Better Places ervaringen

De Better Places ervaringen, beoordelingen en klachten zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl die een reis met Better Places gemaakt hebben.

Er zijn 550 ervaringen met Better Places geplaatst.

Accomodatie
8.6
Vervoer
8.9
Reisleiding
9.1
Prijs / Kwaliteit
8.8
Algemeen
9
8.9
Totaalscore

550 beoordelingen

9,0

Geweldige rondreis door het Noord Westen van Spanje met Better Places

🇪🇸 Spanje
Autorondreis
12-09-2021

Wij hebben een prachtige rondreis gemaakt door het Noord Westen van Spanje. De reis voldeed aan al onze verwachtingen met een gevarieerde samenstelling van activiteiten, cultuur en natuur. Alles was tot in detail geregeld waarbij prima rekening is gehouden met onze wensen. Heel positief is het feit dat de reisspecialist ook in het gebied woont. Hierdoor kon zij ons prima tips geven van de hoogtepunten. Wat ons betreft zeker een reden om nog vaker gebruik te maken van Better Places.

Gereisd met gezin
Accomodatie
9,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
9,0

Geweldige & avontuurlijke reis gemaakt door Slovenie en Kroatie.

🇸🇮 Slovenië
Autorondreis
06-09-2021

We hebben een geweldige & avontuurlijke reis gemaakt door Slovenie en Kroatie. Het reisplan zat erg goed in elkaar en vanaf de start hebben we samen de juiste bouwstenen en mix gevonden. Het was erg fijn om met een plan op pad te gaan en gaf juist de relaxdheid op vakantie. Wat ook erg leuk is dat we heel vele tips buiten het programma om hebben gekregen en daardoor konden we nog wat spontane uitjes maken. De plaatsen die door better places zijn geselecteerd zijn precies goed qua locatie en weg van de echte massa plekken. Er is tijdens de vakantie nog wel e.a. veranderd en dat werd heel snel geregeld. Onze highlights waren toch wel echt het canyoning, (zee) kayakken en berenspotten.

Gereisd met gezin
Accomodatie
9,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
8,8

Avontuurlijke vakantie dankzij Better Places

🇸🇮 Slovenië
Autorondreis
31-08-2021

We hebben een heerlijk vakantie gehad in Slovenië, mede dankzij Better Places. Ze hebben precies de goede accommodaties op de juiste plaatsen voor ons gevonden. Vanaf het allereerste contact veel vertrouwen gehad in de organisatie. Vragen werden snel beantwoord en de communicatie verliep prettig. Onze wensen werden omgezet naar een super fijne vakantie. We hebben veel gezien, ondernomen en vooral genoten.

Gereisd met partner
Accomodatie
9,0
Vervoer
0,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
9,0
9,6

10-daagse honeymoon in Kenia

🇰🇪 Kenia
Autorondreis
31-08-2021

Fantastische rondreis door Kenia gehad. De gids was vriendelijk en erg informatief. De accommodaties waren heel goed.

Gereisd met partner
Accomodatie
10,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
9,0
7,4

Verrassend en gaaf land

🇸🇮 Slovenië
Individuele rondreis
30-08-2021

Onze reis met Better Places naar Costa Rica kon helaas (weer) niet doorgaan, maar Slovenië was een heel verrassend en leuk alternatief. Het voorstel was erg actief en afwisselend en hebben we één op één overgenomen. Veel gezien en veel gedaan en het land is echter super mooi, vriendelijke mensen, betaalbaar en lekker rustig. Wel wat kleine kinkjes in de kabel onderweg, maar dat hoort erbij en werd goed opgelost. Logeren op Boerderijen is echt leuk om mee te maken!

Gereisd met gezin
Accomodatie
7,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
6,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,0
8,8

Actieve rondreis met kinderen door Slovenie

🇸🇮 Slovenië
Autorondreis
27-08-2021

We hebben een zeer leuke actieve rondreis door Slovenie gemaakt mbv Better Places. Van wilde beren tot door grotten caren en van Huttentocht tot onspannen aan een meertje. Alles was goed geregeld en de hotels en appartementen voldeden aan al onze wensen.

