Witropa Travel ervaringen

De Witropa Travel ervaringen, beoordelingen en klachten zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl die een reis met Witropa Travel gemaakt hebben.

Er zijn 64 ervaringen met Witropa Travel geplaatst.

Accomodatie
8.9
Vervoer
9.2
Reisleiding
9.5
Prijs / Kwaliteit
9.1
Algemeen
9.3
9.2
Totaalscore

64 beoordelingen

10

Onvergetelijke rondreis in Costa Rica

🇨🇷 Costa Rica
Individuele rondreis
06-07-2021

In maart van dit jaar moesten wij voor professionele reden naar Costa Rica afreizen. Aansluitend hebben we - ondanks Corona - zonder problemen van de gelegenheid gebruik kunnen maken om het mooie land voor het eerst te ontdekken.We zijn duikers en reizen normaliter elke vakantie af richting Azië. We zouden deze keer aan land blijven. En wat hebben we genoten!En dit vooral dankzij de zeer professionele aanpak van WITROPA TRAVEL.Willem stelde een rondreis samen van 16 dagen. We kwamen met een huurauto op 8 verschillende bestemmingen, met ter plaatse perfect geplande uitstappen en/of suggesties.Telkens weer werden we verrast door prachtige, gevarieerde landschappen, overweldigende natuur, lieve mensen, heerlijke keuken.... Wat een land...!Terwijl onderwaterfotografie onze grote passie is, leken we nu, onder begeleiding van de plaatselijke natuurgidsen, ware vogelspotters. We zagen ook slangen, krokodillen, luiaards, herten, apen, schildpadden, kikkers, hagedissen, ... Het heeft ons een paar pareltjes van foto's opgeleverd waar we best wel fier op zijn.De gidsen waren allen top. Je hangt aan de lippen van deze gepassioneerde vertellers over de fauna, de flora, de geschiedenis van hun mooie land.En dit alles onder het wakend 'oor' van WITROPA TRAVEL. Willem nam geregeld contact met ons op om te checken of alles naar wens was. Het gedoe met de coronatests, 72 uur en 4 uur vòòr de terugreis, wist hij perfect te regelen. Ook hier is alles prima verlopen.Voor wat in Costa Rica Corona betreft, verloopt alles trouwens heel correct. Overal, aan elk restaurant of café, in alle hotels, ingang van parken of reservaten, is er voorziening om de handen te wassen en te ontsmetten. Dit gebeurt dan ook door een ieder heel correct. Afstand houden en mondmaskerplicht worden overal gerespecteerd. Het was een énige ervaring. Een echte aanrader voor wie van de natuur houdt. En om jullie te laten begeleiden in dit avontuur, één adres: WITROPA TRAVEL!

Gereisd met partner
Accomodatie
10,0
Vervoer
10,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
10,0
9,4

Een fantastische rondreis door Costa Rica verzorgd door Witropa Travel.

🇨🇷 Costa Rica
Individuele rondreis
20-06-2021

Na heel veel dubben, verzetten, testen hebben wij uiteindelijk besloten in mei/juni 2021 toch naar Costa Rica te reizen en wat hebben wij genoten van een 22 daagse privérondreis. We hebben geen moment spijt gehad dat we deze keer doorgezet hebben. Het was in één woord FANTASTISCH en alles was tot in de puntjes verzorgd. Er is zo ontzettend veel te zien onderweg, tijdens de excursies met gids en natuurlijk op onze eigen ontdekkingstochten door de Nationale Parken. Zoveel natuur en wildlife en dan al die aardige mensen die zo blij waren dat wij toch naar hun land gekomen zijn. Menigeen vertelde dat wij de eerste Nederlanders waren die zij sinds lange tijd zagen en spraken. Hierdoor hadden wij het geluk dat we een aantal upgrades van de accommodatie kregen en dat we zelfs op 2 locaties een privé kok hadden. Je begrijpt dat wij dus heel lekker gegeten hebben. Ook het zelf autorijden is prima te doen, het ging er overal heel relaxt aan toe. Wij kunnen terugkijken op een hele mooie reis.

Gereisd met partner
Accomodatie
10,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
9,2

Een perfect geregeld auto rondreis. Vrijheid en toch een back up op CR.

