Sawadee ervaringen

De Sawadee ervaringen, beoordelingen en klachten zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl die een reis met Sawadee gemaakt hebben.

Er zijn 38 ervaringen met Sawadee geplaatst.

Accomodatie
8,1
Vervoer
8,0
Reisleiding
8,9
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,1
8,2
Totaalscore

38 beoordelingen

8,6

Mooie rondleiding op het grootste eiland van de Azoren

Portugal
Wandelreis
28-12-2019

In augustus 2019 ben ik voor het eerst mee geweest met een wandelreis van Sawadee. Deze reis ging naar Sao Miguel (Azoren) en werd begeleid door een lokale gids. De gids was zeer enthousiast en had een grondige kennis van het eiland. Daarnaast was ze uitstekend in het organiseren van de activiteiten.

Het niveau van de reis wat inspanning betreft was voor mij wel laag. Ik had verwacht dat er vooral ervaren wandelaars mee zouden gaan, maar dat bleek (een paar uitzonderingen daargelaten) niet het geval. Dus ik beveel deze reis met name aan voor als je op je gemak het eiland wil ontdekken ;-)

Alleen gereisd in augustus 2019
Accomodatie
8,1
Vervoer
8,0
Reisleiding
8,9
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,1
8,2

Rondreis over de Cycladen

Griekenland
Groepsrondreis
28-12-2019

Een erg mooie reis met veel afwisseling! We hebben vier eilanden bezocht en allemaal hebben deze een eigen karakter qua natuur en cultuur. De activiteiten waren daarnaast divers en er was voldoende gelegenheid om nieuwe dingen te ontdekken. Enige opmerking is dat we allicht ook een paar dagen in Athene hadden kunnen verblijven, dat was immers het startpunt van de reis.

De reis is echter een mooie gelegenheid om deze mooie eilandengroep te ontdekken!

Alleen gereisd in juli 2019
Accomodatie
8,1
Vervoer
8,0
Reisleiding
8,9
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,1
8,8

Geweldige reis

Australië
Groepsrondreis
23-12-2019

Van Sydney, Tasmanië terug naar Melbourne, Great Ocean Road, Grampians, Adelaide, The Outback, Alice Springs, Darwin, Cairns.
Uitgebreide rondreis door Australië.

Alleen gereisd in oktober 2019
Accomodatie
8,1
Vervoer
8,0
Reisleiding
8,9
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,1
8,4

Rondreis langs de koning steden en de sahara

Marokko
Groepsrondreis
23-12-2019

Deze reis is een uitgebalanceerde mix tussen steden en het platte land. De plaatselijke gidsen vertellen over hun stad. Dat had wat uitgebreider gemogen van mij met minder verkooppraatjes. Het overnachten in de Sahara was een mooie ervaring. Ik kan iedereen deze reis aanbevelen.

Alleen gereisd in mei 2019
Accomodatie
8,1
Vervoer
8,0
Reisleiding
8,9
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,1
9,2

Reis naar de Azoren. 8 dagen single wandelreis. Reis zat erg goed in elkaar. Mooie wandeltochten, gids was erg attent en betrokken. Vol energie. Ook de chauffeur was een prettig persoon om erbij te hebben. Samen met een geweldige groep, heerlijk weer, le

Portugal
Singlereis
22-12-2019

4 prachtige wandeltochten op alle kanten van het eiland.
Een dolfijn/walvistocht gemaakt.
Pottenbakkersfabriek/winkel bezocht, ananas- en tgeeplantage en naar thermaal bad in de vrije natuur.
Daarnaast ook nog wat tijd om Ponta Delgada te bekijken.
Waanzinnig allemaal! Aanrader!!

