NRV Holiday ervaringen

De NRV Holiday ervaringen, beoordelingen en klachten zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl die een reis met NRV Holiday gemaakt hebben.

Er zijn 89 ervaringen met NRV Holiday geplaatst.

Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
7,3
Totaalscore

89 beoordelingen

9,2

Prachtige reis

Vietnam
Groepsrondreis
17-01-2020

Prachtige rondreis"hoogtepunten Vietnam"gedaan.
Super toffe groep van 15 heel lieve mensen.
Heel goede gids gehad "Mao"
Alles was tot in de puntjes geregeld.
Mooi land,geweldige uitstappen,lieve mensen en heel afwisselend.
Fietsen,boot, ritsja,kleine bootjes, nachttrein.
Top vakantie.

Gereisd met partner in november 2019
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
2,3

NRV wij reizen niet meer met jullie mee!!!

Costa Rica
Autorondreis
04-09-2019

Onze officiële klacht en dit heeft ons uiteindelijk €95,-- opgeleverd.

Geachte heer/mevrouw,
Bij dezen stel ik reisorganisatie NRV aansprakelijk voor de gang van zaken aangaande onze vakantie naar Costa Rica (boekingsnummer 19001750), waardoor ik, mijn partner en 2 kinderen onze aansluitende vlucht naar San Jose hebben gemist. Dit schrijven is dan ook namens hen. Hierover is al veel mail en belcontact geweest waarin ik ook kenbaar heb gemaakt dat ik vooraf o.a. beter geïnformeerd had moeten worden door uw reisorganisatie over de specifieke procedures op de luchthaven van Mexico City International Airport (MEX). U heeft al aangegeven dat u het met die zienswijze niet eens bent en u geen aansprakelijkheid erkent. Het missen van deze vlucht heeft veel gevolgen gehad (financieel en missen van deel vakantie). Hieronder zal ik aangeven wat deze luchthaven anders maakt dan alle andere luchthavens die ik tot nu toe heb bezocht, wat maakt dat ik van menig ben dat u dit wel had moeten doen:
•MEX is de drukste luchthaven in Mexico en de drukste luchthaven in Latijns-Amerika! De vlucht naar Mexico City is uitgevoerd door de KLM en verliep voorspoedig en dus volgens tijdsplan. In het vliegtuig werden er door stewardessen de Forma Migratoria Múltiple (het FMM-formulier ofwel Toeristenkaart) uitgedeeld. Dit is een heel belangrijk toelatingsdocument dat wordt afgegeven aan vakantiegangers van bepaalde nationaliteiten. Zie https://nl.ivisa.com/mexico-tourist-visa, waarin exact staat uitgelegd waarvoor dit formulier dient en ook waarom het handig is dat dit vooraf wordt aangevraagd (lange wachtrijen op de luchthaven). Echter werd mij gevraagd wat onze reisbestemming was en aangezien dit Costa Rica was werd mij vertelt dat dit formulier niet ingevuld hoefde te worden, aangezien ik niet in Mexico zou verblijven. Heel logisch en dus werd daar door mij en andere passagiers ook geen aandacht aan geschonken. Op de luchthaven aangekomen ontstond hierover heel veel verwarring, omdat ik en alle medepassagiers in ‘de lijn’ werden gezet voor internationale vluchten. Moest er dan toch een FMM-formulier ingevuld worden? Dit heb ik en vele andere passagiers uiteindelijk uit voorzorg alsnog gedaan. En dit bleek uiteindelijk toch niet voor niets te zijn. Ik ben hierover voorafgaand aan de reis niet geïnformeerd.
•Aankomst. Toen ik het vliegtuig uit kwam moest ik van de gate naar de aankomsthal en de route daar naartoe was alles behalve prettig. Duizenden mensen als sardienstjes in een blikje moesten door 1 en dezelfde ‘tunnel’ schuifelen. Deze enge tunnel is voor dergelijke mensen massa’s niet toegerust. Deze tunnel is +/- 4 meter breed en 2 meter hoog met bochten zodat ook niet zichtbaar is waar deze naartoe leidt. Dit heeft voor veel oponthoud gezorgd. De crew van onze vlucht kwam ook voorbij schuifelen en zullen dit zeker bevestigen.
•Wachtrijen. Enorme wachtrijen en ik heb inmiddels begrepen dat dit komt, omdat de KLM-vlucht rond dezelfde tijd aankomt als Lufthansa, Air France, Iberia en British Airways (BA om de dag) aankomen. Op internet spreekt men hier van het "jumbo-uur", omdat je ook de gebruikelijke andere aankomsten uit de VS en elders hebt. Zo kunnen de immigratielijnen voor buitenlanders extreem lang zijn. In de wachtrij stond een Belgische zakenman die inwoner is van Mexico City en dit wekelijks doet voor zijn werk. Hij zei dat ik met geluk in 1 ½ uur door de douane zouden komen, maar maakte de inschatting dat dit langer zou gaan duren. Gelukkig informeerde hij mij over het feit dat we ook nog naar Terminal 2 moesten en dat daarvoor de skytrain het meest geschikt was. Hij wenste mij sterkte, omdat hij inschatte dat ik het niet ging halen. Een hele groep Nederlandse passagiers waren zoals ik zoekende en middels (niet zo netjes, maar noodzakelijk) voordringen om ook hun aansluitende vluchten te halen. Een deel van hen heeft net als ik de vlucht niet gehaald.
•Bagage. Ik heb mijn bagage volgens de normale procedure afgegeven op Schiphol en met het idee dat ik deze weer af kon halen na de landing op de eindbestemming San Jose Airport (SJO) Costa Rica. In de meeste gevallen wordt bagage automatisch doorgelabeld. De luchtvaartmaatschappijen hebben hier een samenwerkingsverband voor. Ik heb dit ook nog bij de check-in balie in Nederland nagevraagd. Op de aan mij afgegeven stickers stond ook dat de bagage doorgestuurd zou worden. Op luchthaven MEX ontstond hier behoorlijke verwarring over, omdat ik en ook vele medepassagiers verschillend geïnformeerd werden door het aanwezige luchthaven personeel. Uiteindelijk bleek dat ik mijn bagage toch zelf op moest halen en vervolgens op bagageband (18) moest zetten.
•Er zijn twee terminals, die drie kilometer uit elkaar liggen en waartussen een zogeheten ‘Airtrain’ (monorail) rijdt. Beide terminals voeren nationale en internationale vluchten uit! Ik kwam aan op terminal 1 en moest naar terminal 2, om de aansluitende vlucht uitgevoerd door Aeromexico te halen. Deze trein vertrekt om de 15 minuten en op het moment dat ik daar aankwam was hij zojuist vertrokken. De netto reistijd met deze trein bedroeg 7 minuten.
•De Boarding passes (instapkaarten). Deze zijn door mij uitgeprint en daarnaast had ik ook de digitale boarding passes op mijn telefoon staan bij mogelijk verlies van. Mijn zoon van 14 was zijn geprinte versie kwijtgeraakt. Niet handig, maar gelukkig hadden we de digitale versie achter de hand en maakte ik mij daar in 1e instantie geen zorgen over. Echter bij het inscannen van de boardingpasses (toegang naar de gates) bleek deze scanner de mobiele instapkaart niet te kunnen lezen en moest ik alsnog een boarding pass af laten drukken. Hiervoor moest ik helemaal terug lopen naar de andere kant van de Terminal en na een aantal keren van het kastje naar de muur te zijn gestuurd had ik een geprinte versie in handen. Ik had op dat moment nog 7 minuten om bij Gate 63 te komen en daar aangekomen was de medewerker onverbiddelijk en was ik te laat. Ik zag op dat moment nog passagiers ‘de slurf’ inlopen. Ter voorbereiding op mijn reis heb ik van u een mail ontvangen met daarin 2 bijlagen, namelijk; de benodigde reispapieren en E-tickets. In deze betreffende mail noemt u expliciet dat ik niet moet vergeten de reisbescheiden uit te printen en mee te nemen op reis. U heeft het hier niet over de E-tickets.
•Luchthaven personeel. In zijn algemeenheid onvriendelijk en niet bereid om je ‘echt’ te helpen. Daarnaast spreken ze geen of heel slecht Engels. Luchthavenpersoneel heeft mij diverse keren van ‘het kastje naar de muur gestuurd’.
•Na heel veel inspanningen van mijn kant heb ik uiteindelijk de tickets om laten boeken. De dame van Aeromexico verzocht mij met klem om 19:00 uur in Terminal 2 te zijn bij de incheck balie van Aeromexico. Onze vlucht vertrekt om 21:45 uur. Dit geeft aan dat de lokale medewerkers inschatten zoveel tijd nodig te hebben alleen voor dit deel van de transfer.
Met alle door mij genoemde feiten in achtneming heeft u als organisatie een risico genomen dat dit kon gebeuren. Daarnaast had u mij als reisorganisatie die gespecialiseerd is in lange reizen kennis kunnen en moeten hebben van bovenstaand en mij daarover vooraf moeten informeren.


Geachte heer Landheer,

Dank voor uw uitgebreide antwoord. Ik ben het niet eens met de door u aangevoerde punten en zal dit hieronder uiteenzetten.

Ik blijf van mening dat wij onnodig op hoge kosten gejaagd zijn door NRV. De hotels ter plaatse in Costa Rica hebben zich verbaasd over jullie aanpak, waarbij er gedurende de hele reis 8 bedden geboekt waren. Zij waren echter ook heel blij met deze verkoop van extra kamers. Ze hebben namelijk al een lange tijd te maken met een crisis doordat de Amerikanen weg blijven uit Costa Rica. De Amerikanen vinden het te duur worden. Hierdoor zijn alle hotels onderbezet. Dit zet uw verhaal over de upgrades die wij zgn. moesten betalen wegens tekort aan kamers in een heel ander licht. Ten tweede was het low season en waren er kamers in overvloed. De vier telefoontjes tijdens het boekingsproces met verhoogde kosten bevreemden mij dan ook zeer. U verklaart deze mede door contract-afspraken met een reis-operator ter plaatse, maar het lijkt ons zeer wenselijk dat u de afspraken met hen vanwege klantvriendelijkheid en betrouwbaarheid wellicht eens goed evalueert. Verder refereert u aan de kosten die NRV voor zijn rekening heeft genomen, nadat er voor de 4e keer geprobeerd werd om ons (onnnodig) extra te laten betalen. Het ging hier als ik me goed herinner om een verschil van 15,- die door NRV is betaald. Dit viel in het niet bij het verschil van 783,- euro tussen de aanvankelijke kosten en uiteindelijke kosten van de reis. Dan heb ik alle extra onkosten ten gevolge van het missen van de vlucht nog niet eens mee gerekend. Het lijkt hier eerder te gaan om commissies waarbij alle partijen zoveel als mogelijk verdienen aan klanten. Dit verklaarde uw medewerker uiteindelijk ook over het verdienmodel van NRV en daar ben ik als klant dan onder andere de dupe van.

