Better Places ervaringen

De Better Places ervaringen, beoordelingen en klachten zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl die een reis met Better Places gemaakt hebben.

Er zijn 532 ervaringen met Better Places geplaatst.

Accomodatie
8.6
Vervoer
8.9
Reisleiding
9.1
Prijs / Kwaliteit
8.8
Algemeen
9
8.9
Totaalscore

532 beoordelingen

9,5

Reis naar Peru met Machu Picchu tocht en Galapagos eilanden

🇵🇪 Peru
Individuele rondreis
08-03-2021

Helaas hebben we de reis die we samen met Agnes hadden uitgezocht en voorbereid niet kunnen maken vanwege de corona situatie. Dit is echt heel jammer maar we zijn, ook al liep het allemaal anders dan gedacht, heel persoonlijk en professioneel begeleid door Better Places, in dit geval Agnes en Guido.

Ze hebben goed gekeken naar onze wensen voor deze reis, ons ook mooie mogelijkheden aangeraden en alles tot in de puntjes geregeld. Belangrijk vond ik ook dat ze oog hebben voor en rekening houden met de mensen en de natuur in het land!

Ik zelf ben altijd wat nerveus bij het reizen, zeker naar verre bestemmingen, maar ik was er zeer gerust op deze keer.

Nu het voor de tweede keer helaas niet door kan gaan hebben we de reis geannuleerd en ook daarin worden we zeer klantvriendelijk geholpen. Mocht het mogelijk zijn om weer naar Peru te reizen dan zullen we zeker Better Places, in de personen van Agnes en Guido, vragen deze reis voor ons te regelen.

Gereisd met partner in mei 2021
Accomodatie
0,0
Vervoer
0,0
Reisleiding
0,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
10,0
10

Zou een schitterende reis zijn geworden.

🇪🇨 Ecuador
Individuele rondreis
05-02-2021

Helaas hebben we onze reis naar Ecuador vorig jaar verzet, maar ook dit jaar kan het helaas niet door gaan.

We hebben de reis helaas geannuleerd.

De communicatie met de reisspecialist René in Ecuador was voortreffelijk. Ook met de vriendelijke mensen op kantoor.

Als we weer gaan reizen, kiezen we zeker voor Better Place.

De accommodaties die waren voorgesteld zagen er schitterend uit. We hadden hoge verwachtingen van deze reis die helaas niet door ging.

in mei 2021
Accomodatie
10,0
Vervoer
10,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
10,0
9,0

Heerlijke wandelvakantie in Kroatië met Better Places

🇭🇷 Kroatië
Individuele rondreis
17-08-2020

De geboekte wandelvakantie naar Kosovo en Montenegro kon niet doorgaan vanwege coronamaatrdegelen. Better Places stelde daarom een alternatieve wandelvakantie in Kroatië voor. Alles moest nog snel geregeld en gereserveerd worden, maar het is Ruud van Better Places gelukt om een superleuk programma voor ons samen te stellen. Na aankomst op de luchthaven van Zagreb hebben we ons gehuurde minibusje opgehaald en kon de tour beginnen. De wandelingen die Ruud voor ons had gekozen waren prachtig en soms ook best pittig vanwege de zomerse temperaturen. Maar de inspanningen werden altijd weer beloond met prachtige landschappen, spectaculaire vergezichten, verkoelende riviertjes... We hebben wandelomschrijvingen gekregen en konden de wandelingen ook in een wandelapp laden. Wat af en toe toch wel heel handig was. Bij twijfel keken we even of we nog op de goede route zaten. De accommodaties waren erg leuk en afwisselend. Van een sfeervol houten huis in landelijke omgeving met veel vuurvliegjes in de tuin en een eenvoudige berghut van een ouder stel dat geen Engels en nauwelijks Duits sprak maar wel de heerlijkste goulash serveerde tot een pension bij een familie die elke dag een erg lekker drie-gangen-menu kookte en tot onze verrassing een wat luxer hotel waar we de vermoeide benen in de jacuzzi op het dakterras mochten laten ontspannen. Naast het wandelen was een dag kajakken in het programma opgenomen en hebben we de adembenemend mooie Plitvice-meren bezocht. Op het eiland Brac hebben we geluierd in plaats van gewandeld want daar was het echt te heet voor. Maar het eiland bood genoeg moois om ons te vermaken. Onze laatste bestemming was het gezellige plaatsje Omis en vanaf daar zijn we naar Split gereden om de bus weer in te leveren en het vliegtuig naar huis te nemen. Als we een vraag hadden tijdens de reis konden we die via Whatsapp stellen en kregen we snel antwoord. Heel fijn dat Better Places de reis zo snel en goed heeft kunnen omzetten naar een andere bestemming. In deze tijd was het extra fijn om toch een paar weken weg te zijn. Ook de financiële afhandeling (de Kroatië-reis viel goedkoper uit dan de oorspronkelijk geboekte reis) is snel en goed geregeld. Bedankt Better Places, tot een volgende keer weer!

