Sawadee

Vakanties voor reizigers

Sawadee is een vertrouwde reisorganisatie voor actieve groepsreizen naar prachtige bestemmingen. Bij Sawadee reizen staan cultuur, natuur én avontuur centraal en er is bovendien voldoende individuele vrijheid. Bekijk zelf het uitgebreide aanbod!

Meer over Sawadee

Bekijk en vergelijk alle Sawadee reizen »

Sawadee
Accommodatie
8,2
Vervoer
7,7
Reisleiding
8,8
Prijs/kwaliteit
7,6
Algemeen
7,7
8,0 14 beoordelingen
Sawadee is aangesloten bij:
ANVR Calamiteitenfonds SGR

Populaire Sawadee reizen

Rondreis Costa Rica Hoogtepunten

Rondreis Costa Rica Hoogtepunten

Tijdens deze rondreis door Costa Rica word je overweldigd door de prachtige natuur. Wildstromende ri...

vanaf € 1598

Rondreis Colombia

Rondreis Colombia

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Colombia bezoeken we het land van de meest aardige en gastv...

vanaf € 2398

Rondreis China Hoogtepunten

Rondreis China Hoogtepunten

 • China China
 • GroepsrondreisGroepsrondreis
 • Reisduur 18 dagen

Tijdens deze rondreis door China maak je kennis met de mooiste hoogtepunten. China ontdekken is echt...

vanaf € 1698

Sawadee ervaringen & beoordelingen

De beoordelingen van Sawadee zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen met Sawadee.

Er zijn 14 ervaringen met Sawadee geplaatst.


Plaats beoordeling
Accomodatie
8,2
Vervoer
7,7
Reisleiding
8,8
Prijs / Kwaliteit
7,6
Algemeen
7,7
8,0
Totaalscore
14 beoordelingen
8,4

Indrukweekende rondreis in Cuba met zeer goede reisleiding

 • Cuba
 • Groepsrondreis Groepsrondreis
 • 31 March 2017

Uitstekende lokale reisleiding bij de Engelstalige rondreis. De casas particulares waren goed georganiseerd, de een wat beter dan de ander. Veel gezien en veel achtergrondinformatie. Soms waren de reisdagen wat lang.

Gereisd met partner in maart 2017
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,0
Reiziger icon

3,2

Zeer slechte ervaring Sawadee

 • Indonesië
 • Groepsrondreis Groepsrondreis
 • 14 March 2017

Op een rondreis naar Indonesie met Sawadee hebben we een ongeluk gehad tijdens de overtocht van Bali naar Lombok waar veel mensen hun dure apparatuur zijn kwijt geraakt en waar bijna slachtoffers zijn gevallen,
De afhandeling door Sawadee van dit boot ongeluk is ronduit onfatsoenlijk te noemen.
Sawadee neemt geen enkele verantwoording op zich terwijl zij degene zijn geweest die de overtocht hebben georganiseerd en men beroept zich op overmacht terwijl er duidelijk een stuurfout door de schipper is gemaakt, gelet op de getuigen verklaringen.
Zowel op materieel, immaterieel als emotioneel niveau laat Sawadee ons in de kou staan.
Bedankt Sawadee!
met vriendelijke groet
devy

Alleen gereisd in december 2016
Scoreverdeling
Accomodatie
5,0
Vervoer
1,0
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
1,0
Algemeen
1,0
Reiziger icon

7,8

Prachtige reis. Wel duur

 • Costa Rica
 • Groepsrondreis Groepsrondreis
 • 24 February 2017

Veel dieren en natuur gezien. Korte busritten en meestal 2 overnachtingen in 1 locatie wat de reis aangenaam maakte. Reken op meer kosten dan aangeven op de site. Alle excursies in dollars, waarbij 60 dollar per excursie heel normaal wordt. En wij hebben niet eens alle excursies gedaan.

Gereisd met partner in januari 2017
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
7,0
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,0
Reiziger icon

8,4

Prachtige rondreis!

 • Costa Rica
 • Singlereis Singlereis
 • 09 January 2017

Zo veel gezien! Heel veel wildlife, van vogels tot krokodillen, alles is voor ik gekomen, natuurlijk ook de luiaard! De excursies waten heel leuk, boottochten, wandelingen en de canopytour was echt fantastisch!

Alleen gereisd in december 2016
Scoreverdeling
Accomodatie
9,0
Vervoer
7,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

7,6

Te weinig hoogtepunten voor je geld

 • Brazilië
 • Groepsrondreis Groepsrondreis
 • 15 January 2016

Afgelopen oktober heb ik met Sawadee de rondreis van Buenos Aires naar Rio de Janeiro gemaakt. Een droomreis voor velen. Toch was ik na de reis lichtelijk teleurgesteld.

Niet alle accommodatie waren behoorlijk te noemen; in Paraguay kraakte de deur behoorlijk, op Ilha Grande hadden we ineens een andere accommodatie dan beschreven stond. Dit kan gebeuren ivm bezetting, maar we waren er wel behoorlijk op achteruit gegaan. Om er te komen moesten we een vies pad door met hondenpoep, terwijl de vorige pal aan het strand lag. Ook werd er niet schoongemaakt. Ik heb drie dagen met een vies kussensloop moeten doen en de badkamer werd ook niet schoongemaakt.

Daarnaast werden er wat dubieuze beslissingen gemaakt onder het mom "de meeste stemmen gelden". Wat dan betekende dat we met de taxi gingen ipv de bus en dat weer extra reals uit de portemonnee waren. Voor sommige mensen maakte dat niet uit, maar voor mensen die minder uit te besteden hadden maakte dat wel uit.

