Home
Blog
Reisadviezen

Reisinspiratie

157 blogs in de rubriek Reisadviezen
· Redactie
Eten in Jordanië
Het wonderschone Jordanië is een fantastische bestemming voor een rondreis. Dat je er kunt genieten van talloze mooie bezienswaardigheden weet je vast al, maar wat kun je er eigenlijk eten en hoe veilig is het water uit de kraan?
· Redactie
De mooiste plekjes van Nieuw-Zeeland
Als je van uitgestrekte natuur en rust houdt, dan moet je zeker een keer een reis naar Nieuw-Zeeland ondernemen. Het land is echter nogal groot, daarom is het handig om in elk geval een paar plekjes te weten die zo mooi, indrukwekkend of rustgevend zijn dat je ze eigenlijk niet mag missen.
· Redactie
L.A. art scene
Vanaf 2 oktober aanstaande kun je in Los Angeles alles te weten komen over het ontstaan van de ‘art scene’ van deze indrukwekkende stad. In tal van lezingen en tentoonstellingen zal stil worden gestaan bij diverse aspecten, stromingen en tijdsbeelden.
· Redactie
Internationaal modefilmfestival Parijs
Dit jaar wordt in Parijs voor de vierde keer het internationale modefilmfestival gehouden. ‘A Shaded View of Fashion Film (ASVOFF) is de titel van het door journaliste en ‘cultpersoon’ Diane Pernet georganiseerde festival.
· Redactie
Alleenreizende kinderen
Maandelijks reizen duizenden kinderen helemaal alleen met het vliegtuig, bijvoorbeeld omdat ze een tijdje bij opa en oma in Italië gaan logeren, of bij een ouder die elders in de wereld woont. Er zijn enkele luchtvaartmaatschappijen die geen minderjarige kinderen zonder toezicht meenemen, maar de meeste maatschappijen doen dat wel.
· Redactie
Word een local
Vind je het ook zo vervelend om tijdens je vakantie het gevoel te hebben er niet echt bij te horen? Je bent een toerist en zo bekijken mensen je ook, met als gevolg dat je overal de toeristenprijs betaalt, de taxi een omweg neemt en je alleen op plaatsen komt die in je reisgids staan. Dan kan anders, door te integreren.
· Redactie
Wandelen tussen wilde dieren
Als je het leuk vindt om lange wandeltochten door natuurparken te maken of zelfs te kamperen in de vrije natuur, dan zul je regelmatig oog in oog komen te staan met de oorspronkelijke bewoners. Nu is dat wat ongevaarlijke dieren betreft geen probleem, maar wat doe je als er ineens een beer op je pad komt?
· Redactie
Prijsbewust reizen
Je gaat op reis met een bepaald budget in gedachten, maar tijdens je vakantie vliegt het geld je portemonnee uit. Voor veel mensen is dit vast herkenbaar, maar wat kun je ertegen doen? Hier volgen enkele tips om de uitgaven tijdens je reis een beetje in bedwang te houden.
· Redactie
Samen op vakantie
Veel mensen zien samen op reis gaan als de ultieme relatietest. Als je een vakantie met zijn tweeën overleeft, dan zit het wel goed met de verbintenis, dat is de gedachte. Je kunt elkaar tijdens een gezamenlijke reis extreem op de proef stellen, maar waarom zou je? Met deze twee tips houd je het leuk en is het niet alleen samen uit, maar ook samen weer thuis.
· Redactie
Toe aan vakantie?
Ben jij ook zo vreselijk aan vakantie toe? Heb je zin om de boel lekker de boel te laten en heerlijk een paar dagen of zelfs een paar weken op reis te gaan? Doe dan nu de stresstest om te zien of het alleen een wens is, of misschien wel pure noodzaak.
· Redactie
Goedkoop vliegen
Goedkoop op vakantie, wie wil dat nou niet? Gelukkig zijn er een aantal manieren om te besparen op je reiskosten. Een van die manieren is het boeken van een goedkoop vliegticket. Hieronder lees je hoe je dat het beste kunt aanpakken.
· Redactie
De mooiste stranden
Heerlijk een paar dagen lui genieten aan een prachtig strand, wie wil dat tijdens zijn vakantie nou niet? Waar moet je in Europa naartoe om van de mooiste stranden te kunnen genieten? Dát is de vraag en hieronder volgt het antwoord.
· Redactie
Een rondreis per fiets
Hou je ervan om ook tijdens je vakantie lekker sportief bezig te zijn en doe je dat het liefst elke dag? Hou je bovendien ook van afwisseling en vind je het leuk om een rondreis te maken? In dat geval is het misschien een leuk idee om tijdens je vakantie een lange fietstocht te gaan maken.
· Redactie
Nieuwe hogesnelheidstrein China
Als je naar China gaat, dan kun je handig gebruikmaken van de nieuwe trein die sinds kort de twee belangrijkste steden van dit enorme land met elkaar verbindt. Dankzij de nieuwe hogesnelheidslijn liggen Beijing en Shanghai nu over land op nog slechts vijf uur afstand van elkaar.
· Redactie
Kijk uit met geld pinnen in Thailand
Handig dat er in Thailand zoveel pinautomaten zijn maar het kan wel onvoordelig uitvallen. Speciaal de automaten en de banken op Bangkok Suvarnabhumi Airport hanteren een lagere koers dan ergens anders.
· Redactie
Duizenden Marokkanen eisen hervormingen
MARRAKECH - Duizenden Marokkanen zijn zondag in Marrakech de straat opgegaan om hun roep om hervormingen kracht bij te zetten. Het was de jongste betoging sinds op 20 februari voor het eerst werd gedemonstreerd.
· Redactie
Reisadvies Japan: Tokio is veilig
Tokio is veilig en buitenlanders kunnen zonder problemen naar deze stad reizen. Dat meldde het internationale Rode Kruis vandaag.
· Redactie
Tibet gesloten voor toeristen in maart
De Chinese autoriteiten hebben beslist om gedurende de maand maart geen toestemming te geven aan buitenlanders om naar Tibet te reizen.
· Redactie
Reisadvies Egypte versoepeld
Toeristen kunnen weer het vliegtuig naar Egyptische badplaatsen nemen. Reizigers wordt wel geadviseerd waakzaam te zijn. Alle niet-essentiële reizen naar de rest van het land, waaronder de steden Caïro, Alexandrië en Suez, worden nog steeds afgeraden.

Archief

>