Gereisd met gezin in jul. 2020
Accomodatie
9,0
Vervoer
0,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
8,6

Cuba, een land met 2 gezichten....

🇨🇺 Cuba
Autorondreis
31-03-2020

Toeristisch gezien heeft Cuba heel veel te bieden. Havana met z'n statige vervallen gebouwen, oldtimers en tweespan motoren is uniek! Daar rondwandelen voelt alsof je onderdeel bent van een filmset. Lijnrecht ertegenover staat de rust & pracht van het landelijke Viñales.

Ander hoogtepunt voor ons was het pittoreske kustplaatsje Remedios, (de Florida Keys route naar) Cayo Santa Maria en natuurlijk Trinidad. Nauwe straatjes, zuurstokkleurige huisjes, koetsen en muziek op iedere straathoek. Wát een feest!

Met name daar hebben we echter ook de "andere kant" van het land beter leren kennen: die van de bevolking zelf. Er is een groot gebrek aan eerste levensbehoeften en staatswinkels voorzien mensen - volgens een systeem van bonboekjes.... - van bepaalde producten als rijst, suiker en meel. Zoals in de oorlog. Triest!

Better Places heeft onze huurauto geregeld, de Casas Particulares, enkele excursies en vervoer van/naar het vliegveld. In één woord perfect en tegen een zeer redelijke prijs!

Gereisd met partner in mrt. 2020
Accomodatie
8,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
9,0

Een mooie rondreis door Cuba oñost en westkant

🇨🇺 Cuba
Individuele rondreis
26-03-2020

Better Places zouden wij zeer zeker aanraden. Wij hebben steeds zowel voor als tijdens de reis snel de nodige duidelijke informatie gekregen. De personen die ons hielpen waren zeer vriendelijk. Sierra Maestra beviel ons minder (zie verslag) en onze overnachting 2 dagen in Viñales was echt een afgang, zowel slapen als het avondmaal. Ook de foto's van dit hostal "Colonial los Moros bij andere verhuur bureau's zijn vals. Er is geen dakterras en ook geen tuin.



Wij reisden gedurende 1 maand door Cuba en bezochten zowel de Oostkant als de Westkant en logeerden meestal in Casas Particulares, wat zeker de beste keuze is. Overal werd er een uitgebreid ontbijt opgediend. Heerlijk om de dag mee te beginnen We vertrokken in Habana ( Vedado) en bezochten de stad met de Hop on Hop off bus die langs de belangrijkste gebouwen rijdt. Je kan op en afstappen waar je wil . Habana is een levendige stad en zeker de moeite om er minstens 2 dagen te verblijven. We logeerden in Casa Yolanda met zeer vriendelijke eigenaars die ons geweldig op pad hebben geholpen. Want de eerste dag heb je zeer veel vragen en die werden allemaal opgelost.

Wij reisden met de Viazul bus en taxi’s. Dit werd door Better Places zeer professioneel geregeld evenals onze verblijven. De eerste dag kregen we van een plaatselijke vertegenwoordiger onze vouchers van de bus. De vouchers van de casas en taxis bevonden zich in een App van Mi Cuba. Een geweldige app met zeer veel informatie over restaurants en bezienswaardigheden. Thuis hadden wij reeds de kaarten van alle plaatsen waar wij kwamen gedownload en dit was een reuze hulp bij aankomst. Naar de busterminal namen we meestal een taxi en de privé taxi’s stonden ons steeds op het gewenste uur op te wachten.

We logeerde meestal in casas particulares met in het algemeen zeer sympathieke en hulpvaardige eigenaars. Bijna overal kregen we interessante informatie. De staatshotels lijken van buiten zeer chique maar zijn kwalitatief veel minder dan de casas. Ook hebben we telkens lekker gegeten in restaurants aangebracht door de eigenaars.

Onze volgende stops

Playa Giron; Hostal Duniel. Met de gratis fiets bezochten we het museum gewijd aan de invasie van de Varkensbaai. Ook de wandeling Sendero del enigmo del las rocas met gids is een aanrader. ’s Avonds kookten Duniel samen met zijn vrouw een heerlijke maaltijd met zelfgevangen vis.

Cienfuegos : hostalMarina . Plaza Mayor met mooie koloniale gebouwen en het Palacio del Valle aan punta Gorda is zeker een bezoek waard.

Trinidad: Mi Cuba, een authentiek leuk hostal met mooie terrassen. Ga zeker iets drinken bij Café Don Pépé en ’s avonds genieten van een salsa optreden in open lucht bij Casa de la Musica. Ook zeker een stadstoer maken met de fietstaxi.

Camaguey: Casa Eduardo y Geraldine. Camaguey is gebouwd rond 7 kerken en dus ook 7 plaza’s. In Camaguey zeker verschillende plaza bezoeken zoals Plaza de la catedral en Plaza del Carmen met zijn mooie beelden. Heerlijk gegeten in Meson del Principe.

