Kras Reizen ervaringen

De Kras Reizen ervaringen, beoordelingen en klachten zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl die een reis met Kras Reizen gemaakt hebben.

Er zijn 88 ervaringen met Kras Reizen geplaatst.


Plaats beoordeling
Accomodatie
7,0
Vervoer
7,4
Reisleiding
6,7
Prijs / Kwaliteit
6,8
Algemeen
6,8
6,8
Totaalscore
88 beoordelingen
3,0

Zware onvoldoende voor Kras reizen voor excursiereis Bella Italia

  • Italië
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 04 August 2018

In juni 2018 heb ik via Kras reizen de excursiereis Bella Italia gedaan in Italie, Sorrento, Amalfi kust. Het hotel Giosue a Mare gaf mij een hele slechte kamer en ik kon niet wisselen. Douchekop was verkalkt. Stopcontact viel uit muur. Reparatie werd vergeten, pas na boos worden opgelost. Diverse elektr app hadden gevaarlijk uitstekende kabels. Kamer direct aan weg, kon niet slapen zonder oordopjes. Kamer had invalidentoilet. Ontbijt eenvoudig en slecht bijgevuld. Diner geen keuze, je eet wat pot schaft. Eten soms niet warm genoeg. Medereizgrs dachten dat eten soms hergebruikt was. Mijn ervaring was van het niveau wat je op tv programma's ziet over horror vakanties. Reisleidng had deze reis nog niet gedaan en kende omgeving niet goed. Bussen te laat. Veel oudere mensen, tempo meer geschikt voor jongeren. Reisleiding op vrije momenten zeer slecht bereikbaar, onacceptabel bij calamiteiten. Bijkomende kosten excursies hoger dan op website. Achteraf klacht ingediend bij Kras en gevraagd om financiele compensatie. Telefonisch gaven ze me gelijk dat geleverde kwaliteit zwaar onder de maat was. Geen compensatie gekregen. Zware onvoldoende voor Kras reizen.

Alleen gereisd in juni 2018
Scoreverdeling
Accomodatie
2,0
Vervoer
4,0
Reisleiding
4,0
Prijs / Kwaliteit
2,0
Algemeen
3,0
Reiziger icon

5,6

Prachtige rondreis Istrie en Dalmatische kust

  • Kroatië
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 27 July 2018

Prachtige rondreis gehad,echt een aanrader. Hotels matig,eten middelmatig. Reisleider belabberd slecht,zat liever te appen als dat hij wat zei.Hij bepaalde wie waar zat in de bus, op de voorste plaatsen....Aangezien mijn partner last heeft van draaiduizeligheid en daarom op doktersadvies voorin moet zitten ging hij daarin beslist niet in mee. Toen ik daar verbaal nogal fel tegenin ging dreigde hij ons achterin de bus te zetten !!!Alsof we kleine kinderen waren !! Mijn partner heeft via de microfoon duidelijk gemaakt hoe de situatie was. Ik moest wel mijn excuses maken voor mijn woorden anders nam hij maatregelen. Heb ik maar gedaan.Hij wilde een roulatie-systeem hanteren voor de hele bus, maar niemand hield zich daaraan. Alleen op de voorste plaatsen werd gelet, de rest maakte niet uit..De volgende dag zaten er 2 singles voorin de bus die door hem daar neergezet waren.Okee, wij op rij 2.Toen echter mijn partner aan een van deze vroeg of ze naast hem mocht zitten was het antwoord:"vraag maar aan hem",wijzend naar de reisleider....Vervolgens nam ze na een stop plaats op de vrije stoel."Wie heeft gezegd dat je daar mag zitten", was de vraag van de reisleider toen die dat zag !!!!Heb nog nooit zo iemand meegemaakt, totaal ongeschikt als reisleider !!!! Oh, ja,op de groepsfoto zitten we ook al te wachten, ik denk dat hij ons e-mail adres kwijt is......

Gereisd met partner in juni 2018
Scoreverdeling
Accomodatie
6,0
Vervoer
7,0
Reisleiding
1,0
Prijs / Kwaliteit
7,0
Algemeen
7,0
Reiziger icon

7,2

Normandie en de invasiestranden

  • Frankrijk
  • Singlereis Singlereis
  • 23 August 2017

Het was een indrukwekkende reis waar we veel bezocht en gezien en gehoord hebben.Het bezoek aan de musea,de stranden en de militaire begraafplaatsen.
Ben, onze chauffeur, reed uitstekend.Was erg behulpzaam naar de mensen toe.
Een minpunt: het hotel. De ruimte waar wij aten had een laag plafond, het geluid kon niet weg, herrie dus.De maaltijden 's avonds waren zeer matig, terwijl aan de andere kant in een eetzaal hotelgasten wel smakelijke maaltijden kregen. Ik betaal graag wat meer voor een goede maaltijd, Kras, ik hoop dat u met deze informatie wat doet.

Alleen gereisd in augustus 2017
Scoreverdeling
Accomodatie
7,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
6,0
Algemeen
7,0
Reiziger icon

9,0

Een prachtige rondreis door Thailand met Kras.

  • Thailand
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 19 August 2017

Wij hebben de groepsrondreis 'de Zuidelijke parels van Thailand' met Kras gedaan. Het was voor ons een eerste kennismaking met Thailand en ook voor het eerst een groepsreis. We hebben genoten van alles wat we gezien en gedaan hebben. Alles super goed georganiseerd. De koffers werden zelfs van en naar de kamers gehaald en gebracht. Onze reisleider Giel heeft deze reis mede tot een succes gemaakt door zijn mooie verhalen en landinfo. Stond altijd voor je klaar en zorgde overal super voor. Naast de excursies die in het pakket zaten werd de mogelijkheid geboden om extra excursies te boeken. Dit was geheel vrijblijvend en er werd niks opgedrongen. Alle extra excursies hebben wij trouwens nog gedaan. Hotels van Ibis prima en de River Lodge in 1 woord geweldig. Als laatste Kata Beach in Phuket aangedaan, dit viel een beetje tegen als je onderweg prachtige eilandjes, strand en natuur bezocht hebt . Ook in vergelijking met de hotels van Ibis is Kata Sea Breeze minder. Onze volgende reis zullen we zeker weer met Kras gaan maken.

Gereisd met partner in augustus 2017
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
10,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

1,0

Reizen met Kras is kras!

  • Portugal
  • 04 August 2017

'Reizen' met #Krasreizen is Kras!
Deze organisatie maakt er een gewoonte van, dat als je een reis boekt, deze zogezegd op aanvraag is. Je weet dus bij het boeken niet of je nu wel of niet een reis hebt geboekt.
Afwachten dus!

We kregen voor dezelfde reis eerst een niet meer beschikbaar en vervolgens een definitieve boeking; kassa voor Kras!

Je komt er niet meer onderuit, want het stond immers in de kleine lettertjes. Hun argument, we hebben van onze leveranciers al de rekening gekregen. Zo snel als je kunt boeken, zo snel is de rekening al binnen :-)

Opkrassen naar een ander dus.

Gereisd met partner in mei 2017
Scoreverdeling
Accomodatie
1,0
Vervoer
1,0
Reisleiding
1,0
Prijs / Kwaliteit
1,0
Algemeen
1,0
Reiziger icon

1,7

Waardeloze reistijden

  • Zuid-Afrika
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 20 July 2017

Ze maken het wel kras bij Kras: waar een rechtstreekse vlucht naar Johannnesburg 10,5 uur duurt, weten ze die tijdsduur een tussenstop met maar liefst 10 uur te verlengen. Omvliegen via Qatar, met een wachttijd van 4 uur. In de reisbeschrijving stond wel dat er een tussenstop was, maar dat de reisduur verdubbeld zou worden, dat werd niet vermeld. Schandalig om je trouwe klanten zo te misleidenQ

Gereisd met partner in juli 2017
Scoreverdeling
Vervoer
1,0
Prijs / Kwaliteit
2,0
Algemeen
2,0
Reiziger icon

10,0

Waanzinnig mooi land, superleuke groep, onwijs gave gids, Susan.

  • IJsland
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 18 July 2017

Prachtig ongerept eiland met veel respect voor de ijslanders die hun eiland zo willen houden.
Reisleidster Susan ons overgoten met alle natuurpracht.

