Sawadee ervaringen

De Sawadee ervaringen, beoordelingen en klachten zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl die een reis met Sawadee gemaakt hebben.

Er zijn 16 ervaringen met Sawadee geplaatst.


Plaats beoordeling
Accomodatie
8,3
Vervoer
7,7
Reisleiding
8,8
Prijs / Kwaliteit
7,7
Algemeen
7,6
8,0
Totaalscore
16 beoordelingen
10,0

Met Sawadee naar Maleisisch Borneo gereisd.

  • Indonesië
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 30 September 2018

Ik heb de Mt. Kinabalu beklommen wat een geweldige ervaring was. (wel erg vroeg op....) Einde van de reis eindigden we op een soort 'Expeditie Robinson’ eiland genaamd Pulau Tiga. Bij Sabah de orang-oetans gezien, erg bijzonder. We hadden een hele leuke groep. Sawadee is een fijne en prettige organisatie om bij te boeken. Betere ervaringen mee dan met een Djoser. (daar nemen ze minder de tijd voor je)

Alleen gereisd in augustus 2018
Scoreverdeling
Accomodatie
10,0
Vervoer
10,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
10,0
Reiziger icon

5,8

Reis uitstekend, reisorganisatie zwak

  • Nicaragua
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 09 May 2018

De reis was goed verzorgd op enkele bestemmingen na, die beter niet of korter bezocht hadden moeten worden. Nicaragua is authentieker dan Costa Rica en mede door een voortreffelijke reisleidster was dit een erg leuke reis.

Toch slechts een 4 gegeven, want Sawadee als organisatie verdient eigenlijk een 0. De reisleidster heeft nog gezorgd voor de 4 punten. Bij Sawadee wordt je veel te vaak op het verkeerde been gezet als je iets meer wilt dan het standaard pakketje. Ik bedoel daar dus bijvoorbeeld een betere plaats in het vliegtuig mee. Ik heb niet eerder zo'n stroeve organisatie als Sawadee meegemaakt. Alles moet je zelf uitzoeken en áls men dan eindelijk iets moet doen, dan laat men je teveel betalen. Mensen, die wat minder ervaren zijn in dit soort reizen zullen het gewoon betalen, ik niet. Er komen dan wat slappe verontschuldigingen, maar in een stijl die niet geloofwaardig overkomt. Een klacht indienen bij de Manager Sales & Customer Operations is zinloos. Die dame is een ster in het uitlichten van de minst belangrijke punten van een klacht. Zij is het typische voorbeeld van een verkeerde persoon op zo'n belangrijke post. Gaat ook het gevecht met de klant aan en je kunt precies zien welke zinnen zij niet zelf heeft bedacht, dat zijn de copies and pastes uit de standaard antwoordbrieven.

Drie reizen met Sawadee gemaakt, twee daarvan leverden een klacht op. Met andere reisorganisaties heb ik dat nooit en ik heb nu tientallen landen bezocht.

Alleen gereisd in maart 2018
Scoreverdeling
Accomodatie
7,0
Vervoer
5,0
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
6,0
Algemeen
3,0
Reiziger icon

8,4

Indrukweekende rondreis in Cuba met zeer goede reisleiding

  • Cuba
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 31 March 2017

Uitstekende lokale reisleiding bij de Engelstalige rondreis. De casas particulares waren goed georganiseerd, de een wat beter dan de ander. Veel gezien en veel achtergrondinformatie. Soms waren de reisdagen wat lang.

Gereisd met partner in maart 2017
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,0
Reiziger icon

3,2

Zeer slechte ervaring Sawadee

  • Indonesië
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 14 March 2017

Op een rondreis naar Indonesie met Sawadee hebben we een ongeluk gehad tijdens de overtocht van Bali naar Lombok waar veel mensen hun dure apparatuur zijn kwijt geraakt en waar bijna slachtoffers zijn gevallen,
De afhandeling door Sawadee van dit boot ongeluk is ronduit onfatsoenlijk te noemen.
Sawadee neemt geen enkele verantwoording op zich terwijl zij degene zijn geweest die de overtocht hebben georganiseerd en men beroept zich op overmacht terwijl er duidelijk een stuurfout door de schipper is gemaakt, gelet op de getuigen verklaringen.
Zowel op materieel, immaterieel als emotioneel niveau laat Sawadee ons in de kou staan.
Bedankt Sawadee!
met vriendelijke groet
devy

