Home
Blog
Reisfotografie

Reisinspiratie

36 blogs in de rubriek Reisfotografie
· Suzanne van Duijn
8x Tips om de mooiste reisfoto's te maken
Wil jij al die geweldige reiservaringen op de beste manier vastleggen, maar weet je niet hoe? Rondreis.nl geeft je acht tips zodat je verzekerd bent van de mooiste reisfoto’s.
· Redactie
17x Foto's waardoor je nú in Vietnam wilt rondreizen
Vietnam is zonder twijfel één van de mooiste landen van heel Azië. De weelderige landschappen, de levendige steden, de prachtige mensen en de lieflijke dorpjes. Schitterend! Daarom: een ode aan Vietnam in 17 foto's!
· Redactie
VIDEO: Extreem hoge resolutie timelapse van Rio de Janeiro
Om de buitengewoon hoge resolutie van de 80-megapixel PhaseOne IQ180 camera te demonstreren, maakte fotograaf Joe Capra een timelapse video van Rio de Janeiro in 10K high definition. Zelfs als je geen ultra-HD-scherm hebt, wil je dit wel even zien.
· Redactie
FOTOSERIE: Geometrie in het dagelijks leven
De in München gevestigde fotograaf Bernhard Lang heeft een formidabele oeuvre gecreëerd door naar beneden te kijken op de samenleving. Zijn foto's tonen de onverwachte geometrie en de patronen in het dagelijks leven.
· Redactie
VIDEO: IJsland en Noorwegen in het klein
IJsland en Noorwegen hebben misschien wel de mooiste landschappen van Europa en hier zijn al tal van mooie time-lapse video's van gemaakt. De Nederlandse ontwerper en videomaker Martijn Doolaard bracht de schoonheid van deze landen op een andere manier in beeld.
· Redactie
VIDEO: Het Amsterdam Light Festival in een Timelapse
De in Londen gevestigde fotograaf Jack Fisher reisde afgelopen maand op uitnodiging naar Nederland om het Amsterdam Light Festival vast te leggen in een hyperlapse.
· Redactie
4 Seizoenen in één foto
De Noorse fotograaf Eirik Solheim legde in één afbeelding vier seizoenen vast, bestaande uit foto's van een heel jaar.
· Redactie
FOTOSERIE: De gezichten van Gambia
Gambia is een fijne winterzonbestemming. De zon schijnt er vol op, de ongerepte stranden zijn er heerlijk en er zijn bovendien leuke en boeiende dingen om te doen in Gambia. Maar weet je wat tijdens onze rondreis door Gambia de meeste indruk heeft gemaakt? De Gambianen zelf. Wat een superlieve en mooie mensen zijn dat!
· Redactie
FOTOSERIE: Street art in Tunesisch dorp
150 straatartiesten uit 30 landen over de hele wereld hebben het kleine dorpje Er-Riadh op het Tunesische eiland Djerba veranderd in een grote openlucht kunstgalerie.
· Redactie
FOTOSERIE: Prachtige National Geographic foto's
Als het aankomt op het vastleggen van onze wereld in schitterende beelden, dan is National Geographic wel een van de leiders. Ieder jaar organiseert het een fotowedstrijd waar aspirant-en professionele fotografen aan mee kunnen doen en in deze serie vind je een aantal geweldige inzendingen.
· Redactie
FOTOSERIE: Een jaar in Australië
Australië is een gigantisch groot land dat je gerust een jaar lang kunt gaan verkennen. De Belgische fotograaf en webdesigner Johan Lolos deed dit na het afronden van zijn studie en maakte Down Under een serie prachtige foto's.
· Redactie
FOTOSERIE: Timeslices, timelapses in één foto
Timelapses, ze blijven een genot om naar te kijken. Honderden foto's achterelkaar die in een paar seconden een versneld tijdsverloop laten zien. Maar wat als je deze foto's verwerkt in één beeld?
· Redactie
FOTOSERIE: Betoverende moskeeën in Iran
De getalenteerde architectuurfotograaf Mohammad Domiri, uit het noorden van Iran, maakt prachtige foto's van de grootste moskeeën in het Midden-Oosten.
· Redactie
FOTOSERIE: Adembenemende Nachtfotografie
Onze wereld is overdag schitterend om te zien, maar ook wanneer de zon onder is gegaan kan deze adembenemend zijn. Helemaal wanneer deze met lange sluitertijden wordt vastgelegd onder een heldere sterrenhemel!
· Redactie
VIDEO: Surfen in de Noordpoolcirkel
Als je aan surfen denkt, denk je misschien aan tropische bestemmingen als Hawaï of Bali, maar voor zijn laatste video-project "Arctic Swell - Surfing the ends of the earth" bezocht extreme surf fotograaf Chris Burkard de Noordpoolcirkel in Noorwegen.
· Redactie
FOTOSERIE: De aarde vanaf boven
Als je dacht dat onze wereld er vanaf ooghoogte al mooi uit ziet, check dan deze foto's vanuit de lucht eens!
· Redactie
VIDEO: West-Amerika Timelapse
De Amerikaanse fotograaf John Shellington nam in september 2013 ontslag om een roadtrip van twee maanden door West-Amerika te maken samen met een vriend. Van hun reis maakte hij een oogstrelende timelapse video.
· Redactie
FOTOSERIE: 10 indrukwekkende fotowedstrijd finalisten
Het Amerikaanse Smithsonian Magazine hield dit jaar voor de elfde keer een fotowedstrijd en ontving dit jaar maar liefst 50,000 inzendingen uit 132 verschillende landen. Check hier enkele van de indrukwekkende inzendingen:
· Redactie
VIDEO: Sydney in het klein!
De stad Sydney behoort toch wel tot één van onze favorite steden ter wereld. De van oorsprong Italiaanse fotograaf Filippo Rivetti maakte van de ze grote stad een geweldig fimpje. Kijken!

Archief

>