Witropa Travel ervaringen

De Witropa Travel ervaringen, beoordelingen en klachten zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl die een reis met Witropa Travel gemaakt hebben.

Er zijn 42 ervaringen met Witropa Travel geplaatst.


Plaats beoordeling
Accomodatie
8,8
Vervoer
9,2
Reisleiding
9,5
Prijs / Kwaliteit
9,1
Algemeen
9,3
9,2
Totaalscore
42 beoordelingen
8,6

Super familiereis!

  • Costa Rica
  • Autorondreis Autorondreis
  • 14 August 2019

Wij hebben een super familiereis gehad dankzij Witropa. Prachtige locaties met altijd een van de beste lodges, huisjes of kamers. Een duidelijke routebeschrijving met handige tips voor onderweg. Wij hebben drie weken onze ogen uitgekeken. Wat een overweldigende natuur en wildlife. En ook toen onze gehuurde auto te klein bleek voor de lange mannen had Willem razendsnel een handig busje geregeld. Het was heel fijn om de meeste dingen van te voren te hebben geregeld. Overal waar we kwamen waren ze op de hoogte van onze komst. En bij de geplande activiteiten was dit ook het geval. Dat scheelt een hoop energie. Wij hadden een 22-daagse reis geboekt met 9 bestemmingen, waaronder Tortuguero en de absolute aanrader Corcovado.

Gereisd met gezin in juli 2019
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

9,0

Een fantastich mooie afwisselende rondreis Coast Rica

  • Costa Rica
  • Autorondreis Autorondreis
  • 12 August 2019

Terug van een fantastische 19-Daagse familie rondreis. Deze rondreis gedaan met onze dochter van 21 en en zoon van 19 en we hebben het prima naar onze zin gehad. Onze vlucht vanaf Schiphol werd geannuleerd waardoor wij een dag later aankwamen in Costa Rica. Een berichtje naar Willem gestuurd en verder hoefden we niets te regelen, een dag later netjes opgehaald op het vliegveld en konden gelukkig nog op tijd aan de rondreis beginnen. Canopy geboekt maar dit kon niet doorgaan doordat er een platform kapot was en Willem heeft geregeld dat we dit alsnog in Monteverde konden doen. Accomodaties waren prima met aardig personeel vooral de kamer die we kregen in Samara (Locanda Beach) was geweldig. Bij het Karahe hotel in Manuel Antonio hebben we de kuitspieren goed kunnen trainen, hoog gelegen en bereikbaar via trappen maar met een mooi uitzicht. De rondreis was zeer afwisselend en telkens waren we heel benieuwd waar we weer terecht zouden komen. De autoritten verveelden geen moment omdat er zoveel te zien is onderweg, het autorijden is ook prima te doen ! De restaurants die werden aanbevolen door Willem waren geweldig, vooral Koki Beach in Puerto Viejo heeft ons hart gestolen. Een tip om te gaan eten als je in Monteverde bent is Bistro Bon Apetit in Sante Elena, heerlijk eten en prima service. De 19 dagen waren veel te snel voorbij. Costa Rica je hebt ons betoverd en onze vele mooie herinneringen geschonken. Eigenlijk zou er in ieder land een "Willem" moeten zijn.

Gereisd met gezin in juli 2019
Scoreverdeling
Accomodatie
9,0
Vervoer
9,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

9,6

Onvergetelijk avontuur met dank aan Witropa!

  • Costa Rica
  • Autorondreis Autorondreis
  • 06 May 2019

Ik (moeder van 2 jongens) hou enorm van reizen, avontuur, vette dieren, mooie locaties en belevenissen. Het liefst ga ik zelfstandig op pad met de 2 jongens (11 en 13 jaar) en met de hulp van Willem (van Witropa) kon dat ook. Samen hebben we een super toffe rondreis in elkaar gezet, hij heeft een auto met WIFI, excursies en locaties voor ons geregeld zodat ik toch wat ontzorgd werd.... maar wel mijn eigen dag en ritme kon bepalen. Het toffe was dat de locaties duidelijk geen bekende locaties van Nederlandse reisorganisaties waren want bijna nergens kwamen we Nederlanders tegen. We hebben zelfs bij een Costaricaans gezin geslapen, gegeten en een prachtige wandeling naar een waterval gemaakt. Geen hond sprak er Engels maar dat maakte allemaal niks uit.
Ik kan het echt iedereen aanraden! Soms zijn de wegen best pittig om te rijden maar dat brengt ook wel het stukje avontuur met zich mee. Bovendien kon ik Willem altijd appen, voor mij een heel fijn idee dat er iemand is die je kan bereiken, mocht er iets aan de hand zijn of je even een tip nodig hebt.
We hebben het echt waanzinnig gehad, een vakantie om met heimwee naar terug te kijken.

in april 2019
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
10,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
10,0
Reiziger icon

10,0

Een reis om nóóit vergeten en we willen zo snel mogelijk terug naar het mooie Costa Rica. En dan gaan we weer hele avonden met Willem mailen/chatten/bellen om de volgende onvergetelijke reis voor te bereiden. Willem, nogmaals ontzettend bedankt voor alle

  • Costa Rica
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 26 April 2019

Hallo wij zijn John en Helena en hieronder onze geweldige ervaring in het mooie Costa Rica!

We hadden al bijna een vakantie naar Kenia geboekt toen Helena zei 'Kijk voor de gein eens naar Costa Rica'. Als heel snel kwamen we op de pagina van WitropaTravel en na alle goede reviews gelezen te hebben besloten Willem maar eens een mailtje te sturen. Vanaf dat moment was Willem onze nieuwe beste vriend! ;-) We gingen naar Costa Rica en Kenia was meteen van de baan. Waar we héél erg blij mee waren was de manier hoe alles vooraf geregeld kon worden. Aangezien we eigenlijk OVERAL naartoe wilden en ALLES wilden zien moesten we keuzes gaan maken. Met de hulp van Willem hebben onze droomreis samen kunnen stellen. Waar bepaalde locaties toch niet beschikbaar waren tijdens onze vakantie kwam Willem altijd met goede alternatieven die wij achteraf nog mooier vonden dan die we in eerste instantie hadden uitgekozen. De voorpret die dit alles met zich meebracht was al een kleine vakantie op zich.

Uiteindelijk is het een 19 daagse rondreis geworden met de volgende hoogtepunten (hoewel de gehele reis een héél groot hoogtepunt was).

- Puerto Viejo: hele leuke relaxte (reggae) sfeer met een letterlijk hoogtepunt met een overnachting in een 25 meter hoge boomhut midden in de jungle en wakker worden door de brulapen die overal om je heen in de bomen zitten (The Amazing Treehouse and Nature Observatorio). Een nacht om nooit te vergeten. Daarna nog een nacht in een héle luxe tree-house, zo groot dat we ons beide bijna schaamden dat het alleen maar voor ons was. Ook het Sloth-Sanctuary (Luiaard-opvang) is een bezoekje waard, wat een bijzonder diertjes, veel over geleerd!

