FOX Vakanties ervaringen

De FOX Vakanties ervaringen, beoordelingen en klachten zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl die een reis met FOX Vakanties gemaakt hebben.

Er zijn 54 ervaringen met FOX Vakanties geplaatst.

Accomodatie
7,9
Vervoer
8,2
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,9
8,0
Totaalscore

54 beoordelingen

8,5

Annulering

Costa Rica
Groepsrondreis
08-09-2020

In deze onzekere tijd van de COVID-19 pandemie was het voor ons ontzettend onzeker of de reis wel door kon gaan en of we dat wel zouden willen.
Elke week meerdere malen de toestand, stand van zaken, in het land van onze keuze bekijken.
Uiteindelijk, een week of vier, vijf, voor vertrekdatum kregen we uit eigen beweging van Fox een telefoontje dat de reis was geannuleerd.
Tenminste één onzekerheid weggenomen.
Wat betreft de aanbetaling werd ons verteld dat dat een week of twee, drie kon aanlopen voordat het was teruggestort.
Eén, twee dagen later even de bankrekening checken en...... het stond er al op!

Hulde voor Fox reizen!

Gereisd met partner
Accomodatie
7,9
Vervoer
8,2
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,9
8,8

Heerlijke vakantie gehad

Sri Lanka
Individuele rondreis
23-02-2020

We hebben een heerlijke reis gehad in Sri lanka en Malediven. We hadden een perfecte chauffeur Danuka. Ondanks het hectische verkeer voelde wij ons heel veilig. Hij was heel flexibel en luisterde goed naar onze wensen. Sri lanka is een prachtig land. Lieve mensen heerlijk eten en prachtige natuur. Wij hadden de treinreis naar Kandy erbij geboekt wat ook echt de moeite waard was. Alles was top georganiseerd. Ook de paar dagen Malediven ( mocht nog een dag langer zijn) was top.

Gereisd met partner in februari 2020
Accomodatie
7,9
Vervoer
8,2
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,9
8,8

Een onvergetelijke reis door een kleurrijk Maleisie.

Maleisië
Groepsrondreis
30-01-2020

Kuala Lumpur is een bijzondere stad, maar het drankje in de rooftop-bar op de 59e verdieping en de fietstocht door de stad maakten het verblijf extra bijzonder. De vaartochten over Tembeling- en Tahanrivier waren een belevenis en hetzelfde geldt voor het verblijf in het nationale park Taman Negara. De high tea in Cameron Highlands en de wandeling door het mossy forest voldeden geheel aan de verwachtingen. De verkenning van Georgetown, met een bezoek aan enkele mooie tempels en het huis van San Tong Khoo, leverden een goed beeld op van deze leuke stad. Het verblijf op het paradijselijke Langkawi en natuurlijk de mangrovetoer vormden een passende afsluiting van een prachtige reis. Een reis die wat ons betreft onvergetelijk is mede door de leuke groep en de zorgzame en deskundige reisleider Vincent.

Gereisd met partner in januari 2020
Accomodatie
7,9
Vervoer
8,2
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,9
7,0

Prachtige reis, onderkomen in kibboets Mizra was slecht en géén 11 dagen maar slechts 10 dagen!

Israël
Groepsrondreis
21-01-2020

Indrukwekkende groepsrondreis met uitstekende reisleider.
In z'n algemeenheid was de verzorging prima, uitgezonderd in de genoemd kibboets: geen fruit, opgewarmde maaltijden en nauwelijks zuivelproducten. Eetzaal met kale tafels en vieze stoelen, beperkte keuze qua maaltijden en bestek dat die naam eigenlijk niet mag dragen. Eén dag geen schone handdoeken e.e.a. en de kamer werd niet schoongemaakt.
Fox verkoopt de reis als "11 daagse rondreis", maar je bent slechts 10 dagen onderweg.
Ondanks de ingediende klachten namens de gehele groep (24 personen) hierover volhardt Fox in een 'coulance vergoeding' en betaalt die al uit, terwijl de correspondentie hierover nog niet beëindigd is.
Terugbetaling van € 100,00 p.p. is voor alle ongemakken en één dag minder wel èrg karig.
Hoogst onfatsoenlijke wijze van klachtenafhandeling en een slecht signaal naar de klanten, die zeker niet gauw weer met Fox (van de ANWB) op reis zullen gaan...
Een houding, deze ANWB-reisorganisatie volstrekt onwaardig!

Gereisd met partner in oktober 2019
Accomodatie
7,9
Vervoer
8,2
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,9
8,2

Een schitterende reis Rondreis door Z Afrika

Afghanistan
Groepsrondreis
04-01-2020

Zeer veel prachtige natuur en wild life (the big five en meer) in de wildparken gezien. Deelname aan gamedrives is een aanrader evenals de Sani Pass tour. Prachtige natuur te zien tijdens de panorama tour.
Hotels prima behalve overnachtingen in Swaziland. Op zich een bijzondere ervaring, maar de inrichting benaderde op generlei wijze de informatie; "voorzien van alle Westerse gemakken".
Daarnaast verplichte de hotelreserveringen in Johannesburg ons tot een rondrit door Soweto. Wat mij het gevoel gaf van "aapjes kijken". Gezien fysieke conditie hadden we graag deze dag in het hotel willen blijven. Een betere logistiek qua hotels aldaar, zoals in het verleden één hotel, is bijzonder wenselijk.
Een praktische tip is om geen ansichtkaarten te kopen en te versturen. Het merendeel komt niet aan.

in oktober 2019
Accomodatie
7,9
Vervoer
8,2
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,9
8,6

Groepsaccommodatie reis Noord Thailand

Thailand
Groepsrondreis
04-12-2019

Enorm veel gezien Cultuur en natuur.Onze Reisleider Sander was echt een topper.Nam alle tijd voor iedereen.En had enorm veel kennis over Thailand.Wij hebben enorm genoten.En gaan zeker nog een keer terug met Fox reizen

Gereisd met partner in november 2019
Accomodatie
7,9
Vervoer
8,2
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,9
10

Prachtige reis door Sri Lanka

Sri Lanka
Individuele rondreis
02-12-2019

Wij hadden een singelgroepsreis bij fox geboekt,maar door te weinig deelnemers werd dit een prive rondreis met auto en chauffeur.Wat hebben wij geboft.Alles perfect geregeld ,Leuke fijne reisleider(Sugath)die overal bracht en ons de mooiste plekjes liet zien.Wij kunnen niets verzinnen wat niet goed was.Wij bedanken FOX enorm dat onze reis kon doorgaan.En gaan zeker weer de volgende reis maken met Fox.

in november 2019
Accomodatie
7,9
Vervoer
8,2
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,9
8,4

Geweldige reis in een mooi land.