Alleen gereisd in augustus 2019
Accomodatie
8,1
Vervoer
8,0
Reisleiding
8,9
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,1
9,2

Fantastische reis door Peru inclusief een dagtrail naar Machu Pichu

Peru
Groepsrondreis
21-12-2019

Heel goedgevulde reis doorheen zuid Peru. Alle hoogtepunten gezien en voldoende tijd gehad om ervan te genieten. Alleen bij Sawadee de kans om, indien je geen super conditie hebt, toch 1 dag Incatrail te wandelen tot aan de zonnepoort met een indrukwekkend uitzicht en een geweldige ervaring rijker. Goeie hotels en ook op goeie locaties en dit gecombineerd met een super enthousiaste, lieve, zorgzame en veel wetende lokale gids Norma, een fantastische ervaring die mijn verwachtingen voor een reis naar Peru volledig hebben ingevuld. Er zitten zeker lange reisdagen in en de hoogte heeft mij ook parten gespeeld maar het totale plaatje was super en alles was super goed georganiseerd.

in oktober 2019
Accomodatie
8,1
Vervoer
8,0
Reisleiding
8,9
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,1
8,8

Een verrassende reis door de Balkan met Sawadee

Montenegro
Groepsrondreis
19-12-2019

De reis door vier landen van de Balkan is gevarieerd opgebouwd met een mooie mix van natuur, prachtige kloosters en oude stadjes.Er zijn volop mogelijkheden om alleen of in groepsverband te wandelen.
De gekozen accommodaties zijn gunstig gelegen; sommige daarvan zijn wel heel bijzonder/verrassend zoals het openlucht-museum, een filmlocatie en authentieke berghutjes.
De reisbegeleiding was ervaren en uitstekend; een professional met veel aanvullende/interessante informatie.
Deze Sawadee-reis is een absolute aanrader!

Gereisd met partner in mei 2019
Accomodatie
8,1
Vervoer
8,0
Reisleiding
8,9
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,1
9,2

Prachtig Peru!

Peru
Groepsrondreis
19-12-2019

Peru is prachtig. We hebben letterlijk en figuurlijk een adembenemende tijd gehad. Sawadee is een geweldige reisorganisatie. Reisleider Erik is fantastisch. Ook andere reizen en reisleiders van Sawadee zijn ons zeer goed bevallen. Tot nu toe alleen maar goede ervaringen gehad.

Gereisd met partner in april 2019
Accomodatie
8,1
Vervoer
8,0
Reisleiding
8,9
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,1
8,8

Peru, fantastisch!

Peru
Groepsrondreis
18-12-2019

Geweldige, mooie en indrukwekkende reis. Superleuke reisleidster Hanneke. Hoogtepunten Arequipa en natuurlijk Macchu Picchu.

Gereisd met partner in juli 2019
Accomodatie
8,1
Vervoer
8,0
Reisleiding
8,9
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,1
8,0

Interessante reis maar met lange reisdagen.

Ghana
Groepsrondreis
18-12-2019

Rondreis door Ghana, Togo en Benin met een prima Nederlands sprekende Togolees als reisbegeleider en gids.
Soms pittige lange dagen, maar wel stops om de reis te breken. Programma zit goed in elkaar en je krijgt een prima indruk van deze drie west-Afrikaanse landen. De excursies en bezoeken zijn gevarieerd en goed te doen voor mensen die goed ter been zijn.
De informatie (zowel programmatisch als financieel) van Sawadee over deze reis is achterhaald en moet snel worden geüpdatet zodat de reiziger weet wat hem/haar te wachten staat tijdens deze reis.

Gereisd met partner in november 2019
Accomodatie
8,1
Vervoer
8,0
Reisleiding
8,9
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,1
7,0

De accomodaties vielen wat tegen. Soms oud en soms niet helemaal schoon

Marokko
Familiereis
18-12-2019

De reis is erg leuk maar intensief. Wat een mooi land. Zorg dat je er een aantal dagen strand aan vast plakt en kies je eigen accomodatie.

Gereisd met gezin in juli 2019
Accomodatie
8,1
Vervoer
8,0
Reisleiding
8,9
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,1
8,4

Afwisselende rondreis door Vietnam

Vietnam
Familiereis
18-12-2019

Hanoi, Halong Bay met overnachting op een cruiser, fietstochten, wandeltochten, vissen, lokale overnachtingen, Hoi-An,
Ho-Chi-Minh-stad, MekongDelta, Cuchi-tunnels, Museum of Remembrance, geweldige kookworkshop, tempels, waterpuppetshow,.
De eerste lokale gids (een vrouw) vertelde ontzettend veel over historie en verhoudingen in Vietnam. Met haar veel geleerd en gezien van het échte' Vietnam.