Gereisd met partner in juni 2017
Scoreverdeling
Accomodatie
10,0
Vervoer
10,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
10,0
Reiziger icon

3,2

Oppassen voor Kras reizen

  • Sri Lanka
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 04 July 2017

De Nederlandstalige reisleiding sprak een ratjetoe van verschillende talen. Engels Duits, Srilankees en Nederlands door elkaar waardoor er geen touw aan vast te knopen was. alle informatie over de plaatsen die we bezocht hebben is dus niet overgekomen. zeer vermoeiend en ondoenlijk. De gemaakte geluidopnames worden door Kras als niet relevant afgedaan terwijl iedereen kan horen dat het bar slecht is. Maar met 1 klager meer volgens Kras is de rest wel tevreden over de te leveren reisleiding. We kregen toch nog 50 euro 10aangeboden, die we uiteraard niet geaccepteerd hebben. Ongelooflijk dat Kras ook toekomstige vakantiegangers met deze slecht bijna onverstaanbare reisleider Sri Lanka willen laten ontdekken. Daarbovenop waren de accomodaties ook beneden peil en de lunches tussen de middag ontzettend duur. €10 voor een bordje rijst met groente en dat in een land als Sri Lanka!
Voor de rest een prachtig land en hele aardige mensen. Dus zeker gaan maar niet met Kras

Gereisd met partner in december 2013
Scoreverdeling
Accomodatie
4,0
Vervoer
5,0
Reisleiding
1,0
Prijs / Kwaliteit
2,0
Algemeen
4,0
Reiziger icon

6,2

Single reis Romantische strasse

  • Duitsland
  • Singlereis Singlereis
  • 28 June 2017

we hadden een prima chauffeur maar behalve het hoognodige heeft hij de hele reis zijn mond niet open gedaan
hij was toch ook ,volgens jullie reisleider?

Alleen gereisd in juni 2017
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
1,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
6,0
Reiziger icon

1,0

Geannuleerd nog voor ons vertrek

  • Frankrijk
  • Kampeerrondreis Kampeerrondreis
  • 06 May 2017

Begin januari een fiets/kampeer vakantie geboekt met Kras, omdat het voor mijn bejaarde vader een geruststellend gevoel gaf als deze reis volledig georganiseerd zou zijn.

Begin mei een mailtje ontvangen dat er helaas te weinig animo was voor de reis en dat deze niet door zou gaan.

Hoe moeilijk kan het zijn om 3 tenten, bagagevervoer en meer niet, te regelen? We doen het zelf wel.

in juli 2017
Scoreverdeling
Accomodatie
1,0
Reisleiding
1,0
Prijs / Kwaliteit
1,0
Algemeen
1,0
Reiziger icon

1,0

Slechte service Kras vakanties

  • IJsland
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 14 April 2017

Naar aanleiding van ons boekingsaanvraag voor een reis naar IJsland op 28 april 2017 informeerde Kras ons op:
- 11 april jl. per mail dat er extra voorraad wordt aangevraagd bij de leverancier;
- 12 april jl. per mail "wij hebben onze uiterste best gedaan om extra vliegtuigstoelen voor u in te kopen, maar dit is jammer genoeg niet gelukt voor het oorspronkelijke tarief. Icelandair heeft ons laten weten dat het reserveren van een extra vliegtuigstoel €100,00 per persoon kost. Hiermee zijn wij telefonisch akkoord gegaan. De medewerkster van Kras zou de reis verder regelen, is ons telefonisch toegezegd.
- 13 april jl. per mail "Helaas kunnen wij uw aanvraag niet bevestigen. Uw aanvraag vervalt dan ook automatisch........"

Kortom de vakantie gaat niet door. Wij gaan zeker niet meer in zee met Kras.
Zo ga je niet om met klanten!!!

Gereisd met partner in april 2017
Scoreverdeling
Reisleiding
1,0
Prijs / Kwaliteit
1,0
Algemeen
1,0
Reiziger icon

8,4

Geweldige rondreis in Sri Lanka

  • Sri Lanka
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 14 February 2017

We hebben een geweldige rondreis gehad in Sri Lanka met een groep van 19 personen met een geweldige reisleiding van dhr Thushara van het reisburo Hollyday Best in Colombo we hebben heel veel informatie gehoord en heel veel gezien,mooie dieren, natuur en vele mooie tempels met vele mooie verhalen.
Eten was ook perfect en de hotels ook allemaal prima.

Gereisd met partner in januari 2017
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,0
Reiziger icon

10,0

Een droom, een reis van mijn leven. Laat mij dromen en hopen dat jullie hem kunnen laten uitkomen ♥

  • Ierland
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 12 February 2017

Ik ken het alleen van reclames, tv spots en in gedachten reis ik vaker door het mooie land. Ik hoor veel muziek van dit mooie land en over de landschappen lopen, met de wind door mijn haren, is een lust voor mijn hart en ziel ♥ Vliegen is de mooiste en de vlugste mogelijkheid. en je wordt er lekker verwend.

Alleen gereisd in augustus 2017
Scoreverdeling
Accomodatie
10,0
Vervoer
10,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
10,0
Reiziger icon

8,6

Thuiskomen in Sanur, Bali

  • Indonesië
  • Familiereis Familiereis
  • 08 February 2017

Voor ons de 6e keer Bali, dus het meeste was helder.. En wat een heerlijk land! De mensen, het eten, het weer! Ik hou ervan. Lekker centraal in Sanur en van daaruit met onze driver op pad. (Altijd even door Ubud, Kuta, en iets aparts) reisleiding spreekt soort van Nederlands, dat is leuk! Makkelijk via de app te benaderen, ideaal!
Aanraders; Tanah Lot, Pura Besakih, Lovida, Ubud, Candidasa, Kuta(als je van de drukte houdt)
Ik heb geen Indisch bloed, maar jeetje wat voel ik me er thuis!

Gereisd met partner in mei 2016
Scoreverdeling
Accomodatie
9,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
7,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

8,4

Een onvergetelijke ervaring is de rondreis met Kras door China geweest

  • China
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 02 February 2017

We hebben 3 weken door het land gecrost met vliegtuig, trein en bus.
De reisleidster maakte onze reis onvergetelijk
alle hoogtepunten en meer gezien.
Zelfs toen het tegenzat door de typhoon bij Hongkong wist ze er toch nog wat van te maken, super

Gereisd met gezin in juli 2016
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,0
Reiziger icon

1,0

De reis met gegarandeerd vertrek werd 3 weken van te voren toch geannuleerd.

  • Cuba
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 01 February 2017

Vertrouw dus het gegarandeerde vertrek niet! na annulering hebben ze "gegarandeerd vertrek "snel van de site verwijderd

Gereisd met partner in maart 2017
Scoreverdeling
Prijs / Kwaliteit
1,0
Algemeen
1,0
Reiziger icon

8,4

Geweldige rondreis met kras en super gids ( Maria )

  • India
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 21 January 2017

Een geweldig mooie reis in het noorden van India met het hoogte punt varanasi

Gereisd met partner in april 2013
Scoreverdeling
Accomodatie
7,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
7,0
Reiziger icon

9,3

Rondreis Nationaal Park Monfragüe - Extremadura, Spanje

  • Spanje
  • Fly-drive Fly-drive
  • 14 January 2017

Prachtige rondreis gemaakt met huurauto geheel verzorgt door Krasreizen.
Onze reis begon al mooi met een gratis upgrade van de huurauto op de airport van Madrid.
De overnachtingen vonden plaats in prachtig gelegen Hospederia's!! Waar je culinair verrast werd met uitgebreid drie gangen diner voor de redelijke prijs van 15 euro incl. glas wijn.
Naast de typisch Spaanse steden zoals Cáceres en Merida was het hoogte punt het Nationaal Park Monfragüe waar de gieren om ons heen vlogen.

Gereisd met partner in oktober 2016
Scoreverdeling
Accomodatie
9,0
Vervoer
9,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

5,2

Elke keer weer genieten

  • België
  • 10 January 2017

Wij hebben de afgelopen jaren veel met Kras weg geweest en het is altijd top geregeld. In dec voor het eerst een culinair michelinsterarrangement ondernomen en zeker voor herhaling vatbaar. Er staan verre bestemmingen op het verlanglijstje voor 2017 dus de cadeaubon komt goed van pas!

Gereisd met partner in december 2016
Scoreverdeling
Accomodatie
5,0
Vervoer
4,0
Reisleiding
5,0
Prijs / Kwaliteit
6,0
Algemeen
6,0
Reiziger icon

6,0

Enerverend..waanzinnig...interessant..prachtig

  • Indonesië
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 10 January 2017

Heb veel gezien..cultuur..schitterend..de mensen zijn zeer gastvrij en vriendelijk..prachtige reis gewoonweg veel indrukken opgedaan

Alleen gereisd in oktober 2017
Scoreverdeling
Accomodatie
6,0
Vervoer
6,0
Reisleiding
6,0
Prijs / Kwaliteit
6,0
Algemeen
6,0
Reiziger icon

8,0

Weg van de massa

  • Griekenland
  • Fly-drive Fly-drive
  • 09 January 2017

Heerlijk rustige prachtig gelegen locaties weg van de massa!

