Dades Reizen

Ontdek het échte Marokko

Kennismaken met authentiek Marokko? Dades Reizen laat je graag persoonlijk het prachtige Marokko zien. De unieke rondreizen van Dades worden op maat samengesteld en zullen je op geweldige wijze laten genieten van het land en de cultuur!

Meer over Dades Reizen

Dades Reizen is aanbieder van:

Bekijk en vergelijk alle Dades reizen »

Dades Reizen
Accommodatie
9,2
Vervoer
9,6
Reisleiding
9,6
Prijs/kwaliteit
9,3
Algemeen
9,3
9,4 12 beoordelingen
Dades Reizen is aangesloten bij:
Calamiteitenfonds SGR

Bestemmingen van Dades Reizen

Populaire Dades Reizen reizen

MAROKKO Koningssteden en Woestijn 50+

MAROKKO Koningssteden en Woestijn 50+

Met Nl-talige reisbegeleiding, in kleine groep (max 12 pers). Overnachtingen in sfeervolle en comfor...

vanaf € 1690

Woestijnexcursie MAROKKO (Atlas-Woestijn)

Woestijnexcursie MAROKKO (Atlas-Woestijn)

 • Marokko Marokko
 • Individuele rondreizenIndividuele rondreizen
 • Reisduur 4 dagen

In prive-jeep met Engels-talige chauffeur trekt u door het Atlas-gebergte naar de immense woestijn,...

vanaf € 280

Familiereis MAROKKO Woestijnavontuur

Familiereis MAROKKO Woestijnavontuur

Afreis gegarandeerd. Deze familiereis is geschikt voor kinderen van alle leeftijden! We beginnen in...

vanaf € 525

Dades Reizen ervaringen & beoordelingen

De beoordelingen van Dades Reizen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen met Dades Reizen.

Er zijn 12 ervaringen met Dades Reizen geplaatst.


Plaats beoordeling
Accomodatie
9,2
Vervoer
9,6
Reisleiding
9,6
Prijs / Kwaliteit
9,3
Algemeen
9,3
9,4
Totaalscore
12 beoordelingen
9,8

Rondreis door zuid-Marokko

 • Marokko
 • Individuele rondreis Individuele rondreis
 • 25 May 2017

Na onze indrukwekkende reis langs de Koningssteden in 2016, hebben we in maart 2017 een nieuwe reis samengesteld met Dades reizen in zuid-Marokko.
Het is een onvergetelijke reis geworden, in het bijzonder door het weerzien met Mo en Astrid, maar vooral door de ongelooflijk fraaie natuur, de culturele en historische aspecten in dit deel van Marokko, de innemende berber bevolking die ons overal gastvrij ontving en zorgde voor heerlijke maaltijden.
Het was een weerzien met Marokko, na de bijzondere ervaringen in 2016.Een weerzien met een geweldige vriend, onze gids en chauffeur Mo, die ons deed ervaren dat zijn vaderland bijna ook ons 2e thuisland werd.
Mo is heel bijzonder, zorgzaam, geduldig, hartelijk en gastvrij. Hij zorgt ervoor dat je je ontspannen voelt, vertrouwd met alles wat Marokko te bieden heeft, hij toont de mooiste plaatsen op natuur-cultureel-en historisch gebied.Hij laat je kennis nemen met de authentieke berbers, we bezoeken samen hun huizen en delen hun eten.
We hebben op deze reis heel veel indrukwekkende aspecten van Marokko gezien.De Koningssteden waren bijzonder, deze reis overtrof onze verwachtingen.
We hebben de reis gemaakt in een 4 wheels drive SUV, waarin het comfortabel en heel veilig vertoeven was.Bijzonder in deze auto , omdat we hiermee buiten begaande paden reden, rotspartijen en woestijn trotseerden.
We zijn gestart in Marrakech, tot rust gekomen in een authentieke riad en vervolgens over de hoge Atlas getrokken. Onvergetelijke uitzichten, afwisselende landschappen en een indrukwekkende natuur.Heel bijzonder.
Op de mooiste plaatsen werd gestopt om te genieten, om dit alles te verwerken en om heel veel fotos te maken , Niets was voor Mo te veel, hij staat altijd voor je klaar.
Na Ouarzazate reden we door de Dra-vallei, hebben door heel mooie oases gewandeld en verbleven we in kasbahs en riads.Genoten van heerlijke lunches en diners.Vervolgens naar de zandduinen van Merzouga waar we een tocht met dromedarissen gemaakt hebben en overnacht hebben in de woestijn.
Je moet dit gedaan hebben om het echt te ervaren.Fantastisch!
We hebben de Todra kloof bezocht, de Dades vallei en de Rozen vallei, ongelooflijk mooi natuurgebied.We zijn gastvrij ontvangen door nomaden in hun grotwoningen, voor hun normaal , voor ons bijzonder.
Door de vallei van de Duizend kasbahs gereden, de talloze kastelen uit een roemrucht verleden.Geweldig!
Het laatste deel van de reis verbleven we in Essaouira, een historische badplaats, waar we tot rust kwamen in een heel mooie riad.
Het weerzien met Marokko was geweldig, Mo en Astrid hebben op een bijzondere manier ons een thuisgevoel gegeven .Het voelde heel goed aan.Het was een terugkeer naar vrienden!
Marokko : een land zeker om terug te komen en meer van te ontdekken.
Mo en Astrid, hartelijk dank