Gereisd met gezin in juli 2019
Accomodatie
8,1
Vervoer
8,0
Reisleiding
8,9
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,1
8,2

Zeer mooie afwisselende rondreis door Sumatra, Java, Bali

Indonesië
Groepsrondreis
18-12-2019

Sumatra was meest authentieke/weinig toeristen. Mooie ervaringen: olifant wassen, jungle trekking en diverse Oerang Oetans gezien, veel wandelingen en natuur, rijstvelden. Java: tempels van Borobudur en Prambanan, bezoek schooltje, Bromo vulkaan en wandeling in de lava velden daaromheen. Programma Bali was meer relaxed, maar ook hier enkele mooie tempels en rijstvelden, verder snorkelen/massages ed. Hadden leuke kleine groep (10 p.), heel goed weer en zeer goede reisleider (Zufnal), die ons ook veel van het land 'buiten de gebaande paden' heeft laten zien, waarvoor veel dank.

Gereisd met partner in oktober 2019
Accomodatie
8,1
Vervoer
8,0
Reisleiding
8,9
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,1
9,0

Een prachtige rondreis door Colombia met Sawadee

Colombia
Groepsrondreis
18-12-2019

Mooie wandelingen in t programma, leuke steden die je bezoekt en idyllische plekjes.
Vaak 2 nachten op 1 plaats, wat zorgt voor meer rust en toch is het een actieve reis.
Je moet wel flexibel zijn, niet alles loopt tijdens de reis zoals je zou verwachten. Weg geblokkeerd door vallende rots blokken en er is maar 1 weg, als voorbeeld. De wegen zijn soms ronduit slecht. Maar dat maakt de reis zo mooi, alles is nog niet tot in de puntjes voor toeristen hapklaar gemaakt.
En de mensen zijn vriendelijk, in de accommodaties doen ze enorm hun best om het jou naar je zin te maken.
Kortom een geweldig mooi land en een super leuke reis.

Gereisd met partner in november 2019
Accomodatie
8,1
Vervoer
8,0
Reisleiding
8,9
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,1
9,0

Een schitterende en zeer afwisselende rondreis door Colombia, vaak 2 nachten op de zelfde plaats. Dus veel vrijheid en meer rust punten. Ondanks dat een actieve reis!

Colombia
Groepsrondreis
18-12-2019

Mooie wandelingen in t programma, leuke steden die je bezoekt en idyllische plekjes.
Je moet wel flexibel zijn, niet alles loopt tijdens de reis zoals je zou verwachten. Weg geblokkeerd door vallende rots blokken en er is maar 1 weg, als voorbeeld. De wegen zijn soms ronduit slecht. Maar dat maakt de reis zo mooi, alles is nog niet tot in de puntjes voor toeristen hapklaar gemaakt.
En de mensen zijn vriendelijk, in de accommodaties doen ze enorm hun best om het jou naar je zin te maken.
Kortom een geweldig mooi land en een super leuke reis.

Gereisd met partner in november 2019
Accomodatie
8,1
Vervoer
8,0
Reisleiding
8,9
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,1
7,0

Reis met veel kerken, kastelen etc.

Georgië
Groepsrondreis
18-12-2019

We hebben veel kerken, kastelen en ruïnes gezien. Vond het niet zo'n afwisselende reis. Had verwacht meer van de natuur te zien. Meer wandelingen prachtige natuur en daar te weinig echt ingeweest.