Gereisd met gezin
Accomodatie
9,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
0,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
9,0

Prachtige safari's, fantastische vakantie in Tanzania

🇹🇿 Tanzania
Familiereis
26-08-2021

Omdat Tanzania op 'oranje' bleef staan, hebben we wel even getwijfeld. We hebben ook wel minder positieve reacties op onze reisplannen gehad. Geheel onterecht! Omdat we van Karin ter plaatse wisten hoe het er voor stond, waren wij beter voorbereid dan de meesten die in Europa bleven. We hebben vaak gesproken over hoe zwaar 2020 voor de mensen in Tanzania is geweest en hoe blij ze waren dat er toch weer toeristen durfden te komen. En wat zijn wij blij dat wij deze mensen weer een beetje werk (en dus een salaris) hebben kunnen bezorgen! Dat was bepaald geen opoffering: wij hebben echt een fantastische vakantie gehad. Zóveel gezien en gedaan! Safari's, mountainbiken, logeren bij de Masai, Stonetown... Met als hoogtepunt toch wel het slapen in de Serengeti en dan wakker worden van het gebrul van leeuwen. De reis was van a tot z fantastisch verzorgd. Het was een heel fijn idee dat Karin bereikbaar was voor als er toch problemen zouden ontstaan, maar alles verliep soepel. Dus twijfelaars: ik kan alleen maar van harte aanraden om te gáán! Je hebt er de locals enorm mee, maar vooral maak je jezelf er héél blij mee! Een reis om nooit meer te vergeten.

Gereisd met gezin
Accomodatie
9,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
7,8

Roemenië: indrukwekkende natuur

🇷🇴 Roemenië
Autorondreis
25-08-2021

De voorbeeldreis ' Wildlife in Roemenië' sprak ons erg aan. Adina heeft op voortreffelijke wijze het programma aangepast aan onze behoefte. Het authentieke Viscri waar 's avonds het vee van alle boeren van het weiland terug naar de stallen loopt en 's morgens terug naar het weiland onder begeleiding van een boer. Berenobservatie in Brasov.Een wandeling rond het Saint Ana Lake en Mohos Peat Bog was de moeite waard. In het natuurpark Putna Vrancea was Gabriel en zijn zoon Rares onze gids, geweldig was het bezoek aan de herdersvrouw. Het hoogtepunt van onze reis was de 3daagse in de DonauDelta, de natuur hier hebben wij nog nooit in Europa gezien. Petre Vasiliu kende alle vogels! Alhoewel de eerste dag zeer stressvol startte met een ellenlange rit en file naar Magura (geen meerwaarde voor ons) blijven wij ons Roemenië herinneren als een prachtig land met ongerepte natuur.Met dank aan Adina, zij was steeds bereikbaar.

Gereisd met partner
Accomodatie
7,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,0
8,4

Een 4x4 avontuur

🇬🇪 Georgië
Autorondreis
24-08-2021

George had onze reis echt heel handig digitaal aangeleverd, met de Georgische sim kaart en de telefoon konden we via Google maps en Komoott alles vinden wat we zochten. Wat een prachtig land, heerlijk eten en wat een aardige mensen. Het voelde helemaal anders en heel erg welkom.

Gereisd met gezin
Accomodatie
7,0
Vervoer
7,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
9,0
8,0

Prachtige individule autorondreis met kinderen

🇸🇮 Slovenië
Autorondreis
23-08-2021

Veel natuur gezien, op goede locaties( ook minder toeristische) geslapen en genoten van de Sloveense keuken. Beren spotten was heel bijzonder , huttentocht was erg mooi. Alles was super goed geregeld.

