Koning Aap

Écht op reis

Koning Aap organiseert bijzondere groepsreizen en familiereizen naar een groot aantal fantastische bestemmingen. Avontuurlijke reizen in kleine groepen met ervaren reisbegeleiding, daar staat Koning Aap voor. Met Koning Aap ga je écht op reis!

Meer over Koning Aap
Koning Aap
Accomodatie
7,8
Vervoer
7,3
Reisleiding
7,9
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,7
7,7
18 beoordelingen
Koning Aap is aangesloten bij:
ANVR Calamiteitenfonds SGR

Bestemmingen van Koning Aap

Alles
Afrika
Azië
Midden-Amerika
Europa
Midden-Oosten
Noord-Amerika
Oceanië
Zuid-Amerika

Dankzij Koning Aap hebben wij Vietnam op een sublieme wijze kunnen ontdekken en ervaren. Van de kleine dorpjes tot de chaotische steden, en ook de mooie natuur. Dit alles onder goede begeleiding. Kortom: deze Koning Aap groepsrondreis is ons goed beval

- Lies en Eduard

Populaire Koning Aap reizen

Familiereis COSTA RICA NATUUR & STRAND - 15 dagen; Felgekleurde gifkikkers

Familiereis COSTA RICA NATUUR & STRAND - 15 dagen; Felgekleurde gifkikkers

Familiereis
15 dagen

Dit is een familiereis voor gezinnen met kinderen tot 19 jaar. Wil je in een rustig tempo de hoogtep...

vanaf
€ 2.195
Familiereis COSTA RICA AVONTUUR - 21 dagen; 'El Dorado' voor het hele gezin

Familiereis COSTA RICA AVONTUUR - 21 dagen; 'El Dorado' voor het hele gezin

Familiereis
21 dagen

Dit is een familiereis voor gezinnen met kinderen tot 19 jaar. Costa Rica heet niet voor niets 'rijk...

vanaf
€ 3.045
Familiereis CUBA - 14 dagen; Een swingend eiland

Familiereis CUBA - 14 dagen; Een swingend eiland

Familiereis
15 dagen

Dit is een familiereis voor gezinnen met kinderen tot 19 jaar. In Cuba breek je snel het ijs als je...

vanaf
€ 1.845
Familiereis NOORD-INDIA - 16 dagen; Tulbanden, olifanten en paleizen

Familiereis NOORD-INDIA - 16 dagen; Tulbanden, olifanten en paleizen

Familiereis
16 dagen

Dit is een India familiereis voor gezinnen met kinderen tot 19 jaar. Rajasthan is India's meest kleu...

vanaf
€ 1.695
Familiereis NOORD-INDIA AVONTUUR - 22 dagen; Reizen als een maharadja

Familiereis NOORD-INDIA AVONTUUR - 22 dagen; Reizen als een maharadja

Familiereis
22 dagen

Dit is een India familiereis voor gezinnen met kinderen tot 19 jaar. Paleizen en forten zijn de stil...

vanaf
€ 1.895

Koning Aap ervaringen & beoordelingen

De beoordelingen van Koning Aap zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen met Koning Aap.

Er zijn 18 ervaringen met Koning Aap geplaatst.

Accomodatie
7.8
Vervoer
7.3
Reisleiding
7.9
Prijs / Kwaliteit
7.7
Algemeen
7.7
7.7
Totaalscore

18 beoordelingen

2,6

Betreft rondreis Saudi Arabië

🇲🇴 Macao S.A.R. van China
Groepsrondreis
03-07-2020

KA spiegelt deze reis mooi voor, maar dit wordt niet waargemaakt. Maak deze reis niet zolang Al Ula en omgeving nog niet vrijgegeven zijn voor bezoek door toeristen. KA heeft ondanks dit deze reis willens en wetens door laten gaan zonder vooraf ter plekke de situatie door iemand van de reisorganisatie zelf te laten beoordelen, zoals wel beweerd wordt. Een pertinente leugen.

De prijs/kwaliteitverhouding is geheel zoek; Koning Aap lijkt meer geïnteresseerd in de centen dan in het aanbieden van een kwalitatief goede reis.

Daarnaast doet KA aan zelfcensuur: op de site geen reviews van deze reis omdat deze stuk voor stuk negatief waren.

Boek deze reis bij voorkeur bij een andere reisorganisatie, b.v. Battuta of desnoods Djoser, die compenseren het gemis aan het niet kunnen bezoeken van de twee belangrijkste hightlights van het land nog enigszins en zijn qua prijs veel vriendelijker.

Omdat dit niet de eerste keer is dat er een issue is met betrekking tot de uitvoering van een reis, heeft ondergetekende besloten nooit meer een reis te boeken bij deze amateurclub.

Gereisd met vrienden in jan. 2020
Accomodatie
5,0
Vervoer
5,0
Reisleiding
1,0
Prijs / Kwaliteit
1,0
Algemeen
1,0
9,0

Hard werken door zoveel variëteit en magistrale indrukken.

🇸🇦 Saoedi-Arabië
Groepsrondreis
14-11-2019

De rondreis door Peru, Chili en Bolivia was een geweldige belevenis. Door de inzet van de reisleider valt deze reis niet te evenaren. De politieke onrust was merkbaar maar onze reisleider wist ons veilig van locatie naar locatie te leiden. Mede daardoor zijn wij in staat gesteld om optimaal van deze reis te genieten. De veelheid aan bezienswaardigheden (al dan niet middels excursies) was overweldigend. Het vervoer was perfect geregeld en ook de hotelaccommodaties waren goed en vaak van een hoog Efteling-gehalte. Uiteraard hebben we ook met minder luxe te maken gehad maar dat lijkt mij logisch als je midden in de woestijn zit.