Gereisd met vrienden in juni 2019
Accomodatie
8,1
Vervoer
8,0
Reisleiding
8,9
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,1
8,2

Everest Base Camp

Nepal
Wandelreis
18-12-2019

Trekking door het Himalaya gebergte (Sagarmatha-regio) naar Everest base camp. Een zware tocht op grote hoogte. Maar iedere meter de moeite waard. De voorzieningen tijdens deze bergtrekking zijn basic, edoch voldoende. De gidsen en dragers zijn 100% oké. Kijk eens op onderstaande site voor een voorproefje.

https://pa3gun.wixsite.com/mijnsite/blog/rondreis-nepal-everest-trekking-over-het-dak-van-de-wereld

Gereisd met vrienden in maart 2019
Accomodatie
8,1
Vervoer
8,0
Reisleiding
8,9
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,1
7,3

Prachtige reis door Lapland

Finland
Groepsrondreis
18-12-2019

De reis was prima en de accommodatie ook. De grootste kater was de fooi die men geacht wordt te geven. In de reisgids staat dat je als richtprijs 2 euro per dag kunt rekenen als je tevreden bent. Betaalt Sawadee zo slecht dat de reisleider een fooi moet hebben? Je bent als reisleider toch aangenomen om de reis goed te begeleiden?
Er was veel onenigheid in de groep want de meesten vonden dat je dus min of meer verplicht twintig euro fooi hoorde te geven.
Laat die vermelding in de reisgids achterwege zodat een ieder zich vrij voelt om al dan niet iets te geven.
In Japan geen last gehad met fooi geven aan Japanners want zij beschouwen dit als een belediging.

Alleen gereisd in januari 2019
Accomodatie
8,1
Vervoer
8,0
Reisleiding
8,9
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,1
8,6

Fantastische, gevarieerde en goed georganiseerde rondreis

Peru
Familiereis
18-12-2019

Na onze eerste Sawadee familiereis maar Vietnam dit jaar naar Peru geweest. Heel tevreden over dit concept: het plezier van een passend reisgezelschap en het comfort van een georganiseerde reis. De voor de hand liggende highlights bezitten en ja, niet alles is fantastisch, zoals dat bij iedere, ook zelf geregelde reis ook zo is.
Zeer tevreden over de beide reisleiders: zeer ervaren, zorgzaam, gevoel voor de groep en in staat te improviseren of aan te passen.
Zeer tevreden ook over het contact met Sawadee: sympathieks, deskundig en meedenkend (bijvoorbeeld toen bleek dat door de vertrekdatum we de diploma's uitreiking van onze zoon dreigde te missen...).
Volgend jaar naar Namibië; we zijn dit concept nog niet zat!

Gereisd met gezin in augustus 2019
Accomodatie
8,1
Vervoer
8,0
Reisleiding
8,9
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,1
8,6

Een mooie, gevarieede rondreis door West Australie

Australië
Groepsrondreis
18-12-2019

De West kust met zijn prachtige schone zandstranden. Een excursie met een glazen boot met snorkelen waarbij we vissen en koraal hebben bewonderd.
De Kimberleys in het noorden waren indrukwekkend.

Gereisd met partner in september 2019
Accomodatie
8,1
Vervoer
8,0
Reisleiding
8,9
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,1
8,8

Zijderoute, wonderschoon en verrassend

Kirgizië
Groepsrondreis
18-12-2019

Ik heb al een heel aantal reizen gemaakt met Sawadee en ik kan ze alleen maar aanraden. Je wordt compleet ontzorgd, de routes pakken alles mee wat je wilt zien verder is er veel vrijheid om zelf nog dingen te gaan zien of doen. De reisleiders zijn positief, geïnformeerd , kunnen goed met verschillende mensen omgaan en zijn gezellig, alles wat je wenst van een reisleider. De reizigers zijn divers, maar hebben wel altijd dezelfde insteek en zijn tot op heden ook hardstikke leuk!

Alleen gereisd in juni 2019
Accomodatie
8,1
Vervoer
8,0
Reisleiding
8,9
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,1
7,2

Schitterende reis in een niet toeristisch land. Zijn ook nog in noord Chili geweest. Wel reisaanpassingen gehad ivm blokkades. Een aantal onderdelen niet kunnen zien, wat juist voor ons belangrijk was om deze reis te maken.

Bolivia
Groepsrondreis
18-12-2019

Zie bovenstaande: zeker een aanrader, soms wel primitief, vinden wij niet erg, maar toch prettig om te weten!
Mooi land,natuur en cultuur.

Gereisd met partner in oktober 2019
Accomodatie
8,1
Vervoer
8,0
Reisleiding
8,9
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,1
10

Met Sawadee naar Maleisisch Borneo gereisd.