Alleen gereisd in december 2016
Scoreverdeling
Accomodatie
5,0
Vervoer
1,0
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
1,0
Algemeen
1,0
Reiziger icon

7,8

Prachtige reis. Wel duur

  • Costa Rica
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 24 February 2017

Veel dieren en natuur gezien. Korte busritten en meestal 2 overnachtingen in 1 locatie wat de reis aangenaam maakte. Reken op meer kosten dan aangeven op de site. Alle excursies in dollars, waarbij 60 dollar per excursie heel normaal wordt. En wij hebben niet eens alle excursies gedaan.

Gereisd met partner in januari 2017
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
7,0
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,0
Reiziger icon

8,4

Prachtige rondreis!

  • Costa Rica
  • Singlereis Singlereis
  • 09 January 2017

Zo veel gezien! Heel veel wildlife, van vogels tot krokodillen, alles is voor ik gekomen, natuurlijk ook de luiaard! De excursies waten heel leuk, boottochten, wandelingen en de canopytour was echt fantastisch!

Alleen gereisd in december 2016
Scoreverdeling
Accomodatie
9,0
Vervoer
7,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

7,6

Te weinig hoogtepunten voor je geld

  • Brazilië
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 15 January 2016

Afgelopen oktober heb ik met Sawadee de rondreis van Buenos Aires naar Rio de Janeiro gemaakt. Een droomreis voor velen. Toch was ik na de reis lichtelijk teleurgesteld.

Niet alle accommodatie waren behoorlijk te noemen; in Paraguay kraakte de deur behoorlijk, op Ilha Grande hadden we ineens een andere accommodatie dan beschreven stond. Dit kan gebeuren ivm bezetting, maar we waren er wel behoorlijk op achteruit gegaan. Om er te komen moesten we een vies pad door met hondenpoep, terwijl de vorige pal aan het strand lag. Ook werd er niet schoongemaakt. Ik heb drie dagen met een vies kussensloop moeten doen en de badkamer werd ook niet schoongemaakt.

Daarnaast werden er wat dubieuze beslissingen gemaakt onder het mom "de meeste stemmen gelden". Wat dan betekende dat we met de taxi gingen ipv de bus en dat weer extra reals uit de portemonnee waren. Voor sommige mensen maakte dat niet uit, maar voor mensen die minder uit te besteden hadden maakte dat wel uit.

Het vervoer was prima, goede tussenvlucht. Alleen de bus in Paraguay was vies en stonk. Maar dit was gelukkig een korte trip.

Qua hoogtepunten:
Buenos Aires is een mooie stad, maar vijf dagen hier verblijven is te lang. Zeker als je bedenkt dat we in Rio maar 1 volle dag hadden (zaterdag). We kwamen in Rio aan vrijdagmiddag 15:00 en gingen zondag 15:00. Voor Buenos Aires wil ik iedereen aanraden zich wat te verdiepen in de cultuur. Vooral dan krijgt het roze paleis en het graf van Evita meer betekenis. Let ook goed op je spullen. Het is hartstikke corrupt en een stel van onze groep waren al hun dure bezittingen kwijt! Verder een prachtige stad! Rio is wat mij betreft nog mooier. We hadden helaas pech met het weer dus we hadden het christusbeeld in de wolken en geen uitzicht. Gelukkig hadden we zondag mooi weer en hadden we op de suikerberg prachtig uitzicht! Een aanrader dus. Ook een kokosnoot drinken op de CopaCabana en daar mensen kijken is een aanrader! Helaas veel te kort in Rio, waardoor we ook hier keuzes moesten maken en alles snel moesten doen. We werden best bang gemaakt over Rio dus koos iedereen voor de groepsactiviteit. Zonde achteraf. Als je een dure bezittingen meeneemt, wat geld op zak hebt en oplet is dit heel goed te doen. Nu gingen we in een rap tempo alles af en hadden we beperkt de tijd.