Gereisd met gezin in maart 2017
Scoreverdeling
Accomodatie
9,0
Vervoer
10,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
10,0
Reiziger icon

10,0

Individuele rondreis Marokko met Dades reizen: top reis, top organisatie.

 • Marokko
 • Autorondreis Autorondreis
 • 14 December 2016

Wij zochten een individuele rondreis per auto door Marokko. Via het mainstream aanbod konden we eigenlijk niet echt vinden wat we zochten. Op internet komt dan al snel Dades-reizen naar boven: een veelzijdige Marokko specialist. Nieuwsgierig geworden door een paar interessante testimonials (waaronder het tv reisprogramma 'Erica op reis'), namen wij contact op met Astrid. Deze ondernemende dame woont in Marokko en is getrouwd met een 'Mo', een telg uit een Marokkaanse (reis)ondernemersfamilie. Ze heeft diverse publicaties over Marokko op haar naam. Astrid en Mo zijn simpelweg een baken voor iedereen die meer van Marokko wil zien en proeven dan zand en couscous. Ja, wij zijn erg enthousiast. Nee, we hebben geen aandelen in Dades-reizen. We zijn simpelweg tevreden klanten.

Kort samengevat, na een paar aangename telefoongesprekken, waarbij wens en mogelijkheden werden verkend, boekten wij de autorondreis 'Koningssteden en woestijn', self-drive (4*4, VW Touareg, automaat), upgrade deluxe. En dat voor een interessante prijs (zie: http://dades-reizen.nl).
We zijn best verwende reizigers, maar zelden zagen wij op een rondreis zoveel bijzondere accomodaties. Pure verwennerij op de meest bijzondere, prachtige, pittoreske en historische locaties (Riads, kashbahs ed). Niet 1 keer hebben we slecht geslapen of gegeten, integendeel. Top rondreis.

Vooraf werd tegen ons gezegd: "zelf rijden in Marokko doe het niet!" Welnu, dat is volstrekt onzin. Het wegennet is goed, off-road rijden (voor zover nodig) is een leuke ervaring (we zouden altijd een 4*4 aanraden) en bovendien ontvang je van Dades-reizen een uitstekende wegenkaart (en bij aankomst een propvolle doos heerlijke Marokkaanse patisserie). En om het veiligheidsgevoel te vervolmaken: je krijgt ook een Marokkaanse mobiele telefoon in bruikleen. Deze kan gebruiken in noodgevallen, maar ook om simpelweg een vraag te stellen. Je gebruikt de telefoon soms ook om je verblijfplaats bij aankomst even te bellen. Dat is nodig omdat sommige riad's geweldig verstopt liggen in het labyrint van de oude medina's. Top idee, die telefoon.