-Rio Celeste, op aanraden van Willem bij het naburige Hideaway Hotel gegeten. En dat was een voltreffer, wat een genot om daar te mogen eten. De volgende keer dat we in Costa Rica zijn gaan we speciáál daarvoor weer even naar Rio Celeste. En voor het paardrijden! Ikzelf had, in tegenstelling tot Helena, nog nooit op een paard gezeten en toch heb drie uur lang door de jungle van Costa Rica gereden. Wat een mooie tocht was dat, halverwege nog even lekker afgekoeld in het heerlijke blauwe water van de vele mooie riviertjes daar. Helena heeft toen we terugkwamen meteen een tweede rit voor de volgende dag geboekt zó leuk vond ze het. Zeker een aanrader dus, ook zonder ervaring!

-Samara, we zijn helemaal verliefd op het Locanda Beach Hotel! Wat een leuk, mooi gezellig hotel. Gezellige tafeltjes midden op het strand, dus heerlijk eten en daarna met een lekkere cocktail de zonsondergang aanschouwen! Locanda Beach….we’ll be back!! ;-) Ook het kajakken door de mangrove was heel speciaal en rustgevend!

-Monteverde, van de mooie strandjes van Samara naar de hoge bergen van Monteverde. Het was een hele mooie ervaring om de berg op te rijden. De wegen waren niet al te best maar goed te doen. Het uitzicht daarentegen werd naarmate je hoger de berg op rijdt steeds mooier, dus maak zeker een stop om al het moois in je op te nemen, alleen maar groen waar je ook kijkt. Daar ook nog een bijzondere nachtelijke jungle trip gedaan om de jungle in het donker te beleven. Veel dieren gezien waaronder slangen, spinnen en ander gespuis…. ;-)
Ook de hangbruggen waren heel mooi, nog oog in oog gestaan met een grote brulaap die op de railing 30 centimeter van ons vandaan zat, en nog een hele tijd staan kijken naar alle jonge aapjes die in de boom voor onze neus hun speelkwartier hadden.

Domincal, walvisentour was, zoals alles in Costa Rica, een ervaring om nooit vergeten. Wat bijzonder om deze majesteuze dieren van zo dichtbij te mogen aanschouwen, echt fantastisch.
De laatste nacht in Costa Rica was er eentje midden in de jungle. Slapen in een tentje tussen alles wat er in de jungle leeft. We hebben daar van alles gezien, van één van de meest gevaarlijke slangen (Fer-de-lance) voor de toegang van onze tent tot tarantula’s en leuke kleine kleurige (gif)kikkertjes en nog veel meer. Alles waar we voor kwamen! De gids heeft ons heel veel verteld over het leven in Costa Rica en heeft ons veilig door de jungle van Costa Rica geleid.

Een reis om nóóit vergeten en we willen zo snel mogelijk terug naar het mooie Costa Rica. En dan gaan we weer hele avonden met Willem mailen/chatten/bellen om de volgende onvergetelijke reis voor te bereiden. Willem, nogmaals ontzettend bedankt voor alle goede zorgen voor én tijdens onze reis. Je gaat nog van ons horen……!!! 

Nog vier tips van ons:
-Navigatie is toch wel érg makkelijk, de routebeschrijving brengt je een heel eind maar het zijn daar geen wegen zoals wij gewend zijn!
-Mócht je ‘s nachts de schilpadden willen bekijken, vraag dan aan Willem of het ‘schildpaddenproject’ in de reis past. Wij hebben zelf in Tortuquero een tour geboekt maar vonden het daar té toeristisch en het leek ons geen fijne ervaring voor de schildpadden die daar haar eieren kwam leggen en daardoor was ook geen fijne ervaring voor ons. Te veel mensen rondom één schildpad. Dus als je deze hele mooie grote reuzenschildpadden van dichtbij wilt meemaken, kijk dan of je als vrijwilliger aan het project kunt meewerken. Daar twee mensen gesproken die dat gedaan hadden en hun ervaringen waren zoals wij het ons het ons dus voorgesteld hadden.
-GENIET! PURA VIDA!

Gereisd met partner in september 2018
Scoreverdeling
Accomodatie
10,0
Vervoer
10,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
10,0
Reiziger icon

9,0

Een fantastische rondreis door Costa Rica

  • Costa Rica
  • Familiereis Familiereis
  • 07 April 2019

Mijn dochter was al een tijdje voor een rondreis in Midden- Amerika en we wilden elkaar weer even zien. We besloten om in Costa Rica elkaar te ontmoeten. Ongeveer 1,5 maand voor vertrek had ik Willem van Witropatravel benadert voor een rondreis door Costa Rica. Dankzij Willem hebben we een fantastische onbezorgde reis gehad. Willem had voor ons binnen korte tijd een mooie route gemaakt om veel te zien van het mooie land Costa Rica. Hij hield rekening met onze wensen. De beschrijvingen klopten allemaal. Enige wat niet op de beschrijving stond, was de boottocht naar Tortuguero, maar dat vonden we niet zo erg! we werden verrast met een mooie tocht door de rivier. Daar aangekomen konden we lekker genieten van de pittoreske dorpje aan de rivier en aan de zee. de gids Kevin wist veel te vertellen over de dieren die we daar zagen. Na 2 dagen zijn we hier vetrokken en kregen we onze huurauto. Dit was goed geregeld. Enige wat mis ging, was dat we navigatie kregen ipv van WIFI, maar na contact met Willem werd dit netjes na een 2 dagen omgeruild. Maar van de WIFi poket hoef je niet veel te verwachten, we hadden niet overal bereik. Onze reis ging verder naar Puerto Viejo. Super gezellige dorpje met veel mensen uit Jamaica. Hier zouden we snorkelen, maar helaas ging dit niet door, vanwege de hoge golven. We hebben toen zelfstandig een indrukwekkende wandeling gemaakt door de oerwoud vlak bij zee. Na 2 dagen zijn we vertrokken richting Fortuna, was een lange afstand. In Fortuna was het wel een steile weg naar het hotel, maar hier kreeg je ook wel wat voor terug. Fantastische uitzicht vanuit het hotel op de omgeving. Hier genoten van de jacuzzi . Na Fortuna zijn we richting Monteverde gereisd. We werden verrast door heel veel stenen zand wegen, waar geen eind aan kwam. De reis duurde daardoor langer dan verwacht. De accommodatie in Monteverde viel een beetje tegen, was klein en oud. De Night tour was wel heel apart om mee te maken. In Monteverde hebben we ook de hangbruggen en de canopytour gedaan. Dit was super leuk om te doen, je moet geen last hebben van hoogte vrees! Je bent ook wel 2 uur bezig. Na de actieve reis zijn we in Samara bijgekomen aan het hotel bij het strand. Dit was wel lekker relax.
We willen Willem bedanken voor de super fijn reisbeschrijving en klanten services. Het was ook fijn dat we hem tijdens de reis makkelijk konden benaderen via de app. Ik raad iedereen aan om via Witropatravel naar Costa rica te reizen.
Pura Vida !