Ten tweede geeft u aan dat de luchtvaartmaatschappij en niet NRV verantwoordelijk is voor het niet halen van de vlucht. Dat is gedeeltelijk waar. Ik ben van mening dat er daarnaast verschillende zaken bij NRV in de communicatie niet goed gegaan zijn en jullie daarmee mede verantwoordelijk zijn voor de kosten van de opgelopen schade. Een van die punten gaat over telefonisch contact. Uw noodmedewerker die 24/7 bereikbaar was, bleek uiteindelijk helemaal niet in de systemen van NRV te kunnen en heeft ook niets anders kunnen doen dan minuten lang begrip en empathie tonen. Ik heb haar en ook haar collega's hier op een gegeven moment op aangesproken en aangegeven dat ik behoefte had aan concrete oplossingen ipv empathie en begrip. Ook wanneer er geen oplossingen waren, dan had ik het graag helder te horen gekregen. Ze bleef maar in herhaling vallen met haar begrip en empathie. Ik heb haar meerdere keren moeten benoemen dat wij 4,5 euro per minuut moesten betalen voor het bellen vanuit Mexico en 2,5 euro voor ontvangen telefoontjes vanuit NL. Dit heeft mij uiteindelijk voor 251,- euro aan belkosten opgeleverd voor uiteindelijk alleen empathie en begrip. De betreffende medewerkers verwezen mij tijdens de telefoontjes meerdere keren naar "een collega" met wie ze zouden zoeken naar een oplossing. Daarmee hebben wij de illusie gekregen dat NRV het zou oplossen, hetgeen uiteindelijk zeker niet het geval was. Ik heb op hun verzoek ook geprobeerd overdag terug te bellen, maar dit bleek met alle wachttijden onmogelijk. Toen ik ging mailen nadat mijn nummer geblokkeerd was door Simyo in verband met de hoge kosten, kreeg ik per email het bericht terug dat het toch wel jammer was dat ik niet kon bellen.... U kunt zich voorstellen dat ik op dat moment het stoom inmiddels uit de oren voelde komen. Gevoegelijk zou NRV contact opnemen met een contactpersoon in NL van Aeromexico. Dat hebben ze ook gedaan vermoed ik, maar dat heeft nergens toe geleid. Wat wel helder is, is dat de NRV medewerker ook niet helder had wat deze contactpersoon nu wat en wanneer voor ons kon doen. Ik heb het door vasthoudendheid uiteindelijk zelf moeten regelen met Aeromexico met de supervisor van supervisor van de supervisor. Wij hadden toen al een hele nacht rond gelopen met het gezin op de airport in Mexico City. NRV kon nadien ook niet vertellen of het de contactpersoon in NL van Aeromexico nog gelukt was om nog iets te doen, want daar hadden ze geen contact meer mee gehad, maar ik mocht "heel blij" zijn dat "het" geregeld was. Ondertussen kreeg ik wel het verzoek of ik later terug wilde bellen etc. Dat ging niet, want mijn nummer was geblokkeerd, hetgeen bekend was bij NRV. Wij waren toen inmiddels 45 uur of langer wakker.

Ik ben ik van mening dat NRV bij het boeken van vluchten voor klanten kennis zou moeten hebben van de maatschappijen en locaties waar ze mee in zee gaan. Alleen dan kan je klanten goed informeren over de voorzorgsmaatregelen waar je rekening mee moet houden. Landen op deze locatie in dit jumbojet-uur staat algemeen bekend als zeer problematisch, zoals ook weer gegeven in het schrijven dat ik u het doen toekomen. Dit kunt u uitgebreid terug vinden op het internet. Ook zou het uitprinten van e-tickets een standaard advies in de reisgids moeten zijn van NRV. Dat was nu niet het geval. Daarnaast zou er ter plaatse sprake zijn van een Nederlands sprekende medewerker als contactpersoon op het reisbureau in Costa Rica. Dit was niet het geval. Ook was het reisbureau niet te bereiken voor ons. Je kreeg steeds een Spaanse voicemail. Uiteindelijk ben ik 1x gebeld door een slecht te verstane man die Engels sprak.

U verwijst naar het feit dat NRV zaken zo goed mogelijk voor ons heeft om geboekt. Ja we waren blij dat reisbureau ter plaatse in Costa Rica ons hierin enigszins ter wille was. Echter waren we verbijsterd dat wij met NRV in discussie moesten vanwege weer een extra kostenpost vanwege hotelkosten (die we al betaald hadden) en extra transfer-kosten van de luchthaven te weten 40,- dollar. De medewerker van NRV was vergeten om het bureau ter plaatse in te lichten dat we onze vlucht gemist hadden en had niet gebeld, waardoor de chauffeur er voor niets stond. Zij weet het later aan een internetstoring in Costa Rica, waardoor er geen contact zou zijn geweest. Uiteindelijk moesten we dan blij zijn dat zij de kosten op zich namen. Hierna kwam de discussie over de hotelkosten. Het hotel in San Jose (dat we dus al betaald hadden) moesten we opnieuw betalen. Ik was verbijsterd, maar je hebt geen keuze als je daar zit. Met het bureau ter plaatse werd afgesproken 85,- dollar totaal. Ik zou dit bevestigt krijgen per email met ook de naam van het hotel, maar deze mail is nooit gekomen. Ik wist dus niet waar we naar toe zouden gaan toen we middenin de nacht geland waren. Dit maakte het erg lastig bij de douane die een verblijfslocatie eiste die ik niet kon aangeven. Ik heb uiteindelijk maar iets verzonnen. We kwamen daar uiteindelijk om 02:00 uur in de nacht aan na een fors vertraagde vlucht. Aangekomen in het hotel hadden we ons nagenoeg geïnstalleerd met zijn 4-en op 1 kamer, toen de hoteldame aangaf dat er nog een kamer geboekt bleek te zijn. Na 3,5 uur slapen (met zijn 4-en op 1 kamer) werden we opgehaald door de chauffeur. Bij het opstaan wilde de hoteldame ons aparte ontbijtkosten laten betalen a 15,- dollar per persoon, terwijl deze al inclusief waren. Daarnaast bleek bij het afrekenen dat we niet 85,- dollar moesten betalen, maar 95,- per kamer, dus in totaal 190,- dollar. Daar zijn we niet mee akkoord gegaan, omdat we de andere hotelkamer niet eens betreden hadden en er buiten ons om andere afspraken gemaakt waren. Uiteindelijk hebben we daar 95,- euro betaald voor een kamer die we ook al betaald hadden in het totaalpakket van NRV. Dit bovenop de hotelkosten in Mexico 135,- en alle belkosten 251,- euro.

Op basis van het bovenstaande lijkt het mij niet meer dan reëel dat NRV op zijn minst de onnodig hoge belkosten en extra hotelkosten in Costa Rica moet vergoeden. Ik blijf met een heel naar gevoel zitten over deze ervaring met uw reis-organisatie en hoop dat u daar nog iets in zult recht zetten.

met vriendelijke groeten

Gereisd met gezin in juli 2019
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
8,8

Rondreis Sumatra, Java en Bali.

Indonesië
Groepsrondreis
22-08-2019

We hebben een fantastische vakantie gehad. Heel veel gezien en gedaan. Met een aantal hoogtepunten: kijkje bij de Karo Batak bevolking, een schooltje waar we met de kinderen hebben gezongen, Sunset Bromo vulkaan, snorkelen bij Lembongan en het zien van Manta's en hele mooie gekleurde vissen, jungletocht Bukit Lawang en het spotten van de Orang Oetangs, becaktour en Borobudur.
Verder nog heel veel mooie dingen gezien en gedaan: rijstvelden, tempels, treinreis, koffieplantages, fruitmarkten, paleizen, fietstocht in de regio Yogyakarta, watervallen, dorpjes.

We hadden een gids op Sumatra en een andere op Java. Beide waren op hun manier fantastisch. Ze regelden alles voor ons. Als we aankwamen in de hotels regelden ze de kamers, zorgden dat de koffers op de kamers kwamen en een wake up call als we in de ochtend weer op pad gingen. Ze wisten ons veel te vertellen en waren begaan met ons. Ze wisten wat we nodig hadden: zoals schone en mooie toiletten onderweg, koffie/thee tijdens een stop, een koekje/snoepje.
De lunches die erbij zaten waren zeer goed en vaak op mooie plekken.

De rondreis is wel vermoeiend en er waren een paar lange dagen in de bus, maar wel met mooie stops en genoeg te zien onderweg. De wegen zijn gewoon niet zo goed en het is er heel druk, daarom duren de busreizen ook soms wat langer.

We hadden ook een hele gezellige groep. De groep was niet zo groot, 15 personen, maar dat maakt het denk ik juist wel leuk.

Voor ons is NRV reizen een aanrader, we hadden er van tevoren nog nooit van gehoord. Maar zullen als we weer een rondreis gaan maken, zeker op hun site kijken.

Gereisd met gezin in augustus 2019
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
1,0

Boek niet met NRV reizen is namelijk een zeer slechte reis organisatie die mensen oplicht!

Amerika
Groepsrondreis
15-08-2019

Heb in maart 2019 een rondreis West-Amerika geboekt bij NRV. Blijk nu 2 maanden later zo’n 630 euro goedkoper uit te vallen. Hierdoor heb ik contact gezocht met NRV mbt het grootte prijsverschil (circa 18%). Ik heb gesproken met een medewerker. Zij gaf mij te kennen dat de prijs was aangepast omdat er nog niet voldoende mensen hadden geboekt. Het gaat om een reis de gepland staat in augustus 2019, naar mijn inziens nog voldoende tijd.

Als je vraag om een compensatie of tegemoetkoming mbt het grootte prijsverschil, krijg je te horen. WE VINDEN HET HEEL VERVELEND, MAAR WE DOEN ER NIKS AAN.

Dit voelt voor mij als het belazeren van de klanten tot aan oplichting toe!

NRV is dan ook naar mijn inzien een organisatie waar het alleen draait om incasseren van geld, maar zorgdragen voor tevreden klanten, ho maar...

Ik zal dan ook nooit meer een reis boeken bij NRV en ik adviseer iedereen om bij NRV geen reis te boeken. NRV zijn naar mijn inziens OPLICHTERS eerste klas. Die tevens verschuilen achter allerlei onzin verhalen!

Tevens heb ik een klacht ingediend bij de Geschillencommisie mbt NRV. Ben benieuwd hoe dit verder verloopt...

Gereisd met partner in augustus 2019
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
1,0

NRV is een zeer zeer slechte reis organisatie die je oplicht!

