Rama Tours Holland ervaringen

De Rama Tours Holland ervaringen, beoordelingen en klachten zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl die een reis met Rama Tours Holland gemaakt hebben.

Er zijn 28 ervaringen met Rama Tours Holland geplaatst.


Plaats beoordeling
Accomodatie
9,1
Vervoer
9,4
Reisleiding
9,6
Prijs / Kwaliteit
9,3
Algemeen
9,3
9,3
Totaalscore
28 beoordelingen
8,0

Fantastische gezinsrondreis Thailand

  • Thailand
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 13 August 2019

Mei/juni 2019 Rondreis Thailand met gezin (6 personen)

Nouvo City Hotel, Bangkok
Geweldige stad. Goed te doen om zelf excursies te regelen. Jammer dat we ons onvoldoende gerealiseerd hadden dat de floatingmarkt door ons alleen op de aankomstdag te zien was.
De fietstour bij Co v. Kessel is een echte aanrader. Enthousiaste gidsen en je krijgt een mooie indruk van Bangkok.
Prima hotel met hele aardige en behulpzame medewerkers. Schone kamers en 2 zwembaden.
Hotel opende op de dag van vertrek het ontbijt speciaal voor ons een uurtje eerder.

Chang Mai:
Een geweldige villa waar we echt als VIP zijn behandeld, niets was te gek en het ontbijt en eten werd op verzoek op het terras geserveerd.
Ran -Tong save and rescue elephant center voelde een beetje dubbel aan, het is mooi om te zien dat ze deze olifanten opvangen maar om er nu een fok programma naast te hebben voor de bestaan van het center gaf een dubbel gevoel.
Was wel een belevenis om de olifanten van zo dicht bij te bewonderen.

We hebben een fietstocht naar de grand canyon gedaan waar we een bezoek hebben gebracht aan het waterpark, omdat we in het voorseizoen zaten waren we hier met max 20-30 bezoekers en hadden we het park voor ons zelf.
Onze kinderen hebben enorm genoten om uitdagingen aan de gaan met de locals van het park.

Bij het vertrek was er een klein misverstand omdat de medewerkers dachten dat het ontbijt en de huur van de fietsen nog moesten afrekenen maar dat zat bij de prijs in.
We hebben het netjes uitgelegd en de factuur is netjes gecorrigeerd.
Om Chang Mai te bezoeken hadden we er een dag langer moeten zitten.

Railay Great View;
Transport er naar toe was een belevenis, met 6 personen en de bestuurder in een soort tuk-tuk we hebben enorm gelachen.
Bij aankomst op het resort was er een misverstand want de medewerker gaf aan dat wij alles nog moesten betalen, gelukkig is het Engels van onze oudste zoon beter en het bleek dat jullie met creditkaart hadden betaald.
Toen we de kamers wilde verdelen bleek er voor onze 2 jongste zonen geen kamer te zijn met 2 enkele bedden, we kregen niet echt de indruk dat de medewerker haar best deed om het op te lossen.
Er is een kleiner bedje bij geplaatst wat voor 1 nacht zou zijn, de volgende dag navraag gedaan maar ze gaf aan dat ze vol zaten, toen wij via booking.com liet zien dat je nog kon boeken kwam er beweging in de zaak.
Helaas werd een kamer bijna aan de andere kant aangeboden en hebben we toen op aandringen bij onze jongste ervoor gekozen om het te laten zoals het was.

Tevens wil ik je melden dat het park Railay Great View heet maar dat er door de hoge en dichte bebossing bij weinig huisjes je de zee nog kan zien..(jammer want de locatie is prachtig)

We hebben nog bij een local een longtail boot gehuurd waarmee we een dag op pad zijn geweest, een echte aanrader om dit bij locals te boeken en een stuk voordeliger.

Tam Khlong Sok
Deze locatie was voor ons het minste van deze vakantie erg commercieel ingesteld voor alles moest je extra betalen, ontbijtje had je keuze uit 4 kleine dingen met Thee of Koffie of een sapje maar als je thee en een sapje wilde hebben moest je bijbetalen
Het bedlinnen was echt vies, hebben dit de volgende ochtend aangegeven waarna ze het hebben verschoond.
We hebben fietsen voor 2 uurtjes gehuurd waarvan er een aantal met slechte remmen en versnellingen die niet goed werkte maar we moesten het volle pond (dag huur) gewoon betalen.

Wat een echte aanrader is om daar te doen is bij de Rungfah Farm Stay te gaan koken en eten. Een GEWELDIGE ervaring om uit zijn eigen tuin de producten te plukken en deze met elkaar klaar te maken en daarna zelf op te eten.
Ze komen je ophalen en brengen je ook weer terug naar het resort.
Zij zijn in de opstart fase om hutjes te gaan verhuren, misschien iets voor jullie?

Het vertrek met de medewerker liep niet echt vlot, eerst kregen we te horen dat we op tijd aanwezig moesten zijn omdat we naar een lokale bus zouden worden gebracht, toen ze uiteindelijk begreep dat jullie voor ons het transport hadden geregeld moesten we om 10:30 vertrekken want we zouden om 14:00 bij de ferry moeten zijn. Toen we bij de Ferry aankwamen bleek die pas om 15:30 te gaan..
Daardoor te lange reisdag. Jammer.