Nieuw-Zeeland
Groepsrondreis
01-12-2019

Veel natuurschoon gezien en bijzondere dieren, zoals dolfijnen, walvissen, pinguins, albatrossen etc. Auckland, Wellington en Christchurch zijn zeker de moeite waard. Hoogtepunten waren oa bay of islands, Hobbiton, Rotorua, Milford Sound en de diverse excursies (waaronder een met een jetboot). Jammer dat de helicoptervlucht naar de Fox Glacier en de bootexcursie bij Kaikoura ivm het weer niet konden doorgaan. Onze reisleidster Esther was geweldig en heeft ons vele nuttige tips gegeven en zaken geregeld buiten het formele programma om. Kortom een reis om nooit te vergeten en een echte aanrader. Wat ons betreft kunnen de bezoekjes aan de kaaswinkel en de bierbrouwerij geschrapt worden.

in oktober 2019
Accomodatie
7,9
Vervoer
8,2
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,9
8,8

Nieuw Zeeland met FOX

Nieuw-Zeeland
Groepsrondreis
25-11-2019

Een prachtige rondreis over het Noorder en Zuider eiland. Eerst mijn complimenten voor reisleidster Esther. Top gedaan. Het was haar eerste groep in Nieuw Zeeland. Alles was tot in de puntjes voorbereid. Zij heeft echt alles gedaan om het ons naar de zin te maken en dat is goed gelukt. Vol enthousiasme heeft zij ons mee genomen in het avontuur. Samen met chauffeur Alan heeft zij ons veel moois laten zien. Het tempo lag soms een beetje hoog, daardoor was er wel eens weinig tijd om van het moois te genieten. Persoonlijk had ik het liever iets avontuurlijker gezien en wat meer wandeltijd door de mooie natuur. Toch kan ik een ieder deze reis aanraden.

in november 2019
Accomodatie
7,9
Vervoer
8,2
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,9
9,8

Rondreis Maleisië Borneo

Maleisië
Groepsrondreis
06-11-2019

Ten eerste is Maleisië en Borneo een super mooi land echt geweldig een groot biodiversiteit van vogels en planten een wahala voor hobyfotografie . Maar Fox reizen heeft niet verteld dat er in augustus en september palmolie branden zijn op Sumatra en Indonesische Kalimantan, met het gevolg dat wij dik in de smog zaten slecht voor je gezondheid en je hebt ook geen zicht . Het was zo erg dat er vluchten geannuleerd werden je rook de rook lucht in Kuala Lumpur. Al met al een klein wereld kom je weer thuis en dien je een klacht in bij Fox reizen vinden ze dat zij daar niets aan kunnen doen terwijl zij weten dat die branden elk jaar terug komen . Een reis van €5000.00 dan verwacht je toch wel wat meer van zo'n groot organisatie maar wat krijg je een tegoed bon van €100 bij hun te besteden . Nou wij zijn zo teleurgesteld in Fox reizen dat ze de bon terug krijgen .
Bij deze niet in September naar Maleisië.

Gereisd met partner in september 2019
Accomodatie
7,9
Vervoer
8,2
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,9
8,8

Hele mooie reis met Floris als geweldige reisleider en Liem als geweldige lokale gids

Vietnam
Singlereis
26-06-2019

Zo veel gezien en gedaan deze vakantie met een hele leuke groep...enige minpunt...de Vietnamese kookles viel een beetje tegen...was meer een kookdemonstratie

Alleen gereisd in juni 2019
Accomodatie
7,9
Vervoer
8,2
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,9
1,0

Won't use this company ever again!!!

Rusland
Groepsrondreis
22-12-2018

BUYER BEWARE!!! This company really provides ZERO and lousy service!!! Booked a land-only tour with them recently, since I prefer to fly to the destination by myself. One week before departure, as I didn't receive any hotel voucher from them, I asked if it was possible for me to check in upon my arrival at the first hotel because I would be arriving earlier than the group. Their customer service officer told me 'to try and contact them if it didn't work out'. You wonder what the heck you are paying them for!! I literally had to tell them how to do their work and tell them to pass on my details to the first hotel, and make sure that I could check in by myself. How difficult is it???!!! After some more pushing, at last they confirmed that I should be able to check in by myself using my passport. But guess what?? Upon my arrival at the first hotel, the receptionist couldn't even find my information in their system at all!!! I was not even on the list of guests for that day at all!!! The group had a flight delay of 1+ hour and decided to go straight to the restaurant for dinner from the airport instead of dropping by the hotel. So I had to take a cab by myself to that said restaurant and no one reimbursed me for the extra costs!!! No apology from Fox either!!! What a crap company!!! Don't spend any money on this crap!!! Shop more coz there are much better travel agencies out there.

Gereisd met vrienden in november 2018
Accomodatie
7,9
Vervoer
8,2
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,9
5,0

De slechtste reisleider ooit

Namibië
Groepsrondreis
26-11-2018

Wij maakten een groepsreis naar Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe met Fox verre reizen.
Wij hadden de slechtste gids die we ooit hebben gehad. Totaal niet praktisch en absoluut niet geschikt voor zijn job. Hij gebruikte de fooienpot voor zaken die er totaal niet voor bestemd waren zoals service charge in de restaurants en de kamermeisjes, die hij veel te veel betaalde.
Hij kende Kaapstad totaal niet en was in geen 5 jaar in Namibië geweest. Dat kan je als reisorganisatie toch niet maken.
We dienden een gefundeerde klacht in bij Fox, namens 10 van de 13 reizigers, met een opsomming van 46 gedetailleerde tekortkomingen van de gids. Fox deed er gewoon niets mee. Ze stellen zelf dat ze klachten binnen de 4 weken beantwoorden, wat niet het geval was. Als we telefoneerden over onze klacht, werden we keer op keer afgewimpeld en met een kluitje in het riet gestuurd. De medewerkers, die onze klacht behandelen, als ze dat al doen, kregen we nooit te spreken. Na 8 weken hebben we nog steeds geen antwoord.

in oktober 2018
Accomodatie
7,9
Vervoer
8,2
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,9
6,8

Mooie reis met maar 24 mensen

Zuid-Afrika
Groepsrondreis
22-11-2018

6000km prima chauffeur, reisleider vertelt niets, bijna onverstaanbaar! slecht nederlands! wij hebben betere ervaringen met fox reisleiders , verder reisleider kijkt niet naar ingevulde papieren van deelnemers i.v.m. evt pers. beperkingen!