Vooraf werd tegen ons gezegd: "ga er niet heen, het is Islamitisch en er wonen Marokkanen". Complete onzin. Zelden zijn wij gastvrijer ontvangen dan in Marokko. Met een normaal gevoel van respect voor mens, natuur, cultuur en religie is er geen vuiltje aan de lucht. Wij werden een aantal keer bij mensen thuis uitgenodigd voor de maaltijd, ook alweer een bijzondere ervaring.
Krijg je onderweg dan nooit eens de middelvinger? Zeker. Twee keer meegemaakt door jongens van een jaar of 12-14. Je kunt daar een punt van maken, maar ook je schouders ophalen. Wij lachten vriendelijk en reden vrolijk verder. Datzelfde deden we na te zijn aangehouden door de politie omdat we zogenaamd te hard hadden gereden (men controleert zeer fanatiek). Na een soort 'onderhandeling' over de 'boete' en een 'Ila al-liqa' (tot ziens) van onze kant, werden we schaterlachend uitgezwaaid. Was dit in de haak? Nee, natuurlijk niet. Maar wij zeggen maar altijd "als je het niet begrijpt, dan is het cultuur". En voor omgerekend €28 hadden we weer een leuk verhaal.

Vooraf werd tegen ons gezegd: "ze laten je nergens met rust en zetten je overal af". Marokkanen zijn ondernemers, dat valt te prijzen. Soms is men wat, ik zou het willen noemen, vasthoudend. Zeg gewoon vriendelijk, maar beslist, wat je wel en niet wenst. Doen ze zelf ook. Bovendien, men laat je vaak wel gewoon met rust. Veel hangt af van je eigen opstelling.

Ronduit amusant is wat er bij het binnenrijden van Fes gebeurde. Kilometers voor de oude stad haakte plots een scooterrijder aan, die ons volgde tot bij het oude centrum. Duidelijk was dat die onze toeristenneus had herkend en zijn diensten ging aanbieden. Dat leidde, mede door de gps die wij bij ons hadden (erg handig trouwens, Google maps werkt trouwens ook prima) bij de stoplichten tot grappige taferelen. Maar een gps wil je de oude medina's in leiden. En dat kan simpelweg niet. Dus moet je creatief zijn. Maar in het hectische verkeer rij je dan wel eens een straat te ver door. Maar die actie wordt met een scooter-gids-to-be op je bumper net even bijzonder. Ieder stoplicht sprong net op groen, zodat hij ons maar niet kon spreken. Op de plekken waar wij snel moesten keren, veroorzaakte scooter-gids bijna een ongeluk of ging onderuit. Alles om ons maar niet kwijt te raken. Groot was zijn teleurstelling toen hij onze gps en de Marokkaanse telefoon in de peiling kreeg. Na een kort gesprekje droop hij af. Tja, je kunt van dit soort dingen een punt maken, maar er ook ontspannen mee omgaan :-).

Verder zouden wij willen inbrengen dat de Marokkanen die wij leerden kennen of tegenkwamen buitengewoon behulpzaam en vriendelijk waren. Bijvoorbeeld die keer dat we in Moulay Idriss (bij Volubilis) zo stom waren om geen gids te nemen (en Astrid adviseerde er nota bene eentje...). Het dorp is een doolhof. Naar boven lukt, maar op de terugweg naar beneden kwamen we niet verder dan een vuilnisbelt. Een klein vriendelijk meisje mocht van haar vader ons terug naar het marktplein loodsen. Haar iets geven was totaal out of the question. De eerlijkheid gebied te zeggen dat we de bovenste terrassen slechts konden bereiken met de hulp van een vriendelijke bejaarde, die ons 100 Dirham liet doneren aan de Moskee en 50 Dirham voor zijn koekjes... :-)

Tot slot. Wij willen in deze lofuiting maar verder niet ingaan op al het moois wat we hebben gezien en meegemaakt. De oude medina's, de Atlas, de Berberaapjes, het vijf sterren woestijnbivak (en de rit per dromedaris er naartoe), het offerfeest, de prachtige, kleurrijke en vriendelijke mensen, het heerlijke eten en de mooie Marokkaanse Pinos Gris, de (Nederlandstalige) gidsen in de koningssteden (inclusief bij de reis), Dades-valei wandelgids Nordine Rami en zijn gastvrije familie en last but not least Astrid en Mo en hun twee prachtige kids en familie. Enzovoort!