Gereisd met gezin in februari 2019
Scoreverdeling
Accomodatie
9,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

10,0

18 daagse " DROOMREIS" Cost Rica

  • Costa Rica
  • Autorondreis Autorondreis
  • 02 April 2019

Wat een schitterende reis hebben wij gehad mede dankzij Willem van witropa travel. Alles goed geregeld vanaf aankomst vliegveld San Jose tot laatste dag huurauto inleveren.Echt zoveel gedaan en gezien
en alles volgens de super route beschrijving van Willem die ons de speciale plekjes van het land liet zien.
Tortuguero was geweldig met Kevin als gids en compleet met ontbijt, lunch en diner. Locanda Beach in Samara gaf ons het gevoel of we op huwelijksreis waren, mooie excursie dolfijnen spotten en snorkelen en grote zeeschildpadden gezien. Vulkaan Arenal, Rincon de la vieja, Monteverde en alle NP die we bezocht hebben echt SUPER. En ook een zeer relaxe tijd gehad in Puerto Viejo wat een gezellig dorpje is dat met schitterende strandjes aan de caribische kust. Zeker een land waar ik nog een keer naar toe wil !!!!!!!!!!!!!! PURA VIDA...
GRACIAS ......Willem

Gereisd met partner in maart 2019
Scoreverdeling
Accomodatie
10,0
Vervoer
10,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
10,0
Reiziger icon

8,3

Rondreis costa Rica

  • Costa Rica
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 28 March 2019

Reis was perfect georganiseerd door Witropa. De gidsen, boten en auto alles stond op de afgesproken tijd voor ons klaar. In Tortuguero Beach genoten van de goede verzorging, lekker eten, gezellig dorpje en niet te vergeten gids Kevin. In Puerto Viejo naar Manzanillo gefietst en onderweg een verfrissende duik genomen in een van de mooie strandjes. Op de terugweg Jaguar Rescure center bezocht, indrukwekkend. Ook zeer de moeite waard was het bezoek aan Frogs heaven van Jose, een man met passie voor de natuur. en natuurlijk de "rode open kikker" gezien. Aan het einde van de rondreis waarbij we de vulkaan, hangbruggen, watervallen, warmwaterbronnen en Rio Celete met zijn prachtige blauwe kleur water hebben gezocht, drie dagen in Corcovado bij Poorman's Paradise genoten van de natuur en rust, mooie afsluiter. We hebben het persoonlijke contact met Willem als zeer plezierig ervaren evenals zijn de tips en adviezen Top!. Onze ervaring van Costa Rica is dat het een mooi land is maar ook wel erg toeristisch.

Gereisd met partner in maart 2019
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
8,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

9,4

Geweldige Rondreis Door Costa Rica

  • Costa Rica
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 03 February 2019

Deze reis heeft onze verwachtingen helemaal waar gemaakt. Alles wat er van te voren over Costa Rica werd gezegd is uitgekomen en niet op de minste plaats door Witropa travel. Perfect georganiseerd en toch heerlijk rustig en vrij kunnen reizen. Alles wat Willem afgesproken heeft klopt tot op de laatste letter en is tot in de puntjes geregeld.
Door deze reis zijn we nu al aan het kijken wat we hebben laten liggen aan ervaringen in Costa Rica en of we nog een reis kunnen maken. We waren zeer verbaast over de hoge beoordelingen van de klanten van Witropa en vonden het zelf beangstigend maar Willem heeft alles waargemaakt en aan alles een persoonlijke draai gegeven zodat je je op je reis door dit uitzonderlijk mooie land speciaal voelt.
Tortuguero is een plaats die door zijn aparte karakter in iedere reis zou moeten zitten en Kevin is een hele leuke gids die het Witropa gevoel perfect weergeeft.
Samara geeft je een rustplaats in je vakantie en de dolfijnen en Walvissen waren een hele leuke onderbreking.
Voor de rest veel te veel gezien om alles te benoemen maar alles is zeer de moeite waard.
Wij willen Willem en zijn team bedanken voor onze mooiste vakantie tot nu toe en hopen dat ons verslag ertoe bijdraagt dat veel meer Nederlandse vakantiegangers dit supermooie land gaan bezoeken.

Gereisd met partner in januari 2019
Scoreverdeling
Accomodatie
9,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

9,8

Individuele rondreis op maat gemaakt

  • Costa Rica
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 04 January 2019

In december een individuele rondreis gemaakt door Costa Rica, helemaal naar onze wensen in elkaar gezet en geboekt door Witropa Travel. het was een geweldige reis! Schitterende accomodaties en de excursies die we erbij geboekt hadden waren zeer de moeite waard. De gidsen waren goed en verantwoordelijk.Heel erg gedreven om ons waar voor ons geld te geven! Prima huurauto waarmee we het land hebben doorgereden, ook geregeld door Witropa.
Alle hotspots van Costa Rica gezien! Tussentijd ook contact via Whatsapp gehad met Witropa, prettig voor als het nodig mocht zijn. Gelukkig verliep alles voorspoedig! Van de 21 dagen hebben we geen enkele bui gehad, een paar nachten wel regen. Ik zou Witropa zeker aanraden, er wordt echt geluisterd naar je wensen en met je mee gedacht.
Een reis om nooit te vergeten!

Gereisd met partner in december 2018
Scoreverdeling
Accomodatie
10,0
Vervoer
10,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

9,4

23 daagse rondreis door Willem en mij samengesteld: Perfect!!

  • Costa Rica
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 30 October 2018

In 23 dagen heb ik het gehele land doorgereisd en enorm genoten van de prachtige natuur!
Om elke hoek, in elke regio nieuwe dieren, vogels en landschappen ontdekt. Als ik nog iets langer had gehad, had ik denk ik nog het National Park Rincon de la Vieja met de actieve vulkaan willen bezoeken. Maar niet getreurd, de rest was al ogenstrelend geweldig! Genoten van de heerlijke stranden aan de Caraïbische en Pacifische kant. Met als hoogtepunt aan de Caraïbische kant: Cahuita National Park. Een prachtig park met gave stranduitzichten, veel dieren gespot waaronder 3 slangen; een boa constrictor, een gele wimpergroefkopadder en een bruine variant. Daarna gesnorkeld ook mooi, wel jammer dat het koraalrif nagenoeg dood is.. De gids was heel goed en nam ons onder water mee naar de mooiste stukjes. Trip geboekt via Terraventuras.
Een ander hoogtepunt was het spotten van walvissen aan de Pacifische kant, bij zowel Samara beach als Corcovado National Park, Drake Bay. Dit zou ik iedereen aanraden om te doen. Ik zat in het goede seizoen (september) en heb meerdere walvismoeders met baby's gezien en echt 2 meter bij de boot vandaag. Zo rustgevend en magisch om te zien. Ik had een hele goede trip geboekt via the Divine Dolphin.
Sowieso was elke tour goed die ik had geboekt via Willem of zelf, de gidsen zijn echt top!