Gereisd met partner in oktober 2018
Accomodatie
7,9
Vervoer
8,2
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,9
9,2

Een fantastishce rondreis gehad over Java onder begeleiding van een fantastische gids (Iwan Riswan) Fox mag blij zijn zo'n enthousiaste medewerker.

Indonesië
Groepsrondreis
11-10-2018

Op dag 1 zijn wij gestart in Djakarta, vervolgens naar Bandung waar o.a. een bezoek werd gebracht aan Nederlands ereveld Pandu, indrukwekkend. Vervolgens een bezoek gebracht aan de theeplantage Malabar van Karel Bosscha, was leuk om te zien. Daarna met de trein door gereisd naar Yogyakarta, een heel leuke ervaring. Daar de bekende Borobudur bezocht, een fantastisch bouwwerk met zijn Boeddhabeelden. Ook nog de Prambanan en het Paleis van de Sultan bezocht mbv een Becak. Ook nog een Dessa tour gemaakt, hierbij een bezoek gebracht aan de lokale bevolking, was indrukwekkend. Daarna wederom met de trein naar Batu/Malang. Hier hebben wij enige rust genomen. Vervolgens door gereisd naar Kalibaru waar we overnacht hebben in een Lodge, ook een mooie ervaring. Hier was het einde van de rondreis over Java, waar wij op diverse dagen zeer vroeg uit de veren moesten, maar dat was het zeker waard. Op dag 11 zijn wij per boot naar Bali gegaan waar wij in het Sanur Beach Hotel hebben overnacht (6 nachten) met een fantastisch zwembad gelegen aan het strand. Na deze 6 nachten moesten we jammer genoeg afscheid nemen en via Denpassar met het vliegtuig naar Djakarta waar wij overstapten in het vliegtuig van Garuda,welke ons terug bracht naar Nederland. Ik wil Fox hierbij bedanken voor de Droomreis Indonesie welke voortreffelijk was georganiseerd, dit is zeker een aanrader voor mensen die een bezoek willen brengen aan Indonesie en dan mogen hopen dezelfde gids te krijgen als die wij hebben gehad. (Iwan Riswan)

Gereisd met partner in september 2018
Accomodatie
7,9
Vervoer
8,2
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,9
9,4

Warm welkom in een prachtig land

Sri Lanka
Individuele rondreis
15-03-2018

Wij hebben de privé rondreis het.mooiste van de natuur gedaan. In 16 dagen zoveel gezien e gedaan in 3 wildparken een jeepsafari gewandeld in Horton Plains met zijn bijzondere natuur.Tempels , botanische tuin theeplantages bezocht, little Adams Peak beklommen ., maar ook door de stad gewandeld om de echte sfeer te proeven.De wandeling door het tropisch regenwoud op zich al een hele ervaring
De vriendelijke bevolking het lekkere eten en bovenal al onze fantastische gids Thari Wijesrkara die ons al dit moois heeft laten zien en ervaren. Wij komen hier graag nog eens terug er valt nog genoeg te ontdekken

Gereisd met partner in februari 2018
Accomodatie
7,9
Vervoer
8,2
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,9
5,6

Wordt met de jaren slechter en duurder. Prijs kwaliteit is zoek geraakt

Mexico
Singlereis
04-11-2017

Heb meerdere reizen met fox gemaakt. Maar zoals het nu is bij fox voor mij nooit meer. Erg jammer. Eerder had je met de singlereizen een kamer voor alleen gebruik. Nu is alles op indeling of je moet vies veel geld bij betalen. Ook het aantal datums per reis is enorm geslonken. En verder rijsen de prijzen de pan uit. Fox is voor mij van een dikke 10 naar een 2 gedaald. Geen fox meer voor mij of er moet drastisch iets veranderen

Alleen gereisd in september 2015
Accomodatie
7,9
Vervoer
8,2
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,9
9,6

Droomreis naar China

België
Groepsrondreis
16-08-2017

Mooie 21 daagse gevarieerd rondreis gemaakt in china.Mooie en verzorgde hotels,super geweldige gids,wist enorm veel en boeiend te vertellen over china.Veel gebruik gemaakt van hoge snelheidstrein, wat ideaal is om zo een groot land rond te reizen.Regelmatig vrije dagen om zelf op ontdekking te gaan met heel veel tips van de reisleider.
Kortweg een fantastische vakantie

Gereisd met partner in juli 2017
Accomodatie
7,9
Vervoer
8,2
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,9
6,6

Gijzeling in Iran door FOX

Iran
Groepsrondreis
19-06-2017

Mijn vrouw en ik zijn met FOX naar Iran gegaan (17-05-17 / 02-06-17). Op de volgende dag na aankomst in Teheran wilden we de stad op eigen gelegenheid bezoeken. We kregen toen we te horen, dat dat absoluut verboden was. Wij vonden het vreemd, want wij hebben daarover geen enkele informatie ontvangen. Wij zijn toch alleen op pad gegaan, maar bij terugkomst in het hotel was er een ware terreuractie tegen ons in actie gezet, met allerlei dreigingen, incl. deportatie uit het land. De reisleider heeft een nepverhaal aan FOX Nederland verteld, alsof wij de hele reis op eigen gelegenheid wilden maken. FOX Nederland heeft zulke onzin als waarheid aangenomen. De reisleider heeft ons zwart gemaakt bij de groep en vanaf het begin géén moeite gedaan om onze wens te begrijpen en met ons mee te werken. Ik heb geklaagd bij FOX, maar op mijn reactie heeft FOX niet gereageerd. De route was prima, goede hotels, maar de werkwijze van de reisleider was heel onprofessioneel. Het was ook opvallend dat wij op diezelfde dag in Teheran heel veel toeristen hebben gezien, die ook alleen (zonder begeleiding) rondliepen. Iran is zeer aan te bevelen, maar als u met FOX gaat, houd dan er rekening mee dat u dan de groep in dat land NOOIT mag verlaten! Het voelde voor ons als een ware gijzeling aan!

Gereisd met partner in mei 2017
Accomodatie
7,9
Vervoer
8,2
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,9
9,0

Geweldige groepsreis met zeer ervaren en betrokken reisleider en zeer goede chauffeur.