Sierra Maestra: met de privé taxi comfortabel naar de Sierra Maestra. Het hotel is groot en ongezellig maar de chalets vallen mee. Voor ons was het spijtig dat we geen wandeling zonder gids konden maken. Daar had men ons niet voor verwittigd. Alles was te betalen en dit sloeg ons wat tegen. Wel is er een leuke casa particular “Casa Sierra Maestra” waar we elke dag een coctail gingen drinken. Deze stop zouden we zeker niet aanraden aangezien te duur voor hetgeen er te beleven valt.

Santiago de Cuba: Hostal Heredia. Een stad met een aparte charme . Heerlijk veel beweging , een lange veilige wandelstraat en een grote haven . Plaza Cespedes met prachtige gebouwen. Zeker een muziek avond volgen bij Casa de la Trova of La Claqueta waar gedanst wordt in openlucht. Een aanrader is het restaurant “Salon Tropical” , 1,8km van Plaza Marte buiten het centrum. Voor weinig geld heerlijk gegeten. Ook restaurant San Francisco is de moeite.



Baracoa: Dit stadje ligt volledig aan een mooie baai. Niet zo idyllisch als we gehoopt hadden. De Malecon is slordig en onverzorgd. Het stadje zelf is aangenaam met vele casa’s met terrassen in de hoogte en mooie koloniale gebouwen. De wandeling naar de berg Yunque is zeker de moeite om met gids te doen. Wij huurden een fiets en reden een 10tal km naar Rancho Toa mooi gelegen aan de rivier. We maken er een boottocht met gids en eten een lekkere lunch. De volgende dag bezoeken we met een privé taxi (aangezien de taxi bus vol was) de Playa Maguada. Op het strand eten we een verse langoust en genieten van de zon en van het zwemmen in zee. We hebben super lekker gegeten in de Casa Hostal Grande maar ook in restaurant “Buen Sabor” op het terras geanimeerd door 2 goede zangers, gitaristen.

Bayamo: Een klein rustig stadje maar 14 februari, “Valentin”, blijkbaar het grote feest met de familie. Sfeer en muziek overal. Op aanraden van onze zeer lieve dame van onze Casa Olga y Jose eten we in een klein restaurant” Cuchipapa”. Echt de moeite . We moeten wel 1.30u wachten buiten in file maar het is het waard. Zo voelen we ons even Cubaan , zij moeten regelmatig uren wachten om de dagelijkse goederen te kunnen kopen zoals bv. wc papier of kip..

Santa Clara: Hier verblijven we wel in één van de mooiste casa’s Colibri Azul met mooie kamers, zeer sympathieke eigenaars en vooral een prachtige tuin met mooie patio en tafeltjes. Santa Clara is de stad van Che Guevara en het ademt geschiedenis. We bezoeken het Plaza de la revolución evenals het museum van de tren blindado. en een 200mt verder het standbeeld van Che met niño Op aanraden van onze casa bezoeken we Café de la Revolución. Dit laatste is een echte aanrader.

Viñales: Hier hebben we spijtig genoeg een casa die tegenslaagt. Maar gelukkig is hier genoeg te doen. We maken een tobacco walking tour met een super gids. Ook maken we hier een canopy tour . ’s Avonds brengt een ossenkar ons naar het restaurant Finca Agroecologica in Paraiso. Zeker doen om de mooie zonsondergang maar ook het lekker buffet dat ’s avonds wordt opgediend, wel erg toeristisch.

Cayo Lévisa: Dit is een resort waar je alleen geraakt met de boot. Hoewel het een resort was met staatsuitbating was het wel een meevaller. De bedienden waren zeer hulpvaardig en vriendelijk en het eten viel best mee. De chalets waren mooi ingepland langs een maagdelijk wit strand. Negatief punt was wel dat er enkele uren per dag en s’nachts geen water was…. .

Las Terrazas: Een mooie stop waar we echt genoten hebben van de groene heuvelachtige omgeving. Het is één van eerste milieubewuste plaatsen in Cuba. Hier maken we een lange wandeltocht met gids “ELIER” die ons zo veel te vertellen heeft over de vogels in het oerwoud . Dit is een topper voor ons zeker met deze gids.

Gereisd met partner in feb. 2020
Accomodatie
9,0
Vervoer
10,0
Reisleiding
0,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
9,0
8,8

Unieke rondreis Jamaica

🇯🇲 Jamaica
Individuele rondreis
23-03-2020

Dankzij Better Places hebben wij een magische, naadloos georganiseerde reis genoten: Jamaica is een fantastisch mooi eiland met een adembenemende natuur ( Blue Mountains, Rivieren, watervallen,regenwoud, azuurblauwe zee, mooie baaien, enorm gevarieerde fauna & flora ), een zeer coole cultuur ( muziek & culinair ) en super relaxte mensen. In 2 weken hebben we het ganse eiland rond geweest met telkens een verblijf op een originele plek ( Geddes Great House, Forres House en homestay 3 Little Birds als uitschieters ) waar we naar toe werden gebracht door onze persoonlijke driver die tevens ook een excellente gids was voor onderweg. Staat een crashcourse Jamaica op je bucketlist, dan moet je bij Better Places zijn !

