Home
Blog
Reisgidsen
Australië baalt van verkoop Lonely Planet

Australië baalt van verkoop Lonely Planet

op 22 februari 2011
1 minuut leestijd
Australië baalt van verkoop Lonely Planet

SYDNEY - De wereldberoemde Australische reisgids LonelyPlanet is volledig in handen gekomen van BBC Worldwide. Australische media reageerden dit weekend ontgoocheld.

SYDNEY - De wereldberoemde Australische reisgids LonelyPlanet is volledig in handen gekomen van BBC Worldwide. Australische media reageerden dit weekend ontgoocheld. ,,Zoals Vegemite, Speedos en het nederige Tim Tam komt er weer een Australisch icoon in buitenlandse handen'', zo schreef de The Sydney Morning Herald.

Oprichters Maureen en Tony Wheeler verkochten het resterende kwart van de aandelen in de 'bijbel voor rugzaktoeristen' voor circa 67,2 miljoen Australische dollar (zo'n 50 miljoen euro) aan de commerciële tak van de Britse staatsomroep. In oktober 2007 was de BBC al meerderheidsaandeelhouder geworden toen het 75 procent van de aandelen kocht voor ongeveer 201,6 miljoen Australische dollar.

De Wheelers schreven in 1973 de reisgids Across Asia on the Cheap aan hun keukentafel na een reis. Deze gids wordt gezien als de eerste Lonely Planet en werd gevolgd door honderden anderen. Inmiddels zijn er ook meer dan 140 apps voor smartphones ontwikkeld.

Top reizen naar Australië

Reisorganisaties met reizen naar Australië

Beoordelingen van Australië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.1
Cultuur
7.8
Stranden
9.1
Steden
8.4
Eten & drinken
8
Activiteiten
9