Puerto Madryn

Walvissen en pinguïns spotten

Het stadje Puerto Madryn is niet de bruisendste bestemming van Patagonië, maar voor wildlife ben je hier aan het juiste adres. Veel mensen komen hier om walvissen te spotten, maar je kunt er ook een van ’s werelds grootste pinguïnkolonies bezoeken.

Puerto Madryn

Zorg dat je tijdens je rondreis door Patagonië ook een korte tussenstop maakt in Puerto Madryn, want het is de uitgelezen plek om wildlife te spotten. Dat kan vanaf het strand, tijdens een boottochtje, maar ook als je aan het duiken bent.

Het centrum van Puerto Madryn

Puerto Madryn heeft een compact, maar levendig centrum. Er zijn winkels en supermarkten waar je inkopen kan doen voor je reis door Patagonië, volop hotels en aardig wat goede restaurants. Houd je van vis? Dan moet je zeker een tafeltje reserveren in een van de restaurant aan het strand, want de vis komt hier bijna rechtstreeks uit de zee.

Puerto Madryn, Argentinië

Puerto Madryn, Argentinië

Stranden van Puerto Madryn

Hoewel Puerto Madryn niet bepaald bekend staat als een strandbestemming, kun je hier wel degelijk naar het strand. Het water is te koud om echt lekker te zwemmen, maar in de zomerperiode (van december tot februari) is het aangenaam toeven tijdens een wandeling of picknick. Mits er geen wind staat natuurlijk. Voor sportievelingen is dat echter ideaal, want je kunt hier ook leren wind- of kitesurfen. Langs het water zijn verschillende plekjes te vinden waar lessen worden aangeboden.

Walvissen spotten

Iedereen die koers zet naar Puerto Madryn, komt om de walvissen te zien zwemmen. Het is een van de beste plekken om walvissen te spotten in Patagonië en het seizoen loopt van juni tot december. Vrouwtjes komen naar dit gebied om te baren en in die periode laten zich dus veel walvissen zien in het water van Puerto Madryn. Met een beetje geluk kun je ze spotten vanaf het strand, maar als je ze echt van dichtbij wilt bekijken kun je beter aansluiten bij een walvistour.

Puerto Madryn, Argentinië

Puerto Madryn, Argentinië

Ecocentro Madryn

Als je meer wilt weten over het unieke ecosysteem rondom Puerto Madryn, dan is het een aanrader om een bezoek te brengen aan Ecocentro Madryn. In dit museum leer je meer over de verschillende dieren die hier in de omgeving leren en kun je een aantal interactieve tentoonstellingen bekijken. Een van de topstukken van de collectie is het reusachtige skelet van een walvis, maar ook het uitzicht vanaf het torentje is zeker de moeite waard.

Duiken

Wist je dat Puerto Madryn bekend staat als dé duikbestemming van Argentinië? Vanaf Punta Loma kun je namelijk zwemmen en duiken met zeeleeuwen. De dieren zijn op het vasteland doorgaans niet zo goed benaderbaar, maar in het water staan zeeleeuwen bekend om hun vriendelijke en enthousiaste karakter. Het is weer eens wat anders dan een duiksessie met kleurrijk koraal en tropische vissen.

Puerto Madryn, Argentinië

Puerto Madryn, Argentinië

Pinguïns spotten

Behalve walvissen zijn ook pinguïns een goede reden om af te reizen naar Puerto Madryn. Het is namelijk dé uitvalsbasis voor een bezoek aan Punta Tombo, waar elk jaar een miljoen pinguïns komen om hun eieren uit te broeden. Alleen op Antarctica vind je een grotere pinguïnkolonie, dus dat is best een bijzonder gezicht.

Peninsula Valdes

Op zo’n 77 kilometer buiten Puerto Madryn ligt Peninsula Valdes, een spectaculair mooi natuurgebied met mooie stranden en volop gelegenheid om wilde dieren te spotten. Je ziet dolfijnen op het strand liggen en kunt ook een bezoek brengen aan de pinguïnkolonie op Punta Norte. Het enige stadje op het schiereiland is Puerto Pirámides, waar je tal van leuke bars, cafés en toeristenbureautjes tegenkomt.

Puerto Madryn, Argentinië

Puerto Madryn, Argentinië

Trelew & Gaiman

Een bezoek aan Puerto Madryn wordt vaak gecombineerd met de nabijgelegen stad Trelew. Het hoogtepunt van Trelew is een bezoek aan de paleontologisch museum. Hier kun je een aantal van de grootste fossielen ter wereld bekijken en word je meegenomen in de geschiedenis van de aarde.

Behalve Trelew is het ook leuk om te stoppen in het stadje Gaiman, waar je veel invloeden zult tegenkomen uit Wales. Een van de leukste dingen om te doen is een bezoek aan een theehuis en daar te genieten van een klassieke afternoon tea.

Reizen naar Puerto Madryn — Hoe kom je er?

Puerto Madryn ligt helemaal in het zuiden van Argentinië en heeft een klein vliegveld. Er zijn niet veel maatschappijen die op Puerto Madryn vliegen, maar je kunt rechtstreeks vanuit Buenos Aires vliegen met de maatschappij Andes Lineas. Veel reizigers kiezen er echter voor om te reizen via Trelew, dat net iets meer vluchtverbindingen heeft. Vanuit Trelew is het met de bus nog 1 à 2 uur reizen naar Puerto Madryn.

Eenmaal aangekomen in Puerto Madryn kun je eenvoudig rondreizen met de bus, maar voor uitstapjes ben je aangewezen op toeristenbureau’s of de taxi. Veel mensen kiezen er ook voor om een auto te huren. Als je de kosten kan delen met andere reizigers ben je doorgaans een stuk goedkoper uit.

Puerto Madryn ervaringen & beoordelingen

De Puerto Madryn ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Puerto Madryn ervaring.

-
Totaalscore

Er zijn nog geen beoordelingen ingevuld voor .

Puerto Madryn op de kaart

Bezienswaardigheden Argentinië

Bruisende Zuid-Amerikaanse stad
Één van de hoogtepunten van Zuid-Amerika
De zuidelijkste stad ter wereld
Mooie stad met Spaanse invloeden
Prachtig gelegen stad in de bergen
Toegangspoort tot de gletsjers
De Argentijnse natuur op zijn best
De wijnhoofdstad van Argentinië
Puerto Madryn
Walvissen en pinguïns spotten
Klaterend natuurschoon op de grens met Brazilië

Reizen naar Puerto Madryn

Rondreis Meren en gletsjers van Patagonië (16 dagen) - Van Verre

Rondreis Meren en gletsjers van Patagonië (16 dagen) - Van Verre

Individuele rondreis
16 dagen

Een uitgebreide reis door Patagonië, het zuiden van Argentinië gecombineerd met een bezoek aan de ho...

vanaf
€ 2.750

Reizen naar Argentinië

Wil je meer weten over reizen naar Argentinië? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Argentinië