Koning Aap ervaringen

De Koning Aap ervaringen, beoordelingen en klachten zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl die een reis met Koning Aap gemaakt hebben.

Er zijn 18 ervaringen met Koning Aap geplaatst.

Accomodatie
7,8
Vervoer
7,3
Reisleiding
7,9
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,7
7,7
Totaalscore

18 beoordelingen

2,6

Betreft rondreis Saudi Arabië

🇲🇴 Macao S.A.R. van China
Groepsrondreis
03-07-2020

KA spiegelt deze reis mooi voor, maar dit wordt niet waargemaakt. Maak deze reis niet zolang Al Ula en omgeving nog niet vrijgegeven zijn voor bezoek door toeristen. KA heeft ondanks dit deze reis willens en wetens door laten gaan zonder vooraf ter plekke de situatie door iemand van de reisorganisatie zelf te laten beoordelen, zoals wel beweerd wordt. Een pertinente leugen.
De prijs/kwaliteitverhouding is geheel zoek; Koning Aap lijkt meer geïnteresseerd in de centen dan in het aanbieden van een kwalitatief goede reis.
Daarnaast doet KA aan zelfcensuur: op de site geen reviews van deze reis omdat deze stuk voor stuk negatief waren.
Boek deze reis bij voorkeur bij een andere reisorganisatie, b.v. Battuta of desnoods Djoser, die compenseren het gemis aan het niet kunnen bezoeken van de twee belangrijkste hightlights van het land nog enigszins en zijn qua prijs veel vriendelijker.
Omdat dit niet de eerste keer is dat er een issue is met betrekking tot de uitvoering van een reis, heeft ondergetekende besloten nooit meer een reis te boeken bij deze amateurclub.

Gereisd met vrienden in januari 2020
Accomodatie
7,8
Vervoer
7,3
Reisleiding
7,9
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,7
9,0

Hard werken door zoveel variëteit en magistrale indrukken.

🇸🇦 Saoedi-Arabië
Groepsrondreis
14-11-2019

De rondreis door Peru, Chili en Bolivia was een geweldige belevenis. Door de inzet van de reisleider valt deze reis niet te evenaren. De politieke onrust was merkbaar maar onze reisleider wist ons veilig van locatie naar locatie te leiden. Mede daardoor zijn wij in staat gesteld om optimaal van deze reis te genieten. De veelheid aan bezienswaardigheden (al dan niet middels excursies) was overweldigend. Het vervoer was perfect geregeld en ook de hotelaccommodaties waren goed en vaak van een hoog Efteling-gehalte. Uiteraard hebben we ook met minder luxe te maken gehad maar dat lijkt mij logisch als je midden in de woestijn zit.
Hulde aan reisleider Wilfred

Gereisd met vrienden in oktober 2019
Accomodatie
7,8
Vervoer
7,3
Reisleiding
7,9
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,7
2,6

Reis niet met Koning Aap naar Zuid Korea

🇰🇷 Zuid-Korea
Groepsrondreis
11-08-2019

Korea is een mooi, schoon, fijn en interessant land dat goed te bereizen is. Toch kozen we voor een in potentie fijn rondreis met Koning Aap omdat we het hele jaar hard werken en op vakantie vooral willen genieten en niet alles zelf hoeven te regelen. We kwamen zeer bedrogen uit met deze reis. Een bijzonder slechte (lokale) gids die chaotisch was, zeer slecht voorbereid en totaal geen kwaliteiten als gids bleek te hebben. In de omschrijving staat een Nederlandstalige gids beloofd, maar die hebben wij nooit gezien! De prijs-kwaliteit verhouding van deze reis was echt een 1! Er zit praktisch niks inbegrepen!! alles zelf moeten regelen en betalen. Korea is leuk, maar ga het land niet bezoeken met Koning Aap is ons advies.

in juli 2019
Accomodatie
7,8
Vervoer
7,3
Reisleiding
7,9
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,7
3,6

Reisprogramma - excursies - kostprijs : kloppen niet. Worden veel te rooskleurig voorgesteld. Grote desillusie.

🇿🇦 Zuid-Afrika
Groepsrondreis
09-02-2018

De reisbeschrijving klopt niet. Het kostenplaatje komt ook veel duurder uit dan aangekondigd. De te betalen excursies waren heel duur en hielden uiteindelijk zo goed als niets in, waren blijkbaar bedoeld om de tijd te doden, maar de gids kon ze wel goed aanprijzen (= heel commercieel, te).
Andere excursies konden niet uitgevoerd worden wegens ofwel gebruik aan tijd, gelogeerd op andere locatie dan voorzien enz. Gelukkig misschien voor ons want ze waren waarschijnlijk toch dure bullshit.
Vele hotels waren afgezonderd gelegen waardoor je verplicht was om voor het eten met de groep aan te sluiten dwz eten wat de pot schaft en betalen wat de gids zegt.
Bij onze bus ging de airco de 5e dag stuk en kon niet gerepareerd worden. We waren tijdens de “tijdelijke reparatie” er zelf bij. We klaagden dit tijdens en ook na de reis aan bij Koning Aap, maar blijkbaar geloven ze hun lokale agent, die natuurlijk zegt dat er (zo goed als) niets aan de hand is, en niet hun klant.
Quote van Koning Aap : “dit is niet ongewoon in Afrika.”
De accomodaties zouden allen met airco zijn maar sommigen waren slechts met een fan. Quote van Koning Aap : “Gezien er in de kampen vaak electriciteitsproblemen zijn is dit handiger dan A/C. “
De manier waarop ze met one feedback omgaan is zeer negatief. Voor ons nooit meer Koning Aap.