Misschien goed om te bedenken als je gaat rondreizen in september dat het laagseizoen is. Oktober en november zijn echt laag-laag seizoen en zijn sommige tourbureaus of hotels zelfs gesloten. Duiken kon bijvoorbeeld in september ook niet meer overal vanwege te weinig deelnemende toeristen. Ik reisde alleen en dan was het weleens vervelend dat je soms als enige toerist in een hotel zit. Daar zou ik wel even bij nadenken.
Verder was het ook regenseizoen, maar dat viel echt reuze mee! Ik heb heel weinig regen gehad. Ik denk in 23 dagen 2x overvallen door regen tijdens een tour. En dan heb je je poncho. Let wel: het is een tropisch regenwoud en lekker vochtig, niet koud, maar kleding droogt echt niet (snel). Ik had een föhn meegenomen die ik meermaals gebruikt heb om kleding te drogen :)

Tenslotte: Als ik naar Costa Rica zou gaan en de mooiste plekjes wil zien zou ik je aanraden om Willem te contacten!! Hij denkt mee, laagdrempelig en direct contact via Whatsapp (ook tijdens mijn reis, dat was echt heel prettig), de beste tours op voorhand geregeld (ik zou zeker de Canopy tour doen bij Monteverde, 1 km ziplinen!! wow!!). Kortom alles op maat het beste geregeld en luistert ook naar jouw wensen!
Bedankt Willem!

Alleen gereisd in september 2018
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
10,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
10,0
Reiziger icon

8,5

Meest prachtige reis die ik ooit al gemaakt heb

  • Costa Rica
  • Autorondreis Autorondreis
  • 30 September 2018

Ik heb samen met een vriendin de kans gehad om dit prachtige land te bezoeken en te verkennen. We hadden nooit zo'n prachtige tijd gehad, was het niet voor de geweldig goede organisatie van Witropa-travel geweest. Alles was tip top in orde en Willem was altijd bereikbaar waardoor we hem vragen konden stellen. Hij heeft ons ook leuke tips gegeven voor plekjes om te eten en zelf te gaan verkennen. Dankjewel voor deze prachtige reis!

Gereisd met vrienden in juli 2018
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
9,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

8,4

Een overweldigende, onvergetelijke rondreis in Costa Rica

  • Costa Rica
  • Autorondreis Autorondreis
  • 17 September 2018

Heel fijn als je een reisbureau vindt, waarbij je echt de persoonlijke aandacht krijgt en niet het gevoel hebt een van de velen te zijn. In de aanloop naar het samenstellen van de reis helpt Willem je fantastisch. Hij is flexibel in aanpassingen en hernieuwde wensen en denkt met je mee om je reis zo mooi mogelijk te maken. Hij raadt je ook vooral dingen af als hij weet waar je naar op zoek bent en komt met betere voorstellen. Daarnaast krijg je een volledige routebeschrijving met tips, waarvan je soms bijna kan aannemen dat alleen locals die weten. Dat vonden wij vooral prettig: Willem woont er al jaren en kent de plekjes waar je naartoe moet. Tijdens de reis is hij altijd standby en bereikbaar. Heel prettig ook als je de taal niet helemaal bij machte bent.

Costa Rica is een land met overweldigende natuur en een ontzettend behulpzaam, lief volk. Een hele fijne tijd gehad daar.

Gereisd met gezin in augustus 2018
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
8,0
Reiziger icon

9,3

Een onvergetelijke huwelijksreis door Costa Rica, 22 dagen

  • Costa Rica
  • Autorondreis Autorondreis
  • 12 September 2018

Wij zijn voor onze huwelijksreis naar Costa Rica geweest. We zijn van tevoren gaan kijken welke plekken we wilden zien en zagen bij Witropa Travel een rondreis die al veel aan onze wensen voldeed. Na nog wat heen en weer mailen, was het precies de reis die we wilden. Met onze wensen wat betreft tours werden er door Willem al leuke tours bij geboekt en nog wat leuke suggesties gegeven! Mede door deze super fijne samenwerking is het een fantastische reis geworden! Bij meerdere overnachtingen werden we verrast met wat leuke honeymoon presentjes, super leuk! We hebben veel mooie, indrukwekkende plekken gezien en fantastische tours gedaan! Een reis om nooit meer te vergeten!

Gereisd met partner in augustus 2018
Scoreverdeling
Accomodatie
9,0
Vervoer
10,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

8,6

Onvergetelijke rondreis Costa Rica

  • Costa Rica
  • Autorondreis Autorondreis
  • 11 September 2018

We hebben een rondreis van 16 dagen gemaakt door de prachtige natuur van Costa Rica. Wat een prachtig land! Schildpadden, jungle, veel wildlife, vulkanen, fantastische hikes, watervallen, walvissen, strand.........te veel om op te noemen. Het contact met Wilem van Witropa verliep heel prettig. Hij regelt alles, verwerkt je wensen en komt met mooie voorstellen. Z'n tips zijn de moeite waard en ook in het land zelf kun je contact hebben. Iets wat wij erg hebben gewaardeerd. Voor ons een reis om nooit te vergeten. Wat moet nu nog op de bucketlist?

Gereisd met vrienden in augustus 2018
Scoreverdeling
Accomodatie
9,0
Vervoer
7,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

9,0

Een hele mooi rondreis met gezin door Costa Rica, één mooi grote natuurdierentuin.

  • Costa Rica
  • Autorondreis Autorondreis
  • 04 September 2018

2,5 rondgetrokken met ons gezin door Costa Rica. Wij zijn geweest in Tortequero, Puerto Viejo, Sarapiqui, El Arenal, Monteverde, Rincon de la Vieja en als afsluiter een paar heerlijke dagen in Samara. Daar konden we alle mooie indrukken van Costa Rica goed op ons in laten werken.
Vakantie geboekt via Witropa Travel! Beter had niet gekund. Willem luistert van te voren goed naar je wensen en je budget en stelt dan een mooie reis samen. Wij hadden een vakantie met een aantal hindernissen en het boeken bij Witropa Travel heeft in ons geval veel voordelen gehad. Wij konden erg makkelijk en snel contact leggen met Willem dmv app en/of whatsapp tel gesprek.

Gereisd met gezin in augustus 2018
Scoreverdeling
Accomodatie
9,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

9,2

Super mooie rondreis - 3,5 week

  • Costa Rica
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 27 August 2018

We hebben echt een super mooie rondreis meegemaakt. Van te voren aan Willem (Witropa) onze voorkeuren doorgestuurd waarna een reis op maat gemaakt werd. Na enkele keren contact en finetunen was de reis definitief. Uiteindelijk op adembenemende locaties uitgekomen en genoten van de diverse natuurlandschappen die Costa Rica te bieden heeft invl wild life. Als je hier van houdt dan is Costa Rica echt een must. We hebben onze rondreis gemaakt met een huurauto. De wegen in Costa Rico zijn zeer goed te doen. Verder tijdens onze reis nog enkele keren contact gehad met Witropa i.v.m. wat vragen. Hierbij dienen we echt op te merken dat er supersnelle service is vanuit Witropa en met je meegedacht wordt. Erg fijn!

Al met al een aanrader voor iedereen.

Gereisd met partner in juli 2018
Scoreverdeling
Accomodatie
9,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

10,0

Drieweekse rondreis door Costa Rica

  • Costa Rica
  • Autorondreis Autorondreis
  • 21 August 2018

In augustus 2018 hebben wij een schitterende rondreis gemaakt door Costa Rica die was georganiseerd door Willem Pothof van Witropa. Willem had ons een reis voorgesteld waarbij hij rekening heeft gehouden met onze wensen. Aan de hand van de routebeschrijving van Willem zijn we het hele land door gereden en hebben alle hoogtepunten van Costa Rica gezien. Hierbij hebben we ook op hele bijzondere plekken overnacht, zoals bijvoorbeeld Manoas in Uvita waar we ons eigen terras midden in het regenwoud hadden. De perfect georganiseerde reis bood volop afwisseling van bezoek aan de mooie natuur van Costa Rica tot bezoek aan het strand.