Gereisd met gezin
Accomodatie
8,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
0,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,0
9,4

Fantastische rondreis door Tanzania & Zanzibar

🇹🇿 Tanzania
Familiereis
21-08-2021

Deze zomer zijn we met het gezin op rondreis geweest door Tanzania & Zanzibar. Hoewel er vooraf natuurlijk veel vragen waren over Covid hebben we ons geen moment onveilig gevoeld. Mede door Betterplaces was alles goed, schoon en hygenische geregeld. De reis was om verschillende redenen een groot succes. We zijn vrijwel gelijk begonnen met Safari en hebben achtereenvolgens Tarangire, Ngorongo goro en Serengeti bezocht. Alle drie met hun eigen hoogtepunten waarbij voor mij vooral de grootte van de Serengeti (ong 75% van NL) een grote indruk maakte. Hoogtepunten waren de vele olifanten, leeuwen, luipaarden, buffels en cheetah's. Maar toch zeker ook het mogen meemaken van de grote migratie. Honderden gnoe's die zich in de rivier storten om richting Kenia te gaan.Daarna hebben we nog een paar dagen bij de Maasai mogen doorbrengen. Heel indrukwekkend om met hen een naturewalk te maken, maar nog indrukwekkender was het bezoeken van een school die mede gefinancierd wordt door de opbrengsten van de lodge. Eerder hadden we ook al een weeshuis mogen bezoeken dat gefinancierd werd door de lodge. Dit zijn locaties die Betterplaces, met duurzaarheid hoog in het vaandel, voor je regelt. Daarnaast waren vrijwel alle locaties op zonne energie en hebben we de hele vakantie geen plasticflessen hoeven kopen omdat Betterplaces er voor gezorgd had dat er overal water was.We eindigden op Zanzibar met de schitterende stranden. Heerlijk om na de toch wel intesieve safari nog een paar dagen aan het strand te kunnen uitrusten.Ik zou hierbij Betterplaces van harte willen aanbevelen. Niet alleen vanwege het duurzame karakter, maar ook vanwege de gewelidge service. Ze reageren heel snel, ook in het weekend, en denken absoluut met je mee. Door de locale expertise zijn we in staat geweest om een reis te maken die we zelf nooit hadden kunnen samenstellen.

Gereisd met gezin
Accomodatie
9,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
10,0
8,5

Schitterende rondreis door midden-Spanje met BetterPlaces

🇪🇸 Spanje
Individuele rondreis
19-08-2021

We hebben een tiental grotere en kleinere steden bezocht die allemaal op hun eigen manier zeer de moeite waard zijn. Dat was het deel cultuur.Wat natuur betreft zijn er de sierra de guadarrama, sierra de gredos, pena de francia, parc monfrague waar we prachtig gewandeld hebben.Vriendelijke bevolking, goede hotels, uitstekende wegen. Geen toeristisch gebied, enige beheersing van het Spaans is aan te bevelen.In goed overleg heeft de BetterPlaces reisspecialist een bij ons passende vakantie op maat samengesteld.

Gereisd met partner
Accomodatie
8,0
Vervoer
0,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
9,0
8,6

Fantastische rondreis door adembenemend Georgië

🇬🇪 Georgië
Autorondreis
17-08-2021

Dit was onze tweede reis met Better Places en wederom was het grandioos. Eigenlijk zouden we al vorig jaar gaan, maar door corona moesten we het een jaar uitstellen, iets waar BP niet moeilijk over deed. We werden door George vriendelijk ontvangen in Tbilisi en we spraken met hem de reis door. Alles was tot in de puntjes geregeld; de auto, alle hotels (Guesthouses) enz. tot aan het simkaartje voor in de telefoon toe (heel handig trouwens!). Onderweg konden we altijd terugvallen op George en als er iets geregeld moest worden deed hij dat erg snel en professioneel. Dit land is echt een aanrader. Geweldige natuur, natuurlijk ook qua cultuur erg interessant, zeer vriendelijke mensen en lekker eten en drinken. We vonden het een toppertje en grote complimenten dus naar BP en George!