Koh Samui:
Mooi resort met voor ons een prima accommodatie, 2 kamers met een tussendeur.

De medewerkers zijn er heel aardig en behulpzaam. We hebben diverse keren een taxi genomen om er op uit te gaan wat daar prima te doen is.
Onze kinderen zijn nog een dagje gaan vissen en Diane en ik hebben toen een rondje eiland gedaan.
De night market is een echte aanrader, gezellig lekker struinen over de markt.
In het straatje bij het hotel heerlijk eten. Daar ook een local aangesproken voor een massage voor 5 personen waarna van diverse locaties medewerkers aankwamen om deze te verzorgen.

Al met al een bijzonder belevenis waar we nog lang op terug zullen kijken.
Heerlijk land waar je zelf makkelijk excursies kunt regelen. De hotels en transfers weer super geregeld.
Wij blijven Rama Tours promoten en wij sparen weer voor de volgende reis.

Gereisd met gezin in mei 2019
Scoreverdeling
Accomodatie
7,0
Vervoer
9,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,0
Reiziger icon

9,4

Wat hebben we genoten van Bali.

  • Indonesië
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 12 August 2019

18 dagen Bali. Vijf verschillende hotels, en drie dagen op Nusa Lembongan. Een mooie samengestelde reis. Onze dochter van vijftien met drie volwassenen. Ook zij heeft erg genoten. Ramatours wist een mooie reis samen te stellen en hun kennis is groot. Erg genoten en wat indrukwekkend om een andere cultuur te proeven. Veel geleerd en ervaren. De mensen zijn erg vriendelijk. Namasté Wilma

in juli 2019
Scoreverdeling
Accomodatie
9,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
10,0
Reiziger icon

10,0

Geheel aan onze wensen aangepaste individuele rondreis Bali

  • Indonesië
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 10 June 2019

Geboekt bij Rama tours, zeer prettig kleinschalig reisbureau. In eerste instantie is gevraagd wat wij wilden, aan de hand daarvan is een opzet gemaakt. Vervolgens is deze verder aangepast aan onze wensen, waarbij de voors en tegens van de wijziging werden besproken. We hebben in drie weken erg veel van Bali gezien, niet alleen de toeristische hoogtepunten, maar ook een kijkje in het alledaagse leven van Bali. Goede accommodaties op de prachtigste plekken. Bij onze volgende bestemming in het Oosten gaan we weer vragen wat mogelijk is.

Gereisd met partner in mei 2019
Scoreverdeling
Accomodatie
10,0
Vervoer
10,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
10,0
Reiziger icon

9,3

Bezoek aan New Zealand

  • Nieuw-Zeeland
  • Autorondreis Autorondreis
  • 18 April 2019

Down Under naar New Zealand.

Na reeds vele jaren met Ramatours, meer dag 20 jaar, naar Azië gereisd te hebben ,
was onze bestemming begin 2019 dit maal New Zealand. Dat is niet met Azië te vergelijken, want dit is een bezoek aan een land met een westerse cultuur pas 150 jaar oud bestaande ut twee eilanden die beiden een geheel andere natuur hebben. Geen resorts met grote zwembaden en bounty standen, maar B&B en hotels en daarbij ook nog eens een self drive van totaal 5500 km. Na een lange voor studie onze ideeën met het Ramatour team gedeeld met het verzoek om een 6 weken trip voor te bereiden.
Bezoek aan de highlights van het Noorder- en het Zuidereiland met als afsluiting een aantal dagen naar de Cook Islands in de Pacific.
De voorstellen en later de uitwerking van onze trip was geheel naar wens. Wij zijn geen echte wandelaars, en dat is toch wel een van de bijzondere attracties in dit land, waren onze verblijven zo ingericht dat met de stops van 2 a 3 dagen per locatie, genoeg te doen en te zien was om een brede indruk van dit bijzondere continent te krijgen. Ook de mix tussen verblijf en de drie grote steden en verder veel bezoeken aan natuur gebieden, gaf telkens weer een uitdaging van wat nu weer op ons pad zou gaan komen.
Het Noordereiland is vooral mooie standen en vulkanische meren en kraters, het Zuidereiland is vooral overweldigende natuurschoon zowel aan de kusten als in het binnenland. Het auto rijden op de rustige tweebaanswegen is geen enkel probleem. Links rijden went zeer snel.
Het verblijf op Cook Island is verrassend. Met een rond weg van 36 km is alles eenvoudig te bezoeken met de lokale bus. Super kleine en grote resorts direct gelegen aan een bounty strand met heerlijk warm zeewater. Een echte aanrader.
Met een stop over op zowel op de heen- als terugreis in Singapore is deze enorme vlieg afstand goed te overbruggen.

De lokale agent van Ramatours in New Zealand heeft alles bijzonder goed geregeld. Het route boek was behulpzaam en correct. Veel goede aanwijzingen en suggesties. De Hotels en B&B van hoge kwaliteit en gastvrijheid.

Team Ramatours dank voor jullie service en toewijding. Een grote wens van ons om Down Under te bezoeken is in vervulling gegaan.

Speciale dank aan Mirjam Baakman van Ramatours.

Rabina en Hans Sijthoff
Rotterdam 2019.