De watervallen, het hoogtepunt, werd rap afgedaan. Dag 1 ging was de Argentijnse kant. Weliswaar prachtig maar In plaats van de hele dag daar te verblijven (en pas om 21:00 terug zouden zijn) werd dat ingekort tot 16:00. Echt tijd om foto's te maken was er niet, want je moest bij de groep blijven. Ook vervelend was dat we hierdoor niet alle activiteiten konden doen. Er was een groep mensen die een lange boottocht wilden maken, maar dit kon nu ineens niet meer. De korte boottocht kon wel en deze heb ik met een groep gedaan. De andere mensen hebben niks gedaan, behalve de watervallen gezien waar ze al langs gewandeld waren. Ook hadden we in de middag maar weinig tijd voor the Devils throat. Snel foto's maken en op tijd het treintje halen.

De volgende dag gingen we de Braziliaanse kant op. Van te voren konden we kiezen uit wachten, helikoptervlucht of het vogelpark. Ik had al over de Vic falls een helikoptervlucht gemaakt, dus ik koos voor het vogelpark. We zouden een uur krijgen, maar na 45 minuten werden we al opgejaagd met dat we haast moesten maken. Goed de vogels bekijken en foto's maken zat er niet bij. Je voelt de hele tijd die tijdsdruk. Daarna gingen we het watervallenpark in. Daar zouden we tot 16:00 blijven omdat we op doorreis moesten. Ook hier was het snel foto's knippen en doorlopen. We zouden hier anderhalf uur vrije tijd krijgen, maar ineens was er iets veranderd. Omdat iemand van sawadee zelf (die op studiereis was voor sawadee) haar vlucht moest halen, gingen we al 13:30 het park uit!! Daar hebben wij toch niet voor gekozen? Zo jammer! Ook omdat we het park zelf moesten betalen en het zo waanzinnig mooi is.
Ondanks dit heb ik ontzettend genoten van de watervallen, het absolute hoogtepunt!

Ook viel de Pantanal tegen. We gingen daar wel gamesdrives doen, maar dit was hooguit 5 km van het park. Je ziet dus hetzelfde wild als op het park. De muggen waren enorm vervelend, maar dat wisten we van te voren.

achteraf vond ik voor de prijs (3000 euro en dan moest je daar nog voor bijna alle activiteiten betalen en eten/drinken) je veel te weinig kreeg. En het moois dat we te zien kregen, moesten we snel snel doen.

Onze reisleidster was wel een topper ondanks een aantal rare beslissingen. Zo positief en vrolijk. Zelfs als het regende stak ze je aan met haar enthousiasme.

Al met al zou ik deze reis niet aanraden. Ik zou mensen aanraden of een andere organisatie te kiezen of deze zelf te doen. Rio de Janeiro en Buenos Aires zijn prachtige steden en als je goed oplet dan heel goed zelf te doen. De Pantanal (als je een liefhebber bent van vogels) dieper ingaan en voor de watervallen een hele dag uittrekken!! De andere plekken die we hebben aangedaan (Bonito, Paraty, Ilha Grande) vond ik niet bijzonder. Het strand van Ilha Grande was vies, vol met hondenpoep. Voor een mooier strand moest je met een bootje naar de andere kant. Paraty is een beetje als Griekenland, leuk stadje. Bonito moesten we langs een vuilnisbelt om bij het stadje te komen. Weinig restaurants en eten niet van hoge kwaliteit. We konden niet naar een bepaalde grot (deze was vanwege de regen gesloten) en kregen een grot te zien die men in Nederland niet eens zou laten bezichtigen omdat er niks bijzonders was.

Gereisd met vrienden in oktober 2015
Scoreverdeling
Accomodatie
7,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
5,0
Algemeen
8,0
Reiziger icon

9,8

Rondreis Zuid-Afrika

  • Zuid-Afrika
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 07 December 2015

In September heb ik de 24-daagse rondreis Zuid-Afrika van Sawadee gemaakt en het was een fantastisch avontuur! Een heel mooi land en Sawadee weet precies wat de mooie plekken zijn. De groep was ook erg gezellig en de reisleider een toppertje!!