Gereisd met gezin in augustus 2018
Scoreverdeling
Accomodatie
10,0
Vervoer
10,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
10,0
Reiziger icon

9,6

Rondreis Costa Rica - 14 dagen

  • Costa Rica
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 13 August 2018

Prachtige rondreis gehad met aansluitend een paar dagen relaxen aan het strand in Samara. 1 kleine mindere ervaring met een van de lodges, maar dit werd door Witropa top behandeld.
Alles volledig naar wens : planning, vervoer, excursies, lodges, etc. De restaurantjes dewelke werden aangeprezen door Willem zijn ook zeker een bezoek waard.
Top organisatie. Zeker een aanrader

Gereisd met gezin in juli 2018
Scoreverdeling
Accomodatie
9,0
Vervoer
10,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

9,8

Costa Rica in 2 weken

  • Costa Rica
  • Fly-drive Fly-drive
  • 16 May 2018

We hebben een prachtige reis gehad mede door het vooraf boeken/regelen bij Witropa travel. Alles goed door kunnen spreken wat onze wensen betreft.
Alles verliep vlekkeloos, vervoer, excursies en de accommodaties waren helemaal naar onze zin. Je kunt hierin echt aangeven wat voor jou belangrijk is.
We hebben een goede indruk van het land gekregen. Natuurlijk een prachtige natuur maar ook zeker erg vriendelijke bevolking.
Zeker de moeite waard om nog eens te gaan.En dan weer met Witropa!

Gereisd met partner in april 2018
Scoreverdeling
Accomodatie
10,0
Vervoer
10,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
10,0
Reiziger icon

8,8

Geweldige reis door Costa Rica met Witropa, met veel wildlife

  • Costa Rica
  • Autorondreis Autorondreis
  • 15 April 2018

In februari-maart 2018 hebben we met z’n tweeën een prachtige 18-daagse rondreis-op-maat gemaakt. We waren al eens in Costa Rica geweest en wilden nu andere plekken bezoeken dan toen. Corcovado stond bovenaan ons lijstje, maar verder wisten we het nog niet precies. Met hulp van Witropa-Travel is het uitstekend gelukt om tot een mooie en heel afwisselende rondreis te komen.
Corcovado hebben we inderdaad uitgebreid bekeken. We hebben er een driedaagse trail met gids gedaan, waarbij we veel dieren van dichtbij gezien hebben, o.a. meerdere tapirs. Verder zijn we in Puerto Viejo de Talamanca, Sarapiqui, San Gerardo de Dota, Punta Banco en Dominical geweest. De routebeschrijving klopte perfect, leuke hotels op mooie plekken. Op de routebeschrijving stonden tips vermeld (leuke restaurantjes, strandjes, excursies, etc.) en daar hebben we veel gebruik van gemaakt. We kwamen daardoor op onverwachte en leuke plekken terecht. Alles was goed geregeld en toen er toch één keer iets niet helemaal volgens plan verliep, kregen we direct contact met Witropa (via de App) en werd het vlot opgelost. We hebben echt super genoten van deze reis en bevelen Witropa van harte aan!

Gereisd met partner in februari 2018
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

9,5

Een onvergeetelijke vakantie

  • Costa Rica
  • Autorondreis Autorondreis
  • 04 March 2018

Ik heb in januari samen met mijn zus de 22 daagse autorondreis gemaakt georganiseerd door Willem en zijn team. Van te voren had ik nog een paar persoonlijke voorkeuren en dit werd enthousiast opgepakt en geregeld.
Het is voor ons een onvergetelijke reis geweest, waar we super veel dieren hebben gespot en leuke activiteiten hebben gedaan. Bij een klein probleem met de wifi in de auto, heeft Willem dit binnen 1 dag opgelost.
De routebeschrijving met de tips over de leuke bezienswaardigheden onderweg waren ook super goed omschreven.

Nogmaals bedankt voor een super reis Willem!!

in januari 2018
Scoreverdeling
Accomodatie
9,0
Vervoer
10,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
10,0
Reiziger icon

8,8

Prachtige rondreis door Costa Rica met Witropa-travel

  • Costa Rica
  • Autorondreis Autorondreis
  • 26 February 2018

We hebben de 16 daagse rondreis die aangeboden wordt door Witropa-travel gedaan en die hier en daar wat naar onze wensen aangepast. We kunnen Witropa-travel bij iedereen aanraden; alles klopte en was prima geregeld, tot en met de huurauto. We hebben genoten van een prachtig land en een uitstekend georganiseerde rondreis,

Gereisd met partner in januari 2018
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
9,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

9,0

Mooie rondreis door Costa rica

  • Costa Rica
  • Autorondreis Autorondreis
  • 17 February 2018

Rondreis door Costa Rica gemaakt met Witropa travel. We hebben Tortuguera, Puerto viejo, El Arenal, Samara, Monte Verde en Manuel Antonio bezocht met onze huurauto.
Alles was perfect georganiseerd. Complimenten aan Witropa Travel

Gereisd met partner in januari 2018
Scoreverdeling
Accomodatie
9,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

9,0

Topvakantie met grote hulp van Witropa

  • Costa Rica
  • Familiereis Familiereis
  • 14 February 2018

Met ons gezin naar Costa Rica geweest in de kerst/oud en nieuw periode. We hebben ontzettend genoten van de werkelijk prachtige natuur, de vele dieren die we hebben gezien, het mooie weer en de goede en relaxte sfeer van het land. In 2 weken tijd hebben we veel kunnen zien en doen en dat is echt dankzij de organisatie van Witropa.
Willem heeft eerst goed uitgevraagd wat wij precies willen, wat we leuk vinden e.d. en heeft daarna een mooi vakantieplan gemaakt. In Costa Rica is het dan ook perfect gelopen. Alles was in de puntjes georganiseerd en de gehele vakantie verliep daardoor heel prettig. We hebben alleen maar hoeven te genieten :)
Het contact met Willem verliep heel gemakkelijk en hij reageerde altijd snel op mails.
We hebben Tortuguero bezocht (WHAW), Arenal regio, Rincon de la Vieja en daarna Tamarindo, waar we oud en nieuw hebben gevierd op het strand rondom het kampvuur tussen de feestende mensen.
Er was een mooie combinatie van natuur, activiteit en relaxen. Voor ons perfect.
Witropa BEDANKT!!

Gereisd met gezin in december 2017
Scoreverdeling
Accomodatie
9,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

8,6

Een prachtige rondreis met veel dieren en super activiteiten!