🇨🇷 Costa Rica
Autorondreis
26-12-2020

Onze voorjaars rondreis was vanwege de Corona verplaatst naar nov/dec 20. Terwijl Costa Rica op 1-11 weer volledig open ging voor toerisme gooide NL wederom van alles op slot. Via Willem van Witropa hadden we de benodigde extra documenten kunnen regelen. En nadat KLM zowel de heen als de terugvlucht tot het laatst nog wisselde kwamen we 26-11-20 zonder enige problemen Costa Rica in.

Wat een discipline, hier kunnen de Nederlanders wat van leren.

Hygiëne, handen wassen, temperaturen, mondkapjes, noem maar op, gewoon alles is top geregeld en het wordt ook door iedereen uitgevoerd zonder tegengas of onbegrip.



We hebben 3 wk en 2 dagen in eigen auto rond gereden, dat voelt ook gewoon wel veilig.

Bij de accommodaties was wel overal ontbijt, maar voor het avond eten was vaak de keuken nog gesloten. En logisch... ook deze mensen hadden al vanaf maart t/m november zonder inkomen gezeten. En moesten nog steeds kosten besparen. Maar in tegenstelling tot NL kon je hier gewoon bij de restaurants en soda’s nog goed terecht. Vaak stonden er in de reisbescheiden al tips over restaurantjes, dus echt zoeken hoefden we niet. Maar bij de accomodaties gaven ze je ook tips door.

De mensen waren zo enorm dankbaar dat er weer toeristen waren.

Wij hebben het ook zeer prettig ervaren dat we een back up hadden, ofwel: mocht er iets zijn, Willem zit in Costa Rica en is dus snel bereikbaar. Je zit niet met tijdsverschil, dus bij een Appje was er in no time antwoord.

Maar ook stonden er al van alle accomodaties of gidsen de nodige telefoon nummers op de reisbescheiden voor het geval dat.

En als je het bij je hebt.... heb je het meestal niet nodig. En dat klopt, eigenlijk is er maar 1 x contact geweest, en dat was maar iets kleins / voor de zekerheid even een check. Het was allemaal gewoon goed geregeld.

We hebben een super vakantie gehad en hebben ons zo enorm veilig gevoelt. Qua mensen, qua gidsen, qua Corona.

Dit is echt een aanrader. Je reist geheel alleen, maar het voelt best fijn dat er ergens iemand in het land is die de taal spreekt, de regels kent, de omgeving, de wegen en alle tips en trucs. De reis varieerde heerlijk van nevel of regenwoud naar relax en strand , dus een combinatie tussen actief en passief & individueel en met een gids/groepje.

Terug in NL moet je in quarantaine..... nou graag, want ik kom uit de vrije natuur, met weinig mensen en waar ik elke dag wel een keer ergens een temperatuur check heb gehad en waar ik veel en vaak mijn handen verplicht moest wassen. En ik verwacht dat er in het vliegtuig minder mensen zaten dan dat er in de gemiddelde NL supermarkt aan mensen lopen. Dus ik denk eerder dat ik in NL iets oploop dan dat ik iets uit CR heb meegenomen. Dus ik ga graag de quarantaine in om vooral geen mensen tegen te komen. En om nog even heerlijk na te genieten van deze fijne, goed georganiseerde vakantie.

Gereisd met partner in mei 2021
Accomodatie
9,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
10

Een droomreis op maat gemaakt!!

🇨🇷 Costa Rica
Autorondreis
19-11-2020

Na Corona uitstel in Maart konden we toch (mijn dochter van 15 en ik) in Oktober onze droomreis maken. Met name de flexibiliteit en inzet van Willem heeft ervoor gezorgd dat we toch konden gaan (vluchten werden bijna dagelijks veranderd tot twee dagen voor vertrek) omdat hij onvermoeibaar heeft geschoven, aangepast, gecanceld en geboekt!

Ik weet niet eens waar te beginnen want alles was één woord fantastisch. De prachtige route met vulkanen, watervallen, schitterende natuur en tropische stranden was overweldigend. Net als de luiaards, zeeschildpadden, vogels, vlinders en alle andere dieren. De accommodaties waren één voor één prachtig en bijzonder en geheel naar onze wensen en het excursie pakket was té gek met geweldige gidsen en de juiste afwisseling tussen actie en natuur. Alles was tot in de puntjes geregeld en Willem was goed bereikbaar voor vragen onderweg. De huurauto was top en het rijden is geen enkel probleem, de route van Willem (inclusief leuke) tips was perfect en de waze app werkte uitstekend.

