FOTOSERIE: Inheemse stammen

De Brits-Nederlandse fotograaf Jimmy Nelson trok drie jaar lang door 44 landen om 35 inheemse stammen te fotograferen. Het resultaat bundelde hij in zijn boek 'Before They Pass Away'.

Dat de laatste inheemse stammen op deze wereld zullen verdwijnen is iets dat vast staat voor de Brits-Nederlandse fotograaf Jimmy Nelson. Hij trok drie jaar lang door 44 landen om 35 inheemse stammen te fotograferen. Het resultaat bundelde hij in zijn boek 'Before They Pass Away'.

De 45-jarige fotograaf dronk onder andere wodka in de vrieskou met de Mongoolse Tsaatan stam en bewonderde de prachtige Himba stamleden in de Namib woestijn. In Afrika bezocht hij stammen in Ethiopië, Kenia, Tanzania en Namibië.

Het doel van de serie is om de wereld te laten zien hoe mooi deze stammen zijn, voordat deze zullen verdwijnen. Het boek is echter het eerste deel van zijn project. Zijn volgende stap is om terug te gaan naar alle 35 stammen om hen de foto's te laten zien en te vertellen waarom hij ze gemaakt heeft. Hierna is hij van plan om nog eens 35 andere stammen op te zoeken in politiek meer instabiele gebieden.

Het boek 'Before They Pass Away' kost €136,95, waarvan 10 procent gaat naar de inheemse stammen. Ook is er een XXL Limited Edition verkrijgbaar voor €6.500. Kijk voor meer informatie op beforethey.com.