Iguazu Watervallen

Klaterend natuurschoon op de grens met Brazilië

Een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Zuid-Amerika ligt precies op de grens van Argentinië en Brazilië: de watervallen van Iguazu. Dit is een van de grootste watervallen op aarde en de omweg zeker waard.

Iguazu Watervallen

Maak je een reis naar Argentinië, dan mogen de watervallen van Iguazu niet in je planning ontbreken. Dit natuurfenomeen bestaat uit 275 torenhoge watervallen en is voor veel reizigers het hoogtepunt van hun rondreis.

Jungle Train

De watervallen van Iguazu zijn gelegen in een nationaal park waar verschillende wandelpaden zijn uitgezet van 1 tot 7 kilometer. Direct na de ingang kun je de zogenoemde jungletrein nemen die je bij het startpunt van de twee belangrijkste wandelingen zal afzetten. Het ritje duurt ongeveer een half uur en onderweg heb je uitzicht over een desolaat stukje van het park. Eenmaal aangekomen bij het Falls Station kun je kiezen voor bijvoorbeeld het Upper Circuit en het Lower Circuit.

Iguazu, Argentinië

Iguazu, Argentinië

Upper Circuit

Het Upper Circuit is de kortste wandeling en duurt ongeveer een uur. Tijdens deze ronde kom je langs 8 verschillende uitkijkpunten vanwaar je een geweldig uitzicht hebt over de waterval. Vroeg in de ochtend en laat in de middag heb je vanaf dit pad bovendien kans om regenbogen in de waterval te zien.

Lower Circuit

De wandeling van het Lower Circuit duurt een stukje langer, maar de moeite wordt rijkelijk beloond. In zo’n 2 tot 3 uur maak je een rondje langs verschillende uitzichtpunten en krijg je de waterval vanuit een heel nieuw perspectief te zien. Onderweg is het ook mogelijk om aan boord te stappen van een boot. Je kunt een tochtje maken naar het tegenovergelegen eiland van San Martin of met een speedboot tot vlak onder de waterval varen.

Iguazu, Argentinië

Iguazu, Argentinië

Garganta del Diablo

Het hoogtepunt van je bezoek aan de watervallen van Iguazu is het uitzicht over Garganta del Diablo, oftewel de keel van de duivel. Dit is de hoogste waterval van Iguazu en ligt precies op de grens tussen Argentinië en Brazilië. De waterval heeft de vorm van een halve maan en het water komt vanaf 80 meter hoogte naar beneden gestort. Het mooiste uitzicht heb je vanaf het uitkijkplatform op de tegenoverliggende waterval, te bereiken via de Devils Throat Circuit.

Macuco Trail

Vergeet niet om je zwemkleding mee te nemen, want tijdens je bezoek aan de Iguazu watervallen kun je zelf ook een verfrissende duik nemen onder een waterval. Uiteraard niet bij de grote, klotsende watervallen, maar wel een stukje verderop. Daarvoor moet je de bordjes van de Macuco Trail volgen, deze wandeling neemt je mee naar een heel ander deel van het park en gaat dwars door de jungle. Eindpunt is de fotogenieke Arrachea waterval, die er een stuk idyllischer uitziet dan de Garganta del Diablo. Het is een populaire plek om lekker te picknicken en je kunt hier zelfs een frisse duik nemen in het water. Vanaf het Falls Station is het ongeveer een uurtje lopen naar de Arrachea waterval.

Iguazu, Argentinië

Iguazu, Argentinië

Wilde dieren spotten

Natuurlijk kom je vooral naar Iguazu om oog in oog te staan met een van de indrukwekkendste watervallen ter wereld, maar er valt meer te zien. Als je goed oplet, dan kom je tijdens het wandelen namelijk tal van wilde dieren tegen. Aapjes, neusberen en tropische vogels leven in het dichte oerwoud en laten zich dikwijls zien aan de bezoekers van het park.

Bezoek de Braziliaanse kant

Een veelgestelde vraag door reizigers die naar de Iguazu Falls reizen: welke kant is mooier? Kies je voor de Braziliaanse kant of de Argentijnse kant? Goed nieuws, want je hoeft namelijk niet te kiezen. Als je Iguazu in je reisplanning meeneemt, dan kun je eenvoudig de grens oversteken en ook een bezoek brengen aan de andere kant. Beide kanten bieden een compleet ander perspectief op het natuurfenomeen. Zo is het aan de Argentijnse kant alsof je in de waterval staat, want je kunt een stuk dichterbij komen. Aan de Braziliaanse kant kun je de waterval van een afstandje bekijken en dat is juist weer beter als je een mooie foto wilt maken. Voor beide uitzichten valt wat te zeggen, dus het is zeker de moeite waard om beiden te bekijken. Ben je van plan om ook de Braziliaanse kant van Iguazu te bekijken? Vergeet in ieder geval niet om je paspoort mee te nemen.

Iguazu, Argentinië

Iguazu, Argentinië

Reizen naar de Iguazu Falls — Hoe kom je er?

Als je de watervallen van Iguazu wilt bezoeken en niet al te veel reistijd wil inleveren, dan kun je het beste vliegen vanuit Buenos Aires. Cataratas del Iguazú International Airport ligt op ongeveer een kwartiertje rijden van het park. Reis je met het openbaar vervoer, dan kun je de bus nemen vanaf het busstation in Puerto Iguazu.

Iguazu Watervallen ervaringen & beoordelingen

De Iguazu Watervallen ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Iguazu Watervallen ervaring.

-
Totaalscore

Er zijn nog geen beoordelingen ingevuld voor .

Iguazu Watervallen op de kaart

Bezienswaardigheden Argentinië

Bruisende Zuid-Amerikaanse stad
Één van de hoogtepunten van Zuid-Amerika
De zuidelijkste stad ter wereld
Mooie stad met Spaanse invloeden
Prachtig gelegen stad in de bergen
Toegangspoort tot de gletsjers
De Argentijnse natuur op zijn best
De wijnhoofdstad van Argentinië
Walvissen en pinguïns spotten
Iguazu Watervallen
Klaterend natuurschoon op de grens met Brazilië

Reizen naar Argentinië

Wil je meer weten over reizen naar Argentinië? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Argentinië