Gereisd met partner in mrt. 2020
Accomodatie
9,0
Vervoer
10,0
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
9,0
8,0

Individule rondreis

🇨🇴 Colombia
Individuele rondreis
17-03-2020

We hebben een individuele rondreis gemaakt met privé vervoer. Auto's en chauffeurs waren goed. Ook de gidsen die we gehad hebben waren uitstekend. Hotels op een enkele uitzondering na, ook. We vonden het wel behoorlijk duur. Zeker gezien wat de mensen in Colombia verdienen en wat de prijs van de hotels zijn. We hebben het gevoel dat Better Playces er behoorlijk aan verdiend. Maar dat is achteraf.

Gereisd met partner in feb. 2020
Accomodatie
8,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
6,0
Algemeen
8,0
9,6

Schitterende rondreis door Suriname!

🇸🇷 Suriname
Individuele rondreis
14-03-2020

We hebben mede door Better Places een fantastische vakantie in Suriname gehad.

Lizet heeft een prima reis voor ons samengesteld en goed rekening gehouden met onze wensen. Veel gezien in dit prachtige land. Mooie natuur, vele vogels, aapjes en prachtige accommodaties, waar we ook heerlijk tot rust konden komen. We hebben genoten.

Gereisd met partner in feb. 2020
Accomodatie
9,0
Vervoer
10,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
10,0
8,4

Genieten in kleurrijk Colombia

🇨🇴 Colombia
Individuele rondreis
12-03-2020

Een schitterende goed verzorgde reis wat betreft hotels en vervoer.

De planning en afstanden icm de binnenlandse vluchten zorgden elke dag voor voldoende tijd voor diverse activiteiten.

Gidsen in diverse steden waren prima.

Gereisd met vrienden in feb. 2020
Accomodatie
9,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,0
10

Een prachtig land op een individueel perfect georganiseerde rondreis in allemaal kleine luxe hotelletjes

🇱🇰 Sri Lanka
Individuele rondreis
10-03-2020

Lea van Better places (organisator ter plaatse in Sri Lanka) begreep heel goed dat wij een individuele rustige rondreis wouden in kleine maar toch luxere hotelletjes. Dit heeft ze heel goed gedaan en is super gelukt. Vanaf aankomst tot vertrek in de watten gelegd door onze privé chauffeur Anil. Een ideale mix tussen natuur en cultuur. We bezochten de twee oude koningssteden en Lion rock en natuurlijk Kandy., maar ook Willpatu natuurreservaat, Yala natuurreservaat, Horton plains (natuurreservaat) en ook Ella in de bergen. OM af te sljuiten met bezoek aan Galle en een 4 nachten relax in Hikkaduwa in een onvergetelijk boutique hotel Villa Saffron met maar 5 kamers en een droomteam.

Gereisd met partner in feb. 2020
Accomodatie
10,0
Vervoer
10,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
10,0
9,6

Fantastische reis door Suriname

🇸🇷 Suriname
Individuele rondreis
09-03-2020

Samen met Beter Places hebben we reisdoelen bepaald. Er waren 8 trips die we maakten. De accommodaties waren over het algemeen heel goed, alle vervoer met busjes of boten waren stipt op tijd en iedereen was heel vriendelijk. De gidsen die we onderweg toegewezen kregen overtroffen onze verwachtingen. De natuur is geweldig en overweldigend. We hebben de prachtigste vogels gezien, reptielen en aapjes die best voorzichtig een banaantje willen komen halen! Het eten was prima verzorgd en altijd op tijd. De samenstelling van de groepen waarmee we de trips maakten viel ook steeds heel goed uit. En last but not least, wat zijn die Surinaamse mensen allemaal lief en vriendelijk. Iedereen groet je en maakt graag ee praatje. We hebben een fantastische tijd gehad mede dankzij de prima en vaak snelle reactie van de medewerkers van Better Places die ook altijd prima bereikbaar waren. Dus hebben we tegen iedereen gezegd....Wi draai kon bakka!

Gereisd met partner in feb. 2020
Accomodatie
8,0
Vervoer
10,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
10,0
7,6

Fantastisch!

🇬🇹 Guatemala
Individuele rondreis
25-02-2020

Ik ben 3 weken alleen op reis gegaan naar Guatemala via Better Places. Ik ben nu alweer 2 weken terug en ben nog steeds zo vreselijk onder de indruk van het land, ik heb Guatemala echt in mijn hart gesloten en zal deze ervaring nooit vergeten. Ik heb veel gezien, ben het hele land doorgereisd met als absolute hoogtepunten het meer van Atitlan, een homestay bij een enorm lieve en warme familie in Xela en de sunsettour in Tikal. Verder veel plezier gehad in hostel Oasis the Traveller in Lanquin midden in de jungle, leuke lokale excursies gedaan (workshop medicinale planten in San Juan la Laguna en in Xela naar een lokale markt geweest) en nog veel meer. Guatemalteken zijn zo vriendelijk en open, doordat ik alleen reisde heb ik veel mensen ontmoet. Superleuk!! Ik heb een topreis gehad. Better Places is een leuke organisatie met veel kennis van het land. Hartstikke goed georganiseerd allemaal. Ik vond sommige hotels wat minder leuk, maar de meesten waren gelukkig wel leuk. Semuc Champey vond ik persoonlijk de lange reistijd niet waard. Ik had drie lange reisdagen waarvan de reistijd echt niet klopte, dit heb ik doorgegeven zodat zij daar hun voordeel mee kunnen doen. Het land geef ik een dikke 10, Better Places een welverdiende 8. Bedankt Petra!