Zuid-Afrika
Groepsrondreis
21-03-2017

In relatief korte tijd veel van Zuid Afrika gezien. Gevarieerd reisprogramma met aandacht voor de natuur, de cultuur en geschiedenis van Zuid Afrika. Zeer ervaren gids met veel organisatietalent en kennis over Zuid Afrika. We verbleven op prachtig gelegen en goed voorziene locaties. Programma was wel druk waardoor de dagen lang waren. Daardoor wel alles eruit gehaald. Wij zijn zeer tevreden en kijken terug op een geweldig mooie reis.

Gereisd met partner in februari 2017
Accomodatie
7,9
Vervoer
8,2
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,9
10

Noord Thailand rondreis door Fox vakanties

Thailand
Groepsrondreis
06-02-2017

De reisorganisatie is echt heel goed, denken met je mee en kunnen veel voor je doen.
De hotels en resorts zijn stuk voor stuk mooi en goed. Ik heb met 1 hotel het gevoel dat ze die moeten verwijderen uit deze rondreis.
Er is een hotel in het centrum veel beter dan deze die ca. 20 auto min. uit het centr, ligt. Ik zal daar Fox nog over informeren.

Gereisd met partner in januari 2017
Accomodatie
7,9
Vervoer
8,2
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,9
9,2

Onze eerste verre reis

Maleisië
Groepsrondreis
16-08-2016

Onze eerste verre reis was deze zomer naar Maleisië.Spannend, ook hoe ons een groepsrondteis zou bevallen.Wat hebben we genoten! Wat hebben we veel gezien, gedaan Alles werd super geregeld! Geen gesjouw met koffers, overal als eersten naar binnen.Geen gedoe met inchecken van hotels, prima hotels,heel,heel veel informatie op een zeer leuke onderhoudende wijze aan ons verteld .We kunnennog veelmeer vertellen maar dat wij zo enthousiast zijn komt zeer zeker door onze reisleider,Albert! Wat een supergids! Zorgzaam, deskundig, gezellig! Alle leden (27)waren zeer enthousiast overzijn deskundigheid! Nooit meer laten gaan, Fox!!!!

Gereisd met partner in augustus 2016
Accomodatie
7,9
Vervoer
8,2
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,9
3,2

De kwaliteit van een reisorganisatie wordt pas duidelijk als het even verkeerd loopt.

Costa Rica
Groepsrondreis
22-02-2016

De kwaliteit van een reisorganisatie wordt pas duidelijk als het even verkeerd loopt.
De reis naar Costa Rica was een reis van uitersten. Het land was prachtig en de medereizigers waren een zéér aangenaam gezelschap. We zullen hier dan ook niet verder op ingaan vermits alles wat in de andere commentaren op deze site staat wel degelijk klopt. Wat we echter nooit te lezen kregen in de vroegere commentaren is de manier waarop wordt omgegaan met punten die even verkeerd lopen en zo hebben we er veel te veel gehad.
Het begon al in de luchthaven waar we eerst te horen kregen dat de United vlucht vertraagd was door technische problemen. Nadien werd deze vlucht geannuleerd en mochten we een dag later nog eens proberen. Ondertussen werden we ondergebracht in hotel Steigenberger. Eenmaal alles geregeld was en we reeds ondergebracht waren in het hotel kregen we een telefoontje van FOX en dit dan nog enkel als reactie op onze mail. Waar was hun ondersteuning toen we bijna 8 uren in de luchthaven zonder eten (op een koekje na) oplossingen probeerden te vinden om een groep van 20 FOX reizigers in Costa Rica te krijgen? En FOX werd wel degelijk van bij aanvang telefonisch op de hoogte gebracht door een paar groepsleden maar telkens was hun reactie “te regelen met United”.

De volgende dag geraakten we wel in Costa Rica. We kregen bij aankomst te horen dat het voorziene busje defect was en dat alle koffers geladen moesten worden op het dak van het vervangbusje. Dit op en afladen zou zo nog 2 dagen duren tot we een nieuw busje kregen. De impact op onze reiskoffers en onze ruggen was niet te onderschatten. Een van onze nieuwe koffers is overigens klaar voor het stort.

Veel erger was echter dat we slecht 1 overnachting in La Fortuna gingen verblijven ipv 2 en dit om de verloren dag in te halen. Hierdoor misten we de “Baldi Hot Springs”, “Cano Negro Wildlife Refuge” en de “Hanging Bridges Fortuna” en kregen we als alternatief een flauw afkooksel in de vorm van een riviertochtje in Sarapiqui (natuurlijk tegen betaling). Later tijdens de reis bleek dat er veel beter alternatieven waren om een dag te schrappen. Er zaten immers dagen tussen met echt niets noemenswaardig op het programma.

Onze 2 mails naar FOX met de vraag naar enige compensatie, we hadden tenslotte ook een nacht + ontbijt minder gehad, werden nooit beantwoord. Wel kreeg de ganse groep meerdere mails van FOX om aan te geven hoe we moesten een klacht richten aan United en indien we daar geen respons zouden krijgen de consumentendienst moesten inschakelen of naar de rechtbank stappen. Echt geen zaken waar je tijdens je reis wilt mee bezig zijn. En wij die dachten dat we een contract afgesloten hadden met FOX. Het werd dus steeds duidelijker dat FOX geen reisorganisatie is maar een brievenbus tussen verschillende partijen en alle verantwoordelijkheid ontloopt als er eens iets misloopt. Ook kregen we nooit excuses van de gids, laat staan enige symbolische compensatie in de vorm van een drankje, diner of gratis excursie. Het draaide duidelijk enkel maar om het geld en absoluut niet om de klantentevredenheid. Met heel weinig middelen hadden ze echter een duidelijk positief signaal kunnen geven.

Ondertussen kreeg ons nieuw busje af te rekenen met airco problemen en 2 klapbanden op evenveel dagen. Moeten we nog meer uitleg geven over de kwaliteit van de ter beschikking gestelde middelen ?

De eerste dag meldde onze gids Noé ons dat ze al 10 jaren niet meer ziek geweest was maar nu wel last had van enige keelpijn en hierdoor duidelijk stiller moest praten. Na enkele dagen was dit echter verholpen en kon ze ons weer massaal overladen met fantastische verhalen waarvan achteraf bleek dat ze verzonnen, sterk overdreven of niet haar eigen ervaringen waren. Rond 20h verdween ze uit de groep (wellicht werd ze dan niet meer betaald) en ging ze meestal met de buschauffeur achter gesloten deuren wijn en bier drinken. Ook de vrije namiddagen werden meestal zo opgevuld. Toeval of niet, maar na 2 weken moest ze ’s nachts door de buschauffeur naar het ziekenhuis worden gebracht voor een baxter, dit omdat ze door overmatig overgeven uitdrogingsverschijnselen vertoonde.