Ondanks dat we midden in de Corona ellende zaten kan ik alleen maar zeggen; Costa Rica heeft het volledig op orde en er is geen enkele reden om niet te gaan. De hotels, vliegvelden en ook gewoon kleine restaurantjes onderweg en zelfs bij de nationale parken, iedereen had alles op orde! Er werd gedesinfecteerd, temperatuur opgemeten, goed afstand gehouden, mondkapjes gedragen en waar nodig werden dingen heel creatief en veilig aangepast.



Wij hebben het fantastisch gehad!!!!!

Gereisd met gezin in mei 2021
Accomodatie
10,0
Vervoer
10,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
10,0
8,6

Prachtige rondreis door Costa Rica

🇨🇷 Costa Rica
Individuele rondreis
13-04-2020

Wat een prachtige reis hebben we gemaakt en gelukkig net op tijd voor het Corona gedoe afgerond. Omdat wij vanuit het vliegveld in Quanacasta wilden vertrekken en aankomen en niet zo nodig in San Jose wilden verblijven is er prima rondreis door Willem in elkaar gezet. Accommodaties allemaal ok, de wifi in de auto is handig en excursies ook prima en zeker noodzakelijk als je alles wat je wilt zien in de natuur toegelicht wilt hebben. En de gidsen zien 100 keer meer dan jezelf.

Gereisd met partner in mrt. 2020
Accomodatie
8,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
9,4

22 daagse rondreis door Costa Rica met huurauto

🇨🇷 Costa Rica
Fly-drive
30-03-2020

Wij hebben een rondreis van 3 weken gemaakt door Costa Rica, een prachtig land waar we erg genoten hebben. Alles was prima geregeld. Vouchers niet nodig, het was altijd bekend dat je kwam. Ook de excursies waren goed geregeld. Wifi in de auto is een aanrader.

Gereisd met partner in feb. 2020
Accomodatie
9,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
10,0
7,8

Wil je Costa Rica zien? Ga dan met Witropa!

🇨🇷 Costa Rica
Fly-drive
06-02-2020

Met gebruikmaking van de website van Witropa stippelden we een rondreis van 3,5 week uit. De trip slingerde eigenlijk door heel Costa Rica heen m.u.v. Corcovado NP, omdat de wandelingen daar te zwaar voor ons zouden zijn. Natuurlijk hebben we vrijwel alle suggesties van Willem in onze dagelijkse routes opgenomen, maar we hadden ook nog heel wat tips in ons reisboek over Costa Rica gevonden, waardoor we nog heel wat omwegen hebben gemaakt. Na vertrek uit San Jose bezochten we Tortuguero, een absolute aanrader! Vervolgens namen we in Guapiles onze huurauto (Toyota Rush) in ontvangst. Achteraf gezien vonden we deze aan de lichte kant, en een volgende keer zouden we er eentje met wat meer vermogen nemen. Het traject tussen Guapiles en Puerto Viejo de Talamanca vonden we landschappelijk niet het fraaiste deel van Costa Rica. Vrijwel alle km's leg je af over een zeer drukke weg met ongelooflijk veel vrachtverkeer, en de wegwerkzaamheden overal verhoogden de charme niet.

Ook het dorpje Puerto Viejo de Talamanca en het er vlakbij gelegen Cahuita beantwoordden niet aan onze verwachtingen van kleurrijke, relaxte charme van de Afro-Caribische cultuur. Het oorspronkelijke, Jamaicaanse karakter is zo goed als verdwenen, en in plaats daarvan zijn de dorpjes een aaneenschakeling van restaurantjes, terrasjes en winkeltjes, bezocht door enorme hordes toeristen.

Maar ... verder vonden we Costa Rica prachtig. De natuur is vrijwel overal groen en weelderig, natuurlijk dankzij de overvloedige regen die helaas ook tijdens onze eerste 2,5 week vrijwel dag en nacht met bakken uit de hemel kwam. Wellicht daardoor werden we ook geconfronteerd met enorme hordes muggen die onze flessen Deet 50% trotseerden, en door onze kleding heen prikten. Ook de muggenlotions uit de plaatselijke farmacie boden helaas geen uitkomst. In de provincie Limon - waar we voornamelijk last hadden - schijnt weliswaar een kleine malariakans te zijn, maar als je tientallen keren gestoken wordt, is het misschien toch een overweging om er wat voor te slikken.