Gereisd met partner in november 2017
Accomodatie
7,8
Vervoer
7,3
Reisleiding
7,9
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,7
6,2

Mooi land fantastische reis maar te warm in de bus

🇲🇦 Marokko
Familiereis
01-08-2016

Het reisprogramma zit goed in elkaar. Je krijgt een mooi en gevarieerd beeld van Marokko. Erg mooi land, 1001 nacht is niet overdreven. Oude steden, authentieke plaatsen, nachtje in de woestijn. Reisleider ter plaatse en chauffeur uitstekend.
Helaas is de bus die Koning Aap inzet voor juli en augustus niet geschikt. Dan is het zeer warm in Marokko met temperaturen boven de 40 graden en soms wel 50! De airco van deze kleine bus trekt het niet en dan zit je soms een hele dag in de bus met 36 graden sommige met zieke kinderen. Koning Aap is geen organisatie die als je hierover klacht adequaat reageert. De bus werd weliswaar na 4 dagen vervangen maar door hetzelfde type bus met een airco die het ook niet trok. De limit was wel dat de hoorn op de haak werd gegooid toen ik belde om te klagen. Ze hadden het te druk met de coup in Turkije. Gelukkig hersteld een andere medewerker dit na een kwartier door terug te bellen. Maar ik kan niet zeggen dat er doorgepakt werd en dat men een goed beeld had van de situatie. Je wordt een beetje heen en weer geslingerd tussen de reisleider, de agent in Agadir en NL.
Het is beter deze reis niet te maken in juli en augustus als Koning Aap geen betere bus inzet. Maar ja dan hebben de kinderen van deze 12+ familiereis juist vrij van school!
Uiteindelijk moet ik wel zeggen dat ik ondanks alles blij ben de reis gemaakt te hebben. Een echte mooie ervaring. Ik ga zeker nog een keer terug naar dit prachtige land maar dan niet in juli en augustus.

Gereisd met gezin in juli 2016
Accomodatie
7,8
Vervoer
7,3
Reisleiding
7,9
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,7
9,0

Geweldig marokko

🇲🇦 Marokko
Groepsrondreis
06-01-2016

Een rond reis door Marokko. Heel veel gezien en gedaan het was geweldig.
Hoogte punten
Mee doen bij een Marrokkaanse bruiloft
Op een kameel door de woestijn en daar slapen genieten van de sterren

Wat kon beter
Het vervoer kon beter. Vaak in kleine busjes. Alleen de gene die bij de reisleider kregen informatie over wat we zagen. De mensen die in de ander busjes zaten kregen dat niet.

Ik zou deze reis zeker aan raden aan andere!
De reisleider was ook geweldig!

Gereisd met vrienden in mei 2014
Accomodatie
7,8
Vervoer
7,3
Reisleiding
7,9
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,7
9,8

Indonesië rondreis (Bali en Java)

🇮🇩 Indonesië
Groepsrondreis
09-12-2015

Deze rondreis met reisorganisatie Koning Aap kan ik iedereen aanbevelen. In 16 dagen zie je alle prachtige hoogtepunten en mooie bezienswaardigheden van de mooie eilanden Bali en Java te zien. De activiteiten met de groep waren ook erg leuk en geweldig om te doen. Zoals fietsen door rijstterrassen of een het beklimmen van een vulkaan. Koning Aap regelde alles prima!

Gereisd met partner
Accomodatie
7,8
Vervoer
7,3
Reisleiding
7,9
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,7
9,6

Georgie

🇬🇪 Georgië
Groepsrondreis
30-09-2015

Leuk om te logeren in homestays, bij de mensen thuis. We werden er heerlijk verwend, erg lekker eten. Georgie is landschappelijk erg mooi met de Kaukasus en de leuke kerkjes en kloosters. Heel vriendelijke bevolking ook.
Koning Aap had alles goed geregeld, prima reisbegeleiding, goede bus en chauffeur. We zijn twee jaar geleden met Koning Aap naar Vietnam geweest, was ook helemaal TOP!

Gereisd met partner
Accomodatie
7,8
Vervoer
7,3
Reisleiding
7,9
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,7
9,4

Groepsrondreis Zuid-Afrika

🇿🇦 Zuid-Afrika
Groepsrondreis
30-09-2015

We hebben een fantastische reis gehad door het prachtige Zuid-Afrika. De reisleider deed enorm zijn best en heeft er echt een onvergetelijke rondreis van gemaakt voor ons!