Alleen gereisd in jan. 2020
Accomodatie
8,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
7,0
Prijs / Kwaliteit
7,0
Algemeen
8,0
9,2

Fantastische rondreis door Guatemala met eindbestemming Belize

🇬🇹 Guatemala
Individuele rondreis
25-02-2020

De accomodaties waren echt perfect . De opgegeven wensen en preferenties zoals “zeezicht “ en “rustige lokatie” waren top door de reisleider geregeld. Aan het vervoer met minibusjes moesten we wel wennen maar waren op zich al een avontuur.Het is heel prettig en voelt vertrouwd dat je voor vragen en/of problemen altijd in contact kan komen met de reisleider. Ook al hebben wij daar niet echt gebruik van hoeven te maken. Omdat de reis langs alle hoogtepunten van Guatemala ging was het zeer afwisselend en ook heel indrukwekkend. Zowel veel cultuur als natuur en relaxen. De afsluiting van zo’n reis op Caye Caulker in Belize is dan ook een aanrader. Al met al een onvergetelijke reis

Gereisd met partner in jan. 2020
Accomodatie
10,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
9,6

Schitterende reis met onvergetelijke 3 daagse trektocht in Zuid-Ethiopië.

🇪🇹 Ethiopië
Individuele rondreis
25-02-2020

Onze 2 weken durende trip door Zuid-Ethiopië was tot in de puntjes uitgekiend door reisspecialist Daniël. Hierbij is hij samen met zijn team er in geslaagd om onze wensen volledig om te zetten in de realiteit. Hier zat ook een 3 daagse trektocht door het land van de Hamer in vervat. Gewoonweg een fantastische beleving. In een land als Ethiopië lopen de dingen soms wel eens anders dan vooraf gepland. Op geen enkel ogenblik hebben wij ons daarover zorgen moeten maken, het team van Daniël (gidse Nigisti en chauffeur Atse) handelden alles keurig af, vaak zelfs zonder dat wij het zelf merkten. Ook de sfeer zat goed, we hadden echt het gevoel dat alle betrokkenen dag en nacht er alles aan wilden doen om ons een onvergetelijke ervaring te bezorgen. En dat is ook meer dan gelukt! En voor ik het vergeet, Ethiopië is een fantastisch land met hele warme kleurrijke mensen. Bedankt Daniel, Nigisti, Atse!

Gereisd met partner in jan. 2020
Accomodatie
9,0
Vervoer
10,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
10,0
8,8

Fantastische rondreis door het noorden van Ethiopië.

🇪🇹 Ethiopië
Individuele rondreis
14-02-2020

We hebben een 12-daagse rondreis door het noorden van Ethiopië gemaakt. Via een binnenlandse vlucht de eerste 500 km overbrugd en toen met een zeer prettige chauffeur met eigen auto van plek naar plek; Bahir Dar aan Tana meer, Gondar, Simien Mountains, Axum, Hawzen, Mekele, Lalibela. Onderweg telkens goede locale gidsen gehad. Prettige hotels, lodges of guesthouses onderweg. Mooie wandelingen ook onderweg gemaakt.

Gereisd met vrienden in jan. 2020
Accomodatie
8,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
0,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
8,0

Zonder zorgen naar Costa Rica

🇨🇷 Costa Rica
Individuele rondreis
14-02-2020

Wij hebben afgelopen januari een hele fijne vakantie gehad in Costa Rica. Eerst hebben we een prettig telefonisch gesprek gehad waarin ze aangaven wat de werkwijze van Better Places was. Dit sprak ons meteen aan en zodoende zijn we aan de slag gegaan met het samenstellen van de reis. We hebben onze wensen aangegeven (wat voor soort vakantie we wilden, wat voor soort activiteiten, wat voor soort vervoer, wat voor accommodaties en welke plaatsen). Hier is Better Places mee aan de slag gegaan en hebben ons een eerste voorzet gedaan. Deze hebben we gezamenlijk doorgenomen waarna wij hier feedback op gegeven hebben. Zo is dit een aantal keer op en neer gegaan, waarna we uitgekomen zijn op een reis die aansloot bij onze wensen (zowel inhoudelijk als prijstechnisch).



Hierna hebben we geheel zorgeloos onze reis gemaakt. Ook tijdens de reis was het erg snel schakelen om activiteiten toe te voegen aan het programma. Geen ingewikkelde gesprekken met de Tico's (Costa Ricanen), maar gewoon een appje naar/van Better Places en het was duidelijk. Chauffeurs die onze namen wisten, busjes die klaarstonden, plekjes die voor ons vrijgehouden werden, kortom; een zorgeloze vakantie.