Overigens is het aan te raden regelmatig een gids te nemen, want ondanks het rijke dierenleven is het door de dichte begroeiing vaak moeilijk om ze te spotten.

Wat de kikkertjes betreft, is het handig te weten dat de beestjes overdag in diepe rust zijn en verticaal aan een blad "geplakt" zitten. Wij volgden de suggestie van Willem, en bezochten Frogs Heaven in de buurt van Sarapiqui. Daar kun je ze wat actiever zien.

De organisatie van onze rondreis was prima, en ook onderweg werden onze vragen zeer snel en adequaat afgehandeld. De inzet van Willen en Christina verdient een 10!

De hotels liggen doorgaans buiten de drukte en in een mooie omgeving. Ze hadden niet allemaal een restaurant waar je je avondeten kon gebruiken; iets wat we achteraf wel graag hadden gewild, gelet op de enorme regenval in combinatie met slechte, steile toegangswegen tot sommige hotels.

Mochten we iemand horen die Costa Rica wil bezoeken, dan raden we Witropa zeker aan!

Gereisd met partner in jan. 2020
Accomodatie
8,0
Vervoer
7,0
Reisleiding
0,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,0
9,0

3 weken rondreis door Costa Rica met huurauto

🇨🇷 Costa Rica
Autorondreis
28-12-2019

Via familie uitgekomen bij Witropa. Voor onze eerste verre reis naar Costa Rica wilden we een vast reisplan maar wel graag een individueel plan. Met zn tweetjes hebben we gekeken welke plaatsjes we graag wilden bezoeken. Willem heeft uiteindelijk nog een extra bestemming aan dit lijstje toegevoegd. Tevens hadden we alle activiteiten vooraf laten plannen. Alles maar dan ook echt alles was tot in de puntjes geregeld! Superfijne huurauto, prachtige en heel verschillende accomodaties. Goed georganiseerde activiteiten, precies volgens planning. De tips voor onderweg waren ook top. Veel gezien en bij erg leuke tentjes gegeten en gedronken. Costa Rica is een prachtig schoon en groen land met veel verschillende landschappen en dieren. Dit land MOET je toevoegen aan je lijstje en laat Witropa je reisplan verzorgen, je weet niet wat je meemaakt!! :)

Gereisd met partner in dec. 2019
Accomodatie
9,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
10

Super 17 daagse rondreis met de auto door Costa Rica!

🇨🇷 Costa Rica
Individuele rondreis
24-12-2019

Wij hebben Witropa gevonden op internet voor onze rondreis door Costa Rica!

De goede recensies gaven ons de doorslag om met Witropa in zee te gaan.

Ze hebben ons een prachtige rondreis bezorgt die we zelf met een door hun geregelde auto hebben gedaan.

Super leuk om zelf rond te rijden en te genieten van de prachtige omgevingen.

Ook de plaatsen en de verblijven waren allemaal geweldig om te doen.

De hulp onderweg die we kregen van Christine als we vragen hadden waren perfect en willen haar daar ook voor bedanken!



Kortom,

Als je erover denk om een reis te maken in Costa Rica is Witropa de organisatie waar je zorgeloos op aan kan.



Witropa bedankt voor onze prachtige reis om nooit te vergeten.



Groetjes Marcel & Natasja..

Gereisd met partner in nov. 2019
Accomodatie
10,0
Vervoer
10,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
10,0
8,8