Gereisd met partner in januari 2019
Scoreverdeling
Accomodatie
10,0
Vervoer
9,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
10,0
Reiziger icon

9,2

Een geweldig mooie rondreis door Noord en midden Sumatra.

  • Indonesië
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 21 March 2019

Zeer goed verzorgde reis door Ramatours. Alles klopte. Ze doen wat ze beloven en ze doen het goed.
We hebben 11 dagen een hele mooie individuele rondreis gemaakt door Noord en midden Sumatra. Informatiebrochure is zeer compleet. Hun landenkennis is groot.
Kortom: een betrouwbare reisorganisatie!
ik kan het zeer aanbevelen voor wie naar Azië gaat.
Prijstechnisch: ook prima.
We hebben geen negatieve ervaringen.

Gereisd met partner in maart 2019
Scoreverdeling
Accomodatie
9,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

10,0

Zorgeloos genieten van een prachtig land

  • Indonesië
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 30 January 2019

Heerlijke vakantie waarbij locaties, vliegreizen en transfers allemaal geregeld. Op deze manier zorgeloos en zonder stress gereisd. Verder natuurlijk prachtige natuur en vriendelijke mensen mn op de iets minder toeristische plaatsen die de mensen van Rama Tours overigens precies kenden en konden aanraden.

Gereisd met partner in oktober 2018
Scoreverdeling
Accomodatie
10,0
Vervoer
10,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
10,0
Reiziger icon

6,2

Individuele rondreis door Bali Java papaua

  • Indonesië
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 20 December 2018

Op Bali hebben we enkele dagen uitgerust. Op Java hebben we in Jakarta wat rondgekeken. het hoofddoel was echter Papua. De accommodatie op Biak, het oude KLM hotel, is slecht te nomen en als je niet uitkijkt wordt je belazerd. Interssant was de Japanse grot waar we in 1960 als militair niet mochten komen. In Jayapura verbleven we in een goed hotel, hebben we een mooie tocht gemaakt om de stad te verkennen en in de avond over de markt geslenterd. Inmiddels een Indonesische stad die ook hier door hen smerig is gemaakt.

In het binnenland in Wamena was het interessant en hadden we de beschikking over een gids die wist wat te doen. Een interessante omgeving die gekenmerkt wordt door nog een gedeeltelijk oude Papua. In Santani kwam de teleurstelling dat het niet meer mogelijk is om Mercator monument te bezoeken in Ifar. Militairen staan dt niet meer toe aan blanke bezoekers.

In Sorong, na een vertraging, opgehaald door een 4x4 zijn we na 11/2 in de bush aangekomen. Deze tocht voldeed niet aan die beschrijving. Voor mensen van 80 jaar is deze tocht niet geschikt om te lopen en had ons niet verkocht mogen worden. inplaats van 11/2 uur werd het drie uur lopen en uiteindelijk in het donker. We hebben er op aangedrongen terug te gaan. Maar er is daar geen tel verbinding dus voor de eigenaar hen en weer 4 uur lopen. eerst na de volgende dag konden we terug. een voor ons zeer pijnlijke ervaring. Sorong is overigens een stinkstad waar niets te doen is. We werden gewaarschuwd niet naar een bepaald gedeelte te gaan vanwege diefstallen daar.

In de Raja Ampat home stay Yananas op Gam werd een ramp. Veel te kort aan eten, proberen je te belazeren en het eten dat je krijgt smaakt naar petroleum. Mijn dagboek wat de hele reis heeft vastgelegd heeft er van moeten huilen.

Onze eindbestemming Hongkong was van de hel in de hemel. Het Metropark hotel is een redelijk hotel en dicht genoeg bij het centrum van Kom Loon. We kennen daar de weg, maar HongKong is telkens weer een belevenis

Helaas blijft de nare nasmaak van de twee locaties waarover we bij Rama Tours onze bezwaren hebben duidelijk hebben gemaakt. Voor ons gevoel worden we afgescheept met een fooi, waar we niet mee akkoord gaan en dus rechtsmiddelen moeten aanwenden om ons gelijk te gaan halen.

Gereisd met partner in oktober 2018
Scoreverdeling
Accomodatie
6,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
5,0
Algemeen
4,0
Reiziger icon

10,0

Prachtige reis door Sulawesi, met heel veel hoogtepunten, goede en waar mogelijk prachtige overnachtoingsplekken

  • Indonesië
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 10 November 2018

Voorbereiding was prima, vlotte communicatie en maatwerk. Alle afspraken voor onderweg klopten en we hebben echt heel veel gezien en meegemaakt.
Tijdens ons verblijf was de vreselijke aardbeving op Sulawesi. Op dat moment is het erg fijn om een reisbureau te hebben die snel en doeltreffend reageert. We hebben goed overleg gehad waardoor we de juiste beslissing konden nemen om de reis voort te zetten.

Gereisd met partner in oktober 2018
Scoreverdeling
Accomodatie
10,0
Vervoer
10,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
10,0
Reiziger icon

9,6

Een goedverzorgde individuele rondreis Cambodja

  • Cambodja
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 28 October 2018

Wij hebben een mooie rondreis door Cambodja gemaakt.
Het is een fijn land, met hele vriendelijke mensen.
Wij hadden aan Rama Tours gevraagd om voor ons een rondreis op maat te maken. Het contact hierover met Henk en Shilla verliep heel prettig, zij hadden leuke (of zelfs luxe) hotels geboekt, tickets en vervoer, alles prima geregeld. De gidsen ter plekken doen alles om het je naar de zin te maken.
Wij gaan graag nog eens op reis met Rama!