Gereisd met partner in jan. 2020
Accomodatie
8,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
7,0
Algemeen
8,0
8,5

Onvergetelijke rondreis door Chili en Argentinie

🇦🇷 Argentinië
Familiereis
12-02-2020

Hola,

Start van onze reis was in Buenos Aires een heerlijke, gezellige stad. De eerste vlucht bracht ons in het Chileense deel van Patagonië. Adembenemende natuur van gletsjers, het natuurpark Torres del Paine en het bezoek aan het pinguïneiland. Daarna weer een binnenlandse vlucht naar de Atacamawoestijn. Waanzinnig mooie geërodeerde gesteentes, zoutmeren (bijzonder om daarin te liggen), flamingo's gezien en geisers bezocht en in gelegen. Daarna een bustocht over een 4400 m. hoge pas richting Argentinië dat was zo'n grandioze belevenis! Met een eigen auto in Puramamarca, stadje van 7 kleuren, daarna langs park met duizenden metershoge cactussen en weer via verschillende passen naar het wijngebied waar we hebben overnacht. De laatste binnenlandse vlucht bracht ons naar de Iguazu watervallen waar we de Argentijnse en Braziliaanse kant hebben bezocht. Allebei heel verschillend dus zeker allebei doen. Wel toeristisch, maar de moeite waard.

Onze laatste vlucht bracht ons weer terug in Buenos Aires waar een fietstocht was geboekt. Hierdoor veel over stad en het land Argentinië te weten gekomen, heel interessant.

Onze reis duurde 25 dagen, maar we wilden nog niet naar huis, er was zoveel te zien en te doen.

Bijzonder is de Zuid-Amerikaanse bevolking, vriendelijke mensen, de leefwijze maar vooral ook wat de beide landen allemaal te bieden hebben. waarbij de natuur wel een hele speciale plaats inneemt.

Tip: wij hebben een 7-tal Spaanse lessen gevolgd en dat heeft er voor gezorgd dat we konden communiceren met de lokale bevolking wat weer verdiepend is en iets speciaals aan de reis heeft gegeven.

Al met al zullen we deze reis noooooooit meer vergeten en willen we Better Places ontzettend bedanken!!

Gereisd met gezin in dec. 2019
Accomodatie
8,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
0,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
10,0
9,0

Prachtige rondreis door Guatemala met Better places

🇬🇹 Guatemala
Individuele rondreis
08-02-2020

In januari een rondreis langs de hoogtepunten van Guatemala gemaakt. We vlogen naar Guatemala City en werden daar opgewacht door een chauffeur die ons naar het hotel in Antigua bracht. Prachtige stad. Ook zijn we naar de markt in Chichicastenango geweest. Heel groot en kleurrijk. Daarna naar Panajachel aan het Lake Atitlan gegaan. Hier hebben we een privéboottocht naar de overkant van het meer gemaakt. Daar de koffieplantage en een weefworkshop gedaan . Dit was heel bijzonder want het was bij locals thuis. De volgende overnachtingen waren in Xela bij een gastgezin. We werden daar zo vriendelijk ontvangen, dit was een geweldige ervaring.

Hierna een lange autorit naar Lanquin gemaakt, waar we de volgende dag naar Semuc Champey gingen. Prachtige poelen die vooral goed te zien zijn vanaf het uitkijkpunt. De volgende stop in Flores en de Maja ruïnes van Tikal bezocht. De zonsopgang was een geweldige belevenis. Onze laatste tocht ging naar Rio Dulce. De volgende dag een prachtige boottour gemaakt over de rivier naar Livingston.

Alles was perfect geregeld door Petra van BetterPlaces. Mooie hotels en prima vervoer.

Guatemala is een echte aanrader!

Gereisd met gezin in jan. 2020
Accomodatie
9,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
0,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
9,4

Mooie induviduele rondreis gemaakt door Georgie.

🇬🇪 Georgië
Individuele rondreis
03-02-2020

Veel gewandeld, wijnproeverij, off road gereden, monumenten bezocht.



Het was wederom een heel goed geregelde vakantie door Better Places.

Dit was nu de derde keer met deze organisatie en ook nu waren we weer zeer tevreden.

Gereisd met partner in nov. 2019
Accomodatie
9,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
10,0
7,0

Uitdagende reis door Jamaica

🇯🇲 Jamaica
Autorondreis
03-02-2020

We hebben een rond reis per auto gemaakt over Jamaica. Voor de start wordt er veel informatie verstrekt, we een beetje in onder gesneeuwd zijn. Hierdoor liep de reis minder spoel dan had gekund. We hebben hierover een goed gesprek gehad. Wat voor ons verhelderend was en ik hoop dat de tips van onze kant helpen om de reis voor andere eenvoudiger te maken.