Overweldigende rondreis van 24 dagen

🇨🇷 Costa Rica
Fly-drive
30-11-2019

Wij maakten een rondreis van 24 dagen op maat georganiseerd door Witropa Travel. We hebben alleen zelf vliegtickets geregeld vanaf Frankfurt, goed bereikbaar per ICE trein, direct naar San José. We zijn als eerst naar Tortuguero geweest waar wij kennis maakten met de rijke natuur met behulp van ervaren gidsen. Hierna volgden we onze eigen weg met een huurauto en reden als eerste naar Puerto Viejo langs de Caribische oostkust. Hierna naar het noorden waar we in Sarapiquí bij Tirimbina Lodge een privaat natuurgebied met een gids en op eigen gelegenheid verkenden. Hierna vervolgden we onze reis via de prachtige actieve Arenal vulkaan naar de hemelsblauwe rivier Rio Celeste. Nog noordelijker in Ricon de la Vieja zagen wij cowboys, zwavelmeertjes en pruttelende modderpoelen. Hot springs zijn een aangenaam warme wellness beleving. Een regio met een totaal ander landschap met droogbossen en uitgestrekte graslanden. We zakten af naar het hogere en frissere Monteverde waar we ons waanden in het regenwoud. Aan de westkust begaven we ons in 'The Blue Zone' in Samara. Hier maakten we een kanotocht in een rivier met krokodillen en genoten van de serene rust aan het strand. Bij Uvita wandelen we over het bijzondere walvisstaartstrand en reisden we verder af naar Sierpe. Hier stapten we op een boot die ons over slingerende rivieren, door mangrovebossen en over de oceaan naar Drake Bay bracht. Verderop verbleven we in een afgelegen bungalow bij een familie zonder internet of wifi, heerlijk. Van hieruit zijn we per boot naar Corcovado np. gegaan voor een 2 daagse tocht. We sliepen middenin de jungle bij Sirena ranger station waar de brulapen ons wekten. Samen met een gids hebben we hier alle apensoorten die Costa Rica kent in 1 dag gezien en tapirs! We regelen zelf een gids en met een omweg via het hooggebergte spotten we de Quetzal. Tot slot hebben we toch nog het toeristische Manuel Antonio np. bezocht en op de laatste dag wandelen we een stadsroute in San José. Geweldige reis!

Gereisd met partner in mei 2019
Accomodatie
8,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
10

2 vriendinnen (middelbare leeftijd)

🇨🇷 Costa Rica
Individuele rondreis
24-10-2019

Voor de tweede keer een Costa Rica reis geboekt via Witropa. Alles wordt uitstekend geregeld en geboekt door Witropa. Willem weet leuke plekjes en accommodaties en hij geeft goede adviezen. We hebben weer andere plekken bezocht dan de vorige keer en het was weer super! Ook als 2 vrouwen samen op pad in CR met huurauto was prima. Het verkeer is wel wat anders dan in Nederland, maar als je goede rij-ervaring hebt, prima te doen. Gidsen en hotels geven ook goede adviezen over wat je wel en niet moet doen (bijvoorbeeld qua veiligheid).

Gereisd met vrienden in okt. 2019
Accomodatie
10,0
Vervoer
10,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
10,0
10

22 daagse rondreis door Costa Rica met Witropa Travel

🇨🇷 Costa Rica
Autorondreis
16-10-2019

Wij hebben afgelopen juli en augustus 3 weken met ons gezin een rondreis gemaakt door het prachtige Costa Rica. Dankzij Willem Pothof van Witropa Travel is het een geweldige ervaring geworden. Samen met hem hadden we van tevoren de route uitgestippeld en boekte hij in overleg met ons de mooiste en leukste accomodaties en excursies. Ook regelde hij de huurauto met wifi en was indien nodig altijd te bereiken. We hebben daardoor onbezorgd kunnen genieten van de indrukwekkende natuur, de gastvrijheid en behulpzaamheid van de Tico's en zullen deze bijzondere reis niet snel vergeten!

Gereisd met gezin in jul. 2019
Accomodatie
10,0
Vervoer
10,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
10,0
8,0

Geweldige reis door Costa Rica meer WitropaTravel

🇨🇷 Costa Rica
Autorondreis
08-10-2019

Wat een geweldig land is Costa Rica wie de natuur wil beleven moet hier naar toe. Vogels vlinders bloemen apen, jungle enz enz. Het is er allemaal! Een prima georganiseerde reis alles klopte en er was support bij kleine ongemakken!

Costa Rica Pura Vida!

Gereisd met partner in sep. 2019
Accomodatie
8,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
0,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,0
9,6

Een overweldigende rondreis door Costa Rica

🇨🇷 Costa Rica
Individuele rondreis
04-10-2019

We hebben een rondreis van drie weken door Costa Rica gemaakt. Alles was in de puntjes geregeld door Wiltropa. Elke dag was er een nieuwe ervaring.

