Home
Blog
Reisadviezen

Reisinspiratie

157 blogs in de rubriek Reisadviezen
· Redactie
Locals van Thailand geven tips
Het is eigenlijk dé gouden tip voor elke vakantie, of je nu een verre rondreis maakt of een weekend een stedentrip onderneemt: het voorbeeld van de ‘locals’ volgen! Dit brengt je namelijk altijd op de betere onverwachte plaatsen. Het is dan ook een leuk idee om een website met tips van locals te maken en dat is precies wat met de website LocalTipsFromThailand.com is gerealiseerd.
· Redactie
Top spots om te surfen
Als je van surfen houdt, dan reis jij tijdens je vakantie natuurlijk naar een plaats ergens aan de kust. Reis echter niet naar zomaar een plek, maar kies voor een van de plaatsen die tot de beste surf spots van de wereld gerekend mogen worden. Hieronder lees je welke dat bijvoorbeeld zijn.
· Redactie
Tips voor een wereldreis
Droom jij net als vele anderen al jaren van het maken van een wereldreis? Grijp het nieuwe jaar dan aan om niet langer alleen maar over die verre rondreizen te dromen, maar er ook eens realiteit van te maken. De mogelijkheid om een wereldreis te gaan maken, is dichterbij dan je denkt, maar je moet natuurlijk wel weten hoe je een en ander het beste kunt aanpakken.
· Redactie
Accommodaties op het water
Reis jij graag per boot of hou je ervan om je vakantie ergens aan het water te vieren? Ga dan nog een stapje verder en kies ook voor een overnachtingsplek op het water. Er zijn wereldwijd diverse accommodaties te vinden waar je op het water kunt verblijven. Hieronder volgen alvast enkele voorbeelden.
· Redactie
Bezoek in Japan een onsen!
Ben jij ook zo dol op een volledig ontspannende spa-ervaring? Dan moet je tijdens een rondreis door Japan zeker eens een bezoek brengen aan een onsen. Dit is een typisch Japanse badgelegenheid met thermaal water. Je vindt de onsens op diverse plaatsen in Japan, dus er is altijd wel eentje in de buurt.
· Redactie
Bussen tussen Thailand en Cambodja
Heb je zin in het maken van een verre rondreis en zou je daarbij ook wel meerdere landen willen bezoeken? Je kunt er altijd voor kiezen om te zoeken naar een goedkope vlucht, maar het is fijn om te weten dat er ook andere opties bestaan, zoals een bus die je van het ene naar het andere land vervoert.
· Redactie
Go Card Australië
Als je door het Australische Zuidoost-Queensland wilt gaan reizen dan kun je nu ter plaatse gebruikmaken van een gloednieuw soort kaart. Met deze kaart, de Go Card geheten, kun je als toerist onbeperkt reizen voor een vast bedrag en een bepaald aantal dagen. 
· Redactie
Noorderlicht spotten in 2013
Als jij het Noorderlicht wel eens zou willen bewonderen dan is 2013 hét jaar om dat te gaan doen. Experts op het gebied van het Noorderlicht zijn het er namelijk over eens dat de winter van 2013 echt een topseizoen zal zijn voor het spotten van het Noorderlicht.
· Redactie
De beste reisbestemmingen in 2013
Het einde van 2012 zit er alweer aan te komen. Hopelijk kun je terugkijken op een geslaagd jaar met een of meer mooie reizen. Misschien ga je in de laatste weken van dit jaar nog wel op reis en anders bieden deze laatste weken van het jaar alvast een mooie gelegenheid om eens na te denken over bestemmingen die je volgend jaar niet mag missen.
· Redactie
Luxe overnachtingen voor weinig
