Chinese fotograaf verovert China met geniaal getimede foto's

Tot voor kort was Tao Liu gewoon een onbekende Chinees die waterstanden opnam, met een interesse in fotografie. Tot mensen zijn geniale foto's begonnen op te merken en Liu uitgroeide tot een van China's populairste straat fotografen.

De 32-jarige fotograaf vangt zijn beelden in Hefei, een stad in het oosten van China. In de afgelopen tien jaar stond hij iedere dag om 8:30 uur op om de hele stad af te reizen op zijn motor om watermeters af te lezen. Drie jaar geleden kreeg hij interesse voor fotografie en kocht hij een Fujfilm X100 om onverwachte, grappige momenten vast te leggen tijdens zijn lunchpauze en op weg van en naar zijn werk.

Hij begon zijn foto's op internet te plaatsen en eind 2014 begon de wereld zijn beelden op te merken. Een set foto's ging viraal op de Chinese social media netwerken en uiteindelijk werden ze zelfs door TV-zenders in China opgepikt.

Liu zegt dat zijn doel is om "mensen te herinneren aan ontroerende momenten in het leven". Voor zijn foto's zwerft hij de straten van zijn stad af en maakt hij een foto als iets zijn oog vangt. Hij is op zoek naar subtiele dingen, waar de meeste mensen aan voorbij zullen lopen.

In een interview met Time Magazine zegt Liu dat een van zijn grote inspiratiebronnen en invloeden de bekende Japanse fotograaf Daido Moriyama is, die hij ontdekte toen hij meer over fotografie ging leren. Hij is verder autodidact, waarbij hij internet, tijdschriften en fotoboeken gebruikt om meer te leren over het vak.

Bekijk hieronder een selecte van zijn straat foto's:

Meer foto's van Tao Lui zijn te zien op zijn website.