Amerika
Groepsrondreis
15-08-2019

NRV blijkt een zeer zeer SLECHTE organisatie te zijn die mensen aan het OPLICHTEN is. Circa 2 maanden (maart 2019) geleden een reis geboekt naar West-Amerika. Nu blijkt 2 maanden later de reis opeens 630 euro goedkoper te zijn. We hebben telefonisch contact gezocht met NRV mbt de vraag hoe kan dit. Antwoord van een medewerker. We krijgen de reis niet vol, dus moesten we de prijs verlagen (ruim 18% lager). De reis staat pas gepland op 17 augustus. Dus naar mij inziens nog eventjes de tijd. Ik heb aan een medewerker te kennen gegeven dat ik het prijsverschil wel extreem groot vind. Maar als je vraagt om een compensatie of tegemoetkoming. Krijg je te hoor, VERVELEND VOOR JE MAAR WE DOEN ER NIKS AAN. Terwijl ze pretenderen op internet met altijd de beste prijs. Tevens zouden ze klanttevredenheid hoog ik het vandaal hebben staan.

Conclusie van dit verhaal:
NRV ZIJN DE GROOTSTE OPLICHTERS DIE ER ZIJN!!! DRAAIT ALLEMAAL OM GELD WAARBIJ TOTAAL GEEN REKENING MET DE KLANT WORDT GEHOUDEN!!! ADVIES: BOEK GEEN REIS BIJ NRV WANT JE WORDT BELAZERD WAAR JE BIJ STAAT!!!

PS: een 1 is eigenlijk nog te hoog, maar helaas kan ik geen lager cijfer geven.

Gereisd met partner in augustus 2019
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
9,2

Heerlijke reis!!

Marokko
Groepsrondreis
09-08-2019

Een heerlijke rondreis (met verlenging) gehad in Marokko!
Het is een vol programma, maar veel van het land gezien.
Prachtig land, mooie cultuur en natuur.
Als je de mogelijkheid hebt, ga dan wat langer, om in het zuiden wat meer tijd te hebben.
Professionele reisleider en chauffeur, meedenkend en kijkend hoe we meer tijd op sommige plekken konden creëren.
Top ervaring!

Gereisd met gezin in juli 2019
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
3,0

Dramatische start van onze reis naar het geweldige Costa Rica

Costa Rica
Fly-drive
09-08-2019

Wij zijn via NRV naar Costa Rica geweest. Op de luchthaven werden we geconfronteerd met het feit dat als je via Amerika reist een ESTA nodig hebt. Daardoor hebben we onze vlucht moeten laten omboeken en 2 dagen later pas kunnen vertrekken. Er was absoluut geen sprake begrip voor deze situatie en van enkele financiële compensatie. Dit was nou eenmaal onze eigen verantwoordelijkheid en hadden we in de Engelse voorwaarden kunnen lezen, in de Travel Key App. Erg jammer dat een Nederlandse reisorganisatie in het Engels informatie verschaft.

We hebben veel contact gehad met medewerkers van NRV, maar zijn hiervan nooit op de hoogte gebracht. Ook staat het niet duidelijk op hun website vermeld. Dit zou wat ons betreft met vette rode letters vermeld moeten worden. In onze reisbescheiden is ook niets te lezen over een ESTA. Wij vinden dat als je een compleet verzorgde reis boekt, met vluchten, hotels en auto inbegrepen, dat deze informatie niet kan ontbreken.

Via NRV kregen we toegang tot een Travel Key App. Hierin staat echter standaard informatie, wat zorgde voor verwarring tijdens ons verblijf. Ook klopten tijden niet altijd.

Dit alles is een reden voor ons om nooit meer een reis te boeken via NRV.

Gereisd met vrienden in augustus 2019
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
9,2

Geweldige groepsrondreis West-Amerika van NRV

Amerika
Groepsrondreis
25-05-2019

De 20-daagse rondreis was overweldigend ! We hadden een perfecte reisleider tevens chauffeur, Ben. Hij wist alles van de geschiedenis en geologie. Door de kleine groep - 16 personen - hebben we meer gezien en fotostops gehad als met een grotere groep. De NRV had het prima opgelost, ondanks met minimum aantal van 20 personen.
De hotels waren in de steden San Francisco en Las Vegas zelf. In Los Angeles zaten we 1 uur rijden (zonder file) van het centrum. Het ontbijt stelt in Amerika over het algemeen niet veel voor, op een paar na. We hadden een hele gezellige groep en hebben veel plezier gehad.
De Nationale parken waren schitterend: vooral Bryce Canyon, waar nog sneeuw lag op de paden en de Grand Canyon, met een helicoptervlucht erboven waren onvergetelijk.
De afwisseling van drukke steden en de prachtige natuur waren perfect.

Gereisd met partner in april 2019
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
9,0

WOW

Maleisië
Individuele rondreis
04-12-2018

Mede door NRV hebben wij een geweldige individuele rondreis gemaakt door Maleisie. In 2 weken hebben wij 5 diverse plaatsen bezocht. (Kuala Lumpur, het Regenwoud, Cameron Highlands, Penang en Langkawi) Wat het land te bieden heeft is buiten invloed van NRV, maar sowieso is Maleisië een absolute aanrader. Waar NRV wel invloed op heeft was echt onwijs goed geregeld. De hotels waren uitstekend, de transfers super goed geregeld door NRV. Ook de informatieverstrekking was top. Het was duidelijk en overzichtelijk zodat we wat dat betreft geen verassingen tegen kwamen. Voor ons was dit de eerste keer met NRV, maar zeker niet de laatste keer.

Gereisd met partner in november 2018
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
8,2

Perfekt geregelde rondreis door Namibie

Namibië
Groepsrondreis
01-12-2018

Door een vrij late reservering kon ik niet mee met de groep op de KLM-vlucht naar Windhoek. NRV regelde perfekt mijn reis via een andere reisweg met Lufthansa zodat ik toch tijdig de groep kon vervoegen. Ook de transits van en naar de luchthavens werd perfekt geregeld, ook al was ik alleen reizende. Een pluim daarvoor.
Namibie is een wondermooi land maar ook reuzegroot. Soms moesten wel lange busreizen gemaakt worden omdat de gekozen overnachtingslocatie niet altijd gekozen werd in functie van of in de nabijheid van de te bezoeken omgeving. Over de reisleiding niets dan lof. Als Zuid-Afrikaan wist de man zeer veel te vertellen over de plaatselijke natuurwonderen en de gewoonten van de bevolking. Ben zeer tevreden en heb intens genoten van dat bijzonder land.

Alleen gereisd in november 2018
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
8,6

Een prachtige rondreis door Namibie, met als verlenging de Victoria Falls in Zimbabwe

Namibië
Groepsrondreis
30-11-2018

Je weet waar je aan begint, met een rondreis door Namibie; héél veel kilometers maken met een bus over veelal onverharde wegen! Dat is vermoeiend, maar als je je goed hebt laten informeren, dan is dat duidelijk!
Het is wel belangrijk dat je over een beetje goede conditie beschikt en daar kan de NRV duidelijker in zijn.
We hadden een fantastische, zeer sociale groep, en een uitstekende reisleider, die ons heel veel vertelde over het land, de gewoontes, de achtergronden.
En dan is Namibie erg de moeite waard; elke dag is er wel een hoogtepunt: van een verlaten goudmijnstadje tot enorme canyons, van de Sossusvlei met zn schitterende oranje duinen tot het Etosha Wildpark met olifanten, giraffen, impala's en jakhalzen.
De verlenging, de Victoriawatervallen, was met het geweldige hotel daar, de kers op de taart.

Gereisd met partner in november 2018
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
2,6

Nooit nog NRV!

Jordanië
Groepsrondreis
06-11-2018

Met NRV naar Jordanië.
Een denigrerende gids, een zeer zwaar parours (wat niet aangegeven was, anders hadden we deze reis wegens een beperking niet geboekt - een beperking die de gids geweldig leuk vond om moppen over te maken), een vieze vuile bus en ondermaatse hotels.
We werden al bij aankomst op de luchthaven VERPLICHT te betalen voor de fooienpot. Iets meer dan 2x het bedrag dat NRV voorop stelde.
Toch moesten we steeds zelf met onze bagage zeulen.
Een aantal interessante bezienwaardigheden werden gewoon niet bezocht, en optionele excursies werden vaak gewoon niet aangeboden. De gids vond het zelfs niet nodig op het 'welkomstdiner' aanwezig te zijn.
Ook het tentenkamp waar we verbleven was minderwaardig aan het beloofde, en het voorziene entertainement was er gewoon niet.
Al bij al een schokkende (belachelijk gemaakt worden is niet echt leuk), en teleurstellende 'vakantie'.
Op onze klacht kwam pas na meer dan 4 weken en een herinneringsmail telefonisch een antwoord dat onze klacht niet gegrond was, 'want de rest vond het wel prima'. Niet dus (na checken bij enkelen van de groep).
Voor ons nooit meer NRV. Gewoon weer naar FOX waar een klant als een klant behandeld wordt en niet als een melkkoe.

Gereisd met partner in september 2018
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
5,6

Slechte service NRV

Thailand
Groepsrondreis
28-08-2018

Bij aankomst in eerste hotel, voor het eten het verzoek in te schrijven voor de excursie en graag aanbetalen. Dit terwijl je moe bent van de vermoeiende reis.
Helaas bleek laagseizoen (regenseizoen) toch hoogseizoen vanwege de Chinese toeristen die in augustus massaal naar Thailand kwamen. Hoewel de gids ter plekke dat meteen ter sprake bracht, heb ik dat helaas nergens van tevoren gelezen. Daardoor werd menige excursie totaal anders dan voorgesteld en hebben mede door het weer een heel slechte excursie naar de Phi Phi eilanden ervaren. Lees: de helft zeeziek en niks relaxen op een wit strand, er slechts langs gevaren, want strand al vol met andere boten. Desondanks gewoon doorlaten gaan en geen eerlijke informatie vooraf. Eerste hotel in Bangkok lag een uur rijden met de taxi van de bezienswaardigheden! Daardoor dingen moeten laten. In het laatste hotel (Ramada Phuket) de helft van ons reisgezelschap buikloop en overgeven. Onze inschatting door slechte hygiëne in het hotel. Hoewel NRV erkent dat de klachten dan wel heel vervelend zijn, ze er lering uit trekken (?), geen enkele vorm van compensatie. Voor de excurise naar Phi Phi met ons gezin een dure les! Eerste en laatste reis met NRV.

Gereisd met gezin in augustus 2018
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
2,0

Rondreis Thailand eilandhoppen NRV

Thailand
Groepsrondreis
09-08-2018

Via Bangkok naar Hua Hin, Koh Tao, Koh Pangan en Koh Samui. Schitterende eilanden en mooi land, maar wat een drastisch slechte reisorganisatie is NRV zeg. Eens en nooit meer. Van reisleider (freelancer) tot en met de hotels die ze geboekt hebben: een groot drama. Ik denk dat een kind van 13 die een middagje achter de computer zit een betere 14-daagse reis kan boeken dan NRV, die niet eens de ballen hebben om de telefoon op te nemen als je wilt zeggen hoe slecht het op vakantie is en of ze er iets aan kunnen. Ik raad iedereen aan om via Kras of Fox te gaan met een groepsreis, 100x beter!