Kortom, wil je naar Marokko? Kijk echt even naar het aanbod van Dades-reizen en bel Astrid.

Gereisd met partner in september 2016
Scoreverdeling
Accomodatie
10,0
Vervoer
10,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
10,0
Reiziger icon

9,2

Geweldige privé-rondreis langs de koningssteden van Marokko.

 • Marokko
 • Individuele rondreis Individuele rondreis
 • 17 April 2016

In maart hebben we een rondreis gemaakt langs de koningssteden en het binnenland van Marokko. Het was een overweldigende ervaring! Een geweldig land met een vriendelijke en gastvrije bevolking, indrukwekkende natuur, oude steden, fraaie riads en heerlijk eten. Bijna te mooi om waar te zijn.
Dades Reizen heeft voor ons een perfecte rondreis samengesteld met een comfortabele auto, een zeer bekwame en vriendelijke chauffeur, goede locale gidsen die ons het beste van de steden lieten zien. Er is zoveel te zien in dit land!
Natuurlijk boften we met onze chauffeur die zeer goed Engels sprak; hij deed alles om het ons naar de zin te maken. Stopte wanneer we dit wilden en liet ons genieten van de natuur en de locale bijzonderheden zoals markten en kashbas. Dit waarderen we enorm.
Dades Reizen is in staat een perfecte reis te organiseren, op maat gemaakt voor ieders wensen (en die voor ons absoluut een vervolg gaat krijgen)!

Gereisd met partner in maart 2016
Scoreverdeling
Accomodatie
9,0
Vervoer
10,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

10,0

Fantastische reis met Dades rezien. Alles klopte!

 • Marokko
 • Individuele rondreis Individuele rondreis
 • 21 November 2015

Marrakech, Essaouri, Tiznit, Taffraoute, Taroudant, Taliouine, Boumalne, Dadesvallei, Todra vallei. De reis was super! Een van de mooiste reizen die ik gemaakt heb. Prachtig landschap, prachtige accomodaties zeer gevarieerd. Van luxe Riad, riad op boerderij, 17e eeuwse kasbah tot Maison Traditionel. Geweldige gids en chauffeur.

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Accomodatie
10,0
Vervoer
10,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
10,0
Reiziger icon

9,2

Een bijzondere reis. Van begin tot eind genoten van het land en zijn bewoners.

 • Marokko
 • Familiereis Familiereis
 • 01 November 2015

Als je het achteraf bekijkt lijkt het alsof alles wat we beleeft en gezien hebben niet past in de 9 dagen dat we in Marokko waren. Het levendige Marrakech, de tocht met de muilezels, de tocht op dromedarissen door de Sahara, stenen zoeken en vooral het vinden daarvan, de off-roadtrips en het bezoek aan een nomade-familie. Stuk voor stuk ervaringen die we niet snel zullen vergeten.
Maar dit alles kreeg een extra dimensie door de kundige en enthousiaste begeleiding van onze gids.
Ook de chauffeur verdient een compliment. Kortom... een reis waar we nog heel lang met heel veel plezier aan terug zullen denken.

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Accomodatie
9,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon


Lees meer Dades Reizen ervaringen »


Heb je zelf Dades Reizen ervaringen of klachten over Dades Reizen?

Contactgegevens

Adres
Dades Reizen
Maaspoortweg 6
5235 KG Den Bosch
Bekijk op kaart »

Klantenservice
073-8886943

Openingstijden helpdesk
ma t/m vrij: 09.00 - 17.00 uur