Shocking! Dit kan er na het inchecken met je bagage gebeuren

Shocking! Dit kan er na het inchecken met je bagage gebeuren

11 maart 2016
Bagage inchecken en de vakantie kan beginnen..toch? Nee dus! Déze beelden laten zien dat je bagage alles behalve veilig is op de luchthaven! Lees verder

Shoestring compenseert eigen CO2-uitstoot

Als er iets slecht is voor het milieu, dan zijn het wel vliegtuigen. Daarom compenseert reisorganisatie Shoestring haar totale CO2-uitstoot door te investeren in heel veel bomen.

Lees verder
15 jan. 2016

Top 15 ultieme irritaties in het vliegtuig

Deze vijftien situaties (lees: irritaties) herkent iedere reiziger die regelmatig het vliegtuig in stapt.

Lees verder
28 dec. 2015

In één uur van London naar New York vliegen?

Airbus heeft een octrooi gewonnen voor een hypersonisch passagiersvliegtuig die mogelijk binnen één uur van Londen naar New York kan vliegen.

Lees verder
17 aug. 2015

De luchthavens die het verst verwijderd liggen van de stad die ze dienen

Met een lowcost airline kun je voor een prikje naar bestemmingen vliegen, maar vaak vliegen deze op de tweede of derde luchthaven van een stad. Welke luchthavens het verst verwijderd liggen van de stad die ze dienen lees je in dit artikel.

Lees verder
12 jun. 2015

's Werelds eerste hotel in de lucht

Vliegen alsof je je in een hotel begeeft? Dat kan binnenkort in 's werelds eerste hotel privé vliegtuig van de luxe hotel keten Four Seasons.

Lees verder
24 apr. 2015

In 2 uur van New York naar Los Angeles vliegen?

Weinig ruimte, irritante medepassagiers, slecht eten...lange vluchten zijn nooit leuk, of je moet in de eerste klas vliegen. Een nieuw supersonisch vliegtuig moet daar tussen New York en Los Angeles verandering in gaan brengen.

Lees verder
14 mrt. 2015

Januari is de goedkoopste maand om te vliegen

Het nieuwe jaar staat voor de deur, en daarmee ook de goedkoopste maand van het jaar om te vliegen, want meestal betaal je het minst voor een vlucht in januari.

Lees verder
31 dec. 2014

Handige gadget voor in het vliegtuig: de Soarigami

In slaap vallen in het vliegtuig is al bijna onmogelijk en het wordt alleen maar erger als je de strijd aan moet gaan om je elleboog op de armleuning te krijgen. De Soarigami app biedt hiervoor uitkomst!

Lees verder
19 dec. 2014

VIDEO: Het leven van een piloot

Het besturen van een vliegtuig is slechts voor een kleine groep mensen weggelegd. Hoe dit eruit ziet vanuit een cockpit zie je in deze video, waarin een piloot wordt gevolgd tijdens zijn werk.

Lees verder
12 okt. 2014

Dit is waar stewardessen slapen tijdens een vlucht

Niet alleen vakantiegangers hebben behoefte om te rusten tijdens lange-afstandsvluchten. Ook het hardwerkende cabinepersoneel heeft een welverdiende pauze nodig. Maar heb je je ooit afgevraagd waar zij deze doorbrengen?

Lees verder
19 sep. 2014

Vliegen in extreme luxe met Etihad Airways

De nieuwe 'The Residence' in het bovendek van Etihad's nieuwe Airbus A380 vliegtuigen bevat een woonkamer, een aparte slaapkamer en een eigen badkamer met douche.

Lees verder
8 mei 2014

5 slaapcabines op luchthavens rond de wereld

Voor wie toch uitgerust op de plaats van bestemming wil aankomen, bieden sommige vooruitstrevende luchthavens plekken waar je in alle rust ontspannen kunt gaan slapen. Check hier 5 toffe slaapcabines op luchthavens rond de wereld.

Lees verder
7 apr. 2014

Supersonisch vliegtuig van Spike Aerospace vervangt ramen door gigantische schermen

Het uit Boston afkomstige Spike Aerospace is bezig met het bouwen van het eerste supersonische vliegtuig, waarbij de ramen zijn vervangen door gigantische high-definition schermen.

Lees verder
21 feb. 2014

De 10 spannendste vliegvelden ter wereld

Als je last hebt van vliegangst, dan kun je dit artikel misschien maar beter niet lezen, want hierin geven we je een lijst met de 10 spannendste vliegvelden ter wereld.

Lees verder
20 jan. 2014

VIDEO: Dit is nog eens In-Flight entertainment!

Een lange intercontinentale vlucht maken is meestal geen pretje. De Engelse fotograaf Paul Williams trof tijdens zijn vlucht van Londen naar New York echter iets veel speciaals: vanuit zijn stoel zag hij buiten het noorderlicht!

Lees verder
22 dec. 2013

China opent futuristische luchthaven in Shenzhen

In het Chinese Shenzhen is sinds gisteren een nieuwe futuristische luchthaven in gebruik genomen. Het avant garde Bao’an International Airport is een eco-vriendlijke luchthaven met 76 gates.

Lees verder
29 nov. 2013

Futuristische luchthaven op Londense Thames voorgesteld

Veel bezoekers aan Londen zullen gewend zijn om over de Thames te vliegen voordat ze landen. Binnen 10 jaar zou het echter mogelijk zijn dat vliegtuigen landen op een eiland midden op de rivier.

Lees verder
20 nov. 2013

Binnenkort bellen tijdens een vlucht?

Binnenkort mag je tijdens het opstijgen en de landing je smartphone, tablet of e-book gebruiken. De EASA overweegt echter ook om telefoneren tijdens een vlucht toe te staan.

Lees verder
14 nov. 2013