Indonesië
Groepsrondreis
30-09-2018

Ik heb de Mt. Kinabalu beklommen wat een geweldige ervaring was. (wel erg vroeg op....) Einde van de reis eindigden we op een soort 'Expeditie Robinson’ eiland genaamd Pulau Tiga. Bij Sabah de orang-oetans gezien, erg bijzonder. We hadden een hele leuke groep. Sawadee is een fijne en prettige organisatie om bij te boeken. Betere ervaringen mee dan met een Djoser. (daar nemen ze minder de tijd voor je)

Alleen gereisd in augustus 2018
Accomodatie
8,1
Vervoer
8,0
Reisleiding
8,9
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,1
5,8

Reis uitstekend, reisorganisatie zwak

Nicaragua
Groepsrondreis
09-05-2018

De reis was goed verzorgd op enkele bestemmingen na, die beter niet of korter bezocht hadden moeten worden. Nicaragua is authentieker dan Costa Rica en mede door een voortreffelijke reisleidster was dit een erg leuke reis.

Toch slechts een 4 gegeven, want Sawadee als organisatie verdient eigenlijk een 0. De reisleidster heeft nog gezorgd voor de 4 punten. Bij Sawadee wordt je veel te vaak op het verkeerde been gezet als je iets meer wilt dan het standaard pakketje. Ik bedoel daar dus bijvoorbeeld een betere plaats in het vliegtuig mee. Ik heb niet eerder zo'n stroeve organisatie als Sawadee meegemaakt. Alles moet je zelf uitzoeken en áls men dan eindelijk iets moet doen, dan laat men je teveel betalen. Mensen, die wat minder ervaren zijn in dit soort reizen zullen het gewoon betalen, ik niet. Er komen dan wat slappe verontschuldigingen, maar in een stijl die niet geloofwaardig overkomt. Een klacht indienen bij de Manager Sales & Customer Operations is zinloos. Die dame is een ster in het uitlichten van de minst belangrijke punten van een klacht. Zij is het typische voorbeeld van een verkeerde persoon op zo'n belangrijke post. Gaat ook het gevecht met de klant aan en je kunt precies zien welke zinnen zij niet zelf heeft bedacht, dat zijn de copies and pastes uit de standaard antwoordbrieven.

Drie reizen met Sawadee gemaakt, twee daarvan leverden een klacht op. Met andere reisorganisaties heb ik dat nooit en ik heb nu tientallen landen bezocht.

Alleen gereisd in maart 2018
Accomodatie
8,1
Vervoer
8,0
Reisleiding
8,9
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,1
8,4

Indrukweekende rondreis in Cuba met zeer goede reisleiding

Cuba
Groepsrondreis
31-03-2017

Uitstekende lokale reisleiding bij de Engelstalige rondreis. De casas particulares waren goed georganiseerd, de een wat beter dan de ander. Veel gezien en veel achtergrondinformatie. Soms waren de reisdagen wat lang.

Gereisd met partner in maart 2017
Accomodatie
8,1
Vervoer
8,0
Reisleiding
8,9
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,1
3,2

Zeer slechte ervaring Sawadee

Indonesië
Groepsrondreis
14-03-2017

Op een rondreis naar Indonesie met Sawadee hebben we een ongeluk gehad tijdens de overtocht van Bali naar Lombok waar veel mensen hun dure apparatuur zijn kwijt geraakt en waar bijna slachtoffers zijn gevallen,
De afhandeling door Sawadee van dit boot ongeluk is ronduit onfatsoenlijk te noemen.
Sawadee neemt geen enkele verantwoording op zich terwijl zij degene zijn geweest die de overtocht hebben georganiseerd en men beroept zich op overmacht terwijl er duidelijk een stuurfout door de schipper is gemaakt, gelet op de getuigen verklaringen.
Zowel op materieel, immaterieel als emotioneel niveau laat Sawadee ons in de kou staan.
Bedankt Sawadee!
met vriendelijke groet
devy

Alleen gereisd in december 2016
Accomodatie
8,1
Vervoer
8,0
Reisleiding
8,9
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,1
7,8

Prachtige reis. Wel duur

Costa Rica
Groepsrondreis
24-02-2017

Veel dieren en natuur gezien. Korte busritten en meestal 2 overnachtingen in 1 locatie wat de reis aangenaam maakte. Reken op meer kosten dan aangeven op de site. Alle excursies in dollars, waarbij 60 dollar per excursie heel normaal wordt. En wij hebben niet eens alle excursies gedaan.