  • Costa Rica
  • Autorondreis Autorondreis
  • 29 September 2017

Onze reis van 16 dagen was perfect samengesteld! We begonnen met Tortuguero, waar het puur relaxen was met georganiseerde boottochten en een junglewandeling. De schildpadden eieren zien leggen ‘s nachts was bijbetalen, maar echt de moeite. Daarna gingen we verder naar Puerto Viejo. Coco Loco lodge viel ons heel goed mee en onze dag bij de bri bri indianen was perfect: we hebben er in een waterval gezwommen, chocolade gemaakt en geproefd, een baby luiaard ontmoet en over de cultuur geleerd. Onderweg naar het centrum van Costa Rica zijn we in Sarapiqui gaan raften en daarna zijn we verder doorgereisd naar Cataratas del Toro: een prachtige locatie met heel mooie watervallen, kolibri’s en een Nederlandse gastheer. Dit hotel was wel iets meer basic. De volgende stop was La Fortuna, waar we een extreme 2 volcano hike hebben gedaan en vervolgens naar de hotsprings zijn geweest: vermoeiend maar het is het echt waard! Daarna reisden we door naar Curcubandé, bij Rincon de la Vieja: ook daar zijn we naar de hotsprings geweest (die waren echt de moeite) en hebben de Pailas wandeling gedaan in het nationaal park (dat is trouwens gesloten op maandag). Hotel Aromas del Campo daar was ons favoriete hotel van heel de reis, super gezellig! Onze volgende stop, Samara, was echt paradijs op aard. Heeeel mooi. Walvissen spotten is echt een aanrader, de stranden zijn beeldig en ze doen overal aan Happy Hour!

Gereisd met partner in september 2017
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

9,8

Perfect samengestelde vakantie door Willem van Witropa!

  • Costa Rica
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 29 August 2017

Al jaren boeken we reizen via bouwstenen. Met verschillende ervaringen maar deze was echt super. Willem heeft heel goed naar onze wensen geluisterd en daar een fantastische vakantie mee samengesteld. Van stad naar natuurpark Tortuguera waar we de best denkbare gids troffen (onze 17 jarige zoon heeft alle excursies met veel enthousiasme en zonder een enkel weerwoord meegedaan). Vandaar naar de Caribische sferen in Puerto Viejo en daarna weer de natuur in bij de vulkaan Arenal. Ook daar weer een super gids en een accommodatie met uitzicht op de vulkaan. Vervolgens drie dagen relaxen in Samara bij een geweldig gastvrije Amerikaanse dame op leeftijd. Daar heerlijke vis op en surfles gehad om daarna uitgerust weer de bergen in te trekken naar het nevelwoud. Een adrenalinekick opgedaan met een super zipline en weer terug naar de kust. Nu bij Manuel Antonio waar we meteen aan zee zaten en direct bij de ingang van een prachtig park. Willem had alles fantastisch geregeld; de auto, de gidsen, de afwisseling in het programma en de leuke kleinschalige accommodaties. Alles was helemaal perfect en we raden daarom Witropa aan bij al onze kennissen die Costa Rica overwegen!

Gereisd met gezin in augustus 2017
Scoreverdeling
Accomodatie
10,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
10,0
Reiziger icon

9,8

Actie en relaxen, perfect in balans en uitstekend georganiseerd.

  • Costa Rica
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 21 August 2017

Drie weken Costa Rica zijn voorbij gevlogen. Actie wilden we graag en hebben we ook gekregen. Wave surfen op heftige golven van de Caribische Zee en Atlantische Oceaan, een uitdagende hike rondom een vulkaan, raften op een van ‘s-werelds mooiste rafting locaties, Canopee over 15 zip-lines waarvan de langste maar liefst 1.5 kilometer was en natuurlijk snorkelen. Tijdens onze vele hikes en boottochten door diverse prachtige National Parken hebben wij prachtige landschappen, schitterende bloemen en met name een geweldige variatie aan dieren gespot. Van harige Tarantula tot vrolijk cappuccino-aapje. Van ieniemienie regenboog tot aan een giga bultrug walvis. In de parken zijn we verbijsterd geraakt door het vele natuurschoon. En overal steeds weer dat lekkere fruit, lekker vers om te eten en heerlijk in super dikke en geweldig lekkere ‘s-mooties. ‘s-Morgens, ‘s-middags, ‘s-avonds. Op maat geadviseerd en perfect gerorganiseerd door WItropa.

Gereisd met gezin in juli 2017
Scoreverdeling
Accomodatie
9,0
Vervoer
10,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
10,0
Reiziger icon

8,6

Wat een mooie natuur in Costa Rica!

  • Costa Rica
  • Familiereis Familiereis
  • 31 July 2017

Wij hebben ontzettend genoten van de ongerepte natuur van Costa Rica. Via de Witropa website hadden we veel leuke ideeën kunnen vinden en toen hebben we samen met Willem besproken hoe wij het wilden doen. Na een beetje heen en weer emailen begon hij goed aan te voelen wat wij wilden. Hij kent het land op zijn duimpje dus dat was erg handig als we wel eens de weg kwijt waren. Fijn dat alle hotels met ontbijt, auto en bepaalde excursies van te voren waren vastgelegd. Dat was prettig want ter plekke hadden we niet veel tijd om dat allemaal uit te zoeken. Er komt namelijk heel veel op je af. Hoogtepunten waren een nachtje in Yorkin bij de Bribri indianen logeren en de jungle boottochten om daar te komen. De reuzeschildpadden in Tortuguero 's nachts op het strand en ook daar de jungle boottochten. Het Sámara knusse hippie- strand met hotel op palen direct aan het strand. Río Celeste tubing op de rivier en de prachtige omgeving met leuke Hideaway hotel (volgende keer langer dan 1 nachtje). O ja, en de aap die daar met onze porche deur begon te gooien. Het is mooi om te zien hoe zuinig Costa Rica is op alle wildlife en de natuur. Het enige minpuntje was de vele rij-uren om weer naar de volgende plek te komen maar nu hebben we wel van alles wat kunnen zien.

Gereisd met gezin in juli 2017
Scoreverdeling
Accomodatie
9,0
Vervoer
8,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

9,0

Geweldige rondreis gehad

  • Costa Rica
  • Autorondreis Autorondreis
  • 19 July 2017

Voor dat we aan onze reis begonnen was het contact met Willem al erg goed. Hij heeft ons goed voorbereid op de reis en we waren erg enthousiast toen we eraan begonnen. Wat alleen maar erger werd toen we in het land aankwamen! Prachtige excursies en hele leuke accomodaties had hij uitgezocht. Willem heeft verstand van het land en dat blijkt uit zijn mooie samengestelde reis!

Gereisd met partner in juni 2017
Scoreverdeling
Accomodatie
9,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

9,0

Onvergetelijke rondreis door Costa Rica

  • Costa Rica
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 19 June 2017

Wij zijn 3 weken door Costa Rica gereisd via Witropa Travel. Vooraf goed kenbaar gemaakt wat onze wensen waren en die zijn meer dan uitgekomen! We hebben fantastische aktiviteiten gedaan, zoals raften, hiken, snorkelen, paardrijden, tubing en canopy. Daarbij is Costa Rica echt een prachtig mooi land. Alles even groen en de mensen zijn er zuinig op. Ze gooien gelukkig niet alles van zich af in tegenstelling tot sommige andere landen die wij bezocht hebben. Willem Holtrop, de eigenaar van Witropa Travel, had alles tot in de puntjes geregeld. Het vervoer, de aktiviteiten, de accomodaties en de gidsen. Helemaal toppie! Echt een aanrader!