Gereisd met partner
Accomodatie
8,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
9,0
9,4

Geweldige safari en meer in Tanzania met Better Places

🇹🇿 Tanzania
Individuele rondreis
17-08-2021

Na een uitstel van 1 jaar zijn we, in goed overleg met Karin, de locale reisagent van Better Places, naar Tanzania gegaan. En wat goed dat we dat hebben gedaan. De reis was super. Heel gevarieerd. We verbleven in stuk voor stuk geweldige accommodaties. We hebben enorm veel dieren gezien, waaronder luipaarden, cheeta’s en midden in een grote groep olifanten gestaan. Dankzij ons gids stonden we daar als enige. Een hele mooie ervaring. Het bezoek aan de Maasai was ook bijzonder. Mijn dochter en ik hebben met Maasai dames ‘dreamcatchers’ gemaakt van kleine kraaltjes. Daar hing de hele accommodatie mee vol, superleuk. Sowieso een locatie om nooit te vergeten vanwege de vele gezellige ‘chill’-plekken en ook het lekkere eten. De afsluitende week in Zanzibar maakte de ‘experience’ helemaal compleet. Ik heb het gevoel maanden weg te zijn geweest. Super blij dat we konden gaan en werkelijk de hele reis was subliem georganiseerd. Bedankt Karin en team.

Gereisd met gezin
Accomodatie
10,0
Vervoer
10,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
9,0

Een avontuur om nooit te vergeten met het hele gezin georganiseerd door Better Places

🇹🇿 Tanzania
Familiereis
06-08-2021

Met ons gezin van vier kinderen ( de oudste 17 en de jongste 6 jaar ) hebben wij 15 dagen doorgebracht in Tanzania. 10 dagen Tanzania en 5 dagen Zanzibar. In samenspraak met de reisexpert Karin die in Tanzania woonachtig is hebben wij de reis gepland. Het heeft volledig aan onze verwachtingen voldaan. Prachtige parken bezocht, bij geweldige lodges geslapen en vlak bij de dieren overnacht in de Serengeti. De laatste twee dagen ook bij de Masaai geslapen en enorme gave ervaring voor ons en voor de kinderen. ( er was bij alle lodges WiFi en dat doet het ook altijd goed) De laatste vijf dagen aan het strand doorgebracht en genoten van de zon en het eten. Kupaga villas is heel goed bevallen.Kortom ontzettend blij dat wij gegaan zijn..

Gereisd met gezin
Accomodatie
9,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
8,8

Prachtige safari met Better Places, ondanks de zorg om Corona

🇹🇿 Tanzania
Individuele rondreis
02-08-2021

We hebben de stoute schoenen aangetrokken, en zijn deze zomer 2021 toch afgereisd naar Tanzania, dit in heel goed overleg met Better Places, die samen met haar local guides (Karin in Tanzania) een heel goede inschatting kon maken van de situatie, waarbij we zeker terugkijkend kunnen zeggen, dat we de goede afweging hebben gemaakt, door toch te gaan!Daarbij gaf Better Places een heel goede beschrijving van de situatie, maar zijn we geheel vrij gelaten om wel/niet op reis te gaan; het was onze keus. Eenmaal in Tanzania aangekomen, hebben we een perfecte safari gehad, met een hele goede verdeling van tijd over alle bijzondere parken, en in aanwezigheid van een bijzonder fijne locale chauffeur/gids, George, die het maximale uit onze safari experience heeft weten te halen. Supergoede tented camps ook, en bijzondere ervaring om al die leeuwen en nijlpaarden gewoon rond je tent te zien en horen!

Gereisd met gezin
Accomodatie
9,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
9,0
9,0

Actieve rondreis in Noord- Macedonia, een echte aanrader !

🇲🇰 Macedonië
Autorondreis
30-07-2021

We had a great time in North Macedonia, our local expert Ema from Better Places arranged a round trip custom made. In our case the focus was on nature, meeting local people and adventure. All of those aspects were included. Our local expert was a joy communicating with, the breefing at the airport and always stand by for little last minute changes what gave a comfortable feeling. Macedonia is full of nature and you will meet nice people speaking most of them English. (Kies wel voor een 4x4 rental car, die van ons was wat licht voor in de bergen en op locale wegen.)