Gereisd met partner in jan. 2020
Accomodatie
8,0
Vervoer
7,0
Reisleiding
6,0
Prijs / Kwaliteit
7,0
Algemeen
7,0
8,2

Dicht bij de locals en variabele reis.

🇨🇴 Colombia
Individuele rondreis
28-01-2020

We hebben cris cros door het land gereisd. Van de Amazone tot aan de kust en het midden van het land. Van een groot hotel tot aan hostels en ecologische slaapplekken. We wilden dicht bij de Colombianen zijn en af en toe niet te veel met toeristen zijn. Dat was mogelijk. Local gidsen waren het leukst. Enthousiast en veel liefde voor het land. Wees wel wat meer voorbereid met OV. Soms is een privé chauffeur beter. En betaal liever iets meer dan de goedkoopste transport. Het scheelt je echt soms uren als je met de bus rijdt.

We zijn erg tevreden met Better Places. Bij de moeilijke momenten zijn ze altijd bereikbaar. Ze luisteren goed naar je persoonlijke wensen en maken daarop ook je reis. Wat hebben we veel gezien. Volgende keer willen we op sommige plekken een dag langer blijven om echt de omgeving nog beter te leren kennen. Verder meer dan tevreden!!!

Gereisd met partner in jan. 2020
Accomodatie
8,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,0
8,0

Een heerlijke individuele rondreis door Colombia

🇨🇴 Colombia
Individuele rondreis
12-01-2020

Wij hebben met ons gezin (54, 53, 25, 23 jaar) een heerlijke reis door Colombia gemaakt. Nadat we eerst op internet naar standaardreizen hadden gekeken, kwamen we uit bij Better Places. Vooral het feit dat je het helemaal individueel kon invullen, het aantal dagen van de reis zelf kon bepalen en zoveel flexibiliteit had, was voor ons doorslaggevend om bij Better Places te boeken. De locale agent (Sigrid) heeft al onze wensen vertaald naar de praktijk en waar dit niet kon, heeft ze dit ook met heel goede alternatieven aangevuld.

Onze reis begon in Bogota, waar we 4 dagen zijn gebleven en waar we in een leuk hotel sliepen. Echt koloniaal ingericht en vriendelijke mensen. Daarna met een binnenlandse vlucht naar Neiva en met de auto naar Villavieja om daar de Tatacoawoestijn te bezoeken. Opgehaald door een chauffeur die ons de volgende vier dagen heeft begeleid. Een heel aardige en enthousiaste man die niet alleen als chauffeur optrad maar ons ook van alles vertelde en zelf ook nog een paar "mini-excursies" regelde. De woestijn was een mooie en leuke ervaring met een gids die werkelijk alles van de woestijn af wist en ons ook goede info gaf. Het hotel in Villavieja was ook erg leuk qua uitstraling en had een klein zwembad voor wat afkoeling.

Van Villavieja naar San Augustin met de auto, een leuke rit door een mooi landschap en in San Augustin door het archeologisch park geleid door een gids die perfect Engels sprak. Iets wat je niet veel tegenkomt in Colombia. Ook deze was erg enthousiast en straalde dat ook uit. Na twee nachten in San Augustin zijn we doorgereisd naar Popayan, een aardig stadje iets meer noordelijk en vervolgens de volgende dag doorgereden naar Cali. Daar hebben we een tour gedaan naar San Cipriano, waar je een wandeling door de jungle maakt, kunt zwemmen in kleine riviertjes en meertjes en waar je kunt tuben over een grotere rivier. De tocht daar naar toe was heel bijzonder, met een brujita. Een soort van bromfietstreinstel. Ook hier werden we weer begeleid door een super aardige dame die als chauffeur/gids werkte. Het hotel in Cali was ook weer erg authentiek en sfeervol, dat merkten we de hele reis: elk hotel was gewoon heel leuk en koloniaal gebouwd en ingericht.

Van Cali zijn we doorgereisd naar Salento, de koffieregio van Colombia en waar een mooi park ligt met prachtige hoge palmen, Dit moet je zien! In Medellin waar we de kerstdagen hebben doorgebracht hebben we door de stad gedwaald en zijn we naar Commune 13 zijn gegaan en daar zelf een tourguide hebben gezocht en een rondleiding hebben gehad met uitleg over de historie en de politieke achtergrond van Commune 13, Medellin en Colombia. Erg indrukwekkend. Ook zijn we met een "metrocable" hogerop gegaan met een mooi uitzicht over de stad.