Gereisd met gezin in mei 2017
Scoreverdeling
Accomodatie
9,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

9,0

Autorondreis op maat door Costa Rica

  • Costa Rica
  • Autorondreis Autorondreis
  • 26 April 2017

Bij Witropa Travel een reis op maat in Costa Rica samengesteld: wij gaven aan wat we graag wilden doen en welke plekken we wilden bezoeken, Witropa kwam daarop met de lodges/hotels, de 4x4 auto, excursies en een logische route. De communicatie ging prima en het is erg goed bevallen om deze manier een reis te boeken. Wel de voorpret, maar niet de keuze problemen van welk hotel enz.
Er zat veel variatie in de reis, van jungle tot aan het strand tot nevelwouden en serieuze bergen. Heel veel verschillende dieren (met name vogels) gezien. Costa Rica is een fantastische bestemming voor een natuurliefhebber. Ook tijdens de reis bleef Witropa (pro-actief) communiceren indien er een (kleine) wijziging was. Op een vraag van onze kant hadden we ook snel antwoord. Top geregeld!

Gereisd met partner in april 2017
Scoreverdeling
Accomodatie
9,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

8,5

Onvergetelijke trip naar Costa Rica

  • Costa Rica
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 19 April 2017

We zijn net terug van een onvergetelijke tweeweekse trip naar Costa Rica. De reis heeft een diepe indruk nagelaten en behoort ongetwijfeld tot de mooiste reizen die we ooit gemaakt hebben! We zijn uiterst tevreden over de samenwerking met Witropa. Willem Pothof had aandacht voor al onze wensen en voorkeuren en de reis werd volledig op onze maat samengesteld. Na uitgebreid onderling overleg heeft Willem voor een zeer afwisselend programma gezorgd dat ons toeliet om de prachtige natuur van Costa Rica in al zijn facetten en met veel diepgang te leren kennen: begeleide wandelingen, boottochten, een canopy tour, night walks, een bird watching tour, dagtochten te paard...We beleefden het ene hoogtepunt na het andere en hebben ongelooflijk veel dieren van dichtbij kunnen observeren: ontelbare apen, luiaarden, vogels, hagedissen en leguanen maar ook kikkers, vogelspinnen, slangen, coaties, tapirs, een stekelvarken, een gordeldier, ... We zijn de tel kwijt geraakt:-) Alles was perfect geregeld en als er toch een klein logistiek misverstand was (het blijft Costa Rica...) was Willem vlot bereikbaar en bood hij meteen een oplossing aan. We hebben van al onze bestemmingen genoten, maar Corcovado heeft voor altijd een speciale plaats in ons hart...Het is als het aardsparadijs maar dan nog beter:-)

Gereisd met partner in april 2017
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
8,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

8,3

Top vakantie dankzij Witropa Travel

  • Costa Rica
  • Autorondreis Autorondreis
  • 15 February 2017

We hebben een super vakantie achter de rug dankzij Willem Pothof. Goed advies gehad met planning van onze vakantie en gedurende de reis stond Willem ook voor ons klaar. Alle excursies waren top geregeld. De Extreme hike in Arenal is een aanrader!
Nogmaals bedankt voor alles, Willem. Pura Vida!

Gereisd met partner in januari 2017
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
8,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

8,5

Prachtige rondreis in Costa Rica met Witropa

  • Costa Rica
  • Autorondreis Autorondreis
  • 13 February 2017

we hebben een fantastische autorondreis gemaakt, mede dankzij Witropa (Willem Pothof). Costa Rica is een land met prachtige flora en bizondere fauna. Er is een relaxte sfeer en de mensen zijn heel vriendelijk. We hebben voor Witropa gekozen, omdat deze reisorganisatie in Costa Rica zelf zit. De 22 daagse reis op de site van Witropa wilden we naar onze eigen ideeen aanpassen en dat was geen enkel probleem, Willem Pothof heeft ons hierbij prima geholpen. Tijdens onze reis werden onze e-mails en vragen ook direct beantwoord. Een fijn idee, dat je altijd iemand kan bereiken. Wij zouden Witropa zeker aanraden.

Gereisd met partner in januari 2017
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
9,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

9,0

Mooie avontuurlijke rondreis Costa Rica

  • Costa Rica
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 11 December 2016

Wij hebben via Witropa een complete rondreis geboekt, maar door onvoorziene omstandigheden (orkaantje...) hebben wij constant onze reis moeten aanpassen. Gelukkig hadden we hierbij de goede hulp van Willem van Witropa die echt zijn best heeft gedaan om de routes aan te passen en alternatieven te zoeken voor de hotels en geplande excursies. Ook was hij goed bereikbaar en dacht goed mee! Ondanks alle troubles toch genoten van dit prachtig land met vriendelijke mensen

Gereisd met vrienden in november 2016
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
10,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

8,6

Een prachtige en enerverende rondreis om nooit te vergeten!

  • Costa Rica
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 09 December 2016

Witropa heeft ons voor, tijdens en na de reis prima begeleid. Het is een betrouwbare en deskundige reisorganisatie die over het juiste netwerk beschikt en daardoor ook in noodsituaties (in dit geval een driegende orkaan) goede oplossingen biedt. De combinatie met een zeer deskundig en ervaren touringcarbedrijf (Odessey) maakte het tot een prachtige ervaring. Zeker een aanbeveling waard!

Gereisd met vrienden in november 2016
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Vervoer
9,0
Reisleiding
9,0
Prijs / Kwaliteit
8,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

10,0

Geweldige tijd in het prachtige Costa Rica.

  • Costa Rica
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 28 November 2016

Vorig jaar zijn wij in november naar Costa Rica en Panama geweest. Het was een lang gekoesterde wens om Costa Rica te zien. We hebben al veel continenten bereisd, maar altijd op eigen gelegenheid. Via Witropa travel zijn wij in contact gekomen met Willem Pothof, die samen met ons een schitterende reis samenstelde. Via skype elkaar gesproken en onze wensen verteld waar hij prima naar geluisterd heeft. Hij kent de mooie plekken en leuke adressen en gaf uitstekende tips. Wij wilden veel in de natuur wandelen en de flora en fauna bewonderen, zonder afhankelijk te zijn van anderen. Willem regelde een 4x4 auto (perfect) en zeer kundige en enthousiaste gidsen in de natuurparken. Of privé of in een kleine groep gelijkgestemden. de accommodaties waren prachtig gelegen en waar mogelijk kleinschalig. Je voelde je thuis bij de vriendelijke Costa Ricaanse bevolking. Tevens kregen wij een goede beschrijving en tips voor onderweg.