Hulde aan reisleider Wilfred

Gereisd met vrienden in okt. 2019
Accomodatie
8,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
2,6

Reis niet met Koning Aap naar Zuid Korea

🇰🇷 Zuid-Korea
Groepsrondreis
11-08-2019

Korea is een mooi, schoon, fijn en interessant land dat goed te bereizen is. Toch kozen we voor een in potentie fijn rondreis met Koning Aap omdat we het hele jaar hard werken en op vakantie vooral willen genieten en niet alles zelf hoeven te regelen. We kwamen zeer bedrogen uit met deze reis. Een bijzonder slechte (lokale) gids die chaotisch was, zeer slecht voorbereid en totaal geen kwaliteiten als gids bleek te hebben. In de omschrijving staat een Nederlandstalige gids beloofd, maar die hebben wij nooit gezien! De prijs-kwaliteit verhouding van deze reis was echt een 1! Er zit praktisch niks inbegrepen!! alles zelf moeten regelen en betalen. Korea is leuk, maar ga het land niet bezoeken met Koning Aap is ons advies.

in jul. 2019
Accomodatie
4,0
Vervoer
5,0
Reisleiding
1,0
Prijs / Kwaliteit
1,0
Algemeen
2,0
3,6

Reisprogramma - excursies - kostprijs : kloppen niet. Worden veel te rooskleurig voorgesteld. Grote desillusie.

🇿🇦 Zuid-Afrika
Groepsrondreis
09-02-2018

De reisbeschrijving klopt niet. Het kostenplaatje komt ook veel duurder uit dan aangekondigd. De te betalen excursies waren heel duur en hielden uiteindelijk zo goed als niets in, waren blijkbaar bedoeld om de tijd te doden, maar de gids kon ze wel goed aanprijzen (= heel commercieel, te).

Andere excursies konden niet uitgevoerd worden wegens ofwel gebruik aan tijd, gelogeerd op andere locatie dan voorzien enz. Gelukkig misschien voor ons want ze waren waarschijnlijk toch dure bullshit.

Vele hotels waren afgezonderd gelegen waardoor je verplicht was om voor het eten met de groep aan te sluiten dwz eten wat de pot schaft en betalen wat de gids zegt.

Bij onze bus ging de airco de 5e dag stuk en kon niet gerepareerd worden. We waren tijdens de “tijdelijke reparatie” er zelf bij. We klaagden dit tijdens en ook na de reis aan bij Koning Aap, maar blijkbaar geloven ze hun lokale agent, die natuurlijk zegt dat er (zo goed als) niets aan de hand is, en niet hun klant.

Quote van Koning Aap : “dit is niet ongewoon in Afrika.”

De accomodaties zouden allen met airco zijn maar sommigen waren slechts met een fan. Quote van Koning Aap : “Gezien er in de kampen vaak electriciteitsproblemen zijn is dit handiger dan A/C. “

De manier waarop ze met one feedback omgaan is zeer negatief. Voor ons nooit meer Koning Aap.

Gereisd met partner in nov. 2017
Accomodatie
5,0
Vervoer
3,0
Reisleiding
3,0
Prijs / Kwaliteit
3,0
Algemeen
4,0
6,2

Mooi land fantastische reis maar te warm in de bus

🇲🇦 Marokko
Familiereis
01-08-2016

Het reisprogramma zit goed in elkaar. Je krijgt een mooi en gevarieerd beeld van Marokko. Erg mooi land, 1001 nacht is niet overdreven. Oude steden, authentieke plaatsen, nachtje in de woestijn. Reisleider ter plaatse en chauffeur uitstekend.

Helaas is de bus die Koning Aap inzet voor juli en augustus niet geschikt. Dan is het zeer warm in Marokko met temperaturen boven de 40 graden en soms wel 50! De airco van deze kleine bus trekt het niet en dan zit je soms een hele dag in de bus met 36 graden sommige met zieke kinderen. Koning Aap is geen organisatie die als je hierover klacht adequaat reageert. De bus werd weliswaar na 4 dagen vervangen maar door hetzelfde type bus met een airco die het ook niet trok. De limit was wel dat de hoorn op de haak werd gegooid toen ik belde om te klagen. Ze hadden het te druk met de coup in Turkije. Gelukkig hersteld een andere medewerker dit na een kwartier door terug te bellen. Maar ik kan niet zeggen dat er doorgepakt werd en dat men een goed beeld had van de situatie. Je wordt een beetje heen en weer geslingerd tussen de reisleider, de agent in Agadir en NL.

Het is beter deze reis niet te maken in juli en augustus als Koning Aap geen betere bus inzet. Maar ja dan hebben de kinderen van deze 12+ familiereis juist vrij van school!

Uiteindelijk moet ik wel zeggen dat ik ondanks alles blij ben de reis gemaakt te hebben. Een echte mooie ervaring. Ik ga zeker nog een keer terug naar dit prachtige land maar dan niet in juli en augustus.

Gereisd met gezin in jul. 2016
Accomodatie
7,0
Vervoer
1,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
6,0

Heb je zelf Koning Aap ervaringen of klachten over Koning Aap?

Contactgegevens

Adres

Koning Aap
Entrada 223
1096 EG Amsterdam
Bekijk op kaart »

Klantenservice

020-7887700

Openingstijden helpdesk

ma t/m zat: 10.00 - 17.00 uur