Gereisd met partner in juni 2016
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,0
Reiziger icon

2,0

Slechte service, foute prijsopgave, klant de klos

  • Barbados
  • 21 November 2016

Wij hadden een reis geboekt naar De Dominicaanse Republiek, Puerto Plata, Sosua. Wegens grote overstromingen en schade werden al voor ons vertrek veel vluchten en reizen omgeboekt. Daarom vroegen wij Kras om onze reis om te boeken naar Punta Cana, een duurdere reis. In eerste instantie kon dit niet (geen vlucht beschikbaar, terwijl het precies dezelfde vlucht was), later toch weer wel, maar dan wel alleen naar een (veel) duurder hotel. Wij kregen een precieze prijsopgave (totaalprijs) en moesten voor het eind van de dag beslissen. Toen wij op het eind van de dag terugbelden kregen we nogmaals dezelfde prijsopgave. Na het akkoord geven werd alles omgeboekt. Plotseling werd er 500 euro meer gevraagd, omdat er intern een foutje was gemaakt. Fouten van Kras komen dus blijkbaar voor rekening van de klant. Dit is de laatste keer dat wij ooit nog bij Kras reizen boeken.

Gereisd met partner in november 2016
Scoreverdeling
Prijs / Kwaliteit
3,0
Algemeen
1,0
Reiziger icon

5,2

Kan beter

  • Tanzania
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 15 October 2016

Reis bij Krasreizen in december 2015 geboekt voor september 2016. in januari kwam de eerste prijsverhoging van enkele honderden euro's. Later in het jaar nog een prijsverhoging. Dure rondreis waar professionele reisleiding niet aanwezig was. Reisleider was 1 van de chauffeurs die voor die als reisleider niet capabel was. Bij sommige locaties waren de warme maaltijden te summier. .Neem voldoende koeken, muesli repen enz mee. Gelukkig wel veel dieren gezien en ervaren chauffeurs die die alle tijd namen om beesten te spotten. Op 1 tentenkamp kregen we van hen het advies om alle waardevolle spullen bij te ons dragen, omdat het personeel hier steelt. Accommodaties waren schoon en medewerkers waren vriendelijk en gastvrij.

Gereisd met gezin in september 2016
Scoreverdeling
Accomodatie
6,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
1,0
Prijs / Kwaliteit
6,0
Algemeen
5,0
Reiziger icon

9,4

Een hele fijne 18 daagse rondreis door griekenland

  • Griekenland
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 03 October 2016

een geweldige reislijster
van mij een tien plus

Gereisd met partner in september 2016
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
10,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
10,0
Reiziger icon

1,0

Rondreis Thailand zuidelijk

  • Thailand
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 09 September 2016

Rondreis had geen echte hoogtepunten, zelfs geen degelijke inbegrepen excursie.
Optionele excursies, maaltijdpaketten werden bijna opgedrongen door reisleiding waar je dan nog als extra besmet werd met salmonella door lage kwaliteit van het eten en massatoerisme.
Bijna iedereen van de groep was zwaar ziek geworden en reisleiding/kras deed niets.
Sommige mensen hebben gans hun vakantie ziek gelopen door het toedoen van Kras en zijn partners ter plaatse.
Reis was een grote vergissing!Kras is inderdaad Kras!

Gereisd met partner in september 2016
Scoreverdeling
Accomodatie
1,0
Reisleiding
1,0
Prijs / Kwaliteit
1,0
Algemeen
1,0
Reiziger icon

2,0

Een mooie reis met enkele vieze cq slechte hotels

  • Griekenland
  • Autorondreis Autorondreis
  • 03 August 2016

In Edessa vies hotel Alfa, schimmel in douche en vieze versleten meubels. In Agias Trias in bouwput gelegen hotel Santa Beach.
Kras neemt haar kanten niet serieus na klachten.n

Gereisd met partner in mei 2016
Scoreverdeling
Accomodatie
2,0
Reisleiding
2,0
Prijs / Kwaliteit
2,0
Algemeen
2,0
Reiziger icon

1,0

Zuidelijke parels Thailand

  • Thailand
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 30 July 2016

Kras komt steeds met het argument dat de reizen nog moeten ingekocht worden en verlegt het risico naar de klant. Opeens bellen ze je dan om plotseling je akkoord te geven.
Probeer je dan de klantendienst te bereiken ben je een halve dag kwijt en heb je al geen zin meer om te vertrekken.
Ze kunnen het niet. Goedkoop is duurkoop. Twee keer geboekt met kras maar nu nooit meer.

Gereisd met partner in augustus 2015
Scoreverdeling
Accomodatie
1,0
Vervoer
1,0
Reisleiding
1,0
Prijs / Kwaliteit
1,0
Algemeen
1,0
Reiziger icon

4,4

Kras weet hoe ze een kras door vakantieplezier moeten zetten, zowel vóór vertrek als tijdens de reis .....

  • Spanje
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 24 July 2016

Drie keer een reis geboekt voor juli, drie keer geannuleerd zonder opgaaf van redenen. Geen enkele reactie van Kras op een ingestuurde klacht omtrent deze gang van zaken. Uiteindelijk toch een reis geboekt voor juli, als een soort tegemoetkoming een korting gekregen van Kras en dan valt die reis nog eens tegen. Jammer, maar voor ons geen Kras meer. We gaan liever voor meer kwaliteit met een iets duurder prijskaartje. Dat is dan de keerzijde.

Gereisd met gezin in juli 2016
Scoreverdeling
Accomodatie
2,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
6,0
Prijs / Kwaliteit
3,0
Algemeen
3,0
Reiziger icon

6,6

Vooral Bryce Canyon en Grand Canyon adembenemend mooi

  • Amerika
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 07 July 2016

Begonnen in SAN Francisco met groepsreis, via Death Valley naar Las Vegas (wat een crazy world), daarna Bryce Canyon, van Page naar Monument Valley, beter om 2 nachten in Flagstaff te verblijven en Page overslaan, dat scheelt in kilometers heen en weer rijden. Daarna Grand Canyon, via Phoenix naar SAN Diego en als laatste Los Angeles. Geweldig veel gezien, jammer dat het diner niet inbegrepen is, iedereen is moe en moet dan nog op zoek naar een eetgelegenheid, wordt de reis wel iets duurder maar lijkt mij geen probleem. Het hotel in Bakersfield was ronduit smerig. Ander hotel uitzoeken.
Ik heb in ieder geval wel genoten van deze reis vond. In een woord prachtig.

Gereisd met partner in juni 2016
Scoreverdeling
Accomodatie
6,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
6,0
Prijs / Kwaliteit
6,0
Algemeen
7,0
Reiziger icon

1,0

Kras reizen aanbod is geen aanbod, maar een uitnodiging tot het doen van een aanbod

  • Duitsland
  • 06 July 2016

Ik vond een reis naar Berlijn bij Kras reizen, boekte de reis en kreeg als antwoord dat de reis nog ingekocht moest worden 'bij onze leveranciers''. Dat is nu twee dagen geleden en ik heb nog niets gehoord. Ik mag niet ontbinden en moet maar afwachten of de reis doorgaat. Kras reizen verlegt het ondernemersrisico naar zijn klanten. Nu begrijp ik de naam. Het is inderdaad kras.

Alleen gereisd in juli 2016
Scoreverdeling
Prijs / Kwaliteit
1,0
Algemeen
1,0
Reiziger icon

9,4

Fantastische Rome reis.

  • Tanzania
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 05 July 2016

Vijfdagen fantastische Rome totaal reis gedaan. Ontzettend veel gezien. Heel leuk reisgezelschap en een geweldige gids met de naam Guido Quadbach. Heel goed georganiseerd.