Gereisd met gezin in oktober 2011
Accomodatie
7,8
Vervoer
7,3
Reisleiding
7,9
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,7
6,2

29 dagen vietnam

🇻🇳 Vietnam
Groepsrondreis
30-09-2015

Onze reis doorheen vietnam was een heel leuke ervaring!
We hebben hele mooie dingen gezien en mogen beleven!!!!
Jammer dat onze reisleider zo tegengevallen is , de man wist van niks en wou elke dag zo vlug mogelijk van ons af en zeker als we met koning aap geen excursie geboekt hadden!
Maar met  een paar toffe reisgezellen  hebben we er dan zelf een heel fijne reis van gemaakt!!!! 

Gereisd met partner in oktober 2013
Accomodatie
7,8
Vervoer
7,3
Reisleiding
7,9
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,7
8,2

Rondreis door Vietnam

🇻🇳 Vietnam
Groepsrondreis
30-09-2015

Het is al een lange tijd geleden, maar deze reis met Koning Aap is toch de moeite van het beoordelen waard. Samen met mijn vrouw heb ik een geweldige reis van Noord-Vietnam tot Zuid-Vietnam gemaakt. Een sublieme ervaring die mede dankzij de uitstekende reisleiding helemaal tiptop in orde was!

Gereisd met partner in november 2003
Accomodatie
7,8
Vervoer
7,3
Reisleiding
7,9
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,7
9,2

'El Dorado' voor natuurliefhebbers

🇨🇷 Costa Rica
Groepsrondreis
30-09-2015

Dit was onze mooiste vakantie tot nu toe. Dit prachtige land herbergt zoveel schoonheid. Zowel de flora als de fauna was rijk vertegenwoordigd. Dankzij onze reisleider Luc hebben wij veel extra's kunnen zien. De reis was tot in de puntjes geregeld en was zeer compleet! We kunnen wel zeggen dat we heel Costa Rica hebben gezien. Costa Rica met Koningaap is een absolute aanrader. 

Gereisd met partner in september 2012
Accomodatie
7,8
Vervoer
7,3
Reisleiding
7,9
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,7
8,6

Zuid-Afrika reis

🇿🇦 Zuid-Afrika
Groepsrondreis
30-09-2015

Wij hebben met ons gezin met Koning Aap een prachtige rondreis door Zuid-Afrika gemaakt. Zo veel heeft dit land te bieden. Prachtige natuur, landschap en wilde dieren!

Gereisd met gezin in december 2005
Accomodatie
7,8
Vervoer
7,3
Reisleiding
7,9
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,7
9,2

8 daagse rondreis door Marokko

🇲🇦 Marokko
Groepsrondreis
30-09-2015

Wederom met Koning aap een geweldige vakantie gehad naar Marokko. Onze eerste reis met Koning aap naar Peru en Bolivia was ook fantastisch. Prima hotels, zeer goede reisleiding en heel veel gezien. Onze volgende reis gaan we zeker weer met Koning aap.

Gereisd met partner in oktober 2012
Accomodatie
7,8
Vervoer
7,3
Reisleiding
7,9
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,7
8,2

Venezuela groepsreis 23 dagen

🇻🇪 Venezuela
Groepsrondreis
30-09-2015

Heel avontuurlijk! Geweldige reisleiding die creatief invulling gaf aan het programma.

Gereisd met partner in oktober 2008
Accomodatie
7,8
Vervoer
7,3
Reisleiding
7,9
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,7
9,6

Wierook en Wadi's

🇴🇲 Oman
Groepsrondreis
30-09-2015

Wat is Oman prachtig!! en wat een luxe accommodatie! De 4wheeldrives waren spiksplinternieuw en de chauffeurs en gids zeer kundig!

Gereisd met vrienden in oktober 2011
Accomodatie
7,8
Vervoer
7,3
Reisleiding
7,9
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,7
8,2

Reis door Japan

🇯🇵 Japan
Groepsrondreis
30-09-2015

Japan is een prachtig land. Een super rondreis hebben we hier gemaakt met Koning Aap!

Gereisd met vrienden in mei 2008
Accomodatie
7,8
Vervoer
7,3
Reisleiding
7,9
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,7
9,0

Centraal India

🇮🇳 India
Groepsrondreis
02-04-2015

Geweldige reis door Centraal India 31 dagen met Sibren Oosterhavenrnde hotels waren prima zeker omdat er goede matrassen op de bedden lagen.rn De vrije dagen konden we op aanraden van Sibren goed invullenrnWe hebben schitterende tempels en andere prachtige gebouwen gezien,en we waren blij dat er bij sommige hotels een zwembad was.kortom een geweldige ervaring in India.rnOmdat onze reisbegeleider zo veel voor ons deed en altijd klaar stondrnwillen wij hem een hele grote pluim geven.rnSibren dank je wel je was geweldigrnKoning aap bedankt voor deze goed georganiseerde reisrnrnArie en Marga van Vlietrn

Gereisd met partner in november 2014
Accomodatie
7,8
Vervoer
7,3
Reisleiding
7,9
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,7

Ben jij op reis geweest met Koning Aap?
Plaats een beoordeling met jouw ervaringen met Koning Aap of klachten over Koning Aap.