Gereisd met partner in sep. 2019
Accomodatie
9,0
Vervoer
10,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
10,0
9,4

Een avontuurlijke rondreis door het prachtige Costa Rica

🇨🇷 Costa Rica
Autorondreis
03-10-2019

We maakten met onze twee kinderen van 11 en 14 jaar in de zomer van 2019 een te gekke rondreis door Costa Rica, gebaseerd op de 22 daagse rondreis maar dan met onze eigen wensen erin verwerkt (zoals meer dagen aan het strand, minder jungle aan het eind van de reis). Voor het eerst boekten we via een reisbureau, omdat we de leukste hotelletjes en tours wilden en niet in de pas van alle toeristen wilden lopen. En dat is gelukt. Het land is onbeschrijflijk mooi, zo groen, zo verrassend, zo rustig en ook zo dynamisch, de mensen zijn aardig en we hebben veel avonturen beleefd. Op meerdere plekken hebben we walvissen gezien, maar ook dolfijnen en schildpadden, krokodillen, luiaards (sloths), apen, toekans, en hier en daar een slang en spin. Een prachtige reis en een enorme aanrader om via Witripa Costa Rica te gaan ontdekken.

Gereisd met gezin in jul. 2019
Accomodatie
10,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
10

Fantastische ervaring in Costa Rica

🇨🇷 Costa Rica
Autorondreis
22-09-2019

De reis die wij hebben gemaakt staat in onze top 3. Willem heeft alles heel goed geregeld. Ter plaatse heeft Christien ons bijgestaan toen wij wat gedoe hadden met de auto. Wij kunnen Witropa zeer aanbevelen voor een reis door Costa Rica. We hebben het gevoel dat we alles gezien en gedaan hebben wat er mogelijk is.

Wij hadden gekozen voor de minder luxe accomodaties maar zijn iedere keer opnieuw verrast geweest door de mooie plekken waar we hebben geslapen.

De tips die Willem geeft voor onderweg moet je zeker opvolgen. Ze zijn zeer de moeite waard. De reis en het land zijn een bijzondere ervaring geweest.

Gereisd met vrienden in sep. 2019
Accomodatie
10,0
Vervoer
10,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
10,0
10

Een bijzondere ervaring in Costa Rica

🇨🇷 Costa Rica
Autorondreis
22-09-2019

De reis die wij hebben gemaakt staat in onze top 3. Willem heeft alles heel goed geregeld. Ter plaatse heeft Christien ons bijgestaan toen wij wat gedoe hadden met de auto. Wij kunnen Witropa zeer aanbevelen voor een reis door Costa Rica. We hebben het gevoel dat we alles gezien en gedaan hebben wat er mogelijk is.

Wij hadden gekozen voor de minder luxe accomodaties maar zijn iedere keer opnieuw verrast geweest door de mooie plekken waar we hebben geslapen.

De tips die Willem geeft voor onderweg moet je zeker opvolgen. Ze zijn zeer de moeite waard. De reis en het land zijn een bijzondere ervaring geweest.

Gereisd met vrienden in sep. 2019
Accomodatie
10,0
Vervoer
10,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
10,0
8,2

Fantastische rondreis door Costa Rica met Witropa Travel!

🇨🇷 Costa Rica
Autorondreis
13-09-2019

Wat is Costa Rica een schitterend heerlijk land! Nog nooit zoveel groen gezien, vele bijzondere, exotische dieren, heerlijk gegeten en erg vriendelijke mensen. Met ons gezin met 3 kinderen (9, 12 en 15 jaar) een mooie rondreis gedaan in de huurauto. Zelf rijden is prima te doen en geeft je een gevoel van vrijheid. We hebben onze reis geboekt bij Witropa Travel, van Nederlander Willem, die al jaren in Costa Rica woont. De accommodaties waren prima en lekker afwisselend. Het programma was super met veel verschillende plekken in het hele land. De excursies geboekt door Witropa waren echt fantastisch; varen door het tropisch regenwoud, avondwandeling in het donker en zelf dolfijnen en walvissen gezien. Het absolute hoogtepunt was de canopy: aan kabels van wel 1 kilometer lang vliegen door de bossen was te gek! Willem is super: heeft zeer mooie reizen, is flexibel en zeer behulpzaam bij vragen of plotselinge wijzigingen, een absolute aanrader! Al met al, ondanks dat het niet goedkoop is, was het een reis om nooit te vergeten, ook voor onze kinderen!

Gereisd met gezin in jul. 2019
Accomodatie
8,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
7,0
Algemeen
8,0
8,6

22- daagse familierondreis in Costa Rica met Witropa Travel

🇨🇷 Costa Rica
Familiereis
12-09-2019

Wij hebben in Juli een 22-daagse rondreis gemaakt door Costa Rica met mijn man en onze zonen van 16 en 20 jaar.

