Home
Blog
Reisadviezen

Reisinspiratie

157 blogs in de rubriek Reisadviezen
· Redactie
Vliegveld: hoe vroeg aanwezig?
Zo’n beetje elke vliegmaatschappij waarschuwt zijn reizigers om tijdig aanwezig te zijn op het vliegveld. Vaak is 3 uur van te voren het advies. En vaak zit je, als je dit advies opvolgt, je vervolgens dik 2 uur te vervelen achter de douane.
· Redactie
Airlines met beste entertainment
De aan- of afwezigheid van goeie entertainmentopties in een vliegtuig kan je vlucht maken of breken. Welke airlines staan bekend om hun vermaak in de lucht? Wij tippen er drie.
· Redactie
Rondkoekeloeren met Google Street View
Digitaal aan de wandel door Tokyo, Rio de Janeiro, Singapore of Sydney? Lang leve Google Street view. Een van de leukste tools van het hedendaags internet!
· Redactie
Top-3 onontdekt Europa
Europa heeft meer dan 50 landen, toch beschouwen we er hooguit 10 als geschikte vakantiebestemming. Onzin! Er is zoveel moois te ontdekken. Een top-3 onontdekt Europa.
· Redactie
Museumstad New York
New York City is een veelzijdige reisbestemming waar vanalles te zien en te beleven valt, zo ook op het gebied van museums. In New York zijn diverse museums  te vinden, maar welke zijn de belangrijkste en wat kun je er allemaal bezichtigen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste museums in New York, zodat je precies weet waar je moet zijn.
· Redactie
Rondreis Europa vol gratis activiteiten
Heb je zin in het ondernemen van een rondreis? Maak dan in plaats van een verre rondreis eens een lange rondreis, namelijk door Europa. Dat klinkt misschien als een dure aangelegenheid, maar dat hoeft helemaal niet. Hieronder vind je alvast een aantal tips voor gratis activiteiten in Europese landen.
· Redactie
Op reis voor een paar honderd euro
Als jij deze zomer graag op reis wilt gaan, dan mag een gebrek aan financiële middelen natuurlijk geen roet in het eten gooien. Gelukkig zijn er voldoende manieren om er even een paar dagen tussenuit te piepen, zonder gelijk de hoofdprijs te hoeven betalen.
· Redactie
Betaalbaar op vakantie in het hoogseizoen
We willen graag op vakantie gaan en liefst ook met het hele gezin. Dan ben je dus al snel gebonden aan de schoolvakanties en dat betekent dat je in het hoogseizoen op reis moet gaan. Wat de kosten betreft, is het hoogseizoen niet bepaald vriendelijk voor de portemonnee, maar niet op reis gaan, dat vinden we ook geen optie. Hoe zorg je er dan voor dat je de vakantie deze zomer betaalbaar houdt?
· Redactie
Djoser geeft reisadvies op maat tijdens informatiedag
Reisorganisatie Djoser heeft al meer dan een kwart eeuw ervaring met het organiseren van verre rondreizen. Een prima partner dus, als je van plan bent om in een ver land te gaan rondreizen maar nog niet precies weet wat je te wachten staat.
· Redactie
De mooiste rondreizen per trein wereldwijd
De wereld rondreizen … dat kan op allerlei manieren. Zelf per (huur)auto een rondreis maken, geeft je veel vrijheid, maar denk ook eens aan het ondernemen van een rondreis per trein. In de trein zie je namelijk veel meer en het heeft ook wel iets bijzonders, zo’n rijdende hotelkamer. Onderstaande treinreizen worden tot de mooiste van de wereld gerekend.
· Redactie
In de meivakantie naar Spanje?
De meivakantie zit er weer aan te komen en dat is een mooie kans om er even tussenuit te piepen. Vlieg bijvoorbeeld naar Spanje; naar het mooie Malaga of naar een van de zonovergoten Spaanse eilanden!
· Redactie
Voordelige verre reizen
Het maken van een verre reis hoeft lang niet altijd een vreselijk kostbare onderneming te zijn. Het ligt er maar net aan in welke periode je op reis gaat en ook is de ene bestemming nu eenmaal voordeliger dan de andere. Hieronder volgen enkele tips voor een relatief voordelige tropische vakantiebestemming.
· Redactie
Rustige stranden in Californië en Florida
Na verschijning van dit artikel is het natuurlijk twijfelachtig hoe ‘waar’ onderstaande informatie nog zal zijn, maar toch willen we je de best bewaarde Amerikaanse geheimen op strandgebied niet onthouden!
· Redactie
Neem je verstand mee op vakantie
Het is opvallend hoeveel reizigers zich tijdens de vakantie ineens gaan gedragen als doorgewinterde avonturiers, compleet met het beoefenen van extreme sporten of andere adrenalineverhogende activiteiten. Natuurlijk is het leuk om tijdens je vakantie eens iets nieuws te proberen, maar doe geen gekke dingen.
· Redactie
Treinen tussen Singapore en Maleisië
Singapore en Maleisië zijn buurlanden en het is dan ook geen gek idee om een rondreis door beide landen te combineren. Om het reizen tussen de twee landen te vereenvoudigen en de reistijd te verkorten, zijn Maleisië en Singapore overeengekomen om een nieuwe spoorlijn aan te leggen, waarmee een snelle treinverbinding kan worden gerealiseerd.
· Redactie
Gratis bezienswaardigheden Nieuw-Zeeland
Een verre reis is vaak al duur genoeg, dus dan is het fijn als je op de plek van bestemming weet waar zich gratis bezienswaardigheden bevinden. Een rondreis door Nieuw-Zeeland hoeft op deze manier echt niet de hoofdprijs te kosten. Speur naar goedkope vliegtickets, boek een accommodatie als deze in de aanbieding is en leef je uit tijdens een (of meer) van onderstaande tips voor trips.
· Redactie
Johannesburg per toeristenbus
Als toerist kun je niet om de opvallende, rode dubbeldekkerbussen heen, die in diverse steden in de wereld zogeheten ‘City Sightseeing Tours’ aanbieden. Vanaf het dek van de bus kun je alle bezienswaardigheden van een stad goed overzien en als je een plek graag nader wilt bestuderen, dan stap je gewoon uit en later weer op.
· Redactie
Romantische reistips voor Valentijn
Oh la la, het is weer bijna Valentijnsdag en wat is er nu romantischer dan je geliefde mee op reis nemen? Natuurlijk is een weekend naar Parijs altijd een goed idee, maar er zijn ook nog tal van leuke andere opties.
· Redactie
Accommodaties bij allergie
Als je allergisch bent aangelegd, dan kan overnachten in een hotel soms een ware crime zijn. Het maakt daarbij niet uit of de accommodatie is gekwalificeerd met het maximum aantal sterren, want voor een prettig verblijf in een hotel of pension, kun je als allergisch persoon beter op andere factoren letten.

Archief

>