondere ervaring om mee te maken. De mooiste ijshotels ter wereld vind je in onze top 5.

Lees verder
28 sep. 2013

De safariparken van Kenia

Een vakantie in Kenia is een kennismaking met het Afrika uit de reisboeken, niet dat uit het Journaal. Absolute must hier is een safari. De vraag is alleen nog waar!

Lees verder
3 sep. 2013

VIDEO: 10 manieren om andere culturen te beledigen

Erg belangrijk als je op reis bent: respect tonen voor de lokale cultuur. Daar kan nog wel eens iets in misgaan, vooral wegens ontbrekende kennis over die cultuur. Deze grappige video toont 10 voorbeelden.

Lees verder
20 jul. 2013

5 tips voor goedkopere vliegtickets

De wereld der onlinevliegtickets is een jungle. Maar als je er je weg leert vinden, kun je je vele euro’s besparen! Rondreis zet 5 zoektips voor je op een rij.

Lees verder
7 jul. 2013