Gereisd met partner in september 2018
Scoreverdeling
Accomodatie
9,0
Vervoer
10,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
10,0
Reiziger icon

9,0

Een indrukwekkende rondreis door heel Sulawesi

  • Indonesië
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 17 October 2018

Ook onze 2e reis verzorgd door Rama Tours was weer een bijzondere ervaring. In september hebben wij de 29 daagse rondreis door Sulawesi gemaakt. Van Makassar tot en met Manado. Door de prima voorbereidingen, informatie en uitvoering daarvan ter plaatse is het een indrukwekkende reis geworden. De verschillende bevolkingsgroepen met ieder hun eigen rituelen, de prachtige natuur met bijzondere, flora en fauna, de grote variaties aan locaties en accommodaties, maakten het tot een geweldig geheel. Vooral het Zuiden en Tanja Toraja in het bijzonder, maar ook het Noorden en Noordoosten zijn schitterend. Centraal Sulawesi is niet ingesteld op toeristen waardoor de accommodaties zeer basic zijn, de afstanden erg groot, de reisdagen dus lang en het wegennet slecht. Dit maakt het reizen minder comfortabel. We zijn hierop gewezen door Rama Tours maar wilden toch graag het hele eiland zien. Achteraf (overigens geen spijt hiervan) is het misschien toch aan te raden dit gedeelte te overbruggen met een binnenlandse vlucht. Door de goede en perfecte organisatie, de prettige contacten met Ariëlle en Henk is dit een onvergetelijke reis geworden die ons lang bij zal blijven.
Jan en Jacqueline.

Gereisd met partner in september 2018
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
9,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

9,2

Een hele mooie en ontspannen rondereis door Bali

  • Indonesië
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 29 September 2018

We zijn nu een week terug en genieten nog volop na van deze mooie en goed georganiseerde reis. Onze complimenten gaan uit naar Rama tours welke goed naar onze wensen geluisterd heeft en dit meer dan ook hebben waargemaakt. Alles was perfect geregeld. We hoefde nooit te wachten voor onze transfer. Taxi's waren er altijd ruim voor de afgesproken tijd, Twee dagen een privé transfer met Nederlands sprekende gids gehad. In een woord af.
We hebben ruim 2 1/2 week rondgereisd heel veel gezien en gedaan maar ook heerlijk kunnen genieten van de accomodaties

Gereisd met partner in september 2018
Scoreverdeling
Accomodatie
9,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

10,0

Reisspecialist van de buitencategorie.

  • Indonesië
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 12 August 2018

Daphne van Rama heeft voor ons een reis geregeld van bijna 7 weken langs 10 verschillende eilanden. Organisatorisch best lastig lijkt me doordat men met verschillende lokale agenten van doen heeft en het geheel ook nog eens op elkaar moet aansluiten.
Vooraf hadden we er al een goed gevoel bij door het prettige persoonlijk contact en de ruimschoots aanwezige kennis van zaken. Ook de zeer uitgebreide informatiemap, enkele weken voor vertrek, oogde uiterst professioneel. Goed voorbereid gingen we dus het avontuur aan......

Nu, 1 week na terugkomst zijn we nog steeds diep onder de indruk. Rama heeft zelfs onze hoge verwachtingen weten te overtreffen! Alles was werkelijk perfect geregeld en nota bene tijdens ons verblijf is nog door Daphne meegedacht. Heel bijzonder.
Rama interesseert zich oprecht voor haar klanten en doet er alles aan hen een onvergetelijke ervaring te bezorgen. In ons geval is dat voor de volle 100% gelukt!

Gereisd met partner in juli 2018
Scoreverdeling
Accomodatie
10,0
Vervoer
10,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
10,0
Reiziger icon

10,0

Contrastrijke Reis door Java en Bali

  • Indonesië
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 07 August 2018

We zijn inmiddels een weekje thuis en zijn nog steeds onder de indruk van de reis naar Indonesië.
Een van de reden dat de reis zo goed was, is natuurlijk de perfecte voorbereiding door RAMAtours.

Er waren vele hoogtepunten, om er een paar te noemen: de poppendokter in Bandung, de fietstocht door de rijstvelden, de vrolijke schoolkinderen, het Ramayana ballet, de vulkanen, het contrast tussen de vele activiteiten en natuurlijk de aardige mensen in Indonesië!

Een paar opmerkingen hebben we nog:
•In Jakarta hebben we het Wayang museum bezocht en een rondleiding gehad door meneer Jansen! (Moluks) een van de gidsen van het museum en deels in het Nederlands. Grappig!
•De fietstocht in Bandung werd door een plaatselijke gids “Iki” gedaan. Weer in het Nederlands!. Iki was heel hartelijk en zeer deskundig als gids.
•Het hotel bij de Borobudur lag werkelijk geweldig.
•Het Hotel-Resort in Pemuteran was erg goed, precies wat we na de beklimming van de IJEN nodig hadden. De bungalow met uitzicht op zee was prachtig.
•Het hotel in UBUD ligt een soort park. Een aardig contrast met de drukke straten. De koffie bij de boetiek wordt heel mooi opgediend.