Onze 14 dagen hebben wij ten volle benut en hebben heel veel gezien en gedaan. Zoals:
- San Jose, Poas (tour en zelf wandelen)
- Tortuguero national park ( tour per boot. te voet, zelf kanoën)
- Arenal national park (lange wandeling met super privé gids)
- Tenorio Vulcan national park ( zelf hele dag gelopen)
- Rincon de la Viega national park ( alle mogelijke trails gelopen en geklauterd)
- Monteverde ( nachtwandeling in Hidden Valley; canpy tour ( geweldige ervaring) en hangbruggen wandeling over nevelwoud)
- Corcovado, Sirena national park ( alleen per bootje buitenom over zee te bereiken en ondanks 7 uur durende hoosbui !! toch 5 uur gewandeld door regenwoud over een riviertje geworden pad. Alles doorweekt, maar op zoek naar een tapir en dat is gelukt. Wauw!!)
- Diminical ( leuke plaats aan de kust)
Daarna via San Jose naar Panama gevlogen voor 2 dagen Panamakanaal tocht en Panama City, voor wij weer naar huis vlogen.

Costa Rica is een land met veel verschillende gebieden:
- kustgebieden ( caribisch en atlantisch)
- bossen ( tropisch regenwoud jungle, nevelwouden, mangrovebossen)
- vulkanen ( actief en slapend)
- plantages (bananen, cacao, teakhout, oliepalmen)
Dus een enorme variatie in vegetatie; van killertrees tot prachtige bloemen.
En een grote diversiteit in diersoorten ( o.a. toekans, ara's; iguana's; vlinders; spinnen; slangen; apensoorten; walvissen, krokodillen, luiaards, agouti, white-nosed coati, tapirs. Te veel om op te noemen).

Al met al was het een reis om nooit te vergeten, mede door de perfecte voorbereiding met Willem. Dank hiervoor. Hoop dat jullie nog veel mensen de gelegenheid kunnen bieden Costa Rica op zo'n unieke wijze te zien ( kleinschalig waardoor je Costa Rica ook echt kan beleven en kan genieten van al het moois dat het te bieden heeft).

Gereisd met partner in november 2015
Scoreverdeling
Accomodatie
10,0
Vervoer
10,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
10,0
Reiziger icon

9,3

Fantastische rondreis op maat, met veel natuur, ontspanning en uitstekende begeleiding!

  • Costa Rica
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 08 October 2016

We deden een 16 daagse rondreis, gedeeltelijk met huurauto. We zijn gestart vanuit San Jose, waarbij we de eerste dagen compleet verzorgd Tortuguero bezochten. Een prachtige plek voor een eerste kennismaking met het land. Goed verzorgd, verblijf zeer geslaagd, excursies perfect begeleid en kundige gidsen.
Daarna met huurauto naar Puerto Viejo, een stukje paradijs! Relaxen op het strand, genieten van de fijne sfeer, heerlijk eten. We reden door prachtige landschappen (zo groen!) naar Arenal. Privé natuurwandeling rond de vulkaan, absolute aanrader (redelijk pittige wandeling, maar zoveel te zien).
Daarna Montezuma, een heel ander stukje kust. De rit vanuit Arenal was de mooiste die wij maakten. Je doorkruist zoveel verschillende soorten natuur.
Met de pont naar het vaste land en richting Monteverde. Nevelwouden en wat avontuur (canopy en hangbrufggen, helaas geen nevel) en daarna naar Manuel Antonio.
Hoera, weer de zee met een heel andere cultuur en natuur! Dit plaatsje was het meest zichtbaar commercieel (veel straatverkopers, restaurantjes die je graag op hun terras willen), maar ook weer genieten.
Walvissen gezien: moeder en kleintje. Hele mooie ervaring.
Het regenseizoen was ons gunstig gezind: onderweg heen en terug naar en uit Tortuguero, Arenal in de
avond wat buien en in de nacht soms. Verder hielden we het droog en was de temperatuur steeds 30+!
Het land is een aanrader, voor ieder wat wils.

Gereisd met partner in september 2016
Scoreverdeling
Accomodatie
9,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

9,6

Fantastische reis gemaakt mogelijk gemaakt door Witropa

  • Costa Rica
  • Autorondreis Autorondreis
  • 16 August 2016

Van tevoren aangegeven wat wij graag wouden doen op onze 14 daagse rondreis door Costa Rica. Willem heeft ons hier goed naar geluisterd. Wij vonden het belangrijk om veel van het land te zien maar ook af en toe te relaxen. Willem had een goede mix van beide werelden gemaakt. Af en toe naar het strand maar ook naar de jungle en vulkaangebieden. De auto die Willem geregeld had was top. En de routebeschrijving die hij erbij had gemaakt ook. Hij gaf veel goede tips waar je echt wat aan had. Accommodatie was ook echt goed en er stond elke ochtend een lekker ontbijt klaar.
Willem is goed bereikbaar als je hem nodig hebt en was geïnteresseerd in ons hoe wij het vonden. Witropa is echt een aanrader net zoals het land Costa Rica!

Gereisd met partner in juli 2016
Scoreverdeling
Accomodatie
9,0
Vervoer
10,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
9,0
Algemeen
10,0
Reiziger icon

9,5

Alles was super geregeld en we hebben een fantastische vakantie gehad!

  • Costa Rica
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 05 July 2016

Het was super en wat een mooi land. We vonden ook je route beschrijving heel leuk en fijn, Willem. We vonden het veel prettiger om met jou te werken, omdat je lokaal goed bekend bent en omdat je je expertise ook meer dan waarmaakt. Echt allemaal super!

Gereisd met partner in juni 2016
Scoreverdeling
Accomodatie
9,0
Vervoer
9,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
10,0
Reiziger icon

9,0

Witropa Travel is Top

  • Costa Rica
  • Autorondreis Autorondreis
  • 25 May 2016

19 daagse rondreis met Witropa Travel Mei 2016: Weer terug van een bijzonder mooie rondreis door Costa Rica. Samengesteld in goed overleg met Willem. Onze verwachtingen zijn uitgekomen. De locaties waar wij terechtkwamen waren heel verassend. Altijd in de nabijheid van een Natuurpark. Praktisch, met respect voor de natuur en heel divers. Wij zijn nog dagelijks aan het nagenieten van alles wat wij beleefd hebben in Costa Rica. Er is zoveel te ontdekken in de natuur en iedere dag weer. De routebeschrijving en de tips van Willem hebben wij veel aan gehad. De snelle bereikbaarheid erg prettig. Gelukkig niet echt nodig gehad.

Gereisd met partner in mei 2016
Scoreverdeling
Accomodatie
8,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
9,0
Reiziger icon

10,0

Super reisorganisatie!!

  • Costa Rica
  • 13 May 2016

In februari een rondreis van 22 dagen door Costa Rica gemaakt met Witropa Travel en wat was alles goed geregeld!

Echt de mooiste plekken van Costa Rica mogen zien en alles was tot in de puntjes geregeld! Hebben helemaal niks te klagen gehad en dat doen we dan ook niet! :-)

Ik zou Witropa Travel zeker aanraden als je een rondreis door Costa Rica wilt gaan maken.

Gereisd met partner in februari 2016
Scoreverdeling
Accomodatie
10,0
Vervoer
10,0
Reisleiding
10,0
Prijs / Kwaliteit
10,0
Algemeen
10,0
Reiziger icon


Ben jij op reis geweest met Witropa Travel?
Plaats een beoordeling met jouw ervaringen met Witropa Travel of klachten over Witropa Travel.