Reisinspiratie

49 blogs in de rubriek Steden
· Suzanne van Duijn
Zeven 'vergeten steden' voor een toffe citytrip in Europa
Londen, Parijs en Barcelona: eat your heart out. Deze minder bekende steden in Europa zijn eveneens een bezoek meer dan waard!
· Redactie
12 ultieme droomsteden die zó fijn zijn dat je er wel kunt wonen
Een stad waar jij je écht thuisvoelt zodra je er (weer) bent. Ken je dat? Rondreis.nl zet 12 steden op een rij die zo aangenaam zijn dat iedereen er wel zou willen wonen!  
· Laurens Taekema
5 tips voor de Berlijnse zomers
Berlijn in de stad met vele gezichten. De rijke geschiedenis en het moderne heden vloeien samen in het midden van de stad. Doordat de stad zo veelzijdig is, is er voor ieder wat wils. Dus als je nog geen zomerplannen hebt; waarom niet naar Berlijn?
· Redactie
Futuristisch Dongdaemun Design Plaza geopend in Seoul
Gisteren is in het trendy winkelgebied Dongdaemun in de Zuid-Koreaanse stad Seoul een nieuw futuristisch gebouw geopend. Het nieuwe Dongdaemun Design Plaza werd ontworpen door de Iraaks-Britse 'starchitect' Zaha Hadid.
· Redactie
Sarajevo mooie bestemming voor een stedentrip
Voor een bijzondere stedentrip is een reis naar Sarajevo zeker een aanrader. De hoofdstad van Bosnië-Herzegovina is namelijk een bijzonder afwisselende stad, waar elke wijk als het ware een eigen karakter heeft en je dus eindeloos op ontdekkingstocht kunt gaan.
· Redactie
Culturele stedentrip Jeruzalem
Als je geen tijd hebt om lang op reis te gaan, dan is het maken van een korte stedentrip wellicht een goed idee. Londen en Parijs zijn leuk, maar ook redelijk voor de hand liggend. Kies liever eens voor een bestemming die verder weg ligt, zoals Jeruzalem in Israël.
· Redactie
Tot juli belastingvrij overnachten in Berlijn
De mooie Duitse stad Berlijn is een geliefde bestemming onder toeristen. Berlijn is leuk voor een stedentrip en er valt genoeg te zien en te beleven om er langere tijd te verblijven. Tot en met juni overnacht je in Berlijn nog zonder toeristenbelasting te hoeven betalen. Vanaf juli dit jaar gaat de stad 5 % belasting heffen op overnachtingen door toeristen.
· Redactie
Tips voor Taipei
Taipei is de hoofdstad van het bijzondere Taiwan en zeker een bezoekje waard. Zoals dat eigenlijk voor alle bestemmingen geldt, moet je weten waar je moet zijn om deze stad goed op waarde te kunnen schatten. Daarom enkele tips voor het verkennen van Taipei.
· Redactie
Stedentrip Brno in Tsjechië
Brno, de naam is misschien wat lastig om uit te spreken, maar deze bijzondere stad in Tsjechië mag er zeker zijn. Als je op zoek bent naar een veelzijdige en voordelige bestemming voor een stedentrip, dan is Brno de stad voor jou.
· Redactie
Stedentrip Montréal
Vergeet Parijs, Londen, Barcelona en zelfs New York. De stad Montréal is namelijk minstens zo interessant en bovendien een veel origineler reisbestemming voor een stedentrip. Als kloppend economisch hart van Canada, is Montréal uiteraard een bruisende stad, waar heel veel te beleven valt.
· Redactie
De duurste en goedkoopste wereldsteden
Als je van reizen naar het buitenland houdt, dan fantaseer je er misschien ook over hoe het zou zijn om in het buitenland te leven. In een ander land gaan wonen en het uitproberen, is de enige manier om dit te ontdekken. Houd er wel rekening mee dat het financieel gezien nogal wat uitmaakt naar welke stad jij je spullen verhuist.
· Redactie
Reizigers kiezen beste uitgaanssteden
Lijd jij aan slapeloosheid of vind je het gewoon leuk om nachtenlang door te gaan met dansen? Dan zijn er een aantal steden in de wereld die daar geknipt voor zijn. Hotels.com wilde weleens weten welke steden door Nederlandse én internationale reizigers het hoogst worden gewaardeerd om de diverse uitgaansgelegenheden die er te vinden zijn. Het gaat in elk geval altijd om grote steden en hieronder vind je de belangrijkste.
· Redactie
Wereldsteden om te shoppen
Shoppen … voor de een is het niet meer dan bittere noodzaak, voor de ander een leuke bijkomstigheid en een derde bouwt het liefst de gehele vakantie rondom het shopgebeuren. Voor die laatste groep is het natuurlijk wel belangrijk om precies te weten waar je moet zijn. Daarom volgen hieronder enkele tips van CNN Travel op het gebied van de allerbeste shopwalhalla’s.
· Redactie
Budgettips Madrid
Een stedentrip naar Madrid is altijd een leuk idee. De fantastische hoofdstad van Spanje ligt op slechts enkele uurtjes vliegafstand van Nederland en als je gebruikmaakt van een goedkope vliegmaatschappij, dan hoef je het voor de prijs van de tickets in elk geval niet te laten.
· Laurens Taekema
Venetië in een dag - mooie video!
Ben je nog nooit in Venetië geweest? Bekijk dan deze video en je weet waarom je daar toch echt eens een kijkje moet gaan nemen!
· Redactie
Stedentrip Seattle
Het plaatje van de skyline van Seattle ken je misschien wel van de populaire Amerikaanse serie Frasier. Seattle is hip, futuristisch én sfeervol. Het is nou typisch zo’n stad waar je niet aan denkt bij het bepalen van de bestemming voor een stedentrip, en dat is jammer, want Seattle is echt een leuke stad!
· Redactie
Meimaand, kunstmaand in New York
Kunstliefhebbers die in de maand mei in New York zijn, kunnen hun hart ophalen. In mei vindt daar namelijk, voor het eerst in de geschiedenis van de stad, het Frieze Art Fair plaats. Dit festival houdt in dat kunstenaars uit de gehele wereld in New York hun werk exposeren. Niet alleen in bekende en minder bekende galeries, maar ook in de open lucht.
· Redactie
Veelzijdig Vancouver
Waar moet je in vredesnaam naartoe reizen als je graag dicht bij de zee je vakantie wilt vieren, maar ook bij de bergen en liefst ook in een stad? Naar Vancouver in Canada natuurlijk! In deze veelzijdige stad vind je veel hoogbouw maar ook veel groen en natuurlijk tal van bezienswaardigheden. Bovendien bevinden zowel de zee als de bergen zich op korte afstand.
· Redactie
Kaapstad
Of je er nu naartoe gaat voor de eindeloos lange stranden, de prachtige natuur of de bijzondere cultuur, een bezoek aan Kaapstad is altijd prachtig. Ook voor shopaholics is Kaapstad perfect en als je dan toch in de gelegenheid bent moet je zeker ook een safaritocht ondernemen.  

Archief

>