Gereisd met partner in januari 2017
Accomodatie
8,1
Vervoer
8,0
Reisleiding
8,9
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,1
8,4

Prachtige rondreis!

Costa Rica
Singlereis
09-01-2017

Zo veel gezien! Heel veel wildlife, van vogels tot krokodillen, alles is voor ik gekomen, natuurlijk ook de luiaard! De excursies waten heel leuk, boottochten, wandelingen en de canopytour was echt fantastisch!

Alleen gereisd in december 2016
Accomodatie
8,1
Vervoer
8,0
Reisleiding
8,9
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,1
7,6

Te weinig hoogtepunten voor je geld

Brazilië
Groepsrondreis
15-01-2016

Afgelopen oktober heb ik met Sawadee de rondreis van Buenos Aires naar Rio de Janeiro gemaakt. Een droomreis voor velen. Toch was ik na de reis lichtelijk teleurgesteld.

Niet alle accommodatie waren behoorlijk te noemen; in Paraguay kraakte de deur behoorlijk, op Ilha Grande hadden we ineens een andere accommodatie dan beschreven stond. Dit kan gebeuren ivm bezetting, maar we waren er wel behoorlijk op achteruit gegaan. Om er te komen moesten we een vies pad door met hondenpoep, terwijl de vorige pal aan het strand lag. Ook werd er niet schoongemaakt. Ik heb drie dagen met een vies kussensloop moeten doen en de badkamer werd ook niet schoongemaakt.

Daarnaast werden er wat dubieuze beslissingen gemaakt onder het mom "de meeste stemmen gelden". Wat dan betekende dat we met de taxi gingen ipv de bus en dat weer extra reals uit de portemonnee waren. Voor sommige mensen maakte dat niet uit, maar voor mensen die minder uit te besteden hadden maakte dat wel uit.

Het vervoer was prima, goede tussenvlucht. Alleen de bus in Paraguay was vies en stonk. Maar dit was gelukkig een korte trip.

Qua hoogtepunten:
Buenos Aires is een mooie stad, maar vijf dagen hier verblijven is te lang. Zeker als je bedenkt dat we in Rio maar 1 volle dag hadden (zaterdag). We kwamen in Rio aan vrijdagmiddag 15:00 en gingen zondag 15:00. Voor Buenos Aires wil ik iedereen aanraden zich wat te verdiepen in de cultuur. Vooral dan krijgt het roze paleis en het graf van Evita meer betekenis. Let ook goed op je spullen. Het is hartstikke corrupt en een stel van onze groep waren al hun dure bezittingen kwijt! Verder een prachtige stad! Rio is wat mij betreft nog mooier. We hadden helaas pech met het weer dus we hadden het christusbeeld in de wolken en geen uitzicht. Gelukkig hadden we zondag mooi weer en hadden we op de suikerberg prachtig uitzicht! Een aanrader dus. Ook een kokosnoot drinken op de CopaCabana en daar mensen kijken is een aanrader! Helaas veel te kort in Rio, waardoor we ook hier keuzes moesten maken en alles snel moesten doen. We werden best bang gemaakt over Rio dus koos iedereen voor de groepsactiviteit. Zonde achteraf. Als je een dure bezittingen meeneemt, wat geld op zak hebt en oplet is dit heel goed te doen. Nu gingen we in een rap tempo alles af en hadden we beperkt de tijd.

De watervallen, het hoogtepunt, werd rap afgedaan. Dag 1 ging was de Argentijnse kant. Weliswaar prachtig maar In plaats van de hele dag daar te verblijven (en pas om 21:00 terug zouden zijn) werd dat ingekort tot 16:00. Echt tijd om foto's te maken was er niet, want je moest bij de groep blijven. Ook vervelend was dat we hierdoor niet alle activiteiten konden doen. Er was een groep mensen die een lange boottocht wilden maken, maar dit kon nu ineens niet meer. De korte boottocht kon wel en deze heb ik met een groep gedaan. De andere mensen hebben niks gedaan, behalve de watervallen gezien waar ze al langs gewandeld waren. Ook hadden we in de middag maar weinig tijd voor the Devils throat. Snel foto's maken en op tijd het treintje halen.