Gereisd met gezin in juli 2018
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
4,6

Gewoon niet goed.

Namibië
Individuele rondreis
23-07-2018

Na een moeilijke boekingsprocedure die tergend langzaam verliep kregen wij een reis die, zoals NRV aangaf, door omstandigheden op een aantal punten afweek. Eenmaal aangekomen bleek dat de op de site getoonde accommodatie al tot eind 2019 is volgeboekt. Dit werd ons verteld door de lokale vertegenwoordiger van NRV in Namibië. Hieruit kan ik enkel concluderen dat je wordt misleid met aantrekkelijke locaties die vervolgens niet beschikbaar blijken te zijn. De kwaliteit van de accommodaties liet her en der zeer slecht. Daartegenover ook weer een aantal uitschieters die het dan goed moeten maken. Tijdens der reis deed zich bij een accommodatie een probleem voor dat wij zelf hebben moeten oplossen daar de lokale vertegenwoordiging van NRV geen actie ondernam. De uitleg ter plekke en de meegeleverde documentatie zijn summier en klopt vaak niet.

Gereisd met vrienden in juni 2018
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
4,0

Individuele reizen organiseren is een kunst,...... en die beheersen ze echt niet........

Thailand
Individuele rondreis
11-02-2018

Ik herken veel in de voorgaande beschrijvingen en zal hier niet allemaal details opschrijven. te veel zaken m.b.t. onze individuele rondreis klopten gewoon niet. enorme problemen bij het boeken, Soms hotels ver onder de maat, veel te lange onvermelde transfers, onduidelijke info, En het ergste van alles: je werd als je iets meldde dat niet klopte totaal niet serieus genomen. Hoezo de klant in koning? Nee wellicht is NRV als aanbieder van groepsreizen nog wel OK, maar het organiseren van individuele reizen kunnen ze beter aan anderen overlaten. enorm inflexibel en reisadviseurs die het eigenlijk ook niet precies weten en zich dan mar verschuilen achter de zin: "Zo is de procedure nou eenmaal bij ons'. Maar juist daar moet je bij individuele reizen flexibel in zijn..... Nee, ze hebben het niet helemaal begrepen daar. Voortaan maar een andere reisorganisatie kiezen lijkt me. Je koopt immers geen schuursponsje van 80 cent.

Gereisd met partner in januari 2018
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
3,4

NRV bezorgde ons een onvergetelijke reis (in negatieve zin)

Vietnam
Groepsrondreis
09-11-2017

Prachtig land, zeer zwakke organisatie. Lieten mijn vrouw gewoon op het vliegveld staan. Waren vergeten haar op de lijst te zetten. De reisleider ging doodleuk zelf wel mee. Let op reisleider Harrie. Kan niet met zijn handen van passagiers afblijven. Heb je een blonde vrouw, pas helemaal op. NRV is het er voor 100 % mee eens dat e.e.a. niet door de beugel kon. Maar komt niet verder dan een Jumbo bloemetje en een schamele vergoeding. Volgend jaar weer gewoon bij FOX.

Gereisd met partner in februari 2017
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
1,0

100% AFRADER!

Indonesië
Groepsrondreis
11-08-2017

Na eerder een slechte ervaring met NRV te hebben gehad, hadden we besloten om tóch nog een keer de gok te wagen. Nou, daar hebben we nu wel spijt van.

NRV heeft er een handje van om meerdere (tegenstrijdige) voorwaarden te hanteren voor haar reizen. Aan de hand van wat haar het beste uitkomt, kiest zij de meest voordelige set voorwaarden die dan van toepassing zouden zijn.

Zo hebben ze zonder enig overleg besloten een reis met "gegarandeerd vertrek" te laten instromen in een andere rondreis. Dit betekent dat mijn ouders halverwege de reis van een andere groep erbij worden geduwd uit het oogpunt van kostenbesparing. Dit, terwijl er bij de desbetreffende reis wordt aangegeven dat ongeacht het aantal deelnemers de reis (in zijn normale vorm dus) uitgevoerd zal worden, eventueel in een kleiner busje en met een Engelstalige gids.

Ik heb bij NRV meermaals aangekaart dat dit niet in lijn ligt met haar eigen voorwaarden, werd er vanuit NRV geen moeite gedaan om naar een oplossing te kijken. Eventueel omboeken naar een andere datum was wel een optie, maar alle daarmee gemoeide kosten zouden dan wel voor mijn ouders zijn.

Zeker gezien de prijs van de reizen verwacht je wel enig niveau van service en klantvriendelijkheid verwachten... Geen aanrader dus! Als je een dergelijke reis wilt boeken, dan zijn er heel wat betere/meer klantvriendelijke alternatieven die in ieder geval wel open en eerlijk naar hun klanten toe zijn.

in september 2017
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
1,0

Slechte organisatie

Canada
Individuele rondreis
09-06-2017

Ik zou me nog eens achter de oren krabben voordat ik een reis door NRV zou laten samenstellen. De website is niet echt gebruikersvriendelijk, de medewerkers zijn onvoldoende op de hoogte van de lokale situatie, de informatievoorziening verloopt uiterst traag en de communicatie moeizaam. Je kunt beter zelf een reis regelen. Het gemak dat de hulp en ondersteuning van een reisorganisatie zou moeten bieden, ontbreekt bij NRV volledig. Sterker nog: het kost meer tijd, moeite, stress en geld om het via NRV te doen! Zonde dus!

Gereisd met gezin in juli 2017
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
4,5

Rondreis geannuleerd

Vietnam
Groepsrondreis
05-06-2017

Zeer slechte ervaring gehad met de NRV. Hadden een groepsrondreis naar Vietnam en Cambodja geboekt, die gegarandeerd zou vertrekken. Op zowel de schriftelijke bevestiging als de nota, waar dit duidelijk werd vermeld stond ook het advies om je visum voor Vietnam tijdig te regelen. Dit hebben we dan ook 10 weken voor aanvang van de reis gedaan. Een paar dagen nadat we het visum voor €306,- hadden aangevraagd, werd onze reis door de NRV geannuleerd vanwege gebrek aan deelname. We konden nog wel mee met een andere groepsreis, maar dan moesten we opnieuw een visum aanvragen. Konden een tegemoetkoming van €36,- pp krijgen. De NRV is dus totaal niet betrouwbaar, als zij iets zeggen wil dat absoluut niet zeggen dat het ook gebeurd.

Gereisd met partner in augustus 2017
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
8,6

Wauw! wat was dat mooi....Sri Lanka, dé mix tussen geweldige natuur en cultuur!

Sri Lanka
Individuele rondreis
08-04-2017

Eerste keer met NRV. Is prima bevallen. Goede voorlichting, alles liep op rolletjes. Vooraf een stopover op Dubai. Was ook top! 3 dgn 2 nachten .... is niet helemaal reëel: je komt laat aan, dan is dag 1 al voorbij. Dag 2 heb je als effectieve dag in Dubai. Dag 3 vertrek je op tijd voor de doorreis naar Colombo. Maar evengoed...wij waren erg blij dat we het gedaan hebben en een eerste indruk van die bijzondere stad en de Burj Khalifa hebben gekregen. Sri Lanka was geweldig! Zo mooi, groen, vredig, indrukwekkende natuur, mooie nationale parken; olifanten, luipaarden, apen, krokodillen, toekan's, 4 soorten ijsvogels. Heerlijk eten! Stupa's in overvloed en zo mooi in het landschap. En onze gids maakte het helemaal af, Shiran. Hij was echt een topper!! flexibel, geïnformeerd, altijd op tijd, sprak goed Engels, was top met onze jongens (9 en 11) en super vrolijk :). Mocht je nog twijfelen, niet doen en gaan!

Gereisd met gezin in april 2016
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
6,2

Rondreis Thailand, die je gemakkelijk zelf had kunnen boeken. Een stuk goedkoper en minder frustratie.

Thailand
Individuele rondreis
08-02-2017

Advies: lees eerst de recensies op internet voordat je besluit bij deze reisorganisatie te boeken. Reisprogramma met heel veel fouten. Klantenservice zegt overal sorry op en daar blijft het bij...

Gereisd met partner in december 2016
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
4,6

Slecht georganiseerde rondreis

Thailand
Individuele rondreis
08-02-2017

Veel geld betaald voor een slecht georganiseerde reis. Klantenservice is ongeïnteresseerd en stuurt een correct antwoord zonder oprechtheid. Advies: lees eerst even de recensies op internet.

Gereisd met partner in december 2016
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
9,0

Prachtige natuur en big 5

Namibië
Individuele rondreis
14-01-2017

Onze prachtige reis door Namibie is geheel door ons zelf samengesteld in samenwerking met NRV reizen. Van begin tot einde hebben ze alles tot in de puntjes geregeld. Namibie is een prachtig divers land. De Sossusvlei, de rode zandduinen waren adembenemend. Swakopmund met duitse invloeden,Cape Cross met de zeerobben, Damaraland met de woestijn olifanten, prachtige uitzichten overal en
niet te vergeten het bezoek aan de Himba, wat een belevenis op zich was. Een hele week hebben we vertoefd in het prachtige Etosha en heel veel wild gezien. De lodges waren overal geweldig! We zijn al vaak in Afrika geweest, maar Namibie zal altijd een hoogtepunt blijven

Gereisd met partner in november 2014
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
4,8

Te volle rondreis door Zuid Afrika

Zuid-Afrika
Groepsrondreis
12-12-2016

Een groepsreis met 34 mensen blijkt te veel. Je wordt dan overal als een nummer behandeld. Dat voelt niet prettig. Ook waren er helaas logeeradressen bij die ronduit slecht en onhygiënisch waren. Vooral het eerste hotel, het ARCADIA hotel in Pretoria was erg slecht.
De reis was veel te vol gepland, in ieder geval voor een zo grote groep. Met vaak 1 overnachting per hotel. Meestal kwamen we heel laat aan in de hotels en daardoor konden we niet genieten van de omgeving. De commercie leek belangrijk. Het lunchen vaak op plaatsen die erg massaal waren. In grote ruimten waar nog meer grote groepen zaten en waar we lang moesten wachten. De prijs kwaliteit verhouding van de reis klopte niet.