Ondertussen moesten we alleen verder zonder gids. Onderweg naar Sarapiqui kregen we te horen dat een nieuwe gids ons opwachtte in ons hotel. Alleen was met dit hotel ook weer een probleempje omdat het ondergelopen was en er dus moest gezocht worden naar een nieuw hotel. Leuk zonder begeleiding van een gids. Noé had ondertussen wel een van de medereizigers opgebeld met de vraag of zij wat “gids” kon spelen…

Aangekomen in ons alternatief hotel, wat overigens top was, bleek dat onze nieuwe gids Reimer maar 3 woorden Nederlands kon spreken. De begeleiding was dus verder in het Engels wat voor ons geen enkel probleem was maar voor sommige uit onze groep wellicht wel. Nadien bleek dat het voor Reimer de eerste keer was om zo een groep te begeleiden. Hij was eigenlijk een vaste gids van Tortuguero. Vrij jong (26 jaar) en onervaren om zo een groep te begeleiden maar hij heeft zich echt gegeven. Niets was teveel voor hem en hij was tevens 24/7 beschikbaar. Echt top en een schril contrast met de vorige…

Eenmaal terug in San José kwam ons Noé weer boven water, nog steeds met dezelfde dictatoriale 9 to 5 attitude en ongemeend enthousiasme. Bij het laatste diner toen we onze enveloppe met tip overhandigde en een medereiziger een zeer goede speech gaf met enkel positieve punten, was haar reactie “Gracias en zorg dat je allen morgen om half vier klaar staat aan de receptie”, inderdaad in één zin. Veel hadden we niet verwacht maar het zou wel leuk geweest zijn om even te horen wat een toffe bende we waren, wat een prachtig avontuur we achter de rug hadden of misschien toch even een excuus voor de vele dingen die fout gelopen waren.

Samengevat kunnen we stellen dat het een toffe reis was dankzij het mooie land en het aangename gezelschap maar de volledige reisorganisatie op zich was een lachertje. Gelukkig zat de sfeer in de groep zeer goed en konden we alle ongemakken verwerken met de nodige brok humor. De overige commentaren op deze site zijn terecht. Als er sprake is van een basic kamer mag je echt aannemen dat het wel degelijk zéér basic is. Meestal zijn er geen betere alternatieven in de buurt maar waar het wel mogelijk zou zijn, zoals in San José, wordt dan ook weer gekozen voor een zeer basic hotel in een buurt waar je na 22h op straat geen overlevingskans hebt. Een paar honderd meter verder net buiten het getto is er bvb een Holiday Inn. Het zou toch aangenaam zijn moest het eerste en laatste hotel in San José er toch wat bovenuit steken. De eerste en laatste indruk blijft nu eenmaal langer hangen, maar dan moet je als reisorganisatie natuurlijk wel aandacht hebben voor klantentevredenheid en niet alles (en ik meen echt alles inclusief lunch, diner, excursies) zien als een manier om profijt te maken.

Wat de ondersteuning van FOX betreft kunnen we kort zijn… welke ondersteuning ? Op de paar amateuristische mails na, waarin ze zich overigens continu tegenspreken, blinken ze uit in het ontlopen van hun verantwoordelijkheid. Nu staat iedereen van onze groep er alleen voor om schadevergoeding te vragen aan United voor de opgelopen vertraging, ook al hebben we enkel een contract afgesloten met FOX en niet met United. Bijkomend dient dit ook in het Engels te gebeuren wat dan weer voor enkele groepsleden een probleem kan zijn. Is het dan zoveel gevraagd van FOX om ons als groep te verdedigen tov United en ons tevens een kleine compensatie te bezorgen voor de gemiste dag in La Fortuna (dit had tijdens de reis dienen te gebeuren) ipv ons hiervoor door te sturen naar onze reisverzekering.

De kwaliteit van een reisorganisatie wordt dus effectief pas duidelijk als het even verkeerd loopt.

Gereisd met gezin in februari 2016
Accomodatie
7,9
Vervoer
8,2
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,9
8,8

Its an African adventure

Namibië
Kampeerrondreis
20-01-2016

Door Zuid aftika. Namibie, Botswana en Zimbabwe. Geslapen in tentjes en gereisd met een geweldige truck. Reisleiding was super en de kokkin die mee was kookte perfect iedere avond weer. De hotels tussendoor stelde niet veel voor maar waren schoon. Fox heeft de reis geboekt bij Nomad Sout Africa. Een goede reis organisatie, echt een avontuur!

Gereisd met partner in september 2015
Accomodatie
7,9
Vervoer
8,2
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,9
8,8

Its an African adventure

Botswana
Kampeerrondreis
20-01-2016

Door Zuid aftika. Namibie, Botswana en Zimbabwe. Geslapen in tentjes en gereisd met een geweldige truck. Reisleiding was super en de kokkin die mee was kookte perfect iedere avond weer. De hotels tussendoor stelde niet veel voor maar waren schoon. Fox heeft de reis geboekt bij Nomad Sout Africa. Een goede reis organisatie, echt een avontuur!

Gereisd met partner in september 2015
Accomodatie
7,9
Vervoer
8,2
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,9
9,6

Gezellige reis met Fox door prachtig Nepal

Nepal
Groepsrondreis
20-01-2016

Prachtige rondreis door Nepal met gezellige reisleider Wiep die alles goed uit kon leggen en altijd voor ons klaar stond. Goede Accomodaties, goede bus en chauffeur. Veel gezien en vooraf makkelijk te boeken bij Fox. Duidelijke reisbescheiden

Gereisd met partner in oktober 2012
Accomodatie
7,9
Vervoer
8,2
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,9
9,0

Geweldige reis met ervaren reisleider

India
Groepsrondreis
20-01-2016

Fantastische reis door India met reisleider Wiep. Hij stond altijd voor ons klaar en kon ontzettend veel vertellen. We hebben ook onwijs met hem kunnen lachen! Goede busschauffeur en goede bus
Accomodaties waren bijna altijd prima!
Makkelijk te boeken via website en duidelijke reisbescheiden

Gereisd met partner in september 2012
Accomodatie
7,9
Vervoer
8,2
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,9
9,0

Reis naar Turkije met FOX

Turkije
Groepsrondreis
11-12-2015

Supermooie reis gehad naar Turkije. Goed georganiseerd door FOX en een leuke groep!