Bij een volgende gelegenheid is Rama beslist weer een optie voor ons.

Gereisd met partner in juli 2018
Scoreverdeling
Accomodatie
10,0
Vervoer
10,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
10,0
Reiziger icon

8,2

Mooi rondreis Java en Bali

  • Indonesië
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 27 July 2018

We hebben een rondreis gemaakt van 15 dagen op Java met als aangedane steden Jakarta, Bandung, Cirebon, Tefal, Pekalongan, Semarang, Salatiga,Surakarta en Jogjakarta.
Wat een leuke plaatsen zijn dit waar je nog de rust vind en authentieke Indonesië.
Dit alles tot in de puntjes geregeld door Ramatours van hotel tot vervoer en dagtrips, door het vrije karakter die deze reisorganisaties ben je vrij om naar eigen inzicht de reis intedelen. Verder hebben we 7 dagen op Bali een rondreis gemaakt met de plaatsen Permuteran, loviana, Ubud en Sanur. Ook hier goede hotels al vonden wij het Mercure hotel in Sanur wel wat tegen vallen omdat het wel aan vernieuwing toe is kwa kwaliteit uitrusting en gebouwen.
Het contact met Ramatours via Ariella is zeer prettig en goed te noemen en het welkom thuis kaartje is een leuk aandenken van onze reis.
De prijs/ kwaliteit verhouding is goed voor het aangeboden reis aanbod.
Mochten wij in de toekomst weer naar Indonesië gaan zullen we zeker weer op de site van Ramatours kijken.

Gereisd met partner in juni 2018
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
8,0
Reiziger icon

9,3

Schitterende rondreis door Bali en Flores

  • Indonesië
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 23 October 2017

Op Bali hebben we vanuit Sanur en Ubud schitterende dag excursies gemaakt.
Op Flores zijn we van oost (Maumere) naar west (Labuan Bajo) getrokken met onze privé auto met chauffeur.
De reis afgesloten met een 3 daagse boottocht langs de Komodo eilanden.
In één woordt fantastisch en tot in de puntjes geregeld.

Gereisd met partner in september 2017
Scoreverdeling
Accomodatie
9,0
Vervoer
9,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
10,0
Reiziger icon

9,3

Onvergetelijke reis: It's worth every penny!

  • Indonesië
  • Familiereis Familiereis
  • 04 October 2017

Geweldig genoten van een onvergetelijke reis met ons gezin (vader, moeder, 4 kinderen van 14-12-10-8 jaar). De voorbereiding samen met Rama Tours was al een feestje! Samen de perfecte rondreis door Bali-Java-Sumatra gebouwd. Alles was super goed geregeld, overal werden we netjes opgehaald en gebracht naar de volgende bestemming, gezellige en goede chauffeurs gehad, prachtige hotels. Ons vliegtuig kon niet landen op pulau weh vanwege te harde zijwind dus de laatste dagen hebben we moeten improviseren. Wel (op zondag) contact gehad met Rama Tours om eea af te stemmen, dat was heel fijn na toch een spannende vlucht. Ook achteraf goed contact met Rama Tours, oprechte belangstelling voor onze ervaringen. Kortom; aanrader voor iedereen! Wij gaan sparen voor de volgende reis!

Gereisd met gezin in juli 2017
Scoreverdeling
Accomodatie
10,0
Vervoer
10,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

8,8

Een schitterende individuele rondreis Java en Bali

  • Indonesië
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 28 September 2017

Hebben de eerste vijf dagen familie bezoek in Bandung en de treinreis naar Yogjakarta zelf geregeld. Een paar weken voor vertrek samen met Karolien van Rama Tours tot een 11 daagse arrangement gekomen voor het vervolg van onze reis door Java en Bali. Mijn complimenten voor de snelle afwikkeling en de reissuggesties. Vanaf Yogjakarta zijn wij met een privéchauffeur en een superluxe bus opgehaald en doorgereisd. De USB oplader in de bus was vooral voor de kinderen top! Zo konden ze genieten van hun opgeladen telefoon en hiermee ook foto’s maken. In goed overleg bespraken wij met de chauffeur c.q. gids van te voren wat handig was om te bekijken/bezichtigen. In Yogjakarta hebben wij het Paleis van de Sultan, zilver- en batik fabriek, Prambanan en de populaire winkelstraat bezocht. De Borobudur hadden wij al eens eerder bezocht. Vervolgens zijn wij in de comfortabele bus verder gereisd naar Malang. Een lange rit van 12 uur maar met de luxe bus was het totaal niet vermoeiend. Daarnaast hebben wij onderweg veel gezien en genoten van het landschap. Onze volgende bestemming en hoogtepunt (1 van mijn bucketlist) was het bezoek aan de Bromo. Met de door , Rama Tours geregelde jeep en chauffeurs hebben wij een fantastische en bijzondere ochtend op de Bromo gehad. Hebben mooie foto’s gemaakt en zijn vervolgens de krater op geweest. Het was echt een mooie belevenis. Onder het stof zijn wij voldaan teruggegaan naar het hotel, waarna wij van Surabaya naar Bali zijn gevlogen.
Alle accommodaties: Duta Garden (Yogja), Enny’s Guest House (Malang) en Yoshi Hotel (Bromo), gedurende de reis waren prima en pasten goed bij de sfeer van de omgeving. Het hotel in Sanur Bali Beach Grand was wat minder en een beetje gedateerd en niet echt de 5 sterren waard. De kamers waren schoon en luxe, maar de badkamers vonden wij wat oudbollig. Hebben wat uitstapjes gedaan naar Ubud, Monkey forest en Kuta en hebben nog een keer bij het naastgelegen golfbaan gegolfd. Een redelijke baan en redelijk betaalbaar. Het eten en drinken was daar prima. Al met al, een mooie reis zonder narigheid en een reis om zeker niet snel te vergeten. Een ‘welkom’ thuis kaartje van Rama tours was een welkom thuis komen.

