Argentinië ervaringen

De Argentinië ervaringen, tips en reisverhalen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Argentinië.

Er zijn 9 Argentinië ervaringen geplaatst.


Plaats beoordeling
Natuur & omgeving
9,7
Cultuur
7,4
Stranden
6,0
Steden
8,1
Eten & drinken
8,7
Activiteiten
8,9
8,3
Totaalscore
9 beoordelingen

{{ numItems }} beoordeling{{ numItems != 1 ? 'en' : '' }} gevonden

Filter beoordelingen

Loading
8,2

Onvergetelijke rondreis door het land van de Tango

  • Argentinië
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met KILROY travels
  • 09 February 2017

Argentinië is een ontzettend mooi en divers land om door rond te reizen. Ik heb veel gereisd de afgelopen jaren, maar Argentinië staat voor mij nog steeds op nummer uno! Een week of 6 dien je zeker wel uit te trekken om Argentinië enigszins te kunnen bezichtigen. Wat dit land zo bijzonder maakt is de diversiteit in natuur. In het noorden heb je tropische regenwouden en zoutvlaktes, in het midden meren en bergen. Hoe verder je naar het zuiden trekt, hoe kouder het wordt en waarbij je zelf gletsjers kunt bezichtigen/betreden. Daarbij heeft het land een rijke historie. Absoluut een aanrader!!

Alleen gereisd in januari 2013
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
7,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

6,8

Rondreis door Patagonie

  • Argentinië
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met Tipica Reizen
  • 29 January 2017

Buenos Aires, El Calafate, Ushuaia, Puerto madryn, Trena Patagonica, Bariloche, St Martin de Los Andes. Prachtige rondreis, super georganiseerd, alles stipt en in orde. Enig minpunt : het comfort in de trein. Was vuil, oud en niet toerist vriendelijk.

Gereisd met vrienden in oktober 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
3,0
Stranden
3,0
Steden
9,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,6

Ruige natuur en heerlijke steaks

  • Argentinië
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met TUI
  • 15 January 2017

We zijn begonnen met een stedentrip naar Buenos Aires. Daar hebben we een fietstocht met gids gemaakt en twee dagen zelf musea en bezienswaardigheden bezocht. Met een plattegrond van een hotel is het allemaal goed te overzien en te bereizen. De fietstocht brengt je wat verder het centrum uit en dat was echt de moeite waard. Bovendien leer je meteen wat over het land en de mensen.
Daarna zijn we doorgevlogen naar Salta (noodwesten) en hebben daar met een gehuurde auto twee weken rond gereden. Wijnstreken, zoutvlaktes, hoogvlaktes, paarden ranches en schattige dorpjes bezocht. Echt bijzondere natuur verschillen. Soms heb je een vallei met cactussen en om de hoek ineens een hoogvlakte met gekleurde rotsen.
We komen nog een keer terug om ook de rest van Argentinië te zien, want die steaks zijn de beste van de wereld!

Gereisd met partner in juli 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
7,0
Steden
7,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,0

Allerlei landschappen in één land

Argentinië is een ver land, maar in de hoofstad Buenos Aires is het alsof Amsterdam zich op korte afstand bevind; zeker in zee inter voelt het als thuis. Naast de heerlijke steaks die uiteraard in overvloed te vinden zijn, zijn ook de pizza's in dit land zeker de moeite waard om te proberen.
In Buenos Aires verbleef ik in het Millhouse hostel; het hostel vanuit waar m'n week Spaans leren ook was geregeld. Vanwege het restaurantje binnen het hostel was het makkelijk om nieuwe vrienden te maken en op dat moment gezamenlijk voetball te kijken op de beamer.
Ondanks de extra kosten was het hoogtepunt zeker Patagonie; prachtige gletsjersc, maar een niet ingecalculeerde kou gaven tezamen een onvergetelijke paar dagen.

Gereisd met vrienden in juni 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
7,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

9,6

Individuele rondreis

  • Argentinië
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 06 January 2016

Buenos Aires rondleiding met gidsen en zelfstandig. Metropool, geweldige stad met lieve mensen. Bezocht de wijken Retiro, Recolte, San Telmo, La Boca en Puerto Madero. Puerto Madryn. Excursie naar het schiereiland Peninsula Valdes. Walvissen, zeeolifanten, zeeleeuwen en pinguïns gespot. Ushuaia, het einde van de wereld, Boottocht naar vuurtoren tussen Argentinië en Chili. excursie met stoomtrein door Nationaal Park naar het postkantoor ( zie youtube van Boudewijn Büch). El Calafate, excursie Perito Moreno gletsjer, zo indrukwekkend daar word je stil van. Dagexcursie naar Chili. Natuurreservaat Torres del Paines. Condors gespot en het park met z'n mooie natuur en bergen.

Terug naar Buenos Aires om hier nog een aantal dagen te verblijven. Boottocht op de Tigris gemaakt. De wijk Palermo, met zijn parken, nog bezocht. En bij la Cabrera gegeven. Wat ik overigens niet zal aanraden. Het deed mij denken aan een Van der Valkrestaurant, met alleen maar toeristen.

Deze onvergetelijke reis was geweldig en kan ik iedereen aanbevelen. Ons is het individuele goed bevallen en de excursies zijn onder begeleiding met een groep zodat er ook wel contact gemaakt kan worden met medereizigers.

Gereisd met partner in december 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
8,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,5

Patagonie, geweldig mooie natuur!!