Gereisd met vrienden in juni 2016
Scoreverdeling
Accomodatie
9,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

4,0

KRAS maakt gebruik van misleiding op de website

  • Italië
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 28 May 2016

Helaas maakt KRAS gebruikt van misleiding op de website. Ten eerste werd er mij een gegarandeerd vertrek beloofd. Er staat letterlijk op de website dat minimum aantal deelnemers niet van toepassing is op reis met gegarandeerd vertrek. Gaat de reis dan opeens toch niet door wegens gebrek aan deelemers! Er waren ongeveer 14 deelnemers! En je hoort het afblazen van de reis dan ook nog eens via een e-mail die je een paar weken voor je vertrek dan tussen de 10 mails vind die je die dag binnenkrijgt. Niet via telefoon ofzo. Voor hetzelfde geld was die mail in mijn spamfilter blijven hangen en weet je van niks. Daarna zelf maar het initiatief genomen om te bellen. Probeert KRAS vervolgens aan de telefoon net te doen dat het afblazen van reis met gegarandeerd vertrek alleen voorkomt als zich maar 1 of 2 mensen aanmelden. Was dus een nieuwe leugen. Want er hadden zich dus ca. 14 mensen aangemeld voor mijn reis. Daarna noodgedwongen maar omgeboekt naar andere reis. Krijg ik na afloop van die andere reis een enquete formulier. En wat doen ze? Van mijn beoordeling hebben ze alleen de mooie delen eruit gehaald en de andere delen weggelaten op de website! Creatief bewerken zeg maar. Geloof de citaten op de website van KRAS dus maar niet. Alleen de voor KRAS mooie delen worden eruit geknipt. Daarnaast kloppen vaak de afbeeldingen niet op de website van KRAS. Bij mijn reis stond een afbeelding met de reisroute van een andere reis afgebeeld. Ook ging bij KRAS het een en ander fout met betaling van de boeking. Tot slot is het callcenter van KRAS slecht bereikbaar. KRAS is goedkoop. Maar het is wel duidelijk dat dat ten kosten van de kwaliteit gaat.

Alleen gereisd in mei 2016
Scoreverdeling
Accomodatie
6,0
Vervoer
6,0
Reisleiding
6,0
Prijs / Kwaliteit
1,0
Algemeen
1,0
Reiziger icon

8,6

Fantastische rondreis

  • China
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 20 May 2016

heel veel gezien ,indrukwekkende reis, wel intensief maar zeker de moeite waard,leuke groep en een uitstekende reisleider Gerben,,Geben bedankt.

redelijk goede hotels en redelijk goed eten soms iets beter dan de ander maarja
de plaatselijke gidsen waren goed en duidelijk

al met al het was fantastich

we waren zeer tevreden

Henk & Saskia

in april 2016
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

8,8

Mooie reis china klassiek

  • China
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 16 May 2016

Mooie reis China klassiek ,leuke groep en een geweldige reisleider Gerben ,veel gezien oa de muur de ,huttons veel buddas en geweldige steden Beding, Shanghai goede hotels en het eten was vaak goed
nachttrein is een beleving apart
mooi maar een druk programma

in april 2016
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

8,0

Klasiek Sri Lanka

  • Sri Lanka
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 16 March 2016

Een heel mooie reis met een plaatselijke gids die tegen viel.Hij vertelde erg weinig.Gelukkig hadden we een geweldig goede reisleider (Gerben) van Kras uit Nederland bij ons..Deze vertelde ons heel veel over Sri Lanka, hij had zich heel goed voorbereid. Wij vonden het een heel mooi land met mooie cultuur, natuur en heerlijk eten. Deze reis is een echte aanrader. Wij vonden de Jeepsafari in natuurpark YARA tegenvallen en zeker te duur €63.- pp. de overige optionele excursies waren zeker de moeite waard.
Wij vonden de grote van onze groep 21 personen een prima aantal en een hele leuke groep. onze reis was van 2 t/m 17 februari 2016. Ben en Wilma Korndewal

Gereisd met partner in februari 2016
Scoreverdeling
Accomodatie
7,0
Vervoer
7,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,0
Reiziger icon

7,4

Zuijdelijke parels

  • Thailand
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 14 March 2016

overweldigende natur in de jungle en op het water was onze tweede rondreis na thailand met kras het algemeen was weer goed geregeld hebben en geweldige reis gehad alleen een minnetje wij hadden deze keer merdere plaatselijke gids en onze reisleider heeft ons na 11dagen verlaten vorige reis de hele tijd dezelfde beglijding en dat waren peter en dum de laatste drie dagen was er helemal geen begleijding jammer

Gereisd met partner in februari 2016
Scoreverdeling
Accomodatie
7,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
6,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,0
Reiziger icon

9,4

De kleuren van India

  • India
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 15 February 2016

Wat een geweldig mooie reis hebben we gemaakt en zoveel gezien dat is niet te beschrijven! Ik Kan alleen maar zeggen het was TOP Kras bedankt voor al het moois wat jullie uit de hoge hoed getoverd hebben voor zo`n geweldig lage prijs!

Gereisd met partner in januari 2016
Scoreverdeling
Accomodatie
9,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
10,0
Reiziger icon

6,6

Vakantie prima, Kras niet.

  • Egypte
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 22 January 2016

De accommodatie was echt niets op aan te merken. De reisleiding (lokaal) een beetje frauduleus, maar dat schijnt daar normaal te zijn. Het aandoen van een parfum winkeltje, waarna ze later het geld ook gewoon bij je reisleider komen ophalen (die natuurlijk een % mee krijgt). Beetje raar is het wel, maar ze regelen wel alles voor je. De beveiliging krijgt een handdruk en het controle poortje gaat voor je uit. Geen gezeur, overal naar binnen.
Kras zelf was wat moeilijker. Het enige wat je van ze moet verwachten, is dat ze je geld aannemen. Alles wat daarnaast nog moet gebeuren kun je vergeten.

Gereisd met partner in augustus 2012
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
6,0
Prijs / Kwaliteit
5,0
Algemeen
6,0
Reiziger icon

8,6

Kras, een zeer betrouwbare en fijne organisatie

  • Italië
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 06 January 2016

Afgelopen zomer zijn wij met Kras naar Italië gereisd. Kras is voor mij een betrouwbare en duidelijke organisatie met mooie aanbiedingen en vooral diverse reizen. Met voldoende en duidelijke informatie, een vriendelijke klantenservice en hulpvaardige werknemers, zou ik deze organisatie zeker aanraden. Misschien komt Kras over als een organisatie waarmee vooral oudere mensen het beste kunnen reizen, dit is echter niet het geval. Met onze 23 jaar was Kras een zeer fijne samenwerkingspartner, voor als je veel wilt zien en het niet ziet zitten om dit allemaal zelf uit te zoeken. Top!

Gereisd met vrienden in juni 2015
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,0
Reiziger icon

9,0

Marokko highlights met Kras Vakanties

  • Marokko
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 07 December 2015

Deze Kras reis naar Marokko is een schitterende ervaring geweest die we iedereen aanraden! Van de koningssteden tot het Atlasgebergte. Erg mooi en bijzonder goed uitgevoerd door Kras!

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Accomodatie
10,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

9,0

Rondreis zuidspanje

  • Spanje
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 04 November 2015

We hebben n hele mooie rondreis gehad door Zuidspanje Andalusie.Netjes verzorgd.Ook een goede busshauffeur Salvador en Marina onze reisleidster geweldig die heel veel vertelde en n luisterend oor had.2 goede en lieve mensen die je moet koesteren ,daar zijn er niet zoveel van.We hadden ook n leuke groep en veel gelachen.Ook veel mooie dingen gezien n echte aanrader en natuurlijk het mooie weer.We hebben genoten groetjes en bedankt voor de goede service. groetjes Rene en Mia Herleven uit Steenbergen

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Accomodatie
9,0
Vervoer
10,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,0
Reiziger icon

6,8

Prachtige reis door Jordanië! Zéér slechte klantenservice in Nederland

  • Jordanië
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 15 October 2015

De reis zelf was prachtig! Niets op aan te merken, een heerlijke reis.
Voorafgaande van onze reis was het een zeer frustrerende periode door Kras. Kras biedt verschillende reizen onder aan onder het mom van 'gegarandeerd' en ook het antwoord van de klantenservice op onze vraag wat dit precies inhoudt, was: 'de reis gaat ALTIJD door ongeacht het aantal deelnemers.' Als klant betaal je hier ook extra voor, maar voor een stuk zekerheid wilden wij dit best betalen. Via de site kan je het deelnemersaantal in de gaten houden en toen na een paar weken bleek dat wij (2 mensen) nog steeds de enige deelnemers waren, hebben we contact opgenomen met de klantenservice, het hele 'garantie' gebeuren zat ons niet lekker. Dit gevoel werd versterkt doordat de medewerkers ons steeds andere informatie gaven, terug moesten komen op wat ze hadden gezegd en zelf niet goed geïnformeerd waren. Maar alle 8 verschillende medewerkers waren over één ding wel eens: een gegarandeerde reis gaat altijd door. Fijn!
Een paar weken voor onze reis kregen we bericht: de reis kon helaas niet door gaan omdat er te weinig deelnemers waren…pardon?! Dè gegarandeerde reis, waarvan iedereen overtuigd is dat het ALTIJD doorgaat, waarvan op de site staat dat het geen minimum deelnemersaantal heeft, kan niet doorgaan omdat er te weinig deelnemers zijn?? Woest waren we. Tientallen keren hebben wij gebeld, gemaild, navraag gedaan om juist dit te voorkomen. We werden te woord gestaan door veel verschillende medewerkers die steeds verschillende informatie hadden, die op een gegeven moment geïrriteerd mededeelden dat de reis 100% door zou gaan en dat we ons geen zorgen hoefden te maken.
Afijn, na even stoom afgeblazen te hebben, keken wij wat zij ter compensatie voor ons aangeboden hadden. De telefoniste vertelde trots dat ze ons ter compensatie een andere reis konden aanbieden die echt zou vertrekken, want dit is namelijk een gegarandeerde reis….juist. We moesten wel op zeer kort termijn beslissen of we de reis (die op andere dagen ging) wilden doen. Extra stress omdat we binnen 3 dagen met ons werk onze vrije dagen weer om moesten gooien en dan hopen dat dit mogelijk is. Gelukkig konden we alsnog op vakantie, maar voorpret voor zo’n grote reis, die hadden we helaas niet meer.
Ons vertrouwen in Kras heeft hierdoor een flinke deuk opgelopen. De site geeft foutieve informatie en de medewerkers zijn niet goed geïnformeerd. Het is erg jammer van de prachtige reizen die op de site staan, maar met Kras reizen, dat doen wij waarschijnlijk niet meer.