Gereisd met gezin in augustus 2017
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

9,0

Individuele familie reis Sumatra, Java, Bali en Gili Trawangan

  • Indonesië
  • Familiereis Familiereis
  • 25 September 2017

Sumatra heeft ons hart gestolen, de orang oetans bij Bukit Lawang, de rivier bij Tangahan en overal prachtige natuur. Java is cultuur, de Bromo en IJen vulkanen, Bali via het noorden het eiland over "gehopt", (tempels en watervallen), naar de kust om over te steken naar Gili Trawangan waar we genoten hebben van de onderwater wereld. Hoe afwisselend kan een reis zijn. Thuis zelf de eilanden, route en bezienswaardigheden bepalen. Rama Tours regelt het allemaal op de bestemming voor je, tijdens de reis hoef je niets anders meer te doen dan genieten van de vakantie.

Gereisd met gezin in juli 2017
Scoreverdeling
Accomodatie
9,0
Vervoer
9,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

10,0

Rondreis Kalimantan

  • Indonesië
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 19 September 2017

Wij hebben deze zomer een door Rama Tours georganiseerde individuele rondreis op Kalimantan gemaakt. Onze vraag een half jaar geleden aan dit gespecialiseerde reisbureau was: we willen graag de begaande paden en toerisme vermijden, veel ongerepte natuur zien, de bijzondere cultuur ervaren en vooral zonder zorgen reizen.
We hebben gezwommen met Manta's, gewandeld tussen Urang Utans, baby-schildpadden naar zee gebracht op een onbewoond eiland. We hebben in de jungle geslapen, gesproken met Dayaks (koppensnellers) en een aantal steden bezocht. Nauwelijks toeristen gezien. Vervoer met auto met chauffeur, binnenlandse vluchten en speedboaten.
We hebben vaker verre reizen gemaakt, maar deze reis sloeg echt alles. Rama tours had veel toegevoegde waarde niet alleen omdat ze maatwerk hebben geleverd bij de samenstelling van de reis maar ook omdat ze bij gewijzigde omstandigheden (we konden pas een paar dagen later vertrekken) altijd bereikbaar waren en met creativiteit onze reis aanpasten.

Gereisd met partner in augustus 2017
Scoreverdeling
Accomodatie
10,0
Vervoer
10,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
10,0
Reiziger icon

10,0

Een prachtige en verzorgde reis met Rama Tours!

  • Indonesië
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 17 September 2017

Bedankt voor de onvergetelijke reis Irene en Rama Tours team!

Inmiddels weer 4 weken thuis, maar nog altijd aan het nagenieten van een fantastische reis in Indonesië. Wat een mooi en afwisselend land met prachtige natuur, cultuur, vriendelijke mensen en heerlijk eten. Onze eerste week op Java was perfect geregeld door RamaTours. De andere twee weken op Lombok en Bali wilde wij graag zelf backpacken, maar we weten zeker dat ook dit topweken zouden zijn geweest via RamaTours.

De voorpret begon al met alle informatie over onze reis; tot in de puntjes verzorgd en veel tips gekregen voor tijdens ons verblijf in Indonesië. De transfers waren perfect geregeld en maakte het een hele ontspannen reis. De chauffeurs waren vriendelijk en behulpzaam, onze chauffeur in Yogyakarta kon ons veel vertellen over het land en de cultuur. De hotels waar we verbleven zagen er al prachtig en verzorgd uit bij het boeken van de reis en dat bleek meer dan waar. Het Phoenix hotel in Yogyakarta was de kers op de taart.

Wij kijken terug op een prachtige en verzorgde reis met RamaTours, waar we niks aan hadden willen veranderen!

Gereisd met partner in augustus 2017
Scoreverdeling
Accomodatie
10,0
Vervoer
10,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
10,0
Reiziger icon

9,0

Echte specialist, uitstekende communicatie

  • Indonesië
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 07 August 2017

Rama organiseede voor ons tweeën een individuele rondreis op Noord-Sumatra, Midden en Zuid-Java en we eindigden in Bali. Het was perfect georganiseerd, uitstekende voorbereiding met veel meedenken over programma en hotels en vluchten - en ter plekke klopte alles meer dan uitstekend. Je voelt en merkt hun ervaring met Indonesië en daardoor is het net wat handiger en beter dan een 'standaard' reisbureau. Absoluut aan te bevelen dus om via Rama te boeken, kosten zijn nota bene lager dan als je het zelf gaat uitpuzzelen!