Gereisd met vrienden in november 2016
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
6,0

Reis "zonder ondertitels"

Thailand
Groepsrondreis
06-12-2016

Met NRV maakten we een rondreis "Thailand compleet". De logistieke zaken liepen op wieltjes; we konden keurig inchecken in de hotel en er was overal voor vervoer gezorgd. We kregen echter in het begin de indruk van naar iets duurdere optionele excursies geleid te worden die uiteindelijk niet erg interessant waren. De lokale gids was het Engels totaal niet machtig en verstond ook zelf nauwelijks Engels wat herhaaldelijk tot misverstanden leidde en je ook niets bijleerde als je zelf niet in de reisgids gekeken had. Dit werd enigszins opgevangen door de Nederlandse reisleider die op de bus ons goede en degelijke uitleg verschafte, maar op de locaties zelf jammer genoeg moest zwijgen.
De vlucht met KLM was schrikbarend oncomfortabel. Wij hadden de indruk dat KLM een degelijke en comfortabele maatschappij was... Ja degelijk wel, maar comfortabel helemaal niet dus: stoffen stoelen met te lange en dunnen zittingen onderaan die begonnen te snijden in je benen. Tel daar de enorm krappe beenruimte bij en je begrijpt dat er van een dutje op die vlucht helemaal niets in huis komt. Daar kan NRV natuurlijk niets aan doen en zij hebben wellicht de voordeligste vlucht voor hun klanten gezocht, maar als je dit weet, kan je misschien beter het vliegticket uit het arrangement lichten en zelf op zoek gaan naar tickets bij betere maatschappijen.
Verder lijkt het mij ook interessanter om bij NRV voor een individuele reis te kiezen. Het kost iets meer, maar je hebt veel meer vrijheid en kan je reis naar je eigen wensen inrichten.

Gereisd met partner in oktober 2016
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
5,8

Java Bali rondreis. Nooit doen

Indonesië
Groepsrondreis
28-11-2016

Reisbeschrijving van de NRV klopt niet met de uitvoering. Veel lange busritten in de files. Heel laat in de hotels en dus niet kunnen genieten van zwembaden of een leuk restaurantje uitzoeken. Commercie is belangrijker dan cultuur. Meer tijd doorgebracht in shops en ateliers met verkoop van producten als bezoek aan de beroemde tempels. Je loopt een longaandoening op als je even langs de weg loopt en als dat nog niet genoeg is rijden ze je bijna aan. Overal chaos in het verkeer.

Gereisd met partner in november 2016
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
4,8

Veel te volle rondreis door Namibie en Zuid Afrika

Namibië
Groepsrondreis
28-11-2016

Vooral veel in de bus gezeten met een niet te repareren airco en dat bij temperaturen van 38 graden.
Soms haast je rep je een bezoek gebracht aan wat dan ook. Weinig tijd voor fotostops. Veel te lange lunches.
Waar in de reisbeschrijving wordt gesproken over 5 x een dubbele overnachting waren dit er slechts 3.
Overboekte hotels.
De vluchten gingen via Dubai wat betekent gemiddeld 6 tot 8 uur langer onderweg.
Bezoek aan de Namib woestijn was fantastisch. De rest volgens verwachting.

Alleen gereisd in november 2016
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
4,4

Waardeloze reis door java

Indonesië
Groepsrondreis
22-11-2016

Bijna hele dagen in de bus. te korte tijd om iets te bezoeken. ongeveer 1 uur. wel veel tijd voor winkels en markten waar niemand op zit te wachten. bus was waardeloos. lek en verschrikkelijk kraken.
iedere avond kom je in het donker in het hotel. smorgens weer vroeg op. 5.15 of 5.30.
Verplaatsing van 270 km kost 10 uur rijden. 80 % van je tijd zit je in de bus.

Gereisd met partner in november 2016
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
9,2

Prachtige rondreis Nationale parken van het westen

Amerika
Groepsrondreis
10-10-2016

We hebben alles gezien wat onze verwachting was ,maar dat is niet alles ,het was boven verwachting.
We zeiden in het vliegtuig op weg naar huis ,zullen we terug gaan zo hebben we genoten ik zeg tegen
mijn Dochter volgend jaar ,we raken er niet over uitgepraat ( NOEM HET MAAR HEIMWEE )

in september 2016
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
9,8

In 5 dagen de Big Five gezien! Prachtige safari in Zuid-Afrika. Het overtrof onze stoutste verwachtingen.

Zuid-Afrika
26-09-2016

Vanuit een prachtige lodge (Kimbaku River Sands) genoten van 2 safari's per dag, een prachtige accommodatie met vriendelijk, zorgzaam en heel deskundig personeel. We zijn 5 dagen in de watten gelegd. Onvergetelijk!

Gereisd met partner in september 2016
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
8,3

Indiv rondreis met huurauto Maleisie

Maleisië
Individuele rondreis
14-09-2016

We zijn net terug van een 17 daagse rondreis door Maleisie deels met huurauto. Hoewel de reis pas enkele weken geleden is geboekt was er veel mogelijk qua persoonlijke invulling van de reis. Het was prima geregeld qua transfers, overnachtingen en huurauto. Kortom prima service zonder al teveel poespas en (financiele) verrassingen ter plekke. Top!

Gereisd met partner in september 2016
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
7,8

Geweldige reis in een gastvrij land!

Laos
Individuele rondreis
26-08-2016

Luang Prabang (villa Pumalin)
Is een gezellige stad met goede sfeer. In de stad kun je overal scooters huren wat wij dan ook gedaan hebben. Als je een scooter huurt maak dan foto's voordat je vertrekt van de beschadigingen. Zo voorkom je discussies.
De stad is goed te voet te verkennen en overal zijn restaurantjes aanwezig. Ook kun je met een (privé) boot de Mekong rivier afvaren.
De inwoners zijn vriendelijk en behulpzaam.

In Villa Pulamin spreekt alleen de manager Engels waardoor het lastig communiceren is. Wij konden niet duidelijk maken dat wij nog niets van onze gids hadden gehoord en moesten 1 nacht met 3 personen in 1 bed slapen.
Jammer dat er geen zwembad aanwezig is. De locatie van het hotel is prima.

Tips:
- neem cash euro's/dollars mee, er zijn genoeg wisselkantoren aanwezig. Maak je gebruik van een ATM, dan werkt deze niet altijd en betaal
je ongeveer € 5 per opname.
- Houd rekening met je kleding bij het betreden van tempels en het paleis.
- Voor 1 kilo wasgoed betaal je circa € 1 á € 2.

Vang Vieng (Thavonsouk Hotel)
Probeer tijdens de tocht van Luang Prubang naar Vang Vieng af en toe eens te stoppen bij de markten. Op de markten worden lokale producten verkocht.
Prima hotel op een prachtige locatie langs de Mekong rivier. Jammer dat er geen zwembad aanwezig is.

Vientiane (Chantapanya hotel)
Een drukke maar gezellige stad met een leuke nachtmarkt en diverse bezienswaardigheden. In Vientiane zie je niet veel toeristen.

Het hotel is erg netjes en schoon en ligt op loopafstand van diverse bezienswaardigheden. Er is een zwembad aanwezig.

Gereisd met gezin in augustus 2016
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
8,5

Een prachtige vakantie op Bali met twee fantastische hotels: Jayakarta in Legian en Prama sanur Beach in sanur

Indonesië
Familiereis
14-08-2016

Thana Lot, een tempelcomplex aan zee, waterval, rijstvelden en een tempelcomplex in de bergen.
ook een rondrit in het binnenland met prachtige vergezichten.

Gereisd met gezin in juli 2016
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
8,0

Rondreis Java/Bali.

Indonesië
Groepsrondreis
21-04-2016

Hele indrukwekkende reis. Ontzettend veel indrukken opgedaan en een heel gevarieerd programma.
voor wat mijn partner en mijzelf betreft was het programma te zwaar. Het vroege opstaan lange bus en treinreizen waren erg vermoeiend plus het leven "uit de koffer". Als deze rondreizen er zijn in een rustiger tempo, zullen wij zeker nog eens een vakantie boeken.
De dage op Bali waren dan ook een verademing. Gelukkig hadden wij er een paar dagen aangeplakt en hebben volop genoten van het hotel,strand en het leven op Bali.

Gereisd met partner in april 2016
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
8,0

Een prachtige rondreis door een fantastisch mooi land, met veel cultuur en prachtige natuur!

Sri Lanka
Groepsrondreis
25-03-2016

De rondreis door Sri Lanka was geweldig! Wat een mooi land en wat een vriendelijke mensen! Nog niet overspoeld door toeristen. We hebben veel gezien en gedaan, het was een erg gevarieerd programma. De leeuwenrots werd beklommen, gevaren in lagunes, gefietst door het achterland, Kandy bezocht met natuurlijk de Tempel van de Tand en ook hebben we game drives gemaakt in verschillende wildparken. Ook deze wildparken waren beeldschoon, wat een prachtige natuur! Natuurlijk hebben we de olifanten, waterbuffels, veel vogelsoorten en zelfs een luipaard gezien Een fantastische ervaring! Mede doordat we twee goede gidsen hadden werd deze reis voor ons onvergetelijk!

Gereisd met partner in februari 2016
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
8,2

Gerust op reis met NRV-Holiday

Indonesië
Groepsrondreis
22-01-2016

Ik heb mjjn eerste verre reis met NRV-Holiday gemaakt naar Bali toe gemaakt. Van tevoren organiseren zij informatiemiddagen, wat voor mij erg prettig was om heen te gaan. Op de locatie zelf is alles goed geregeld: leuke nederlands sprekende reisleiding, goede hotels en ze laten je alle hoogtepunten van het land zien.

Gereisd met vrienden in juli 2011
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
8,0

Een fantastische rondreis door Zuidelijk China

China
Individuele rondreis
07-10-2015

Opnieuw een geweldige vakantie die is georganiseerd door NRV Holiday. Wij zijn naar Zuidelijk China geweest nadat wij Beijing en Chengdu hebben bezocht. Het zuidelijk deel is erg mooi qua natuur en cultuur. Het is er veel rustiger dan de hectiek in de grote steden. Wij hebben een aantal malen met een lokale bus gereisd en dat is zeer goed te den. De bussen zijn comfortabel en je hebt vaste plaatsen. Op die manier zie je ook wat van de omgeving. Voor ons is het duidelijk. Volgend jaar gaan wij weer een reis boeken bij NRV Holiday.

Gereisd met partner in september 2015
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
9,2

Rondreis Java-Bali

Indonesië
Groepsrondreis
30-09-2015

We hebben genoten van onze reis naar Indonesie. Veel gezien maar wel vermoeiend om Java en Bali in 15 dagen "te doen". Als je langer te tijd hebt zou ik aan wille raden om de langere versie van deze reis te boeken.

De gids was deskundig, sprak goed Nederlands en heeft veel verteld over alle "ins and outs" van Indonesie.