Gereisd met vrienden in mei 2015
Scoreverdeling
Accomodatie
7,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
7,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
4,0
Reiziger icon

8,6

Mooie rondreis door andalusië

  • Spanje
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 30 September 2015

Veel gezien in 8 dagen. Maaltijden zijn eenvoudig, maar wel redelijk voor die prijs. Accommodatie ook niet slecht voor het bedrag wat we betaalden. Eerste dag een verloren dag door de afgelegen plek van het hotel. Zelfs even lopen kan daar bijna niet omdat het aan de snelweg ligt. Goeie reisleider met ontzettend veel humor en kennis van zaken. Chauffeur was een betrouwbare rustige man die geen enkel risico nam. Prijs kwaliteit is prima net uit te breiden excursies voor eigen rekening.

Gereisd met partner in september 2015
Scoreverdeling
Accomodatie
7,0
Vervoer
10,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,0
Reiziger icon

3,6

Veel in hele korte tijd

  • Amerika
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 30 September 2015

Dit gaat over de rondreis USA & Canada. Het was een gecombineerde reis van Kras en Arke.
Er zijn veel steden te bezoeken in deze reis. Echter door grote verkeersdrukte rondom de steden, hebben we veel in de file gestaan. Dit ging ten koste van onze tijd in de stad. De in het reisprogramma aangegeven suggesties om te bezoeken waren meestal niet haalbaar. De groep van 39 was te groot: het in en uit de bus stappen kostte hierdoor veel tijd. De bus was oud (2x pech onderweg gehad) en was vies.
Reisleidster wist nauwelijks iets van de bestemming, daar hadden we niet veel aan.
Optionele excursies waren erg duur.
Onze eerdere reis bij de Kras "het wilde westen" was fantastisch, en mede hierdoor viel deze trip ontzettend tegen.

Gereisd met partner in september 2015
Scoreverdeling
Accomodatie
7,0
Vervoer
2,0
Reisleiding
2,0
Prijs / Kwaliteit
3,0
Algemeen
4,0
Reiziger icon

7,2

Reis door Ierland met prima reisleiding

  • Ierland
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 30 September 2015

In 10 dagen tijd zowel door Noord en Zuid-Ierland gereden. Prima reisleiding, wist veel van het land, en ook de aanvullende stadsgidsen vertelden interessant. De hotels waren niet altijd even goed: vaak slechte bedden. Ook was de ligging vaak ongunstig: op niet logische plekken zodat we extra veel moesten rijden om bij het hotel te komen. Dat laatste was erg jammer, hierdoor onnodig lang in de bus.
Belfast vonden wij een hoogtepunt van deze reis. Optioneel kon het diner worden bijgeboekt, dat hadden wij gedaan. Dat is ook zeker aan te raden omdat de hotel veelal afgelegen lagen waren er weinig keuzes om ergens te gaan eten.

Gereisd met partner in juli 2015
Scoreverdeling
Accomodatie
4,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
7,0
Reiziger icon

8,4

Verrassend Indonesië

  • Indonesië
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 30 September 2015

Onze rondreis begon op Java in Jakarta, wat ik overigens een erg vuile stad vond en dus geen aanrader. Onderweg naar Bandung is de botanische tuin in Bogor een aanrader, erg leuk om even doorheen te wandelen. Als je je reis naar Bandung vervolgt kom je langs uitgestrekte theevelden en daar zijn vaak vele theepluksters aanwezig, een mooi plaatje om op de foto te zetten. Bandung is een leuke bruisende stad en de omgeving is erg mooi. De krater Tangkuban Perahu en de hete bronnen van Ciater zijn een aanrader als je in de omgeving bent. Een van de mooiste dingen tijdens onze reis door Java vond ik de 8 uur durende treinreis van Bandung naar Yogyakarta, echt een schitterende tocht langs rijstvelden, mooie dorpjes enz.rnVanuit Yogyakarta moet je natuurlijk zeker een bezoek brengen aan De Borobudur, dit is met recht het bekendste monument in Indonesië want het is erg indrukwekkend en groot, hier kun je een hele tijd rondlopen, het is aan te raden om s'ochtends vroeg te gaan voor de mooiste foto's :)rnrnHet hindoetempelcomplex Prambanan is ook zeker een must om te bezoeken, want ook erg indrukwekkend.rnVanit Solo zijn we s'nachts (1uur) vertrokken naar de Bromo vulkaan, hiervan kun je bij zonsopgang prachtige foto's maken. Vervolgens kun je er voor kiezen om de krater te beklimmen, als je een slechte conditie heb raad ik het af want ik vond het ERG pittig.rnrnEen overnachtingstip is Kalibaru Cottage in Malang, echt een TOP accommodatie. Er zit een prachtige plantage bij dit hotel waar je een rondleiding kunt krijgen en verschillende vruchten en noten kunt proeven. Vanuit deze plaats rij je gemakkelijk door naar de haven waar je je reis kunt vervolgen naar Bali. rnrnBali is een prachtig eiland met vele mooie stranden. Qua bezienswaardigheden raad ik de Tanah Lot tempel bij zonsondergang aan, de monkey forest in Ubud is leuk om een keer gezien te hebben maar niet bijzonder. rnrnEen trip met de catamaran naar Lembongan Island is ook erg mooi, het is een klein eiland met weinig verkeer en prachtige stranden!rnrnGeniet op het eiland van het heerlijke eten en probeer zoveel mogelijk verschillende gerechten uit want het smaakt bijna allemaal even lekker, de Indonesische keuken vind ik 1 van de lekkerste en de prijzen voor de gerechten zijn erg laag.

Gereisd met gezin in oktober 2013
Scoreverdeling
Accomodatie
9,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,0
Reiziger icon

8,2

Parel van de indische oceaan

  • Indonesië
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 30 September 2015

Sri Lanka, wat een ontzettend mooi land! Dit was mijn eerste reis naar Azië en het proeft zeker naar meer. Ik heb een 17 daagse rondreis gedaan waarbij alle highlights van het land aan bod kwamen en ik was blij verrast. Van Colombo heb ik weinig gezien, we zijn meteen doorgegaan naar een kleinschalig hotel in Marawila om vervolgens door te rijden naar Anuradhapura. Anuradhapura is een heilige stad voor boeddhisten omdat hier een loot van de Boom der Verlichting is geplant, deze boom, 1 van de oudsten ter wereld, wordt aan alle kanten ondersteund door palen omdat de takken anders afbreken, een heel bijzonder gezicht. De stad is een belangrijk pelgrimsoord en dit was ook te merken want het was ontzettend druk, maar wel een aanrader! De volgende stop was Sigiriya om de beroemde Leeuwenrots te beklimmen, het panorama van bovenaf is echt ontzettend mooi dus ga vooral helemaal naar boven toe! Onderweg naar Kandy zijn we gestopt bij de Dambulla Rock Tempel, dit is wel even een pittig stukje traplopen voordat je de tempels bereikt maar dat is het zeker waard, echt ongelooflijk hoe deze 5 grotten er van binnen uitzien, de muren staan vol met kleurrijke schilderingen en er staan ontzettend veel mooie gedetailleerde boeddha beelden. Kandy stelt naast de tempel van de tand niet zo heel erg veel voor. In de buurt van Nuwara Eliya heb je prachtige watervallen en natuurlijk mooie theevelden, een bezoek aan 1 van de theefabrieken in de regio is aan te raden, en koop vooral een paar pakjes thee want het is heerlijk ;) De temperatuur hier is wel wat frisser (vooral s'avonds) doordat het hoger gelegen is. rnEen jeeptocht in de omgeving van Embilipitiya door het Yala safaripark is een aanrader, de natuur hier is prachtig en je hebt de kans om krokodillen en olifanten, wij zijn ze wel tegengekomen. Een mega aanrader is het Centauria Hotel aan het Chandrikameer. Prachtig uitzicht vanaf je hotelkamer! Als je naar Sri Lanka gaat mag je Galle natuurlijk niet overslaan. rnHier kun je het beroemde Dutch Fortress uit de Nederlandse VOC-tijd bezoeken, doe dit vooral want het is echt de moeite waard. Hikkaduwa is perfect om te relaxen aan het strand en vanuit hier kun je een leuke riviersafari maken langs verschillende eilandjes in het binnenland. Als je in Hikkaduwa bent, neem een taxi en laat je afzetten bij het Super Corals hotel, recht tegenover dit hotel zit een supergoed restaurantje waar je heerlijke sandwiches en vis kunt eten!!rn