Gereisd met gezin
Accomodatie
7,9
Vervoer
8,2
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,9
8,2

Tibet en Nepal met Fox? Doen!!!

Nepal
Groepsrondreis
30-09-2015

Geweldige reis naar Tibet en Nepal gehad met Fox. Uiteraard moet je met dit soort bestemmingen een flexibele houding hebben en kun je niet verwachten dat alles naar de standaarden van thuis geregeld zijn. Daarom ben je ook op reis! Keurige lokale bussen, vliegen met KLM etc. Hotels waren voor lokale begrippen luxe in tibet, voor ons eenvoudig. Nepal heeft voor onze begrippen ook nette middenklasse hotels. Allemaal zo centraal mogelijk gekozen, ideaal! En last but not least: We hebben enorm geboft met onze reisleider Patrick die enthousiast, kundig, verstandig en gezellig is. Kortom: Een reis om nooit te vergeten...

Alleen gereisd in september 2014
Accomodatie
7,9
Vervoer
8,2
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,9
3,4

25 daagse easy going individuele rondreis Het Beste van Vietnam

Vietnam
Individuele rondreis
30-09-2015

25-daagse Easy Going individuele rondreis Beste van Vietnam
FOX heeft ons niet resp. niet volledig geleverd, wat FOX ons in algemene zin en specifiek bij de boeking van de 25-daagse Easy Going individuele rondreis Beste van Vietnam in het vooruitzicht heeft gesteld.

Wij hebben Fox geïnformeerd over het gebrek aan service door FOX; de problemen door de geannuleerde internationale vlucht; de manco’s in de dienstverlening door de lokale agent en hun medewerkers, t.w. de niet geleverde transfer service vanaf de luchthaven van Hanoi, de niet geleverde reis onderdelen i.v.m. vertraagde aankomst, de niet geleverde reis onderdelen, die wel essentieel waren voor onze beslissing om deze reis te boeken en de niet dan wel kwalitatief ondermaats geleverde reis onderdelen, die wel in het vooruitzicht waren gesteld in de programma beschrijving; de kwalitatief ondermaatse levering van 2 van de 4 resorts, waarin de 4 dagen easy going verlenging plaatsvindt, hetgeen schriftelijk door de agent is erkend en tenslotte achten wij het meer dan twijfelachtig of we wel terecht een meerprijs hebben betaald voor een upgrade naar de luxe hotels.

De ons door FOX in het vooruitzicht gestelde prachtige vakantie, waarvoor we een substantiële som euro’s hebben neergeteld en waar we lang naar hebben uitgekeken en we ook heel veel plezier aan wilden beleven, is uiteindelijk door de opeenstapeling van problemen uitgedraaid op een ware nachtmerrie.
Normaal gesproken kunnen we weer een heel jaar teren op de energie, die een fijne vakantie oplevert. Nu hebben we meer het gevoel, dat we dat jaar nodig zullen hebben om over alle teleurstellingen heen te komen van de meest afschuwelijke vakantie, die we ooit hebben meegemaakt en om te herstellen van de daarin opgelopen lichamelijke en emotionele schade. Kortom, we hebben veel vakantiegenot moeten missen.

Een aantal citaten daarover uit de reactie van FOX: Wij zijn erkentelijk voor en hebben goede nota genomen van uw feedback en zullen hier zeker ons voordeel mee doen. Er zullen serieuze gesprekken gaan plaatsvinden. Uw opmerkingen zijn doorgegeven aan de afdeling Productie, die zorg draagt voor samenstelling en goede uitvoering van de reizen. Wij vinden het heel vervelend en heel jammer, dat deze klacht is ontstaan. Wij kunnen ons voorstellen, vinden het oprecht spijtig en betreuren het al met al, dat deze individuele reis niet aan uw verwachtingen heeft voldaan en bieden hiervoor dan ook onze excuses aan.

Fox erkent dat wij nadelen hebben ondervonden en dat Fox daadwerkelijk hun voordeel gaan doen met onze feedback. In schrille tegenstelling daarmee meent Fox echter toch, dat wij geen enkel recht hebben op afdoende schadevergoeding.
Hierbij beroept Fox zich uitsluitend in formele zin op art 19 in de ANVR voorwaarden

Kortom: met Fox naar Vietnam; NIET DOEN !!

Gereisd met partner in februari 2014
Accomodatie
7,9
Vervoer
8,2
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,9
7,8

Singapore malesie thailand

Singapore
Groepsrondreis
30-09-2015

Mooie reis goede reisleider

Gereisd met partner in september 2014
Accomodatie
7,9
Vervoer
8,2
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,9
8,4

Grand Tour Zuid Afrika

Zuid-Afrika
Groepsrondreis
30-09-2015

Ondanks de grote afstanden een prachtige reis. Veel gezien van het land. De wildparken zijn natuurlijk het summum. Alleen jammer dat de groep erg groot was, 34 personen. Het Zuid Afrikaans van de reisleiding was goed te volgen. Zeker een aanrader.

Gereisd met partner
Accomodatie
7,9
Vervoer
8,2
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,9
9,8

17-daagse individuele rondreis

Thailand
Individuele rondreis
30-09-2015

Dit was mijn eerste reis naar een land buiten Europa. Wat een geweldige ervaring was dat! Top geregeld allemaal en we genoten volop! Kortom mijn mooiste reis tot nu toe en er zullen er hoop ik nog heel veel volgen

Gereisd met partner in augustus 2010
Accomodatie
7,9
Vervoer
8,2
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,9
8,8

India nepal

India
Groepsrondreis
30-09-2015

Geweldig interessante reis met prima reisleiding.