Accomodatie
9,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
8,2

Schitterende natuurreis

🇷🇴 Roemenië
Individuele rondreis
28-07-2021

Bird watching in de Donnaudelta was fantastisch met een heel goede locale gids. Als verblijf hadden we gekozen voor locale pensionnetjes met locaal eten. Dit was fantastisch geregeld en mensen waren super vriendelijk.Daarna hiking en bear watching rond Brasov. Ook hier een fantastische gids die onze wandelingen heel goed had uitgebalanceerd. En super vriendelijk pension.Bedankt.

Gereisd met gezin
Accomodatie
9,0
Vervoer
6,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
9,0
9,5

Reis naar Peru met Machu Picchu tocht en Galapagos eilanden

🇵🇪 Peru
Individuele rondreis
08-03-2021

Helaas hebben we de reis die we samen met Agnes hadden uitgezocht en voorbereid niet kunnen maken vanwege de corona situatie. Dit is echt heel jammer maar we zijn, ook al liep het allemaal anders dan gedacht, heel persoonlijk en professioneel begeleid door Better Places, in dit geval Agnes en Guido.

Ze hebben goed gekeken naar onze wensen voor deze reis, ons ook mooie mogelijkheden aangeraden en alles tot in de puntjes geregeld. Belangrijk vond ik ook dat ze oog hebben voor en rekening houden met de mensen en de natuur in het land!

Ik zelf ben altijd wat nerveus bij het reizen, zeker naar verre bestemmingen, maar ik was er zeer gerust op deze keer.

Nu het voor de tweede keer helaas niet door kan gaan hebben we de reis geannuleerd en ook daarin worden we zeer klantvriendelijk geholpen. Mocht het mogelijk zijn om weer naar Peru te reizen dan zullen we zeker Better Places, in de personen van Agnes en Guido, vragen deze reis voor ons te regelen.

Gereisd met partner in mei 2021
Accomodatie
0,0
Vervoer
0,0
Reisleiding
0,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
10,0
10

Zou een schitterende reis zijn geworden.

🇪🇨 Ecuador
Individuele rondreis
05-02-2021

Helaas hebben we onze reis naar Ecuador vorig jaar verzet, maar ook dit jaar kan het helaas niet door gaan.

We hebben de reis helaas geannuleerd.

De communicatie met de reisspecialist René in Ecuador was voortreffelijk. Ook met de vriendelijke mensen op kantoor.

Als we weer gaan reizen, kiezen we zeker voor Better Place.

De accommodaties die waren voorgesteld zagen er schitterend uit. We hadden hoge verwachtingen van deze reis die helaas niet door ging.

in mei 2021
Accomodatie
10,0
Vervoer
10,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
10,0
9,0

Heerlijke wandelvakantie in Kroatië met Better Places

🇭🇷 Kroatië
Individuele rondreis
17-08-2020

De geboekte wandelvakantie naar Kosovo en Montenegro kon niet doorgaan vanwege coronamaatrdegelen. Better Places stelde daarom een alternatieve wandelvakantie in Kroatië voor. Alles moest nog snel geregeld en gereserveerd worden, maar het is Ruud van Better Places gelukt om een superleuk programma voor ons samen te stellen. Na aankomst op de luchthaven van Zagreb hebben we ons gehuurde minibusje opgehaald en kon de tour beginnen. De wandelingen die Ruud voor ons had gekozen waren prachtig en soms ook best pittig vanwege de zomerse temperaturen. Maar de inspanningen werden altijd weer beloond met prachtige landschappen, spectaculaire vergezichten, verkoelende riviertjes... We hebben wandelomschrijvingen gekregen en konden de wandelingen ook in een wandelapp laden. Wat af en toe toch wel heel handig was. Bij twijfel keken we even of we nog op de goede route zaten. De accommodaties waren erg leuk en afwisselend. Van een sfeervol houten huis in landelijke omgeving met veel vuurvliegjes in de tuin en een eenvoudige berghut van een ouder stel dat geen Engels en nauwelijks Duits sprak maar wel de heerlijkste goulash serveerde tot een pension bij een familie die elke dag een erg lekker drie-gangen-menu kookte en tot onze verrassing een wat luxer hotel waar we de vermoeide benen in de jacuzzi op het dakterras mochten laten ontspannen. Naast het wandelen was een dag kajakken in het programma opgenomen en hebben we de adembenemend mooie Plitvice-meren bezocht. Op het eiland Brac hebben we geluierd in plaats van gewandeld want daar was het echt te heet voor. Maar het eiland bood genoeg moois om ons te vermaken. Onze laatste bestemming was het gezellige plaatsje Omis en vanaf daar zijn we naar Split gereden om de bus weer in te leveren en het vliegtuig naar huis te nemen. Als we een vraag hadden tijdens de reis konden we die via Whatsapp stellen en kregen we snel antwoord. Heel fijn dat Better Places de reis zo snel en goed heeft kunnen omzetten naar een andere bestemming. In deze tijd was het extra fijn om toch een paar weken weg te zijn. Ook de financiële afhandeling (de Kroatië-reis viel goedkoper uit dan de oorspronkelijk geboekte reis) is snel en goed geregeld. Bedankt Better Places, tot een volgende keer weer!