Na de Kerst met het vliegtuig naar Santa Martha, in het Noorden aan de kust gegaan. Santa Marta is een leuke stad met een historisch centrum en de mogelijkheid om naar het Tayrona Nationaal Park te gaan. Dat hebben we ook gedaan en daar een hele mooie hike door de jungle naar het strand gedaan. Het was ongeveer 2 uur lopen, maar zeer de moeite waard met de mooiste vergezichten en uitzicht op verrassend mooie stranden. Vervolgens de volgende dag doorgereisd naar Palomino, terwijl de kinderen een vierdaagse jungletrek gingen doen naar Ciudad Perdida (de Verloren Stad). Wij hebben op een prachtig resort gezeten met een eigen "huisje" in Caribische stijl en heel goed eten! De tocht die de kinderen hebben gemaakt was mooi, maar best zwaar en vroeg heel veel van de conditie en het uithoudingsvermogen. Daarna konden we met zijn allen verder bijkomen in een Eco hotel aan de andere kant van Palomino, waar we ook Oud en Nieuw hebben gevierd. Dat hebben we gedaan in een onverwacht goed restaurant Casa Cocotte. Dit was van een dame uit Parijs die er een sociaal project van had gemaakt om lokale mensen de kans te geven een vak te leren en ook nog meerdere taalcursussen te laten volgen. Palomino is een leuk gehucht aan de kust maar daar moet je verder niet te veel van verwachten.

Als afsluiting van de vakantie hebben we nog drie dagen doorgebracht in Cartagena, waar we midden in het oude centrum ook weer een erg leuk hotelletje hadden en van waaruit je alle kanten op kon om rond te dwalen, leuke souvenirs te kopen, lekker te eten of te chillen. We hebben ook nog buiten het oude centrum gewandeld door de wijk Getsemani, een volkswijk met hele vrolijk versierde en gekleurde straatjes, kroegjes, restaurantjes etc. Zeker naar toe gaan als je de gelegenheid hebt. Verder nog een dag en een nacht naar Isla Grande geweest, een tropisch eiland op een uur varen van Cartagena en zeer de moeite waard om te bezoeken. Helaas na 3,5 week weer terug naar huis, maar met een heel goed en tevreden gevoel over de vakantie, het land Colombia, de mensen die we hebben ontmoet en over de organisatie door Better Places en met name door Sigrid. Het was fantastisch, vermoeiend, mooi en voor ons onvergetelijk!

Gereisd met gezin in dec. 2019
Accomodatie
8,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
0,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,0
8,6

Onvergetelijke reis door Nepal gemaakt

🇳🇵 Nepal
Familiereis
11-01-2020

Wat een prachtige ervaring. We zijn met onze drie kinderen (15, 18 en 21 jaar) twee weken in Nepal geweest. De reis was tot in de puntjes geregeld door de plaatselijke reisagent (Maaike) van Better Places. Het was voor ons de tweede keer dat we met Better Places op stap waren. Vorige keer waren we in Suriname. We zijn wederom op en top tevreden, wat een fijne persoonlijke benadering. Via Whatsapp werden in no-time al onze vragen beantwoord. Het vervoer, de gidsen iedereen was stipt op tijd aanwezig. We zijn gestart in Bhaktapur waar we met een gids door deze prachtige historische stad hebben gewandeld. Vanuit Bhaktapur richting Bandipur gegaan waar we spectaculair uitzicht hadden op de Himalaya. Volgende dag naar Pokhara voor onze 3-daagse trekking, de Panchase trail. Prachtige trekking gemaakt en in twee bijzondere guesthouses gelogeerd. Wederom met dat fantastische uitzicht om ons heen. We voelden ons echt "on top of the world"! Na de trekking richting Chitwan gegaan. Waar we een hele spannende wandeling met gidsen door de jungle hebben gemaakt en oog in oog met een neushoorn hebben gestaan. Gelogeerd in het prachtige Sapana Lodge waar het personeel super gastvrij was. Vanuit Chitwan terug naar Kathmandu om daar onze laatste twee dagen door te brengen. Wederom met een gids alle historische locaties van Kathmandu verkend. En uiteraard nog veel souvenirs gekocht om mee te nemen naar huis. Wat een bijzondere reis was dit. We hebben ons geen moment verveeld, ook de kinderen waren super enthousiast. Nu gaan we snel bedenken wat onze volgende reis met Better Places gaat worden!

Gereisd met gezin in dec. 2019
Accomodatie
8,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
8,7

Mooie op maat gemaakte individuele rondreis.

🇪🇨 Ecuador
Individuele rondreis
11-01-2020

Van noord naar zuid per huurauto door Ecuador gereden en daarna doorgevlogen naar de Galapagos. Leuke verrassende hotelletjes onderweg en op de Galapagos. Excursies goed geregeld, alleen zouden wij niet meer naar Kicker Rock gaan om te snorkelen, te diep. Contact met de plaatselijke reisagent was ook erg plezierig. Kortom een prachtige reis.

Gereisd met partner in dec. 2019
Accomodatie
9,0
Vervoer
0,0
Reisleiding
0,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
9,0
8,8

Zeer goed georganiseerd door Better Places en zijn plaatselijke agent Top !!

🇨🇺 Cuba
Individuele rondreis
08-01-2020

14 daagse rondreis Cuba Havana - Venales - Cienfiegos - Playa Large - Trinidad - Boca C.

Ik kan zeker Better Places aan raden als reisagent

Gereisd met gezin in dec. 2019
Accomodatie
8,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
0,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0

Ben jij op reis geweest met Better Places?
Plaats een beoordeling met jouw ervaringen met Better Places of klachten over Better Places.