  • Argentinië
  • 25 February 2015

Rondreis door Patagonie: Puerto Madryn waar we hebben gekayakt tussen de zeeleeuwen en mooi pinguinreservaat bezocht. Peninsula Valdes is daar ook, waar je walvissen kan spotten! Na Puerto Madryn doorgevlogen naar Vuurland, met prachtig ruige natuur van het Nationale Park Terra del Fuego en een het gezellige en gemoedelijke stadje Ushuaia. Tevens is de Glaciar Martial een beklimming waard (wandelroute is goed te doen). Vanuit Ushuaia doorgevlogen naar het toeristische stadje El Calafate, vanwege een bezoek aan de grootste trekpleister van Patagonie: de mega indrukwekkende Perito Moreno gletsjer. Er zijn nog veel meer gletsjers, welke je met een boottocht kan bezoeken, maar geen een is zo spectaculair als de Perito Moreno! Je kan hem eerst vanaf een uitzichtpunt van een kleine afstand bekijken en de kans is groot dat er dan ook wat stukken ijs afbrokkelen, welke dan met een oorverdovend geluid in het water (Lago Argentino) terechtkomen. Het leukst is echter om een tour te doen waarbij je op de gletsjer zelf kan wandelen, onder begeleiding van een gids. Er is keuze tussen de mini-trekking, deze duurt 1,5 uur en de Big Ice, deze duurt 3 uur. Wij hebben de Big Ice gedaan, dan ga je verder de gletsjer op en zie je ook een ijsgrot op de gletsjer waar je in kan, waanzinnig mooi! Vanuit het dorp El Calafate kan je een busreis boeken naar het dorp El Chalten. Na een 3 uur durende reis kom je in dit kleine dorp dat in het nationale park 'Los Glaciares' ligt. De enige reden om dit eenvoudige, afgelegen dorp te bezoeken zijn dan ook de mooie hiking tours die je kan doen door het park, waarbij je een prachtig uitzicht hebt op de bekende berg Monte Fitz Roy.
Na al deze avonturen zijn we naar Buenos Aires gevlogen, waar we genoten hebben van de tango die in het weekend bijna op elke hoek van de straat wordt gedanst. Het eten in Argentinie is ook echt heerlijk, mits je van vlees houdt, want naast tangodansen kunnen de Argentijnen ook barbecueen als de beste!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
8,0
Stranden
7,0
Steden
7,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

9,7

Rondreis door Argentinië

  • Argentinië
  • 23 February 2015

Mijn favouriete land op de wereld is zeker Argentinië sinds mijn rondreis daar. Ik had voor de reis al Argentijnen ontmoet die me erg enthousiast hadden gemaakt en ik kan ze zeker geen ongelijk geven. Doordat het land zo uitgestrekt is heb je qua natuur alles, watervallen, strand, gletsjers, bergen, uitgestrekte vlaktes, en het is allemaal geweldig mooi. De Argentijnse cultuur is ook geweldig, zo gepassioneerd over alles! En daarnaast zou ik voor het eten alleen al nog wel terug willen zo ontzettend lekker. Ik heb sinds Argentinië nooit meer zulk lekker vlees gegeten!

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
8,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

7,7

Vier seizoenen in 1 land: Argentinië

  • Argentinië
  • 18 February 2015

Ik heb in totaal 3 maanden in Argentinië gezeten. Eerst voor een studie Spaans en daarna om te reizen. De steden zijn vol mooie architectuur en geschiedenis, maar hou er rekening mee dat Buenos Aires soms gevaarlijk kan zijn. Met name savonds.
In het noorden kan je naar het prachtige Salta, van hieruit kan je naar de zoutvlaktes en zit je dicht bij de woestijnen. In het midden kan je in het oosten naar de walvissen en in het westen naar de wijnregio. Stuk voor stuk is het prachtig en vind je de authentieke cultuur terug. De mensen zijn bijzonder aardig en het eten super lekker. Vergeet ook vooral de Iguazu watervallen niet. Een prachtig schouwspel van de natuur op de grens met brazilië. Als je meer afzakt naar het zuiden kom je de skie gebieden tegen en wordt het kouder en kouder. Hoogte punt van het land is wel de gletsjer Perito Moreno die je niet kan overslaan. Om uiteindelijk, en dan ben je volop in het mooie patagonië, helemaal af te dalen naar wat ook wel het einde van de wereld wordt genoemd: Ushuaia. Vanuit hier kan je doorreizen naar Antarctica, maar je kan ook genieten van de natuurparken en de rust. Genoeg activiteiten in het hele land, het is zeker geen goedkoop land, maar als je de tijd neemt om erdoorheen te reizen, dan heb je de tijd van je leven.

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
8,0
Stranden
5,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

7,5

Ongerept Patagonië

  • Argentinië
  • 17 February 2015

We zijn begonnen in Buenos Aires, waar je je in Europa zou kunnen wanen maar toch meet veel Zuid Amerikaanse invloeden. De wijk La Bocca is zeker een aanrader. Buenos Aires is leuk vertoeven.

Daarna ging het naar Patagonië, waar je overdonderd wordt door de spectaculaire natuur en de uitgestrektheid.

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
7,0
Stranden
6,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon


Heb jij een rondreis door Argentinië gemaakt?
Plaats een beoordeling met jouw Argentinië ervaring, reistips of reisverhalen.