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Accomodatie
10,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
10,0
Reiziger icon

6,2

Mysterieuze ondergrondse kerken en bijzonder kleurrijke volken

  • Ethiopië
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 30 September 2015

Tot 3x toe de reisdatum gewijzigd. Hierdoor nog geen dag op het festival van 3 dagen waarvoor we gingen. Alleen omdat er dan nog iemand meekon. hierdoor route ook aangepast waardoor de markten in opbouw waren en de lokale bevolking (inheems) nog niet aanwezig waren. Erg jammer.
Te veel dingen die de reisleiding zelf interessant vond en daardoor erg oppervlakkig. Meer om het reizen dan om het land beleven.

Alleen gereisd in december 2011
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
6,0
Prijs / Kwaliteit
6,0
Algemeen
3,0
Reiziger icon

8,2

Mongolië - 22-daagse rondreis

  • Mongolië
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 30 September 2015

Werkelijk een unieke rondreis in het prachtige Mongolië gehad! De vergezichten, de mooie bevolking en de boeiende cultuur..allemaal zeer indrukwekkend. De rondreis is mooi opgezet door Sawadee. Ontspanning en avontuur in één!

Alleen gereisd in juli 2011
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,0
Reiziger icon

9,4

Zuidelijk Afrika; overland van Kaapstad naar Victoria Watervallen

  • Namibië
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 30 September 2015

Een schitterende afwisselende reis in een ruime overlandtruck met een reisbegeleider die wist waar hij het over had, slapen in ruime en goeie tenten met af en toe een goed hotel. Kortom een aanrader

Alleen gereisd in oktober 2011
Scoreverdeling
Accomodatie
9,0
Vervoer
10,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

8,2

Orissa

  • India
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 30 September 2015

Geweldige reis door Orissa gemaakt en daarbij allerlei stammen bezocht. Veel prachtige wandelingen gemaakt. Echt een aanrader deze reis!
Helaas hadden wij de pech dat het vaak regende tijdens het kampeergedeelte. Eén camping was zo modderig dat we uiteindelijk in een school hebben overnacht, prima oplossing toch!

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

9,0

Rondreis China

  • China
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 02 April 2015

In 23 dagen maakten wij een rondreis dwars door China, van Peking naar Hong Kong. We hebben geweldig genoten van al het moois van dit fascinerende land. En ook de natuur was schitterend..we hebben panda's gezien. En natuurlijk de skyline van Hong Kong. Sawadee krijgt van ons een dikke pluim.

Gereisd met partner in mei 2014
Scoreverdeling
Accomodatie
9,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

9,0

Ecuador en Galapagos rondreis

  • Ecuador
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 02 April 2015

Een mooie en afwisselende rondreis door Ecuador en de prachtige Galapagos eilanden. Sawadee bedankt voor de goede organisatie! Een gezellige reisgroep en een uitstekend reisprogramma (met genoeg tijd voor jezelf) hebben dit tot een onvergetelijke ervaring gemaakt!

Alleen gereisd in oktober 2010
Scoreverdeling
Accomodatie
9,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

8,0

Costa Rica familiereis: Zweven tussen de boomtoppen

  • Costa Rica
  • Familiereis Familiereis
  • 02 April 2015

Hele goede reisorganisatie, goede reisleidster, kinderen van dezelde leeftijd.

Gereisd met gezin in december 2011
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,0
Reiziger icon

9,0

Namibie reis

  • Namibië
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 02 April 2015

Fantastische reis. Ik heb van het begin tot het eind genoten van de immense dierenwereld, de landschappen, de sterrenhemels, de uitgestrekte vlakten, de zandduinen bij de Sossusvlei, Etosha, teveel om op te noemen. Namibie maakte mijn verwachtingen volledig waar. Mede dankzij de goeie begeleiding en uitstekende kok, goed gezelschap, werd dit voor mij een reis om nooit te vergeten.

Gereisd met vrienden in december 2011
Scoreverdeling
Accomodatie
9,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon


Ben jij op reis geweest met Sawadee?
Plaats een beoordeling met jouw ervaringen met Sawadee of klachten over Sawadee.