Gereisd met gezin in maart 2012
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
7,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,0
Reiziger icon

8,2

Een fantastische rondreis Dubai en Oman

  • Verenigde Arabische Emiraten
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 30 September 2015

Ik heb afgelopen maart de rondreis Dubai en Oman gemaakt.
Ik heb absoluut genoten. Je had goede hotels, lekker eten en de reisleiding was super.
Kras vind ik absoluut een aanrader, want alles was prima georganiseerd.
Je hebt in dubai veel cultuur en in Oman meer natuur en behoorlijk wat forten.
Absoluut de moeite waard. Onze reisleider Albert had super veel ervaring en had vele leuke verhalen.
Vervoer was prima. Alleen misschien wat krap voor de langere mensen.
Een uitstekende organisatie en een fantastische reis. Genoten

Alleen gereisd in maart 2015
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,0
Reiziger icon

8,6

Geweldige reis naar Londen gehad

  • Verenigd Koninkrijk
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 30 September 2015

Wat een leuke en goed verzorgde reis.Prima hotel,Ibis.
De rondleiding in Londen werd verzorgd door Trudy,wat een goede en enthousiaste gids.Ze weet zóveel en verteld het zó leuk,we hebben van haar genoten!
Ook de buschauffeur,Willem, heeft ons zo netjes en goed door Londen gereden,petje af hoor!
Zeker voor herhaling vatbaar!

Gereisd met partner in april 2015
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

5,8

11 dagen curaçao

  • Aruba
  • Familiereis Familiereis
  • 30 September 2015

Eiland mooi. Weer goed. Accommodatie goed maar geen rekening gehouden met kinderen. Geen kinderstoel of campingbed. Huurauto bij de reis inbegrepen maar die moest im 12.27 uur retour zijn terwijl de vlucht om 20.25 was. Jammer Kras, dit soort details zijn een kras op de vakantiebeleving.

Gereisd met gezin in mei 2015
Scoreverdeling
Accomodatie
6,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
2,0
Prijs / Kwaliteit
6,0
Algemeen
7,0
Reiziger icon

8,2

Een geslaagde reis.

  • Duitsland
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 30 September 2015

Steden in de voormalige D.D.R. bezocht.
Op de laatste dag verrekte ik een spier in mijn been en kon geen stap meer verzetten. Chauffeur Dick was zeer behulpzaam alsmede ook een van uw medewerkers in Asten. Bij deze een pluim voor beiden.

Gereisd met partner in mei 2015
Scoreverdeling
Accomodatie
9,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,0
Reiziger icon

6,6

Spanje Andelusia Granada Cordoba Migas Rondreis.

  • Spanje
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 30 September 2015

Hebben 2014 Spanje Andelusia Granada Cordoba Migas Excursie Reis gedaan in Mei. Zijn 2 dagen Gedumpt in Granada daar er een Excursie was Uitgevallen.( geen Compensatie ) Klacht is door Kras afgedaan met een Excuus bloemetje. In de Buurt van Granada is er een Mozaiek Dorpje en heb Kras gevraagd via E-Mail waarom deze bezienswaardigheid ons is Onthouden.??? Tot op heden Reageert Kras
niet wat ons teleur stelt en Kras Onwaardig. Kennissen van ons hebben ons Advies gevraagd daar zij Interesse hadden voor deze Rondreis maar door onze Ervaring Afgehaakt. Ook zijn wij ter Plaatse bedonderd door de Reisleidster Betreffende een Tapas Bar wat veel Geld koste en tegen viel. Al met al blijven wij mede doordat Kras niet reageert met met een Frustratie zitten. Bovengenoemde Reis ?? Afrader.

Gereisd met partner in mei 2014
Scoreverdeling
Accomodatie
7,0
Vervoer
7,0
Reisleiding
5,0
Prijs / Kwaliteit
7,0
Algemeen
7,0
Reiziger icon

8,6

Een fantastische rondreis gehad. ook de reisleiders waren fantastisch zou deze reis zo weer doen. wat een fantastisch land

  • Thailand
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 30 September 2015

Een schitterende rondreis door Thailand.

Gereisd met partner in juni 2015
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

9,2

Kampeersafari Zimbabwe + Mozambique

  • Zimbabwe
  • Kampeerrondreis Kampeerrondreis
  • 30 September 2015

Avontuurlijk, mooi, ontdekken, genieten,...zo veel herinneringen. We denken met heel veel plezier terug aan deze prachtige reis door twee bijzondere landen.

Gereisd met partner in juni 2014
Scoreverdeling
Accomodatie
10,0
Vervoer
10,0
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

9,6

Umbrie toscana rome.

  • Italië
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 30 September 2015

leuke vakantie leuke medereizigers en goede reisleider

Gereisd met partner in september 2014
Scoreverdeling
Accomodatie
9,0
Vervoer
10,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

8,6

India -nepal

  • India
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 30 September 2015

Enorm mooie ervaring in twee landen die in niets vergelijkbaar zijn met onze leefwereld maar zeer zeker het ontdekken waard,het welslagen van deze erg mooie reis lag voor een groot gedeelte bij onze fantastische reisleidster Maria Van Erp, dame met ballen aan haar lijf , erg goed gedocumenteerd , de gave om van mensen met een totaal verschillende achtergrond een hechte groep te maken,klasse, net als deze fantastische rondreis!

Gereisd met partner in oktober 2014
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
7,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

9,3

Fly-drive Costa Rica

  • Costa Rica
  • Fly-drive Fly-drive
  • 30 September 2015

Fantastische rondreis met verblijf in charmante lodges en hotels met zwembad. Duidelijke routebeschrijving! Costa Rica is zeker een aanrader voor natuurliefhebbers en goed georganiseerd door Kras

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Accomodatie
9,0
Vervoer
9,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
10,0
Reiziger icon

7,4

Rijncruise

  • Duitsland
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 30 September 2015

super reis op t schip gehad
maar dan naar asten toe
ik wil daar geen broodmaaltijd maar gelijk naar huis toe
heb aan boord al genoeg te eten gekregen wat een keuze was dat en nog lekker ook
als ik een lunch pakket krijg aangeboden namens de rederij dan hoef ik niks meer

Gereisd met vrienden in juli 2014
Scoreverdeling
Accomodatie
9,0
Vervoer
1,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

8,4

Koningssteden van Marokko

  • Marokko
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 30 September 2015

Veel gezien (en geleerd, met dank aan de reisleider die heel veel informatie gaf over echt van alles en nog wat. Ik hou niet zo van jaartallenverhaaltjes, maar hij vertelde veel over het dagelijkse ). De steden zijn echt fascinerend, Fès sprong er wat mij betreft uit. En Marrakech is ook absoluut een must. Fijn dat we ook een mooie tocht door de bergen maakten. Marokko is maar een paar uurtjes vliegen, maar het is echt een andere wereld. Een aanrader!

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Accomodatie
7,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

8,6

Koningsteden van Marokko

  • Marokko
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 30 September 2015

Mooie rondreis, indrukwekkende steden, met Fès (wat een andere wereld!) en Marrakech als hoogtepunten. Reisleider gaf heel veel informatie. Hotels waren prima, zeker gezien de prijs! Een aanrader.

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Accomodatie
7,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

8,4

Moskou & St. Petersburg

  • Rusland
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 30 September 2015

Ik ben met Kras naar Rusland gegaan en dit was echt een fantastische reis. Goede Nederlandse gidsen, fijne hotels en alles was perfect geregeld. Zelfs het visum voor Rusland heeft Kras voor ons geregeld. Ik zou zo weer met ze op vakantie gaan.