Gereisd met partner in april 2014
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
7,8

Beste van maleisië plus blok '4 dagen Singapore'

Maleisië
Individuele rondreis
30-09-2015

Mijn vrouw en ik zijn onlangs met een bij NRV geboekte rondreis 'het beste van Maleisië' naar Maleisië geweest.
We hebben daar een blok '4 dagen Singapore' aan toe gevoegd.
Hoewel we een prachtige vakantie hebben gehad ben ik niet tevreden over dat blok en de manier waarop dit in de reis ge|integreerd werd.
Allereerst vind ik de naam van het blok nogal miseleidend omdat we slechts 2 nachten in Singapore doorbrachten.
Maar wat me echt stoorde was de heen- en terugreis.
De heenreis van KL naar Singapore was per nachttrein. Ik had duidelijk aangegeven dat mijn vrouw en ik een eigen coupé wilden maar de NRV medewerkster had 'superior night class' gereserveerd wat neer bleek te komen op een rumoerige slaapzaal zonder enige privacy.
Ze kent ofwel het produkt niet of het kon haar niet schelen.
Ik heb ter plekke wat bijbetaald waardoor we toch een coupé kregen.

Ook de terugweg was niet goed geregeld: in plaats van een transfer naar KLIA vanwaar we terug zouden vliegen hadden we het goedkoopste buskaartje Singapore-KL gekregen wat er op neer komt dat je met bagage en al wordt gedropt midden in KL (vanwaar het nog eens 70 kilometer is naar KLIA).

Toen ik hier een opmerking over maakte werd daar erg laconiek op gereageerd ('U kunt alles ter plekke zelf gemakkelijk regelen').
Wel, dat mag zo zijn, maar waarom maakt iemand dan gebruik van een reisburo?

Persoonlijk verwacht ik van een reisburo dat dit het reisprodukt kent, meedenkt met de klant en in staat is een arrangement te bieden dat het beste aansluit bij de wensen van de klant.

Ik heb dit uiteindelijk zelf opgelost door in Singapore buskaartjes te kopen bij een bedrijf dat van Singapore naar KLIA rijdt.

Ik vroeg bij het boeken of het misschien mogelijk was het blok '4 dagen Singapore' aan het begin van onze reis te zetten. Dit zou volgens mij qua planning en transfers beter uitkomen. Men was echter zeer inflexibel en gaf aan dat dit niet mogelijk was.


Samengevat ben ik van mening dat NRV zich weinig flexibel toonde, niet meedacht met de klant en het eigen produkt niet goed leek te kennen.

Gereisd met partner in mei 2014
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
8,5

Pura Vida

Costa Rica
Individuele rondreis
30-09-2015

Costa rica is geweldig!
2 absolute aanraders: Tortuguero, Corcovado en Tamarindo.
Leukste excursies: Canopy tour 100% avontura in monteverde, hike rond Arenal, Cnorkelen bij Isla del Cano, Nationaal park Corcovado, Krokodillensafari.

Mawamba lodge in Tortuguero, Rancho Corcovado in drake bay, Vulcano inn in Arenal en Diria in Tamarindo zijn gewelige accommodaties.

Gereisd met partner in juli 2014
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
8,6

Hoogtepunten van Java en Bali

Indonesië
Individuele rondreis
30-09-2015

Mooie rondreis, goede hotels en met name hele goede gids. Alles prima geregeld. Echt een aanrader!

Gereisd met gezin in juli 2014
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
9,4

Adembenemend Costa Rica

Costa Rica
Individuele rondreis
30-09-2015

NRV vond ik de duidelijkste site voor een individuele rondreis. Naast alle informatie via de site ook via de mail contact gehad om nog diepgaandere info te ontvangen. rnrnOnze individuele rondreis in Costa Rica was goed verzorgd. Duidelijke info vooraf en goede, heldere informatie bij aankomst op het vliegveld van San Jose. Goede huurauto en eigenlijk was alles vooraf netjes geregeld door NRV! Volgende keer weer voor ons!

Gereisd met partner in september 2014
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
8,6

Divers Zuid-Afrika

Zuid-Afrika
Groepsrondreis
30-09-2015

Divers Zuid-Afrika is de juiste naam voor deze reis. Het is een prachtig land met diverse soorten dieren, diverse soorten natuur en diverse soorten mensen. Zeker het bezoeken waard. Met NRV nu al de 4e reis gemaakt en iedere keer weer alles prima verzorgd van het boeken tot en met de terugkomst. Vriendelijk en behulpzaam personeel. Wij hopen nog vele malen met NRV op reis te mogen gaan.

Gereisd met partner in september 2014
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
7,2

Hoogtepunten vietnam

Vietnam
Groepsrondreis
30-09-2015

Vietnam is een mooi land om te reizen. Hanoi Heu en Hoi Ann zijn geweldig. Mekondelta is ver reizen 8 uur in de bus voor alleen een drijvende markt bezoeken viel tegen. Saigon is een wereld stad waar dag en nacht wat te doen is.Ned reisbegeleiding is perfect. De informatie van Nrv is matig, bij de prijs kwam onverwachts toch ineens extra kosten voor het ticket, dit stond nergens vermeld. Het was toch een bedrag van 244 euro.
Bij aankomst moesten dezelfde dag 396 euro betalen voor fooi en lunch en intree. Op de site staat dit niet vermeld dat het bedrag zo hoog is. Tevens is de lunch al voor je beslist je hebt geen vrije keus wat je kon eten.

Gereisd met partner in mei 2013
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
8,5

Adembenemend Costa Rica

Costa Rica
Individuele rondreis
30-09-2015

Een prachtige rondreis door Costa Rica. Perfect georganiseerd. Zeer veel info ontvangen van nrv voor het vertrek en ook tijdens de reis was alles duidelijk en gestructureerd. Er zat veel afwisseling in de reis: natuur, cultuur, activiteiten activiteiten, rustdagen aan het strand... 

Gereisd met partner in juli 2013
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
6,6

Landarrangement patagonie

Argentinië
Individuele rondreis
30-09-2015

de excursies zijn de moeite en het landschap is zeer mooi maar wat echter communicatie betreft dat kan een pak beter. Wij werden door een transfer op een verkeerd uur opgehaald waardoor wij het vliegtuig misten en moesten tot de andere dag wachten want er was maar 1 vlucht per dag. We misten daardoor een heel mooie dag in peninsula valdes het schiereiland met de walvissen. Op de koop toe moesten we in de volgende vlieghaven een boete betalen van 75 usd per persoon omdat we niet tijdig waren opgedaagd op de vorige vlieghaven. Ze beloofden ons dit te zullen terugbetalen maar er is nog niets bevestigd. Dan verschuilen ze zich achter het feit bij wie de schuld ligt. Zeker niet bij ons en toch draaien wij ervoor op. Bij de lokale agent kregen we te horen dat moet u met nrv regelen. Bij nrv zeggen ze wat jammer dat u niet tevreden bent met de oplossing ?? Welke oplossing ?? We konden niet weg en moesten een hele dag wachten in het hotel. Ze hadden wel de excursies verzet zodat we alles op anderhalve dag moesten doen maar we hadden wel een 5daagse geboekt. Dus aankomen op 9/10 om 15h en vertrekken op 11/10 om 8h30 Als je daar dan zoveel voor moet bijbetalen zijn wij niet tevreden.

Gereisd met partner in september 2013
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
8,4

Rondreis Java en Bali

Indonesië
Individuele rondreis
30-09-2015

Heerlijke reis gehad, mede door de fijne gids en chauffeur. Veel kunnen zien, wel lange dagen gemaakt, maar dat heb je ervoor over. Laatste dagen bijgekomen in Sanur.

Gereisd in oktober 2013
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
8,2

Hoogtepunten Sric Lanka

Sri Lanka
Individuele rondreis
30-09-2015

Tijdens onze rondreis maakten we kennis met het beste van Sri Lanka zoals onze reisgids dat noemt. Sri Lanka is een relatief klein land, tweemaal Nederland, met prachtige tempels, paleizen en natuurgebieden. De grottempels van Dambulla met zijn prachtige muurschilderingen uit de eerste eeuw na Christus was voor ons het eerste echte hoogtepunt van de reis en toen kon de reis al niet meer stuk. Maar er kwam meer: de oude koningssteden Anuradhapura en Polonnaruwa, beide getuigenissen van een rijke cultuur. En niet te vergeten de klim naar Sigiriya ofwel de leeuwenrots, met zeer mooie muurschilderingen uit de vijfde eeuw na Christus (de zogenaamde ‘Maagden van Sigiriya’). De culturele hoofdstad van Sri Lanka is Kandy met de Tempel van de Tand en aantal kleine schrijnen van de vier goden die Kandy beschermen maakten ook veel indruk op ons. Dat gold ook voor de bedevaartsplaats Kataragama, waar zowel boeddhisten, hindoes en moslims de god Skanda vereren. Het bijwonen van een puja, een gebedsdienst was een bijzondere ervaring. En tot slot Galle Fort, met zijn koloniale sfeer met zijn Hollandse invloeden. De afwisseling tussen cultuur en natuur maakt deze reis extra aantrekkelijk. We bezochten het Kaudulla National Park met zijn olifanten. Horton Plains National Park met de indrukwekkende rotswand ‘World’s End’ en maakten hier een rondwandeling van 3 uur. Een safari in het Yala National Park met zijn luipaarden. NRV noemt deze reis terecht ‘Hoogtepunten van Sri Lanka’ en zoals we gewend zijn was alles weer tot in de puntjes verzorgd. We beschikten over een goede chauffeur/gids en de hotels zijn van een zeer goede kwaliteit. Kortom een reis om op een ontspannen manier kennis te maken met dit mooie land.

Gereisd met partner in januari 2014
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
8,2

Hoogtepunten van Vietnam

Vietnam
Groepsrondreis
30-09-2015

Een prachtige reis die je kennis laat maken met het mooie land, de bevolking en haar geschiedenis. Een uitgebalanceerde reis, waar activiteiten en rust in een goede verhouding staan.
De start in het noorden en het vervolg van Hue naar Saigon, zorgt voor een geleidelijke toename van de temperatuur, zodat de schok wat betreft het temperatuurverschil pas op Schiphol komt.
Stuk voor stuk hadden we goede hotels en reisleider Mao maakte de reis tot een feest met steeds verrassende elementen. Fietsen rond Hoi An en in de Mekongdelta, Picknicken in de bergen naar Dalat en een bbq als lunch onderweg waren verrassingen. De flexibele opstelling van de reisleider om van het geplande programma af te wijken en op verzoek van de reizigers iets anders te bezoeken werd zeer gewaardeerd.
Kortom een reis om nooit te vergeten.
Voor ons was de verlenging met een week in Cambodja een geweldige afsluiting, omdat je in eigen tempo de reis kon voortzetten en de grote verschillen met Vietnam ontdekte.
We reizen zeker niet voor de laatste keer met NRV.

Gereisd met partner in februari 2014
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
9,6

17 daagse rondreis Myanmar, persoonlijk en indrukwekkend.