Gereisd met partner in juli 2017
Scoreverdeling
Accomodatie
9,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

9,0

Rondreis Maleisië, Brunei en Bali

  • Maleisië
  • Familiereis Familiereis
  • 31 July 2017

Drie jaar geleden hebben we met Rama tours een rondreis gemaakt door Maleisië en omdat dit zo goed was bevallen, hebben we dit jaar met onze 3 kinderen van 8, 10 en 13 weer een rondreis bij hun geboekt. Na 2 dagen Singapore zijn we naar Sarawak (Maleisië) gegaan. Hier hebben we een boottrip gemaakt, waar we de vrij zeldzame irrawady dolfijn hebben gespot, een wandeling door de 'jungle' gemaakt, waar we neusapen, slangen, wilde zwijnen, een meerval, schildpadden, makaken, een varaan en de silverleaf apen hebben gezien, we hebben een dag het Sarawak Cultural Village bezocht en we zijn naar de orang-oetang opvang geweest. De week erna zijn we in Brunei op familiebezoek geweest. Na deze week zijn we naar Ubud op Bali gegaan waar we in een super leuk hotel zaten op loopafstand van het centrum. Hier hebben we oa een kookles gedaan en een les houtbewerking. Ook hebben we een fietstocht gemaakt, deze tocht was erg leuk en werd ter plekke iets aangepast aan onze dochter van 8. Deze dagtrip was ook weer super georganiseerd.
Daarna zijn we nog een paar dagen naar Nusa Lembongan gegaan waar we heerlijk hebben kunnen relaxen. De villa's waar we zaten waren prachtig met een fantastisch uitzicht over het strand en de zee.
Rama tours heeft ook deze keer weer een gevarieerde reis samengesteld, goed rekening gehouden met onze wensen en die van onze kinderen en erg leuke hotels voor ons gevonden. De communicatie verliep soepel en alles was goed geregeld.

Gereisd met gezin in juli 2017
Scoreverdeling
Accomodatie
9,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

10,0

Fantastische rondreis door Indonesië verzorgt door Rama Tours

  • Indonesië
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 01 July 2016

Alweer een maand geleden terug gekomen uit Indonesië waar we een prachtige rondreis hebben gemaakt door Sumatra, Java en Bali. De 32 daagse reis was geheel samengesteld door RamaTours en daar hebben wij geen moment spijt van gehad. Enkele hoogtepunten van de reis waren: de jungletocht met overnachting en het tuben, olifantentocht, bezoeken van plantages, fietstocht, Borobudur, Bromo vulkaan, Ijen vulkaan, watervallen en het snorkelen. De gidsen (redelijk Nederlands sprekend) en chauffeurs waren zeer bekwaam. We hebben in lodges geslapen met prachtige uitzichten en in zeer luxe hotels overnacht om weer even bij te komen. De combinatie van primitief en luxe maakt het geheel zo leuk en mooi. Rama tours was in alles top, alles kwam uit zoals zij het hadden beloofd en daarom krijgen zij van ons een dikke 10.

Gereisd met partner in mei 2016
Scoreverdeling
Accomodatie
10,0
Vervoer
10,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
10,0
Reiziger icon

10,0

Individuele rondreis Java-Bali januari 2016

  • Indonesië
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 09 February 2016

Een droomreis! Met de hulp van Ramatours is deze reis, waar ik jaren naar heb uitgekeken, een echte droomreis geworden. Alles was super: de voorbereiding en adviezen van Ramatours, alle informatie die we al van te voren kregen, accomodaties (meestal luxueus, maar ook enkele zeer landelijk), de auto met chauffeur (Yogi, wat een lieverd!), het terugvinden van mijn geboortehuis (!!!), alles was perfect geregeld. Op Bali dan ook nog een Nederlands sprekende gids; een super interessante, verrijkende, maar ook ontspannende reis. Ramatours, heel hartelijk dank!

Gereisd met partner in januari 2016
Scoreverdeling
Accomodatie
10,0
Vervoer
10,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
10,0
Reiziger icon

9,0

Privé rondreis Java, Bali en Lombok

  • Indonesië
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 27 November 2015

19 dagen met onze 4 kinderen (13,10, 9 en 6 jaar) naar Java, Bali en Lombok geweest. Een enorm mooie ervaring. Rama Tours had van te voren aangegeven dat een Nederlands sprekende chauffeur moeilijk te vinden zou zijn op Java, maar dat ze hun best gingen doen. Groot was de vreugde bij de kinderen dat onze chauffeur Nederlands sprak. Heel gezellig! En was er een keer een obstakel (kan natuurlijk altijd gebeuren in een land als Indonesië), dan sprong hij gelijk in zijn telefoon om het op te lossen of een alternatief te regelen. Top! De geboekte accommodaties waren prima. In Yogyakarta zaten we in een heerlijk relaxed hotel met lekkere tuin en mooi zwembad en Bali was super. Gilli Meno is echt een paradijsje. Zo relaxed. Een aanrader!! Kortom, prachtige reis gemaakt met het hele gezin en de kinderen waren er het liefst gebleven. Rama Tours bedankt! Bij onze volgende Azië-reis weten we jullie weer te vinden. Groetjes Nicole, Frank, Karlijn, Jasper, Nora en Loïs

Gereisd met gezin in juli 2014
Scoreverdeling
Accomodatie
9,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