Gereisd met partner in juni 2013
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

9,2

Koningssteden Marokko

  • Marokko
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 30 September 2015

Unieke rondreis, zeer gevarieerd programma. Een schitterende kennismaking met de Marokkaanse cultuur.

Gereisd met partner in juni 2014
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
10,0
Reiziger icon

8,8

Westelijke Middellandse Zee Cruise

  • Italië
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 30 September 2015

Wat een ervaring! Op een megagroot schip, Costa Favolosa, een mooie route varen. We zijn naar Barcelona, Mallorca, Ibiza, Sicilië en Rome geweest. Overal mag je van het schip af en dit is ook elke dag heel goed geregeld. Wij zijn elke plaats op eigen houtje gaan bezoeken en dat is heel goed te doen. Verder ziet het schip er overal zo mooi uit, je kijkt echt je ogen uit. Een echte aanrader dus!

Gereisd met partner in augustus 2014
Scoreverdeling
Accomodatie
9,0
Vervoer
9,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

4,8

Israel-Jordanie

  • Jordanië
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 30 September 2015

Kras is goedkoop, met alle gevolgen van dien. Grote groepen en matige gidsen.
In Jordanie werden we schaamteloos afgezet door de lokale gids. Het programma werd niet uitgevoerd zoals voorgesteld; we betaalden wel voor wat gepland was. Bovendien rekende de man een toegangsticket aan voor een gratis bezoek, speelde zelf voor gids in Jerash en boekte lunches aan het vijfvoudige van het normale tarief. Wij dienden achteraf klacht in bij Kras. Na 8 weken nog geen reactie. Zijn er nog klanten met dergelijke ervaring?

Gereisd met partner in november 2012
Scoreverdeling
Accomodatie
7,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
1,0
Prijs / Kwaliteit
3,0
Algemeen
5,0
Reiziger icon

7,4

Rondreis Patagonië

  • Argentinië
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 30 September 2015

Mooie georganiseerde rondreis doorheen Argentinië en een klein deel van Chili. Een reis met vele hoogtepunten voor in vergelijkgen met andere reisorganisaties vrij weinig geld.
Hotels waren allemaal goed gelegen en in orde voor de prijs die je betaalde. Bij een incident met het hotel in Buenos Aires werden we overgeplaatst naar een ander (beter) hotel.
Vele excursies werden gedaan maar je kreeg ook de vrijheid om zelf te kiezen wat je deed.

Gereisd met vrienden in oktober 2012
Scoreverdeling
Accomodatie
7,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
7,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
7,0
Reiziger icon

7,4

Zwarte Woud

  • Duitsland
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 30 September 2015

We hadden een mooie reis met een prima Chauffeur.(Arie) die heel veel vertelde onderweg en heel vriendelijk was.
Het hotel was netjes met goede bedden en een prima ontbijt.
Alleen het diner was minder, veel blikgroenten en minimini toetjes !!

Dan nog een heel groot minpunt !!!! De Hotelhouder en echtgenote
waren zeer onvriendelijk. Jammer.

Gereisd met vrienden in juni 2013
Scoreverdeling
Accomodatie
6,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
6,0
Algemeen
7,0
Reiziger icon

9,3

Fugen Oostenrijk

  • Duitsland
  • Autorondreis Autorondreis
  • 30 September 2015

Afgelopen zaterdag, 8 juni, zijn wij teruggekomen van een 8-daagse reis naar Fugen in Tirol. Dit verblijf overtrof alle vorige reizen met Kras, terwijl wij toen al uiterst tevreden waren .In hotel Hoppeter hebben wij heerlijk gegeten,hulde aan de kok, alles uitgebreid van ontbijt tot diner. En dan die gratis drankjes! S\\\\\\\\\\\\\\\'middags, thee/koffie met (uiteraard ook weer gratis!) gebak. Het bijzonder vriendelijke personeel, de goed uitgeruste (en schone) hotelkamer hebben onze vakantie tot een van de mooiste gemaakt. Een ding weten wij zeker: dat wordt volgend jaar weer reizen met Kras! 

Gereisd met vrienden in juni 2013
Scoreverdeling
Accomodatie
9,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
10,0
Reiziger icon

7,2

Moezel boot fiets

  • Duitsland
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 30 September 2015

Moezel fiets 31 aug t/m 7 sept
Reis was geweldig. De bemanning deed alles om de gasten het naar de zin te maken. Alleen de Kras reisleiding was onproffessioneel en onbeschoft.

Gereisd met partner in augustus 2013
Scoreverdeling
Accomodatie
10,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
1,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
6,0
Reiziger icon

5,2

Beierse woud

  • Duitsland
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 30 September 2015

Hotel uit de kunst,super vriendelijk en enorm lieven mensen.






Chauffer kras ,geen reisleider,vreselijke slechte communicatie met hotelier.
Veel irritatie 7 dagen lang,door de slechte communicatie van chauffeur ook geirriteerd personeel en dat werkt door op gasten.


Desondanks hebben deze mensen toch hun best gedaan ,daarvoor respect voor hotel,nog nooit zo`n slechte ervaring met chauffeur gehad ,eigengereide houding

Gereisd met partner in september 2013
Scoreverdeling
Accomodatie
9,0
Vervoer
5,0
Reisleiding
1,0
Prijs / Kwaliteit
6,0
Algemeen
5,0
Reiziger icon

7,5

Fly-drive Azoren

  • Portugal
  • Fly-drive Fly-drive
  • 30 September 2015

Onze ervaring was erg leuk om 3 verschillende eilanden te zien en op ieder eiland een hotel + huurauto te hebben. We hebben binnenlandse vluchten gemaakt tussen de eilanden en hadden een heen- en terugreis naar Amsterdam. Minpunt was het slechte eten op de Azoren: nergens kon je goed ontbijten, lunchen en dineren. KRAS had alles goed geregeld behalve dat één van de binnenlands vluchten heel vroeg vertrok. Ze hadden ons beter op een latere vlucht kunnen zetten.

Gereisd met gezin in juli 2012
Scoreverdeling
Accomodatie
7,0
Vervoer
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,0
Algemeen
8,0
Reiziger icon

9,5

Fly drive Costa Rica

  • Costa Rica
  • Fly-drive Fly-drive
  • 30 September 2015

Een schitterende reis door het mooie Costa Rica. We hebben alle hoogtepunten kunnen zien en mooi in ons eigen tempo! De huurauto was perfect en de hotels en lodges onderweg prima met vaak een hele mooie ligging midden in de natuur. Aanrader!

Gereisd met partner in augustus 2014
Scoreverdeling
Accomodatie
9,0
Vervoer
10,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
10,0
Reiziger icon

7,6

Kerstreis 24/12/2012

  • Italië
  • Singlereis Singlereis
  • 30 September 2015

Nellien heeft onze reis begeleidt en dat heeft zij geweldig gedaan. hartelijk bedankt daarvoor.
Het restaurant waar wij 1e en 2e Kerstdag hebben gegeten (dit was inclusief) was ik niet erg over te spreken.
Misschien een optie voor Kras om in het vervolg een betere keuze te maken.
Gezien het feit dat dit niet een heel erg goedkoop reisje was.
Met vriendelijke groet,


























Els Buitendijk

Alleen gereisd in december 2012
Scoreverdeling
Accomodatie
7,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
6,0
Algemeen
8,0
Reiziger icon

4,2

Cruise rijn moezel

  • Duitsland
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 30 September 2015

zeer slecht eten moesten 2kerstdinees en1 oudjaars dinee zijn eerste kerstdag winterwortel met 1 plakje rollade dat is toch geen kerst dinee verschillende mensen gingen in de stad eten oliebollen was ook een flop nog niet eens voor iedereen 1 bol vetbol bedoel ik zo kan ik vele dingen noemen jammer dat kras met zo'n maatschappij in zee gaat doe de alegro en adante weg we zijn in sept met de esmeralda mee geweest 10 maal beter dus gaan wij nooit en nooit meer met kras

Gereisd in december 2012
Scoreverdeling
Accomodatie
5,0
Vervoer
5,0
Reisleiding
6,0
Prijs / Kwaliteit
3,0
Algemeen
2,0
Reiziger icon

8,4

Nijl cruise

  • Egypte
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 30 September 2015

Geweldige reis prima verzorging attente reisleiding.

in januari 2013
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
7,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
8,0
Reiziger icon

7,2

10 daagse rondreis andalusie en 5 dagen vrij

  • Spanje
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 30 September 2015

de eerst dag was doodvermoeiend vanwege geen nacht rust en gelijk op pad .een verloren dag. OOK NAMENS DE GROPEP,jammer voortaan beter in de avond weg .De reis door andalusie was mooi.jammer ,dat we een verkeerd hotel hadden ,in de bergen.i.p.v aan de costa.FOUTJE VAN REISBUREAU.heb vaak met kras gereisd, maar de eerst keer met zo"n grote fout.