Myanmar
Individuele rondreis
30-09-2015

Prachtige reis met veel cultuur en natuur. Volgens onze papieren reisgids mogelijk de vriendelijkste mensen ter wereld! Dat klopt!
Buitengewoon goede hotels met topservice, zeer goed en punctueel georganiseerde excursie-activiteiten, fantastische reisleiders die je (in het Engels) veel over de mensen en hun gewoonten/levenswijze vertellen.
Geen mobiel telefoonverkeer mogelijk (heerlijk rustig). In de meeste hotels wel redelijk goede internetverbinding (WiFi).
Veel contact gekregen met lokale zeer gastvrije bevolking.
In de grotere steden en hotels zijn ATM-(geld)machines die vaak, maar niet altijd functioneren. Maar bij banken en ook in de hotels is geld wisselen geen enkel probleem. Biljetten (€ of $) met een klein scheurtje worden geweigerd. 

Gereisd met vrienden in februari 2014
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
9,2

21 daagse rondreis Hoogtepunten van Vietnam

Vietnam
Groepsrondreis
30-09-2015

Een hele boeiende reis, alle dagen waren verrassend en mooi!
Soms wat vermoeiend, maar we hebben geen dag gehad, wat we niet mooi vonden! Hanoi, met zijn cultuur en al die scootertjes!, Halong Bay met de heerlijke boot langs de rotsen en grotten, geweldig! Hoi An met zijn verlicht lampions en prachtige handarbeid, Phan Thiet met zijn heerlijke strand en geweldige excursie naar de witte duinen en red canyon, ook de wandelexcursie naar de liggende boeddha, Saigon, de drukke stad, vandaar naar de Cu Chi tunnels, heel indrukwekkend en  Tay Ninh met zijn grote tempel van Cao Dai met de ceremonie, wij sloten deze reis af met 5 dagen Phu Quoc, zalig en we hadden een hele goede gids: Mao! zo informatief en goed sprekend nederlands!

Gereisd met partner in maart 2014
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
8,6

Van kamelen tot de heilige ganges

India
Groepsrondreis
30-09-2015

Geweldige veelzijdige rondreis, goede reisleidster en mooie accomodaties.

Gereisd met partner in maart 2012
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
8,5

Adembenemend Costa Rica

Costa Rica
Individuele rondreis
30-09-2015

Mooie rondreis en prima verzorgd door NRV, hotels waren heel goed en de perfecte huurauto stond al netjes klaar voor ons. Aanrader!

Gereisd met partner in april 2011
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
8,4

Rondreis India en Nepal

India
Groepsrondreis
30-09-2015

Prachtige reis Alles is goed verlopen Reisorganisatie is zeker aan te raden

Gereisd met partner in maart 2012
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
7,2

Mystiek Jordanië

Jordanië
Groepsrondreis
30-09-2015

een mooie reis met een enthousiaste reisleider.

in april 2012
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
8,2

Groepsreis Vietnam 21 dagen Hoogtepunten van Vietnam

Vietnam
Groepsrondreis
30-09-2015

Een prachtige reis met een leuke reisleider door een heel mooi land. Het land is fascinerend; het landschap is mooi; de mensen zijn vriendelijk; het eten is heerlijk! Ga hier snel naar toe, want het gaat in rap tempo veranderen.

in maart 2012
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
9,2

18 daagse rondreis Sri Lanka compleet

Sri Lanka
Individuele rondreis
30-09-2015

De rondreis is geweldig. De mensen zijn allen erg vriendelijk en behulpzaam. De natuur is prachtig. We hebben onze ogen uitgekeken. Ook de tempels zijn indrukwekkend. Wij hadden een geweldige gids en kon ons veel vertellen over het land. Wij willen zeker nog een keer terug want er is nog veel meer te zien. Maar dan wel met dezelfde gids.

Gereisd met partner in mei 2012
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
8,2

Groepsrondreis Sumatra, Java & Bali

Indonesië
Groepsrondreis
30-09-2015

Een prachtige reis waarbij Sumatra het hoogtepunt is qua natuur maar ook Java heeft hele mooie bezienswaardigheden zoals de Borobudur, de Prambanan tempels en de Bromo vulkaan..

Gereisd met partner in juni 2012
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
8,2

Kennismaking met Bali

Indonesië
Groepsrondreis
30-09-2015

Was onze eerste rondreis buiten Europa en was een geweldige nieuwe ervaring.
Bali is zeer de moeite waard om te bekijken en ondanks dat het niet zo groot is er meer dan genoeg te zien. Het voordeel van een rondreis door alleen Bali dat je vanwege de kleinere afstanden niet hele dagen in de bus hoeft door te brengen.

Gereisd met partner in juni 2012
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
9,6

Bali

Indonesië
Groepsrondreis
30-09-2015

Geweldige rondreis op een prachtig eiland. Leuk gezelschap, heel veel gezien. Een mooie belevenis in een heel interessante cultuur.

Gereisd in juni 2012
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
9,8

Bali

Indonesië
Groepsrondreis
30-09-2015

Prachtige rondreis gemaakt over Bali. Leuke groep van 9 personen en uitstekende local hotels. Veel afwisseling en uitstekende reisleidster en chauffeur.

Gereisd met partner in juni 2012
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
8,6

Groepsreis Java-Bali

Indonesië
Groepsrondreis
30-09-2015

Mijn man en ik deden een rondreis met NRV (door Indonesië),een organisatie die wij als Belgen nog niet kenden, maar alles viel prima mee: zeer goede en vlotte service en informatie vooraf, boeiende rondreis met prima gids en vervoer, en goede prijs-kwaliteit verhouding.

Gereisd met partner in juli 2012
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
8,8

Sprookjesachtig Jordanië

Jordanië
Individuele rondreis
30-09-2015

Jordanië is een prachtig land. Wij hebben de rondreis gemaakt met privé chauffeur: een ontzettend aardige man, die enorm zijn best deed ons de mooiste plekjes van zijn land te laten zien. Vaak nam hij net die ene afslag vanaf de hoofdweg waar het uitzicht nog mooier was, of liet ons kennis maken met een locale bewoner. Deze reis is een absolute aanrader.

in juli 2012
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
8,3

Sprookjesachtig Jordanië

Jordanië
Familiereis
30-09-2015

1e x met NRV als reisagent : een pluim! Toen we landden in Amman werden we opgewacht door een lokale agent die ons persoonlijk begeleidde (visum, bagage) tot aan chauffeur die het verder overnam en ons naar het hotel bracht met de nodige uitleg. Van dan af super leuke reis gehad in prachtig land met als hoogtepunten toch wel Petra en Wadi Rum (met overnachting onder de sterrenhemel); ook Jerash was prachtig en terecht met Pompeï te vergelijken. Het verblijf aan de rode zee was heerlijk maar heet (ca 53°) maar dat wisten we op voorhand, dus niets te klagen. Bij onze terugkeer, opnieuw persoonlijke begeleiding en zeer leuk: bij thuiskomst een kaartje met 'welkom thuis' van NRV, wat wij een aangename verrassing vonden. Bedankt NRV!

Gereisd met gezin in juli 2012
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
7,8

16-daagse privé-rondreis hoogtepunten van Marokko

Marokko
Individuele rondreis
30-09-2015

Een mooie eerste kennismaking met dit prachtige land. We hebben het gevoel dat we echt veel hebben gezien in een betrekkelijk korte tijd. Goede prijs/kwaliteit verhouding!

Gereisd met vrienden in augustus 2012
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
8,6

Java / Bali

Indonesië
Groepsrondreis
30-09-2015

Vermoeiende maar fascinerende reis met een uitstekende gids. Beetje chaotisch eiland maar onze gids Yohanna had overal een oplossing voor. Java moet je gezien hebben! Reis met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Gereisd met gezin in augustus 2012
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
8,2

21 daagse rondreis

Sri Lanka
Groepsrondreis
30-09-2015

21 daagse rondreis Sri Lanka,

Vol verwachting komen wij aan op Sri Lanka,
Gelijk na aankomst bezoeken wij een lokale vismarkt, geweldig, zoveel kleur, vis en leven op de vroege morgen. We voelen gelijk, we zijn in Azië.
De volgende dagen zijn een aaneenschakeling van onvergetelijke momenten.
We bezoeken het olifanten weeshuis, gaan naar de oude grot tempels van Dambula, we beklimmen de leeuwenrots, we fietsen langs oude ruines en rijden met een oude trein dwars door het land met ongelofelijk mooie vergezichten.
We zien theeplantages, thee pluksters en bezoeken een theefabriek.
In Kandy doen we tempel van de tand en de botanische tuinen aan.
Alle dagen als we terug komen in ons hotel is er een heerlijk zwembad met geweldig uitzicht.
We maken een jeep safari en zien olifanten op een paar meter afstand.
Later maken we een geweldige tocht op de rug van een olifant.
Zittend op de nek van dit geweldige beest voel je zijn kracht en geniet je nog meer van de prachtige natuur.
In Yala gaan we op zoek naar de luipaarden, ook dit is weer een prachtig park met krokodillen, water vogels,roofvogels, zwijnen, herten en zelfs beren (helaas, of gelukkig, hebben wij die niet gezien)
Het hotel is geweldig, de varanen lopen door de tuin en de prachtig gekleurde vogels nemen af en toe een duik in het zwembad.
We sluiten deze heerlijke reis af met een week aan het strand.
Vlakbij het hotel zie je in de namiddag de paalvissers komen, fascinerend…
We genieten van het strand en het heerlijke zwembad, de vriendelijke mensen en de prachtige natuur.
In de nabije omgeving van het hotel hebben we schitterende wandelingen door jungle gemaakt, lokale markt bezocht, gesurft en boottochten gemaakt.
Helaas komt aan alles een einde en nemen we na 21 geweldige dagen afscheid van dit heerlijke eiland.

Gereisd met gezin in juli 2012
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
7,8

Ontdek het andere Bali.

Indonesië
Groepsrondreis
30-09-2015

Het was een fantastische reis, waarbij we heel veel van Bali hebben gezien. Het was prettig dat we met een kleine groep (4 personen) waren.
Ook was het prettig dat de gids nederlands sprak. 
De hotels waren prima. 

Gereisd met partner in oktober 2012
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
8,6

Onvergetelijke rondreis India-Nepal met NRV

India
Groepsrondreis
30-09-2015

Onze rondreis naar India-Nepal met NRV Holiday was in 1 woord: onvergetelijk. Alles was goed geregeld. We hebben 3 weken lang veel hoogtepunten gezien van India en Nepal. Onvergetelijk is de Taj Mahal, al gezien op vele foto’s, maar als je er zelf staat…… Dit zelfde geld natuurlijk ook voor de rivier de Ganges in Varanasi. Als je dit niet zelf gezien hebt, kun je er niet echt over meepraten.
Nepal is vooral een land van prachtige natuur, wat na zo’n chaotisch India, als een warme deken op je valt. Het Chitwan National Park, de Kathmandu vallei, Pokhara zijn allemaal hoogtepunten van dit schitterende land. Dat we alles zo mooi beleefd hebben is vooral ook te danken aan de reisleider en gidsen. Allemaal hebben ze hun best gedaan om het ons naar de zin te maken. Het was de eerste keer met NRV Holiday, maar vast niet de laatste keer!

