Los Glaciares National Park

De Argentijnse natuur op zijn best

Het ijzige Los Glaciares National Park in Argentinië voelt als een andere wereld. Hier sta je oog in oog met indrukwekkend natuurgeweld en zuchtende gletsjers. Een plek waar je eens in je leven moet zijn geweest.

Los Glaciares National Park

Los Glaciares National Park ligt in het prachtige Patagonië, in het zuiden van Argentinië. Hier wordt de omgeving gedomineerd door metershoge ijsschotsen en duizelingwekkende bergketens. Het is de perfecte omgeving voor onvergetelijke wandeltochten en avonturen. 

El Calafate & El Chalten

Los Glaciares National Park valt op te delen in twee stukken: een noordelijk en een zuidelijk deel. Het noorden staat bekend om haar decor van besneeuwde granietbergen en is vooral geliefd onder klimmers en wandelaars. In het ijzige zuiden is de Perito Moreno gletsjer de bekendste attractie, en kun je in de omgeving onder andere ijsvissen, paardrijden en gletsjerwandelingen maken. Wie een bezoek brengt aan het national park komt via één van de volgende plaatsen binnen: El Chalten is de noordelijke toegangspoort, wanneer je vanuit het zuiden komt reis je via El Calafate.

El Chalten, Los Glaciares National Park

Perito Moreno gletsjer, Los Glaciares National Park

Perito Moreno Gletsjer

Verreweg de meest indrukwekkende bezienswaardigheid van heel Patagonië is de Perito Moreno Gletsjer. Een gigantische blauwe ijskap waarvan het ijs in de loop der tijd onder grote is druk samengeperst en zo zijn bijzondere kleur heeft gekregen. Wanneer je op het uitkijkplatform voor de gletsjer staat, hoor je het ijs schuren en kraken. Zo nu en dan breekt er zelfs een enorm stuk ijs af, wat vervolgens met een gigantische plons in het water terecht komt. Een bijzonder gezicht, dat bovendien nog specialer is vanaf het water. Met een bootje kun je tot vlak onder de gletsjer varen, en het ijs van dichtbij bekijken. Ook leuk: een wandeling over het gletsjerijs. Van augustus tot mei kun je onder begeleiding van een gids een wandeling over de ijsmassa maken.

Upsala Gletsjer

Als je geen genoeg kan krijgen van het ijs en de gletsjers, dan kun je ook een dagtrip maken naar de Upsala Gletsjer. Vanuit het zuidelijke El Calefate vertrekken boten die naar dit bijzondere natuurverschijnsel varen. Onderweg vaar je langs steeds groter wordende ijsbergen en heb je een uitgestrekt overzicht over het water van het Lago Argentino. Ook hier wordt je ongetwijfeld verbluft door de afmetingen en de vele tinten blauw van het ijs. Na een bezoek aan de Upsala Gletsjer varen de boten bijna allemaal door de minstens zo mooie Spegazzini Gletsjer.

Upsala gletsjer, Los Glaciares National Park

Los Glaciares National Park

Cerro Torre

Cerro Torre

De Cerro Torre is een puntige granietrots met een hoogte van 3133 meter. Vanwege zijn stijle voorkomen en de barre weersomstandigheden, is het vrijwel onmogelijk om naar de top te klimmen. In het verleden is dat gedaan door een handjevol professionele waaghalzen, maar voor de gewone reiziger is de berg van een afstandje indrukwekkend genoeg.

Cerro FitzRoy

In de buurt van Cerro Torre ligt Cerro FitzRoy, deze berg is net iets hoger dan Cerro Torre en heeft een brede, driehoekige piek. Bijna overal in het noordelijke deel van het park heb je uitzicht op deze iconische bergtop, en vormt een prachtige achtergrond van het - toch al zo mooie - decor. Ook Cerro FitzRoy wordt alleen beklommen door de allerbeste bergbeklimmers, en het ongetwijfeld prachtige uitzicht vanaf de top is alleen voor hen weggelegd.

Mt Fitz Roy, Los Glaciares National Park

Laguna de los Tres, Los Glaciares NP

Laguna de los Tres

De Laguna de los Tres is een prachtig plekje in het noorden van Los Glaciares National Park. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over Cerro FitzRoy en zijn gletsjers. Om er te komen kun je de beroemde wandeling vanuit El Chalten maken, die ongeveer een dag in beslag neemt. In totaal leg je in 8 à 9 uur een afstand van 12 kilometer af, en onderweg kom je door verschillende landschappen en wordt regelmatig gestopt op verbluffend mooie uitzichtpunten. De wandeling is pittig, maar goed te doen voor iedereen met een fatsoenlijke conditie.

Laguna Torre

Een andere mooie wandelroute vanuit El Chalten is de hike naar Laguna Torre. Deze afwisselende wandeling leidt je naar het meer aan de voet van de Cerro Torre, en het duurt ongeveer 6 uur om heen en terug te lopen. Vanaf het uitkijkpunt heb je geweldige uitzichten over de Cerro Torre. Het is mogelijk om de wandeling van Laguna de los Tres met die naar Laguna Torre te combineren, en ’s nachts te blijven slapen in het park.

Hiken in Los Glaciares National Park

Los Glaciares National Park

Reizen naar Los Glaciares National Park — Hoe kom je er?

Los Glaciares National Park is te bezoeken vanuit twee plaatsen: El Chalten in het noorden en El Calafate in het zuiden. Om er te komen kun je het best vliegen naar El Calafate. Dit dorpje heeft namelijk een eigen vliegveld en verbindingen met onder andere Buenos Aires (op 3 uur vliegen). El Chalten is een ander verhaal, en is met de bus alleen vanuit El Calafate en Bariloche te bereiken.

El Calafate en El Chalten zijn allebei erg klein, en makkelijk te voet te verkennen. Als je een excursie wil doen naar het nationale park kun je terecht bij de toeristenbureautjes. Zij regelen dat je wordt opgehaald en weer teruggebracht naar je hotel.

Los Glaciares National Park ervaringen & beoordelingen

De Los Glaciares National Park ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Los Glaciares National Park ervaring.

Er zijn 0 Los Glaciares National Park ervaringen geplaatst.

-
Totaalscore

Bezienswaardigheden Argentinië

Bruisende Zuid-Amerikaanse stad
Één van de hoogtepunten van Zuid-Amerika
De zuidelijkste stad ter wereld
Mooie stad met Spaanse invloeden
Prachtig gelegen stad in de bergen
Toegangspoort tot de gletsjers
De wijnhoofdstad van Argentinië
Walvissen en pinguïns spotten
Klaterend natuurschoon op de grens met Brazilië

Reizen naar Argentinië

Wil je meer weten over reizen naar Argentinië? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Argentinië