De volgende dag gingen we de Braziliaanse kant op. Van te voren konden we kiezen uit wachten, helikoptervlucht of het vogelpark. Ik had al over de Vic falls een helikoptervlucht gemaakt, dus ik koos voor het vogelpark. We zouden een uur krijgen, maar na 45 minuten werden we al opgejaagd met dat we haast moesten maken. Goed de vogels bekijken en foto's maken zat er niet bij. Je voelt de hele tijd die tijdsdruk. Daarna gingen we het watervallenpark in. Daar zouden we tot 16:00 blijven omdat we op doorreis moesten. Ook hier was het snel foto's knippen en doorlopen. We zouden hier anderhalf uur vrije tijd krijgen, maar ineens was er iets veranderd. Omdat iemand van sawadee zelf (die op studiereis was voor sawadee) haar vlucht moest halen, gingen we al 13:30 het park uit!! Daar hebben wij toch niet voor gekozen? Zo jammer! Ook omdat we het park zelf moesten betalen en het zo waanzinnig mooi is.
Ondanks dit heb ik ontzettend genoten van de watervallen, het absolute hoogtepunt!

Ook viel de Pantanal tegen. We gingen daar wel gamesdrives doen, maar dit was hooguit 5 km van het park. Je ziet dus hetzelfde wild als op het park. De muggen waren enorm vervelend, maar dat wisten we van te voren.

achteraf vond ik voor de prijs (3000 euro en dan moest je daar nog voor bijna alle activiteiten betalen en eten/drinken) je veel te weinig kreeg. En het moois dat we te zien kregen, moesten we snel snel doen.

Onze reisleidster was wel een topper ondanks een aantal rare beslissingen. Zo positief en vrolijk. Zelfs als het regende stak ze je aan met haar enthousiasme.

Al met al zou ik deze reis niet aanraden. Ik zou mensen aanraden of een andere organisatie te kiezen of deze zelf te doen. Rio de Janeiro en Buenos Aires zijn prachtige steden en als je goed oplet dan heel goed zelf te doen. De Pantanal (als je een liefhebber bent van vogels) dieper ingaan en voor de watervallen een hele dag uittrekken!! De andere plekken die we hebben aangedaan (Bonito, Paraty, Ilha Grande) vond ik niet bijzonder. Het strand van Ilha Grande was vies, vol met hondenpoep. Voor een mooier strand moest je met een bootje naar de andere kant. Paraty is een beetje als Griekenland, leuk stadje. Bonito moesten we langs een vuilnisbelt om bij het stadje te komen. Weinig restaurants en eten niet van hoge kwaliteit. We konden niet naar een bepaalde grot (deze was vanwege de regen gesloten) en kregen een grot te zien die men in Nederland niet eens zou laten bezichtigen omdat er niks bijzonders was.

Gereisd met vrienden in oktober 2015
Accomodatie
8,1
Vervoer
8,0
Reisleiding
8,9
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,1
9,8

Rondreis Zuid-Afrika

Zuid-Afrika
Groepsrondreis
07-12-2015

In September heb ik de 24-daagse rondreis Zuid-Afrika van Sawadee gemaakt en het was een fantastisch avontuur! Een heel mooi land en Sawadee weet precies wat de mooie plekken zijn. De groep was ook erg gezellig en de reisleider een toppertje!!

Alleen gereisd
Accomodatie
8,1
Vervoer
8,0
Reisleiding
8,9
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,1
6,2

Mysterieuze ondergrondse kerken en bijzonder kleurrijke volken

Ethiopië
Groepsrondreis
30-09-2015

Tot 3x toe de reisdatum gewijzigd. Hierdoor nog geen dag op het festival van 3 dagen waarvoor we gingen. Alleen omdat er dan nog iemand meekon. hierdoor route ook aangepast waardoor de markten in opbouw waren en de lokale bevolking (inheems) nog niet aanwezig waren. Erg jammer.
Te veel dingen die de reisleiding zelf interessant vond en daardoor erg oppervlakkig. Meer om het reizen dan om het land beleven.