Gereisd met gezin in jul. 2020
Accomodatie
9,0
Vervoer
0,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
8,6

Cuba, een land met 2 gezichten....

🇨🇺 Cuba
Autorondreis
31-03-2020

Toeristisch gezien heeft Cuba heel veel te bieden. Havana met z'n statige vervallen gebouwen, oldtimers en tweespan motoren is uniek! Daar rondwandelen voelt alsof je onderdeel bent van een filmset. Lijnrecht ertegenover staat de rust & pracht van het landelijke Viñales.

Ander hoogtepunt voor ons was het pittoreske kustplaatsje Remedios, (de Florida Keys route naar) Cayo Santa Maria en natuurlijk Trinidad. Nauwe straatjes, zuurstokkleurige huisjes, koetsen en muziek op iedere straathoek. Wát een feest!

Met name daar hebben we echter ook de "andere kant" van het land beter leren kennen: die van de bevolking zelf. Er is een groot gebrek aan eerste levensbehoeften en staatswinkels voorzien mensen - volgens een systeem van bonboekjes.... - van bepaalde producten als rijst, suiker en meel. Zoals in de oorlog. Triest!

Better Places heeft onze huurauto geregeld, de Casas Particulares, enkele excursies en vervoer van/naar het vliegveld. In één woord perfect en tegen een zeer redelijke prijs!

Gereisd met partner in mrt. 2020
Accomodatie
8,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
9,0

Een mooie rondreis door Cuba oñost en westkant

🇨🇺 Cuba
Individuele rondreis
26-03-2020

Better Places zouden wij zeer zeker aanraden. Wij hebben steeds zowel voor als tijdens de reis snel de nodige duidelijke informatie gekregen. De personen die ons hielpen waren zeer vriendelijk. Sierra Maestra beviel ons minder (zie verslag) en onze overnachting 2 dagen in Viñales was echt een afgang, zowel slapen als het avondmaal. Ook de foto's van dit hostal "Colonial los Moros bij andere verhuur bureau's zijn vals. Er is geen dakterras en ook geen tuin.



Wij reisden gedurende 1 maand door Cuba en bezochten zowel de Oostkant als de Westkant en logeerden meestal in Casas Particulares, wat zeker de beste keuze is. Overal werd er een uitgebreid ontbijt opgediend. Heerlijk om de dag mee te beginnen We vertrokken in Habana ( Vedado) en bezochten de stad met de Hop on Hop off bus die langs de belangrijkste gebouwen rijdt. Je kan op en afstappen waar je wil . Habana is een levendige stad en zeker de moeite om er minstens 2 dagen te verblijven. We logeerden in Casa Yolanda met zeer vriendelijke eigenaars die ons geweldig op pad hebben geholpen. Want de eerste dag heb je zeer veel vragen en die werden allemaal opgelost.