Het vervoer was prima, goede tussenvlucht. Alleen de bus in Paraguay was vies en stonk. Maar dit was gelukkig een korte trip.

Qua hoogtepunten:
Buenos Aires is een mooie stad, maar vijf dagen hier verblijven is te lang. Zeker als je bedenkt dat we in Rio maar 1 volle dag hadden (zaterdag). We kwamen in Rio aan vrijdagmiddag 15:00 en gingen zondag 15:00. Voor Buenos Aires wil ik iedereen aanraden zich wat te verdiepen in de cultuur. Vooral dan krijgt het roze paleis en het graf van Evita meer betekenis. Let ook goed op je spullen. Het is hartstikke corrupt en een stel van onze groep waren al hun dure bezittingen kwijt! Verder een prachtige stad! Rio is wat mij betreft nog mooier. We hadden helaas pech met het weer dus we hadden het christusbeeld in de wolken en geen uitzicht. Gelukkig hadden we zondag mooi weer en hadden we op de suikerberg prachtig uitzicht! Een aanrader dus. Ook een kokosnoot drinken op de CopaCabana en daar mensen kijken is een aanrader! Helaas veel te kort in Rio, waardoor we ook hier keuzes moesten maken en alles snel moesten doen. We werden best bang gemaakt over Rio dus koos iedereen voor de groepsactiviteit. Zonde achteraf. Als je een dure bezittingen meeneemt, wat geld op zak hebt en oplet is dit heel goed te doen. Nu gingen we in een rap tempo alles af en hadden we beperkt de tijd.

De watervallen, het hoogtepunt, werd rap afgedaan. Dag 1 ging was de Argentijnse kant. Weliswaar prachtig maar In plaats van de hele dag daar te verblijven (en pas om 21:00 terug zouden zijn) werd dat ingekort tot 16:00. Echt tijd om foto's te maken was er niet, want je moest bij de groep blijven. Ook vervelend was dat we hierdoor niet alle activiteiten konden doen. Er was een groep mensen die een lange boottocht wilden maken, maar dit kon nu ineens niet meer. De korte boottocht kon wel en deze heb ik met een groep gedaan. De andere mensen hebben niks gedaan, behalve de watervallen gezien waar ze al langs gewandeld waren. Ook hadden we in de middag maar weinig tijd voor the Devils throat. Snel foto's maken en op tijd het treintje halen.

De volgende dag gingen we de Braziliaanse kant op. Van te voren konden we kiezen uit wachten, helikoptervlucht of het vogelpark. Ik had al over de Vic falls een helikoptervlucht gemaakt, dus ik koos voor het vogelpark. We zouden een uur krijgen, maar na 45 minuten werden we al opgejaagd met dat we haast moesten maken. Goed de vogels bekijken en foto's maken zat er niet bij. Je voelt de hele tijd die tijdsdruk. Daarna gingen we het watervallenpark in. Daar zouden we tot 16:00 blijven omdat we op doorreis moesten. Ook hier was het snel foto's knippen en doorlopen. We zouden hier anderhalf uur vrije tijd krijgen, maar ineens was er iets veranderd. Omdat iemand van sawadee zelf (die op studiereis was voor sawadee) haar vlucht moest halen, gingen we al 13:30 het park uit!! Daar hebben wij toch niet voor gekozen? Zo jammer! Ook omdat we het park zelf moesten betalen en het zo waanzinnig mooi is.
Ondanks dit heb ik ontzettend genoten van de watervallen, het absolute hoogtepunt!

Ook viel de Pantanal tegen. We gingen daar wel gamesdrives doen, maar dit was hooguit 5 km van het park. Je ziet dus hetzelfde wild als op het park. De muggen waren enorm vervelend, maar dat wisten we van te voren.

achteraf vond ik voor de prijs (3000 euro en dan moest je daar nog voor bijna alle activiteiten betalen en eten/drinken) je veel te weinig kreeg. En het moois dat we te zien kregen, moesten we snel snel doen.

Onze reisleidster was wel een topper ondanks een aantal rare beslissingen. Zo positief en vrolijk. Zelfs als het regende stak ze je aan met haar enthousiasme.

Al met al zou ik deze reis niet aanraden. Ik zou mensen aanraden of een andere organisatie te kiezen of deze zelf te doen. Rio de Janeiro en Buenos Aires zijn prachtige steden en als je goed oplet dan heel goed zelf te doen. De Pantanal (als je een liefhebber bent van vogels) dieper ingaan en voor de watervallen een hele dag uittrekken!! De andere plekken die we hebben aangedaan (Bonito, Paraty, Ilha Grande) vond ik niet bijzonder. Het strand van Ilha Grande was vies, vol met hondenpoep. Voor een mooier strand moest je met een bootje naar de andere kant. Paraty is een beetje als Griekenland, leuk stadje. Bonito moesten we langs een vuilnisbelt om bij het stadje te komen. Weinig restaurants en eten niet van hoge kwaliteit. We konden niet naar een bepaalde grot (deze was vanwege de regen gesloten) en kregen een grot te zien die men in Nederland niet eens zou laten bezichtigen omdat er niks bijzonders was.

Gereisd met vrienden in oktober 2015
Scoreverdeling
Accomodatie
7,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
5,0
Algemeen
8,0
Reiziger icon


Lees meer Sawadee ervaringen »


Heb je zelf Sawadee ervaringen of klachten over Sawadee?

Contactgegevens

Adres
Sawadee
Sarphatistraat 650
1018 AV Amsterdam
Bekijk op kaart »

Klantenservice
020-4202220

Openingstijden helpdesk
ma t/m vrij: 09.00 - 18.00 uur
Zaterdag: 10.00 - 16.00 uur