Wij vonden Costa Rica een geweldig land met een prachtige natuur en super vriendelijke mensen. We hadden van tevoren samen met Willem van Witropa Travel een route uitgestippeld en Willem heeft in overleg met ons de accomodaties en excursies geboekt. Ook de huurauto was door hem geregeld en Willem was goed bereikbaar indien nodig. De rondreis was heel afwisselend. De hoogte punten waren de schildpadden in Tortuguero en Pirate Cove in Corcovado. In Corcovado veel dieren gezien en gesnorkeld tussen prachtige vissen en schildpadden. Tijdens onze reis zoveel dieren gezien o.a. apen, toekans, kikkers, krokodillen, neusberen, miereneters, kolibries ect. wij vonden het geweldig.De restaurants die Willem had aanbevolen en de tips voor onderweg waren ook top.

Bedankt Willem voor het organiseren van deze fantastische reis! Pura Vida!

Gereisd met gezin in jul. 2019
Accomodatie
8,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
9,0
9,0

Een schitterende familierondreis door Costa Rica met Witropa

🇨🇷 Costa Rica
Familiereis
02-09-2019

We hebben een heerlijke familierondreis gehad door Costa Rica. Wat een mooi land en wat een mooie natuur! We waren heel blij dat we deze mooie rondreis samen met Willem hebben samengesteld. Wij zijn op locaties geweest en in accomodaties die we zelf niet gevonden zouden hebben, maar die echt top waren! Waarvan sommige zelfs midden in de natuur! Een ervaring om niet te vergeten! Bedankt Willem voor het samenstellen van de reis en de fijne communicatie vooraf en tijdens onze reis. Ik zou Witropa absoluut aanraden bij vrienden!

Gereisd met gezin in aug. 2019
Accomodatie
9,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
9,0

Afwisselende en onvergetelijke rondreis met het hele gezin.

🇨🇷 Costa Rica
Familiereis
31-08-2019

Wat een prachtig land is Costa Rica. Vooraf heb je er al bepaalde verwachtingen van, maar toch werden we elke dag weer verrast door de prachtige locaties en indrukken. Onze 4 dochters hebben er ook zeker van genoten (van 15 t/m 22 jaar) Dit door de combinatie van sportieve activiteiten ( tubing, surfen, paardrijden, ziplinen) en wandelingen door de jungle met enorm enthousiaste gidsen.

Witropa heeft voor ons een schitterende en bijzondere reis samengesteld, met de juiste afwisseling van strand, jungle en vulkaan gebieden. De accommodaties wisselde elkaar goed af. Vooral de kleinschalige overnachtingen spraken ons erg aan. Casitas Tenorio sprong er voor ons echt uit. Vanaf je schommelstoel op het terras keek je zo de jungle in, en werd je 's morgens gewekt door een hele apen familie. Zeker hebben we ook genoten van de strandlocaties, heerlijk warm water met super golven en zowel aan Caribbean als aan de Stille Oceaan in hele leuke huisjes overnacht.

Waar we ook erg van onder de indruk waren, was het eieren leggen van de schildpadden in Tortuguero.

In het pikke donker, onder een heldere sterren hemel met op de achtergrond naderend onweer, waar we genoten van het spektakel van dit bijzondere gebeuren. We moesten wachten op het juiste moment zonder de dieren te storen. Het is moeilijk om weer te geven hoe bijzonder deze vakantie was, zoveel gezien en meegemaakt in 20 dagen. Willem en team Witropa bedankt hiervoor!!

Gereisd met gezin in aug. 2019
Accomodatie
9,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
8,0

Prachtige 18 daagse rondreis

🇨🇷 Costa Rica
Individuele rondreis
26-08-2019

Een prachtige 18daagse vakantie rondreis gehad!

Goede communicatie met Willem, voor en tijdens de vakantie als we vragen hadden.

We hebben onze ogen elke dag weer uitgekeken naar de prachtige natuur, dieren en omgeving.

Mooie accommodaties en sommige op wel heel bijzondere/leuke plekken.

De auto die geregeld is, is prima!

Wij raden Willem zeker aan! & hebben dit ook al bij kennissen gedaan!

Gereisd met partner in aug. 2019
Accomodatie
8,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
8,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,0
8,6

Super familiereis!