9,8

Rondreis Java, Bali

  • Indonesië
  • Familiereis Familiereis
  • 27 November 2015

Deze zomer met 9 personen ( wij, de kinderen en aanhang) naar Java en Bali geweest. Wederom geboekt bij Rama omdat we 2 jaar geleden ook naar volle tevredenheid bij Rama hadden geboekt.( toen met 11 personen).De communicatie met dit reisbureau is perfect; persoonlijke begeleiding bij het vormen van je eigen, op maat samengestelde reis.Van tevoren word je zeer uitvoerig ingelicht, er zijn wat telefoongesprekken aan vooraf geweest, wat tevens leuk is voor de beeldvorming. De voorpret/ voorbereiding is immers het begin van een prachtige reis! Zo is ons duidelijk medegedeeld dat het tijdens onze reis het begin van het suikerfeest zou zijn. Dat betekent dat de bevolking zelf merendeels vrij heeft en dat het drukker zal zijn bij met name de toeristische trekpleisters.Maar onze gids kon ons leuke alternatieven aanreiken. Zoals ook de vorige keer hebben wij te maken gehad met alléén maar zeer beleefde,ervaren gidsen en chauffeurs. Een prettige bijkomstigheid is dat ze ook allen de nederlandse taal machtig waren! Alle lof dus voor touroperator `Jackall` op Java en `Manumadi`op Bali. Een verre reis als deze ligt kan niet elk jaar verwezenlijkt helaas maar we zijn er zo vol van en hebben er zulke mooie, onvergetelijke herinneringen aan dat we streven naar nog ooit zo´n indrukwekkende vakantie. Dat zal dan wéér bij Ramatours zijn! Want elke voorwaarde en wensenpakket wordt meegenomen in het tot stand komen van de reis. Een kaart bij terugkomst waarderen wij zeer, evenals de persoonlijke belangstelling hoe het een van onze reisgenoten verder is vergaan.(zij moest helaas 5 dagen in het ziekenhuis verblijven). Als laatste voel ik danig de behoefte om te reageren op een eerdere, hieronder beoordeling..Het getuigt van een kinderachtige actie om een eerdere beoordeling te herzien in een negatiever punt slechts omdat er vermoed wordt dat Rama eigenhandig met knip en plakwerk beoordelingen op deze site heeft gezet. Ik kan u mededelen dat deze recentie toch écht door ondergetekende persoonlijk op deze site is gezet!! Bedankt team van Ramatours voor alle goede zorgen! Namens de voltallige familie, Mabel Voeten.

Gereisd met gezin in juli 2014
Scoreverdeling
Accomodatie
9,0
Vervoer
10,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
10,0
Reiziger icon

9,4

Privé rondreis West-Maleisië

  • Maleisië
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 27 November 2015

Goede morgen Ariëlle, Zo, wij zijn weer goed en veilig geland in Nederland. Nu 2 dagen na terugkomst mail ik jou/jullie even om te vertellen dat wij een GEWELDIGE vakantie hebben gehad. Wij hebben veel van het schiereiland van Maleisië gezien en zijn nog onder de indruk ervan. Deze prettige ervaring hebben wij tevens te danken aan Rama Tours. Jullie hebben werkelijk alles tot in de puntjes goed verzorgd en geregeld. Onze complimenten hiervoor. Ik zal jullie binnenkort een klein verslag doen van de hotels e.d. voor een eventuele update voor nieuwe reizigers. Met vriendelijke groeten Edwin, Karin, Tess & Rens Reijken

Gereisd met gezin in juli 2014
Scoreverdeling
Accomodatie
9,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
10,0
Reiziger icon

10,0

Singapore, Bali en Lombok

  • Indonesië
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 27 November 2015

Vorige week vrijdag zijn wij terugkomen van alweer een fantastische vakantie door jullie georganiseerd. Begonnen in Singapore waar wij erg van onder de indruk waren, wat een mooie en gezellige stad! Doorgereisd naar Bali en daarna naar Gili Trawagan en Lombok. Het was een heerlijk ontspannen reis en hebben ter plekke nog wel wat excursies gedaan zoals water raften, op Bali, watervallen en enkele dorpen bezocht op Lombok en snorkeltochten op de Gili eilanden en Zuid Lombok. Erg leuk allemaal en zeer vriendelijke chauffeurs en gidsen. Alles was goed geregeld en we waren ook erg tevreden over de hotels. Het enige hotel waar we de prijs-/kwaliteit verhouding iets minder vonden was het hotel in Sekotong. Wel een prachtige plek! Wat wij zeker een aanrader vonden waren de villa's op Gili Trawagan, fantastisch. Midden op het eiland maar met 3 fietsen erbij was je zo bij het strand en voordeel was de absolute rust!
Het hotel in Sengiggi was absoluut top! Al met al een heerlijke, dit keer wat luie vakantie dan we gewend waren (was zeer welkom na zeer drukke werkmaanden). Top geregeld door Rama Tours en ook nog een leuke ansichtkaart bij thuiskomst!

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Accomodatie
10,0
Vervoer
10,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
10,0
Reiziger icon


Ben jij op reis geweest met Rama Tours Holland?
Plaats een beoordeling met jouw ervaringen met Rama Tours Holland of klachten over Rama Tours Holland.