Gereisd met partner in september 2012
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
8,8

Zuid-Afrika 14 dagen prive rondreis

Zuid-Afrika
Individuele rondreis
30-09-2015

We hebben een fantastische reis gemaakt met ons gezin! alles tot in de puntjes goed geregeld door NRV reizen. Wat een geweldig land en natuur. De hoogtepunten qua bezienswaardigheden waren het Kruger park, St. Lucia en Hluhluwe-Umfolozi park. De plaatsen waar we overnacht hebben (lodges) waren ook uitstekend!

Gereisd met gezin in december 2011
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
9,6

Privérondreis Jordanië 8 dagen

Jordanië
Individuele rondreis
30-09-2015

Een fantastische reis gemaakt!!

Gereisd met vrienden in januari 2010
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
8,2

Land van Maharadja's (17d)

India
Individuele rondreis
30-09-2015

India, land van de Maharadja's. Alles klopte zoals in de beschrijving. Alles op tijd en zonder bijbetalen. De extra entrees waren tevoren duidelijk aangegeven.
We hebben ontzettend genoten van het schitterende India. Zo kleurrijk en zo veel historie. En erg vriendelijke mensen en gidsen. En de chauffeur, daar hebben we een soort band mee gekregen. Hij loodste ons zo perfect door het waanzinnige verkeer.
NRV is een aanrader!

Gereisd met partner in februari 2012
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
9,8

Avontuurlijk thailand

Thailand
Groepsrondreis
30-09-2015

Een geweldige ervaring! Prachtig land en de rondreis avontuurlijk Thailand is net even anders dan een 'gewone' rondreis. Goed georganiseerd van NRV.

Gereisd met partner in april 2008
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
10

Fantastische ervaring in Indonesië

Indonesië
Groepsrondreis
28-04-2015

Prima organisatie en zeer goede gidsen in Indonesië.
Elke dag een mooi programma.

Gereisd met partner in april 2015
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
9,0

Avontuurlijk Bali

Indonesië
Groepsrondreis
14-04-2015

We zijn net terug van onze (2e) NRV vakantie in Bali. Een fantastische rondreis gehad met een groep van 6 personen. Alles was tot in de puntjes geregeld. Mooie hotels, vriendelijke reisleiding en een fantastische chauffeur. We hebben een top vakantie gehad!

Gereisd met partner in april 2015
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
8,0

Familie Fun op Safari

Zuid-Afrika
Familiereis
02-04-2015

Ideale vakantie met kinderen om veel te zien: niet te lange afstanden, mooie lodges (behalve Tzaneen Country Lodge) en geweldig klimaat.

Gereisd met gezin in december 2012
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
9,0

Vietnam rondreis van noord naar zuid

Vietnam
Groepsrondreis
02-04-2015

Dit is een zeer gevarieerde rondreis, natuur, cultuur en geschiedenis. Nog niet overlopen door toeristen, nog heel veel autentieke plekken, waar je stil van wordt. Geniet van de Vietnameese keuken, van de oude steegjes in Hanoi, de kust en het prachtige Dalat. En verbaas je over de wereldstad Saigon, met een bevolking zo groot als de helft van de Nederlandse bevolking.

Gereisd met partner in mei 2013
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
9,0

Het beste van Maleisië + Stop-over in Singapore

Maleisië
Individuele rondreis
02-04-2015

De best georganiseerde reis die we ooit hebben gemaakt. We kregen een reisoverzicht waar alles netjes op stond genoteerd. We zijn geen onaangename verrassingen tegengekomen.
Een echte aanrader!

Gereisd met partner in juni 2013
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
8,0

Hoogtepunten van Sri Lanka

Sri Lanka
Individuele rondreis
02-04-2015

Weer een rondreis geboekt bij NRV Holiday dit keer voor het eerst een privé reis. Is ons erg goed bevallen. Fantastische voorlichting gehad bij de voorbereiding en de uitvoering van de reis was ook geweldig. Alle reisbescheiden waren keurig in orde en de prijzen van de excursies klopten ook allemaal. NRV BEDANKT!!!

Gereisd met partner in juni 2013
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
9,0

Het beste van Marokko (11 dagen)

Marokko
Autorondreis
02-04-2015

Perfecte organisatie.
Het inhuren van een chauffeur is wel aan te bevelen: chaotisch verkeer in Marokko, weinig geafficheerde straatnamen...

Gereisd met gezin in juli 2014
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
1,0

Nooit meer NRV

Kenia
Groepsrondreis
02-04-2015

Ik heb erg slechte ervaringen met NRV. Mensen reserveer hier niet! Hebben in februari een reis naar Afrika geboekt. Moesten eerst een hotel omboeken, op zich geen probleem. Moesten echter even wachten op de reactie van andere reizigers! Iedereen was volgens NRV akkoord en onze reis zou doorgaan. Nu 1,5 maand voor vertrek krijgen wij bericht van NRV dat wij bovenop de prijs van 5250 euro nog eens 200 euro per persoon moeten bijbetalen, we blijken de enige deelnemers te zijn!? Hierop heb ik dus gereageerd door de reis te annuleren. Vervolgens heb ik onder een andere naam contact gezocht met NRV, hun reactie was dat de reis volgeboekt zou zijn en er niet meer gereserveerd kon worden..... De kosten voor vaccinaties, reis + annuleringsverzekering vergoeden ze niet......... Een dikke 1 voor NRV

Gereisd met partner in september 2014
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
8,0

Costa Rica

Costa Rica
Individuele rondreis
02-04-2015

Bij NRV Holiday zelf een reis door Costa Rica samengesteld en een auto gehuurd. wij hebben een fantastische reis gehad met zeer goede accommodaties en alles perfect geregeld.

Gereisd met partner in september 2012
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
8,0

Sumatra-Java-Bali

Indonesië
Groepsrondreis
02-04-2015

In de voetsporen van mijn vader, die in 1937 ook de Trans Sumatra Highway volgde, was dit voor mij een bijzondere reis.
Bijzonder sympathieke gidsen, veel gezien, leuk reisgezelschap, mooie en leuke hotels, alhoewel zo'n onpersoonlijk groot hotel als Mercure niet voor mij hoeft.
De reis is wel vermoeiend, vroeg op, laat in het volgende hotel, lange uren in de bus zitten, wel regelmatig onderweg er even uit voor een bezienswaardigheid of lunch, veel te zien onderweg.
Ik vond het een super-reis.

in september 2012
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
9,0

Betoverend Myanmar

Myanmar
Individuele rondreis
02-04-2015

Geweldige reis door dit prachtige land met z'n rijke historie en bijzonder gastrvrije mensen. Complimenten voor de NRV en haar partner in Myanmar.

Gereisd met partner in november 2012
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
10

Jambo Kenia

Kenia
Individuele rondreis
02-04-2015

Wij hebben al veel verre reizen gemaakt. Deze reis was echt overweldigend. Het stak er met kop en schouders bovenuit. Echt een droom. We hebben onze eigen chauffeur/gids die de gehele vakantie bij ons hadden. Ik heb altijd al gedroomd over mijn ideale safari en die is gewoon werkelijkheid geworden. Iedereen was super aardig.

De tenten waren prachtig ingericht en super schoon. Een aanrader is om in een tent te slapen, geen hotel maar echt een tent! Een hoge Wow factor. De uitzichten vanuit je tent of hotelkamer zijn adembenemend. De service is van hoge kwaliteit.

In Nederland ben ik dit nog maar zelden tegen gekomen. Evenals het eten en de hotels. De safari is volpension, waarbij je alleen voor het drinken hoeft te betalen. Water in flesjes is gratis. Dit heeft de chauffeur allemaal bij zich.

En zeker niet te vergeten de omgeving is prachtig. Je zit midden in de wildernis en hoort overal dieren om je heen. Lang leve de digitale fotografie. Oneindig veel foto's maken, zonder dat het je ook maar geen seconde verveelt. Om zoiets mee te maken is bijna onbetaalbaar.

We hebben in een kamp zelfs onze eigen butler gehad. Dat was compleet bizar en soms een beetje genant, omdat je je opgelaten voelt. Thuis doe je immers ook alles zelf, maar goed deze lieve vriendelijke man krijg je er ook bij. Uiteindelijk is het de bedoeling dat jij een fijne vakantie hebt en daar zorgen ze goed voor.

Wat ook te gek was vond ik het eten in een restaurant waarbij je kudu, struisvogel, krokodil etc. kreeg geserveerd. Een must do.  

De prijs/kwaliteit verhouding is terecht een 10. Geef zelden een 10, maar dit was echt meer dan dubbel en dwars een 10 waard. De prijs is echt te doen.  Ik heb heel veel organisaties vergeleken op prijs en kwaliteit en deze stak er echt boven uit op dit gebied. 

Kortom ik raak weer te enthousiast.  Een onvergetelijke ervaring.

in juni 2010
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
10

Op maat - reis

Sri Lanka
Individuele rondreis
02-04-2015

Wij hebben een reis Zelf Samengesteld via NRV Holiday. Echt ideaal; op die manier hebben wij alles gezien wat wij wilden zien!
Accommodaties waren perfect; comfortabel, gastvrij en op de juiste locatie. Privéchauffeur was erg enthousiast over zijn land en dat werkt aanstekelijk!
Service vanuit NRV is ook perfect; ondanks dat het zichzelf een internetorganisatie noemt; toch veel en vriendelijke persoonlijk contact. Wij zijn al eerder met NRV Holiday naar Indonesië geweest en blijven met NRV op reis gaan!

Gereisd met partner in juni 2011
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
1,0

Rondreis Indonesië

Indonesië
Groepsrondreis
02-04-2015

Wateen dramatische ervaring was dit slechte reisleider slechte hotels oud busje etc mail naar kantoor nrv gestuurd geen reactie voor mij nooit meer nrv ! Toen ik thuis kwam hoorde ik op een verjaardag dat in het najaar een bus van nrv Eerder al was verongelukt met Nederlanders met dodelijke afloop dit verbaasd me niet het lijkt goedkoop maar is gewoon duurkoop ben blij dat ik nog leef

Gereisd met partner
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1
8,0

Groepsreis Java & Bali 17 dagen Java & Bali

Indonesië
Groepsrondreis
02-04-2015

Zeer mooie reis met als hoogtepunten de Borobudur, Prambanan tempelcomplex, Bromo vulkaan met de zonsopgang en de treinreis langs rijst terrassen en kleine dorpjes.

Gereisd met partner in mei 2012
Accomodatie
7,5
Vervoer
7,7
Reisleiding
7,6
Prijs / Kwaliteit
7,3
Algemeen
7,1

Ben jij op reis geweest met NRV Holiday?
Plaats een beoordeling met jouw ervaringen met NRV Holiday of klachten over NRV Holiday.