Wij reisden met de Viazul bus en taxi’s. Dit werd door Better Places zeer professioneel geregeld evenals onze verblijven. De eerste dag kregen we van een plaatselijke vertegenwoordiger onze vouchers van de bus. De vouchers van de casas en taxis bevonden zich in een App van Mi Cuba. Een geweldige app met zeer veel informatie over restaurants en bezienswaardigheden. Thuis hadden wij reeds de kaarten van alle plaatsen waar wij kwamen gedownload en dit was een reuze hulp bij aankomst. Naar de busterminal namen we meestal een taxi en de privé taxi’s stonden ons steeds op het gewenste uur op te wachten.

We logeerde meestal in casas particulares met in het algemeen zeer sympathieke en hulpvaardige eigenaars. Bijna overal kregen we interessante informatie. De staatshotels lijken van buiten zeer chique maar zijn kwalitatief veel minder dan de casas. Ook hebben we telkens lekker gegeten in restaurants aangebracht door de eigenaars.

Onze volgende stops

Playa Giron; Hostal Duniel. Met de gratis fiets bezochten we het museum gewijd aan de invasie van de Varkensbaai. Ook de wandeling Sendero del enigmo del las rocas met gids is een aanrader. ’s Avonds kookten Duniel samen met zijn vrouw een heerlijke maaltijd met zelfgevangen vis.

Cienfuegos : hostalMarina . Plaza Mayor met mooie koloniale gebouwen en het Palacio del Valle aan punta Gorda is zeker een bezoek waard.

Trinidad: Mi Cuba, een authentiek leuk hostal met mooie terrassen. Ga zeker iets drinken bij Café Don Pépé en ’s avonds genieten van een salsa optreden in open lucht bij Casa de la Musica. Ook zeker een stadstoer maken met de fietstaxi.

Camaguey: Casa Eduardo y Geraldine. Camaguey is gebouwd rond 7 kerken en dus ook 7 plaza’s. In Camaguey zeker verschillende plaza bezoeken zoals Plaza de la catedral en Plaza del Carmen met zijn mooie beelden. Heerlijk gegeten in Meson del Principe.

Sierra Maestra: met de privé taxi comfortabel naar de Sierra Maestra. Het hotel is groot en ongezellig maar de chalets vallen mee. Voor ons was het spijtig dat we geen wandeling zonder gids konden maken. Daar had men ons niet voor verwittigd. Alles was te betalen en dit sloeg ons wat tegen. Wel is er een leuke casa particular “Casa Sierra Maestra” waar we elke dag een coctail gingen drinken. Deze stop zouden we zeker niet aanraden aangezien te duur voor hetgeen er te beleven valt.

Santiago de Cuba: Hostal Heredia. Een stad met een aparte charme . Heerlijk veel beweging , een lange veilige wandelstraat en een grote haven . Plaza Cespedes met prachtige gebouwen. Zeker een muziek avond volgen bij Casa de la Trova of La Claqueta waar gedanst wordt in openlucht. Een aanrader is het restaurant “Salon Tropical” , 1,8km van Plaza Marte buiten het centrum. Voor weinig geld heerlijk gegeten. Ook restaurant San Francisco is de moeite.



Baracoa: Dit stadje ligt volledig aan een mooie baai. Niet zo idyllisch als we gehoopt hadden. De Malecon is slordig en onverzorgd. Het stadje zelf is aangenaam met vele casa’s met terrassen in de hoogte en mooie koloniale gebouwen. De wandeling naar de berg Yunque is zeker de moeite om met gids te doen. Wij huurden een fiets en reden een 10tal km naar Rancho Toa mooi gelegen aan de rivier. We maken er een boottocht met gids en eten een lekkere lunch. De volgende dag bezoeken we met een privé taxi (aangezien de taxi bus vol was) de Playa Maguada. Op het strand eten we een verse langoust en genieten van de zon en van het zwemmen in zee. We hebben super lekker gegeten in de Casa Hostal Grande maar ook in restaurant “Buen Sabor” op het terras geanimeerd door 2 goede zangers, gitaristen.