🇨🇷 Costa Rica
Autorondreis
14-08-2019

Wij hebben een super familiereis gehad dankzij Witropa. Prachtige locaties met altijd een van de beste lodges, huisjes of kamers. Een duidelijke routebeschrijving met handige tips voor onderweg. Wij hebben drie weken onze ogen uitgekeken. Wat een overweldigende natuur en wildlife. En ook toen onze gehuurde auto te klein bleek voor de lange mannen had Willem razendsnel een handig busje geregeld. Het was heel fijn om de meeste dingen van te voren te hebben geregeld. Overal waar we kwamen waren ze op de hoogte van onze komst. En bij de geplande activiteiten was dit ook het geval. Dat scheelt een hoop energie. Wij hadden een 22-daagse reis geboekt met 9 bestemmingen, waaronder Tortuguero en de absolute aanrader Corcovado.

Gereisd met gezin in jul. 2019
Accomodatie
8,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
9,0

Een fantastich mooie afwisselende rondreis Coast Rica

🇨🇷 Costa Rica
Autorondreis
12-08-2019

Terug van een fantastische 19-Daagse familie rondreis. Deze rondreis gedaan met onze dochter van 21 en en zoon van 19 en we hebben het prima naar onze zin gehad. Onze vlucht vanaf Schiphol werd geannuleerd waardoor wij een dag later aankwamen in Costa Rica. Een berichtje naar Willem gestuurd en verder hoefden we niets te regelen, een dag later netjes opgehaald op het vliegveld en konden gelukkig nog op tijd aan de rondreis beginnen. Canopy geboekt maar dit kon niet doorgaan doordat er een platform kapot was en Willem heeft geregeld dat we dit alsnog in Monteverde konden doen. Accomodaties waren prima met aardig personeel vooral de kamer die we kregen in Samara (Locanda Beach) was geweldig. Bij het Karahe hotel in Manuel Antonio hebben we de kuitspieren goed kunnen trainen, hoog gelegen en bereikbaar via trappen maar met een mooi uitzicht. De rondreis was zeer afwisselend en telkens waren we heel benieuwd waar we weer terecht zouden komen. De autoritten verveelden geen moment omdat er zoveel te zien is onderweg, het autorijden is ook prima te doen ! De restaurants die werden aanbevolen door Willem waren geweldig, vooral Koki Beach in Puerto Viejo heeft ons hart gestolen. Een tip om te gaan eten als je in Monteverde bent is Bistro Bon Apetit in Sante Elena, heerlijk eten en prima service. De 19 dagen waren veel te snel voorbij. Costa Rica je hebt ons betoverd en onze vele mooie herinneringen geschonken. Eigenlijk zou er in ieder land een "Willem" moeten zijn.

Gereisd met gezin in jul. 2019
Accomodatie
9,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
0,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
9,6

Onvergetelijk avontuur met dank aan Witropa!

🇨🇷 Costa Rica
Autorondreis
06-05-2019

Ik (moeder van 2 jongens) hou enorm van reizen, avontuur, vette dieren, mooie locaties en belevenissen. Het liefst ga ik zelfstandig op pad met de 2 jongens (11 en 13 jaar) en met de hulp van Willem (van Witropa) kon dat ook. Samen hebben we een super toffe rondreis in elkaar gezet, hij heeft een auto met WIFI, excursies en locaties voor ons geregeld zodat ik toch wat ontzorgd werd.... maar wel mijn eigen dag en ritme kon bepalen. Het toffe was dat de locaties duidelijk geen bekende locaties van Nederlandse reisorganisaties waren want bijna nergens kwamen we Nederlanders tegen. We hebben zelfs bij een Costaricaans gezin geslapen, gegeten en een prachtige wandeling naar een waterval gemaakt. Geen hond sprak er Engels maar dat maakte allemaal niks uit.

Ik kan het echt iedereen aanraden! Soms zijn de wegen best pittig om te rijden maar dat brengt ook wel het stukje avontuur met zich mee. Bovendien kon ik Willem altijd appen, voor mij een heel fijn idee dat er iemand is die je kan bereiken, mocht er iets aan de hand zijn of je even een tip nodig hebt.

We hebben het echt waanzinnig gehad, een vakantie om met heimwee naar terug te kijken.

in apr. 2019
Accomodatie
8,0
Vervoer
10,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
10,0

Ben jij op reis geweest met Witropa Travel?
Plaats een beoordeling met jouw ervaringen met Witropa Travel of klachten over Witropa Travel.