Goedkoop overnachten in een luxe hotel met vier of zelfs vijf sterren … wie wil dat nu niet? Tijdens de HotelWeek kun jij wat dit betreft je slag slaan, want dan worden overnachtingen in de meest luxe hotels in Nederland en vier andere landen, voor bijzonder fijne prijzen aangeboden. De periode waarin je voordelig een luxe hotel kunt boeken is 6 tot 13 november en de periode waarin je in het hotel kunt overnachten, ligt tussen 1 en 13 januari 2013.
· Redactie
Cursus rijden met een camper
Als je alleen maar gewend bent om met een auto te rijden en je moet dan ineens de weg op met een camper, dan kan dat nogal onwennig zijn. Zeker als je ook nog eens van plan bent om met een camper een rondreis te gaan maken door een onbekend land, waar ze misschien wel aan de andere kant van de weg rijden. Een korte cursus is dan geen overbodige luxe.
· Redactie
Lonely Planet’s topbestemmingen
Eenmaal raden welke stad op de tweede plaats is komen te staan in de top tien van te bezoeken steden; een lijst die onlangs is samengesteld door Lonely Planet … Amsterdam! Wat een eer, na San Francisco in de Verenigde Staten, vindt de redactie van de Lonely Planet reisgidsen Amsterdam de beste stad om te bezoeken.
· Redactie
Gratis bezienswaardigheden in Sydney
Sydney is een fantastische stad, een wereldstad! Sydney is helaas niet goedkoop en ook de reis ernaartoe kost je aardig wat duiten. Dan is het goed om te weten dat je in Sydney ook allerlei bezienswaardigheden kunt bezoeken die gratis zijn. Enkele van die bezienswaardigheden worden hieronder besproken. Lees mee en doe er straks je voordeel mee tijdens een rondreis door Australië!
· Redactie
Tips voor zwarte zaterdag
Reis jij komend weekend af naar het zonnige zuiden? De kans is dan erg groot dat je terechtkomt in de verkeersdrukte van de dag met de dramatische naam: zwarte zaterdag. Als jij op deze beruchte dag op pad moet, dan kun je nog snel je voordeel doen met onderstaande tips.
· Redactie
Gezondopreis.nl
Veel Nederlanders maken momenteel graag gebruik van de vele kortingen die er op last minute reizen te behalen zijn en boeken daarom nog snel een last minute strandvakantie of verre rondreis. Wat echter iets te vaak wordt vergeten, is dat er voor sommige landen bepaalde gezondheidsrisico’s gelden. Risico’s waartegen jij je, ook last minute, nog prima kunt indekken.
· Redactie
Gratis bezienswaardigheden Barcelona
Tijdens een vakantie vliegt het geld soms wat al te snel je portemonnee uit, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Als je tijdens een rondreis door Spanje bijvoorbeeld de stad Barcelona bezoekt dan zijn er een hoop mogelijke bezienswaardigheden. Kies dan voor het bezichtigen van plekken waar je helemaal voor nop naartoe kunt!
· Redactie
Bangkok per fiets
Bangkok per fiets? Een hele leuke ervaring en iets wat je als Nederlander eigenlijk niet mag overslaan! Lees hier waarom je fietsen in Bangkok zeker moet doen.
· Redactie
Tips voor een vliegreis met kids
Met kinderen een vliegreis ondernemen is soms een hele klus. Als je geluk hebt vallen ze na een kwartier kleuren in een diepe slaap en worden pas wakker op het moment dat de ‘fasten seatbelts’ lampjes gaan branden. Hier volgen enkele tips voor een vlekkeloze vliegreis met kinderen.
· Redactie
Verrassingsreis via Thomas Cook
Kun je maar niet beslissen wat dit jaar je reisbestemming moet worden of laat je je graag een keer verrassen? Boek dan nu via Thomas Cook een rondreis met een onbekende bestemming. Onder de noemer ‘Destination Unknown’ biedt Thomas Cook namelijk reizen aan tegen een vast budget en met enkele zekerheden, maar je weet niet waar je naartoe gaat. Spannend!

Archief

>