Alleen gereisd in december 2011
Accomodatie
8,1
Vervoer
8,0
Reisleiding
8,9
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,1
8,2

Mongolië - 22-daagse rondreis

Mongolië
Groepsrondreis
30-09-2015

Werkelijk een unieke rondreis in het prachtige Mongolië gehad! De vergezichten, de mooie bevolking en de boeiende cultuur..allemaal zeer indrukwekkend. De rondreis is mooi opgezet door Sawadee. Ontspanning en avontuur in één!

Alleen gereisd in juli 2011
Accomodatie
8,1
Vervoer
8,0
Reisleiding
8,9
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,1
9,4

Zuidelijk Afrika; overland van Kaapstad naar Victoria Watervallen

Namibië
Groepsrondreis
30-09-2015

Een schitterende afwisselende reis in een ruime overlandtruck met een reisbegeleider die wist waar hij het over had, slapen in ruime en goeie tenten met af en toe een goed hotel. Kortom een aanrader

Alleen gereisd in oktober 2011
Accomodatie
8,1
Vervoer
8,0
Reisleiding
8,9
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,1
8,2

Orissa

India
Groepsrondreis
30-09-2015

Geweldige reis door Orissa gemaakt en daarbij allerlei stammen bezocht. Veel prachtige wandelingen gemaakt. Echt een aanrader deze reis!
Helaas hadden wij de pech dat het vaak regende tijdens het kampeergedeelte. Eén camping was zo modderig dat we uiteindelijk in een school hebben overnacht, prima oplossing toch!

Alleen gereisd
Accomodatie
8,1
Vervoer
8,0
Reisleiding
8,9
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,1
9,0

Rondreis China

China
Groepsrondreis
02-04-2015

In 23 dagen maakten wij een rondreis dwars door China, van Peking naar Hong Kong. We hebben geweldig genoten van al het moois van dit fascinerende land. En ook de natuur was schitterend..we hebben panda's gezien. En natuurlijk de skyline van Hong Kong. Sawadee krijgt van ons een dikke pluim.

Gereisd met partner in mei 2014
Accomodatie
8,1
Vervoer
8,0
Reisleiding
8,9
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,1
9,0

Ecuador en Galapagos rondreis

Ecuador
Groepsrondreis
02-04-2015

Een mooie en afwisselende rondreis door Ecuador en de prachtige Galapagos eilanden. Sawadee bedankt voor de goede organisatie! Een gezellige reisgroep en een uitstekend reisprogramma (met genoeg tijd voor jezelf) hebben dit tot een onvergetelijke ervaring gemaakt!

Alleen gereisd in oktober 2010
Accomodatie
8,1
Vervoer
8,0
Reisleiding
8,9
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,1
8,0

Costa Rica familiereis: Zweven tussen de boomtoppen

Costa Rica
Familiereis
02-04-2015

Hele goede reisorganisatie, goede reisleidster, kinderen van dezelde leeftijd.

Gereisd met gezin in december 2011
Accomodatie
8,1
Vervoer
8,0
Reisleiding
8,9
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,1
9,0

Namibie reis

Namibië
Groepsrondreis
02-04-2015

Fantastische reis. Ik heb van het begin tot het eind genoten van de immense dierenwereld, de landschappen, de sterrenhemels, de uitgestrekte vlakten, de zandduinen bij de Sossusvlei, Etosha, teveel om op te noemen. Namibie maakte mijn verwachtingen volledig waar. Mede dankzij de goeie begeleiding en uitstekende kok, goed gezelschap, werd dit voor mij een reis om nooit te vergeten.

Gereisd met vrienden in december 2011
Accomodatie
8,1
Vervoer
8,0
Reisleiding
8,9
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,1

Ben jij op reis geweest met Sawadee?
Plaats een beoordeling met jouw ervaringen met Sawadee of klachten over Sawadee.