Eten in Jordanië

Eten in Jordanië

2 oktober 2011
Het wonderschone Jordanië is een fantastische bestemming voor een rondreis. Dat je er kunt genieten van talloze mooie bezienswaardigheden weet je vast al... Lees verder

De mooiste plekjes van Nieuw-Zeeland

Als je van uitgestrekte natuur en rust houdt, dan moet je zeker een keer een reis naar Nieuw-Zeeland ondernemen. Het land is echter nogal groot, daarom is het handig om in elk geval een paar plekjes te weten die zo mooi, indrukwekkend of rustgevend zijn dat je ze eigenlijk niet mag missen.

Lees verder
29 sep. 2011

L.A. art scene

Vanaf 2 oktober aanstaande kun je in Los Angeles alles te weten komen over het ontstaan van de ‘art scene’ van deze indrukwekkende stad. In tal van lezingen en tentoonstellingen zal stil worden gestaan bij diverse aspecten, stromingen en tijdsbeelden.

Lees verder
26 sep. 2011

Internationaal modefilmfestival Parijs

Dit jaar wordt in Parijs voor de vierde keer het internationale modefilmfestival gehouden. ‘A Shaded View of Fashion Film (ASVOFF) is de titel van het door journaliste en ‘cultpersoon’ Diane Pernet georganiseerde festival.

Lees verder
22 sep. 2011

Alleenreizende kinderen

Maandelijks reizen duizenden kinderen helemaal alleen met het vliegtuig, bijvoorbeeld omdat ze een tijdje bij opa en oma in Italië gaan logeren, of bij een ouder die elders in de wereld woont. Er zijn enkele luchtvaartmaatschappijen die geen minderjarige kinderen zonder toezicht meenemen, maar de meeste maatschappijen doen dat wel.

Lees verder
18 sep. 2011

Word een local

Vind je het ook zo vervelend om tijdens je vakantie het gevoel te hebben er niet echt bij te horen? Je bent een toerist en zo bekijken mensen je ook, met als gevolg dat je overal de toeristenprijs betaalt, de taxi een omweg neemt en je alleen op plaatsen komt die in je reisgids staan. Dan kan anders, door te integreren.

Lees verder
17 aug. 2011

Wandelen tussen wilde dieren

Als je het leuk vindt om lange wandeltochten door natuurparken te maken of zelfs te kamperen in de vrije natuur, dan zul je regelmatig oog in oog komen te staan met de oorspronkelijke bewoners. Nu is dat wat ongevaarlijke dieren betreft geen probleem, maar wat doe je als er ineens een beer op je pad komt?

Lees verder
12 aug. 2011

Prijsbewust reizen

Je gaat op reis met een bepaald budget in gedachten, maar tijdens je vakantie vliegt het geld je portemonnee uit. Voor veel mensen is dit vast herkenbaar, maar wat kun je ertegen doen? Hier volgen enkele tips om de uitgaven tijdens je reis een beetje in bedwang te houden.

Lees verder
11 aug. 2011

Samen op vakantie

Veel mensen zien samen op reis gaan als de ultieme relatietest. Als je een vakantie met zijn tweeën overleeft, dan zit het wel goed met de verbintenis, dat is de gedachte. Je kunt elkaar tijdens een gezamenlijke reis extreem op de proef stellen, maar waarom zou je? Met deze twee tips houd je het leuk en is het niet alleen samen uit, maar ook samen weer thuis.

Lees verder
6 aug. 2011

Toe aan vakantie?

Ben jij ook zo vreselijk aan vakantie toe? Heb je zin om de boel lekker de boel te laten en heerlijk een paar dagen of zelfs een paar weken op reis te gaan? Doe dan nu de stresstest om te zien of het alleen een wens is, of misschien wel pure noodzaak.

Lees verder
4 aug. 2011

Goedkoop vliegen

Goedkoop op vakantie, wie wil dat nou niet? Gelukkig zijn er een aantal manieren om te besparen op je reiskosten. Een van die manieren is het boeken van een goedkoop vliegticket. Hieronder lees je hoe je dat het beste kunt aanpakken.

Lees verder
3 aug. 2011

De mooiste stranden

Heerlijk een paar dagen lui genieten aan een prachtig strand, wie wil dat tijdens zijn vakantie nou niet? Waar moet je in Europa naartoe om van de mooiste stranden te kunnen genieten? Dát is de vraag en hieronder volgt het antwoord.

Lees verder
29 jul. 2011

Een rondreis per fiets

Hou je ervan om ook tijdens je vakantie lekker sportief bezig te zijn en doe je dat het liefst elke dag? Hou je bovendien ook van afwisseling en vind je het leuk om een rondreis te maken? In dat geval is het misschien een leuk idee om tijdens je vakantie een lange fietstocht te gaan maken.

Lees verder
28 jul. 2011

Nieuwe hogesnelheidstrein China

Als je naar China gaat, dan kun je handig gebruikmaken van de nieuwe trein die sinds kort de twee belangrijkste steden van dit enorme land met elkaar verbindt. Dankzij de nieuwe hogesnelheidslijn liggen Beijing en Shanghai nu over land op nog slechts vijf uur afstand van elkaar.
Lees verder
20 jul. 2011

Kijk uit met geld pinnen in Thailand

Handig dat er in Thailand zoveel pinautomaten zijn maar het kan wel onvoordelig uitvallen. Speciaal de automaten en de banken op Bangkok Suvarnabhumi Airport hanteren een lagere koers dan ergens anders.

Lees verder
10 mei 2011

Duizenden Marokkanen eisen hervormingen

MARRAKECH - Duizenden Marokkanen zijn zondag in Marrakech de straat opgegaan om hun roep om hervormingen kracht bij te zetten. Het was de jongste betoging sinds op 20 februari voor het eerst werd gedemonstreerd.

Lees verder
8 mei 2011

Reisadvies Japan: Tokio is veilig

Tokio is veilig en buitenlanders kunnen zonder problemen naar deze stad reizen. Dat meldde het internationale Rode Kruis vandaag.

Lees verder
16 mrt. 2011

Tibet gesloten voor toeristen in maart

De Chinese autoriteiten hebben beslist om gedurende de maand maart geen toestemming te geven aan buitenlanders om naar Tibet te reizen.

Lees verder
8 mrt. 2011

Reisadvies Egypte versoepeld

Toeristen kunnen weer het vliegtuig naar Egyptische badplaatsen nemen. Reizigers wordt wel geadviseerd waakzaam te zijn. Alle niet-essentiële reizen naar de rest van het land, waaronder de steden Caïro, Alexandrië en Suez, worden nog steeds afgeraden.

Lees verder
16 feb. 2011