in mei 2012
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
6,0
Prijs / Kwaliteit
7,0
Algemeen
7,0
Reiziger icon

5,8

Rome/capri/sorrento

  • Italië
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 30 September 2015

vanaf dag 1 was het al geen goed begin. ik moest uit friesland komen en hoor tot mijn verbazing dat we in het hotel 's avonds niet konden eten omdat het niet besteld was, KRAS jullie weten toch dat er een groep onder weg is naar dat hotel!!!!!!
we werden in een wegrestaurant "geplaatst" maar daar was de keuken nog niet open. wachten dus, het eten was ronduit slecht! nou daar zit je dan na 12 uur reizen. het eerste hotel l"oasi in rome was een ramp. we moesten ontbijten tussen het afval van de vorige groepen. vruchtensappen moest je uit plasticbekertjes drinken, het personeel was ronduit lui en onfatsoenlijk. het zwembad was niet open helemaal geen minibar en de tv? je raadt het al!!!!!!!!!!we konden 1 keer in het hotel eten voor 20 euro. het was noch geen 5 euro waard,nee ik ga nooit meer met KRAS op vakantie

in juni 2012
Scoreverdeling
Accomodatie
2,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
5,0
Algemeen
6,0
Reiziger icon

8,8

Italiaanse riviera, istrie en venetie

  • Italië
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 30 September 2015

een mooie reis, veel gezien, goede hotels, lekker eten en veel meegemaakt

Gereisd met vrienden in september 2012
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

8,2

Highlights of China

  • China
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 30 September 2015

Een goed georganisserde reis waarbij de gids geweldig werk doet samen met zijn lokale gidsen. Hotels goed geregeld en het vervoer altijd op klaar en comfortabel. De maaltijden en alles daar om heen was goed voor elkaar en heb genoten van de Chinese keuken. De contacten met lokale mensen zijn fantastisch en ook daar heeft Kras goed aan gedacht door je kennis te laten maken ook al is dat dan met mensen die uitgezocht zijn door de staat. Een enorme variatie in de reis door de steden en andere plaatsen te laten zien. Ook voldoende mogelijkheden om zelf of met anderen de stad in te gaan. Je maakt kennis met China op een manier die je zelf individueel nooit voor elkaar krijgt. Met een leuke groep mensen hadden wij een fantastische reis en hebben veel gezien van China en gaan vast nog eens terug en dan ook met Kras reizen.

in september 2009
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,0
Reiziger icon

7,2

Koningsteden Marokko

  • Marokko
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 30 September 2015

Superleuke ervaring, alle belangrijke bezienswaardigheden gezien en alles was top geregeld met accomodatie en reis met de bus. Vooral in de woestijn verblijf was erg leuk

Gereisd met partner in april 2011
Scoreverdeling
Accomodatie
7,0
Vervoer
7,0
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
7,0
Algemeen
7,0
Reiziger icon

4,0

Hotel is goed ,heenreis is goed, Afhandeling van de terug reis erg slecht !!!!!!!!!

  • Turkije
  • Fly-drive Fly-drive
  • 28 September 2015

Afhandeling van de terugreis erg slecht geregeld.
Er was géén mededeling op het informatie bord over de ophaaltijd ( 06.00 uur ) per bus naar vliegveld. en géén mededeling over de terugvlucht. ,er was géén reisleidster om het te regelen .
.Zelf opgebeld naar de alarm informatie over de ophaaltijd voor 4 personen .
ook was er géén , ( 4x besteld ) ontbijtpakket aanwezig !!!
Dus bij deze is er een vergoeding voor de gemaakte kosten op zij plaats.
Wacht op bericht.

Gereisd met vrienden in september 2015
Scoreverdeling
Accomodatie
6,0
Vervoer
1,0
Reisleiding
1,0
Prijs / Kwaliteit
6,0
Algemeen
6,0
Reiziger icon

8,0

Geweldige rondreis op Sicilië en de Eolische eilanden

  • Italië
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 11 July 2015

Sicilië is een schitterend eiland en bezit heel veel mooie, interessante oudheden Ook is het een bijzondere ervaring om naar de top van de Etna te gaan.
Het bezoek aan de Eolische Eilanden is ook een belevenis, zeker als een modderbad tot een uitdaging behoort. Een minder goede ervaring hadden wij op het Eolische Eiland Vulcano, Bij het restaurant Geko probeerde de bediening ons op te lichten voor €40.
De hotels waren van goede kwaliteit. De chauffeur was zeer ervaren en heeft ons door de nauwste straatjes geloodst.
Reisleidster Rita heeft ons op een geweldige manier heel veel verteld en laten zien. Haar kennis is van uitzonderlijk hoog niveau. Wij hebben ontzettend genoten van deze prachtige reis.

Gereisd met vrienden in juni 2015
Scoreverdeling
Accomodatie
7,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,0
Reiziger icon

9,0

Rondreis Andalusië

  • Spanje
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 02 April 2015

Deze rondreis Andalusie was echt helemaal naar tevredenheid!
De reisleiding mevr. C. Bastiaansen is geweldig zelden zo goede
begeleiding meegemaakt. Zoveel mooie plaatsen gezien en de sfeer
was door de reisleiding perfect.
Ook de buschauffeur was was zeer ervaren en correct dat gaf een goed gevoel.
Voor het eerst met KRAS reizen geweest en zal dit zeker weer gaan boeken!

in maart 2013
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

7,0

Lourdes / Frankrijk

  • Frankrijk
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 02 April 2015

Het eten was zout en smaakloos . 

Gereisd met gezin in september 1994
Scoreverdeling
Accomodatie
7,0
Vervoer
7,0
Reisleiding
7,0
Prijs / Kwaliteit
7,0
Algemeen
7,0
Reiziger icon

2,0

Blue Cruise Bodrum

  • Turkije
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 02 April 2015

Onze Gulet (boot) had een probleem met de sanitairvoorziening. De kapitein deed niets en de reisleidster van KRAS kwam niet eens opdagen. Zij verwees naar de lokale vertegenwoordiger. Hij wilde graag met ons tot een oplossing komen, maar helaas bij KRAS staat de klant niet centraal. De reisleidster deed simpelweg niets behalve zichzelf blijven herhalen, was niet in staat om te luisteren en mee te denken laat staan mee te werken aan een oplossing.

Gereisd met gezin in september 2013
Scoreverdeling
Accomodatie
1,0
Vervoer
3,0
Reisleiding
1,0
Prijs / Kwaliteit
3,0
Algemeen
2,0
Reiziger icon

8,0

Hotelarrangement in St. Laurenteis

  • België
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 02 April 2015

Prachtig hotel, mooie voorzieningen, alles perfect geregeld en voor een goede prijs.

Gereisd met partner in augustus 2013
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,0
Reiziger icon

8,0

Rondreis Israël & Jordanië

  • Israël
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 02 April 2015

Dit was een uitstekend georganiseerde reis door 2 prachtige landen! Kras Vakanties heeft ons in 15 dagen de hoogtepunten laten zien. Bethlehem, Jeruzalem, de Dode Zee, Petra...geweldig!

Gereisd met partner in april 2007
Scoreverdeling
Accomodatie
9,0
Vervoer
7,0
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,0
Reiziger icon

7,0

Reis door Thailand

  • Thailand
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 02 April 2015

Ik heb een mooie reis met Kras vakanties gehad door het prachtige Thailand. De reisgids viel jammergenoeg wel een beetje tegen. Te weinig leuke informatie, en dat terwijl er zoveel te vertellen is! De hotels waren wel uitstekend.

Alleen gereisd in mei 2008
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
7,0
Reisleiding
6,0
Prijs / Kwaliteit
7,0
Algemeen
7,0
Reiziger icon

8,0

Moskou en St Petersburg

  • Rusland
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 02 April 2015

Reis was prima, goede hotels, redelijk dicht bij centrum. Groep was te groot 32 ipv 21. Gidsen Ludmila en Marina waren prima.Kremlin was dicht vw diplomafeest scholieren, Jammer, dit gebeurt ieder jaar dus men had hier rekening mee kunnen houden.In St petersburg is het super makkelijk zelf naar de Izaak kathedraal ( 300 roebel pp) te gaan en daarna met de boot.
Overal zijn aanbieders en voor 400 roebel pp maak je een mooie tocht.
Het was een mooie reis, veel gezien

Gereisd met partner in juni 2012
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,0
Reiziger icon


Ben jij op reis geweest met Kras Reizen?
Plaats een beoordeling met jouw ervaringen met Kras Reizen of klachten over Kras Reizen.