Bayamo: Een klein rustig stadje maar 14 februari, “Valentin”, blijkbaar het grote feest met de familie. Sfeer en muziek overal. Op aanraden van onze zeer lieve dame van onze Casa Olga y Jose eten we in een klein restaurant” Cuchipapa”. Echt de moeite . We moeten wel 1.30u wachten buiten in file maar het is het waard. Zo voelen we ons even Cubaan , zij moeten regelmatig uren wachten om de dagelijkse goederen te kunnen kopen zoals bv. wc papier of kip..

Santa Clara: Hier verblijven we wel in één van de mooiste casa’s Colibri Azul met mooie kamers, zeer sympathieke eigenaars en vooral een prachtige tuin met mooie patio en tafeltjes. Santa Clara is de stad van Che Guevara en het ademt geschiedenis. We bezoeken het Plaza de la revolución evenals het museum van de tren blindado. en een 200mt verder het standbeeld van Che met niño Op aanraden van onze casa bezoeken we Café de la Revolución. Dit laatste is een echte aanrader.

Viñales: Hier hebben we spijtig genoeg een casa die tegenslaagt. Maar gelukkig is hier genoeg te doen. We maken een tobacco walking tour met een super gids. Ook maken we hier een canopy tour . ’s Avonds brengt een ossenkar ons naar het restaurant Finca Agroecologica in Paraiso. Zeker doen om de mooie zonsondergang maar ook het lekker buffet dat ’s avonds wordt opgediend, wel erg toeristisch.

Cayo Lévisa: Dit is een resort waar je alleen geraakt met de boot. Hoewel het een resort was met staatsuitbating was het wel een meevaller. De bedienden waren zeer hulpvaardig en vriendelijk en het eten viel best mee. De chalets waren mooi ingepland langs een maagdelijk wit strand. Negatief punt was wel dat er enkele uren per dag en s’nachts geen water was…. .

Las Terrazas: Een mooie stop waar we echt genoten hebben van de groene heuvelachtige omgeving. Het is één van eerste milieubewuste plaatsen in Cuba. Hier maken we een lange wandeltocht met gids “ELIER” die ons zo veel te vertellen heeft over de vogels in het oerwoud . Dit is een topper voor ons zeker met deze gids.

Gereisd met partner in feb. 2020
Accomodatie
9,0
Vervoer
10,0
Reisleiding
0,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
9,0
8,8

Unieke rondreis Jamaica

🇯🇲 Jamaica
Individuele rondreis
23-03-2020

Dankzij Better Places hebben wij een magische, naadloos georganiseerde reis genoten: Jamaica is een fantastisch mooi eiland met een adembenemende natuur ( Blue Mountains, Rivieren, watervallen,regenwoud, azuurblauwe zee, mooie baaien, enorm gevarieerde fauna & flora ), een zeer coole cultuur ( muziek & culinair ) en super relaxte mensen. In 2 weken hebben we het ganse eiland rond geweest met telkens een verblijf op een originele plek ( Geddes Great House, Forres House en homestay 3 Little Birds als uitschieters ) waar we naar toe werden gebracht door onze persoonlijke driver die tevens ook een excellente gids was voor onderweg. Staat een crashcourse Jamaica op je bucketlist, dan moet je bij Better Places zijn !

Gereisd met partner in mrt. 2020
Accomodatie
9,0
Vervoer
10,0
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
9,0
8,0

Individule rondreis

🇨🇴 Colombia
Individuele rondreis
17-03-2020

We hebben een individuele rondreis gemaakt met privé vervoer. Auto's en chauffeurs waren goed. Ook de gidsen die we gehad hebben waren uitstekend. Hotels op een enkele uitzondering na, ook. We vonden het wel behoorlijk duur. Zeker gezien wat de mensen in Colombia verdienen en wat de prijs van de hotels zijn. We hebben het gevoel dat Better Playces er behoorlijk aan verdiend. Maar dat is achteraf.

Gereisd met partner in feb. 2020
Accomodatie
8,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
6,0
Algemeen
8,0

Ben jij op reis geweest met Better Places?
Plaats een beoordeling met jouw ervaringen met Better Places of klachten over Better Places.