Gereisd met partner in juli 2006
Accomodatie
7,9
Vervoer
8,2
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,9
7,2

Het beste van het Westen

Amerika
Groepsrondreis
30-09-2015

Mooie reis met vele hoogtepunten. Soms een aardige afstand overbruggen, maar het steeds wisselende landschap maakt veel goed. De bus was groot en ons gezelschap ook: 27 personen. We hadden echter genoeg ruimte in de bus over om af en toe apart te zitten. En heus, ons gezin is af en toe best hecht. Deze reis was alleen met logies zodat je iedere dag de restaurants moest op zoeken en dat was 's morgens vroeg niet altijd jofel. Door de logies duurde het langer voordat er enige samenhang in de groep ontstond omdat je niet gezamenlijk eet en de meesten in eerste instantie een afwachtende houding aannemen. Van de reisleidster hadden we dan ook meer verwacht dat zij daar ook een bijdrage aan zou leveren. We moesten even aan haar wennen, maar naderhand werden de reacties in de groep over haar toch wel positief. Ze wist heel veel omdat ze al ruim 40 jaar in Amerika woont en ze regelde veel voor ons. Het was echter niet iemand die nadrukkelijk aanwezig was en de stemming een beetje maakte in de bus. Fox had van te voren een indicatie opgegeven hoeveel geld je nog kwijt zult zijn aan eten, dus dat kun je incalculeren. Ook de prijzen van de optionele excursies zijn bij boeking al bekend dus daar kun je ook rekening mee houden. De accomodaties waren natuurlijk stuk voor stuk ruim, want 'everything is big' in Amerika. Hier en daar wat gedateerd, maar wel schoon. Alleen San Francisco erg kleine hotelkamer; daar leefden we in een kamer ter grootte van een postzegel. Daarentegen was de locatie heel goed: midden in het centrum. De vlucht was met KLM, waar je de mogelijkheid tot upgrade heb in de Economy Comfort en dat is een aanrader. Met Fox voordat je boekt dus goed kijken wat de reis je in totaal gaat kosten als je alles gaat doen wat je wilt doen! Want veel reizen zijn alleen logies of logies ontbijt. Ik ben er inmiddels achter dat Fox alleen in de goedkopere landen halfpension aanbiedt bij de rondreizen en soms is dat wel jammer en m.i. ook niet nodig.

Gereisd met gezin in juli 2012
Accomodatie
7,9
Vervoer
8,2
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,9
9,2

Borneo/west Maleisie

Maleisië
Groepsrondreis
30-09-2015

Leuke gevarieerde rondreis in een goed reistempo. Vooral de dagen op Borneo zijn onvergetelijk. Ook de reisleiding was super, we kregen veel informatie over de verschillende plaatsen. Vervoer stond altijd klaar, gasten laten wachten kennen ze niet bij Fox.
SUPER!

Gereisd met gezin in september 2012
Accomodatie
7,9
Vervoer
8,2
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,9
8,4

20-daagse rondreis Costa Rica - Nicaragua - Panama

Costa Rica
Groepsrondreis
30-09-2015

Prachtige, afwisselende rondreis met veel natuur en een fantastische reisleidster (Rolien). Goede hotels. Verlenging was ook prima geregeld. Dè reis om dit deel van de wereld te leren kennen.

Gereisd met vrienden in november 2011
Accomodatie
7,9
Vervoer
8,2
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,9
9,6

Gouden Zuiden

Thailand
Groepsrondreis
30-09-2015

Geweldige reis, veel gezien en gedaan. Ook individuele excursie mogelijk
Twee super gidsen
Alles prima verzorgd
Zelfs met veel regen nog een geweldige reis!

Gereisd met partner in september 2006
Accomodatie
7,9
Vervoer
8,2
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,9
8,8

Rondreis zuidelijk Afrika

Zuid-Afrika
Groepsrondreis
30-09-2015

Al een hele tijd terug, maar toch leuk om nog even te vermelden, onze rondreis door zuidelijk Afrika. We reisden van Kaapstad naar Victoria Falls en hebben een prachtige tijd gehad. De reis werd destijds niet door FOX reizen zelf uitgevoerd, maar door een lokale reisorganisatie. Wij vonden dat zelf beter aangezien die meer op de hoogte zijn en daarnaast reisden we hierdoor ook met een internationaal gezelschap. Dat was een erg gezellige groep en dat vonden wij leuker dan met alleen maar Nederlanders. Het vervoer was met een overland-truck. Prima geregeld en slapen in tentjes midden in de natuur..een geweldige ervaring!

Gereisd met partner in juli 2003
Accomodatie
7,9
Vervoer
8,2
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,9
8,6

Reis door Jordanië in 2009

Jordanië
Groepsrondreis
30-09-2015

Een sublieme rondreis Jordanië gehad! Alles is door Fox Vakanties destijds goed geregeld. We kregen zelfs een hotel-upgrade naar een veel luxer hotel doordat het originele hotel volgeboekt bleek te zijn. Aanrader!

Gereisd met partner in mei 2009
Accomodatie
7,9
Vervoer
8,2
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,9
7,8

Wonderlijk Dubai en Oman

Oman
Groepsrondreis
30-09-2015

Een avontuurlijke en boeiende reis in een heerlijk land. We voelden ons echt ondergedompeld in een andere cultuur.

Gereisd met partner in maart 2009
Accomodatie
7,9
Vervoer
8,2
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,9
3,6

Thailand

Thailand
Groepsrondreis
30-09-2015

Zo slecht met fox, ondanks alle overstromingen sturen ze je naar Thailand. Ondanks journaal uitzendingen, doden etc. Pas na tussenkomst van een jurist wilde fox praten...maar oplossen:NEE! Voor ons nooit meer fox. Zo slecht. Volgende keer gaan we weer met djoser of baobab, dat zijn top organisatie waarbij belang vd klant voorrop staat!

Gereisd met partner in oktober 2011
Accomodatie
7,9
Vervoer
8,2
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,9
8,2

16 dagen Klassiek Ceylon

Sri Lanka
Groepsrondreis
30-09-2015

Mooie trip en veel gezien. Ook de reisleiding, beiden uit Sri Lanka, hadden goede informatie.

Gereisd met partner
Accomodatie
7,9
Vervoer
8,2
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,9
8,2

Klassien Ceylon 16 dagen

Sri Lanka
Groepsrondreis
30-09-2015

Mooie reis. Reisleiding bestond uit 2 mensen uit het land zelf, waarvan er een Nederlands sprak. Goed verzorgd.

Gereisd met partner
Accomodatie
7,9
Vervoer
8,2
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,9
8,4

Argentinië en Chili

Argentinië
Groepsrondreis
30-09-2015

Zeker winddichte kleding (laagjes) meenemen voor Patagonië. De reis was fantastisch. Veel plezier!

Alleen gereisd in januari 2008
Accomodatie
7,9
Vervoer
8,2
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,9
9,2

Rondreis in Thailand

Thailand
Groepsrondreis
30-09-2015

Zowel de door ons vooraf ingewonnen/verkregen info,en ook de gehele uitvoering van de reis, perfect. (22 daagse Emerald rondreis van 23 oktober 2011). Ook de reisbegeleiding door Marjo en gids TUR hebben hierin een groot aandeel gehad. Niet onvermeld mag blijven dat de hotels/resorts volledig aan de verwachtingen hebben voldaan. Met als uitschieter het Thai Garden Resort in Pattaya. Een geweldige gastvrijheid.
FOX bedankt, vijf bijzonder tevreden gasten.

Gereisd met gezin in oktober 2011
Accomodatie
7,9
Vervoer
8,2
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,9
2,0

Peru een prachtig land, helaas arrangement van FOX zeer onder de maat!

Peru
Groepsrondreis
18-05-2015

Fox behoort tot de duurdere reisaanbieders, belooft onder andere bij het boeken van een reis dat er overnacht wordt in goede toeristen klasse hotels. Niets blijkt minder waar, sommige hotels waarin wij verbleven zouden het predicaat hotel niet eens mogen voeren! Heb nog nooit meegemaakt dat er tijdens een reis in deze prijsklasse discussies ontstonden over een ontoereikend (lees gewoon slecht en nauwelijks voorhanden) ontbijt. En voor een goed begrip, goede toeristenklasse hotels zijn er volop in Peru, alleen FOX komt daar niet met haar klanten. De door FOX ingehuurde bussen waren zodanig klein voor een groep van 26 personen dat een deel van de bagage tussen de passagiers werd geplaatst (gevaarlijk!, ANWB?) Een reisleider die zich vooral bekommerde om een 2 tal dames in de groep en de rest mocht het veelal maar zelf uitzoeken. U bent dus gewaarschuwd als u met FOX op reis wilt gaan....

Gereisd met partner in mei 2015
Accomodatie
7,9
Vervoer
8,2
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,9
10

Het beste van het weste

Amerika
Groepsrondreis
02-04-2015

schitterende rondreis door een mooie omgeving

Gereisd met partner in juni 2014
Accomodatie
7,9
Vervoer
8,2
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,9
9,0

Geheimen van Siam

Thailand
Groepsrondreis
02-04-2015

Wij hadden een geweldige vakantie met veel variatie en een perfecte gids Paw en een lieve chauffeur Pun van Buffalo Tours. De reis was bedoeld om met een kleine groep te doen maar we waren maar alleen als koppel. Het is voor ons een onvergetelijke reis geworden. We opteerden voor een reis waarbij de meeste excursies inbegrepen waren en we kwaliteitsvolle hotels hadden voor een betaalbare prijs. Ook de meeste maaltijden waren hier inbegrepen. We bezochten de mooiste plekjes en ook de charmantste eetgelegenheden. Met een beperkte groep is het makkelijker reizen en we genoten eveneens tenvolle van de accomodaties van de hotels. Onze gids waakte over ons als een moederkloek en we vonden het heel fijn om in het Nederlands met haar te kunnen praten. Er waren niet zo veel Thaise mensen die het Engels machtig waren en het was een hele verademing om hiervoor onze gids bij te hebben die ons menu voor ons samenstelde en ook hierin voor afwisseling zorgde. Bij de volgende grote reis denken we zeker aan FOX.

Gereisd met partner in november 2013
Accomodatie
7,9
Vervoer
8,2
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,9
8,0

Rondreis Noord Thailand

Thailand
Groepsrondreis
02-04-2015

Mooie en afwisselende reis met een hele goede reisleider, Bill; een Thai die Nederlands sprak en heel veel wist en voor ons regelde. O.a. een Vip avond met politie escorte vanuit ons hotel in Chang Mai toen wij per tuktuk naar een dinershow gingen. Accomodatie was wisselend, maar over het algemeen goed en schoon. Bus was spiksplinternieuw, maar de stoelen waren redelijk hard.

Gereisd met partner in november 2011
Accomodatie
7,9
Vervoer
8,2
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,9
8,0

12-daagse rondreis Het Wilde Westen

Amerika
Groepsrondreis
02-04-2015

Dit was mijn allereerste vliegvakantie en mede door alle informatie welke ik kreeg van mijn medereiziger en vriend vooraf en tijdens het verblijf was het een aaneenschakeling van opwindende ervaringen en indrukken. Wat een geweldig land en wat een prachtige natuur. In één woord gewoonweg adembenemend. De hotelskamers waren allen (zonder uitzondering) zeer ruim te noemen en van alle gemakken voorzien. De reisleiding (Adriaan) was kundig en door zijn geweldige reiservaringen door de jaren heen leek het af en toe wel of we naar een conference luisterden. Een echte entertainer! De bus was ruim en comfortabel en het licht getinte glas zorgde ervoor dat je toch de omgeving heel goed kon waarnemen. Al met al een zéér geslaagde reis zonder wanklanken. Een regelrechte aanrader!

Gereisd met vrienden in april 2011
Accomodatie
7,9
Vervoer
8,2
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,9
7,0

15-daagse rondreis Noord-Thailand

Thailand
Groepsrondreis
02-04-2015

Mooie reis waarin je langs de belangrijkste hoogtepunten van Thailand komt. We hebben in korte tijd erg veel gezien van dit prachtige land. Alleen de gids zat nogal erg op het uit de zak kloppen van geld, daar had de communicatie beter op gekund. Maar op zich een prima verzorgde reis met goede prijs/kwaliteit verhouding.

Gereisd met partner in juni 2007
Accomodatie
7,9
Vervoer
8,2
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,9
9,0

22 daagse Java Bali tempo Doeloe

Indonesië
Groepsrondreis
02-04-2015

De derde reis met Fox (2007 Thailand en 2009 Vietnam)en alles was weer perfect geregeld. Geluk voor ons dat we maar met een kleine groep waren van 10 mensen. Erg gezellige groep met al een leuke terugkomdag die we zelf gepland hebben. Het reizen met fox is puur genieten en voor alle rompslomp wordt gezorgd Echt perfect, over niet al te lange tijd staat de volgende reis al gepland.... alleen is onze fotocamera stuk.....(wel zeker week boeken bij Fox)

Gereisd met partner in mei 2011
Accomodatie
7,9
Vervoer
8,2
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,9
9,0

Steden en strand

Maleisië
Individuele rondreis
02-04-2015

We bezochten diverse steden in Maleisië en daarna waren we een week op Langkawi. Prachtig land. Hotels waren luxe en het vervoer was goed geregeld.

Gereisd met partner
Accomodatie
7,9
Vervoer
8,2
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,9

Ben jij op reis geweest met FOX Vakanties?
Plaats een beoordeling met jouw ervaringen met FOX Vakanties of klachten over FOX Vakanties.