Outback

Het enorme en afgelegen binnenland van Australië

De Australische Outback is een fascinerende mix van natuur, geschiedenis en avontuur. Een plek waar je kennismaakt met de oorspronkelijke bewoners van Australië en haar tradities, en waar je kan genieten van onverdorven en mooie plekjes.

Outback

Het overgrote deel van Australië zou je kunnen omschrijven als Outback. Het is de naam van de gebieden die ver buiten de bewoonde wereld liggen. Hier wonen maar weinig mensen en je kan er dagen over de eenzame wegen rijden zonder ook maar een tegenligger tegen te komen. Maar dat is geen reden om de Outback over te slaan, want er is ontzettend veel te zien. Bijzondere natuurverschijnselen, wilde dieren en eeuwenoude Aboriginal cultuur bijvoorbeeld.

Ayers Rock

Ayers Rock (Uluru is de Aboriginal naam) behoort tot de meest bekende bezienswaardigheden van heel Australië. Deze reusachtige rotsformatie ligt temidden van een rode woestijn en is een indrukwekkende verschijning. Een immense roodbruin rots, die vanuit het niets lijkt op te stijgen uit het platte landschap. Voor de Aboriginals is Uluru een religieuze plaats, en daarom is het eigenlijk not done om de rots te beklimmen. Eromheen lopen kan wel, rondom de rots staan informatieborden die je meer vertellen over de geologie en geschiedenis van deze plek. In hetzelfde nationale park ligt ook Kata Tjuta, een minstens zo indrukwekkende rotsformatie die bestaat uit hetzelfde gesteente.

Ayers Rock

Ayers Rock, Outback

Alice Springs

Alice Springs, Outback

Alice Springs

Het stadje Alice Springs ligt in het hart van Australië en is de uitvalsbasis voor bezoekjes aan onder andere Ayers Rock, Kings Canyon en Devils Marbles. Alice Springs heeft een geïsoleerde ligging, want de dichtstbijzijnde grote plaats ligt meer dan 1000 kilometer verderop. Gelukkig valt er genoeg te doen, want de stad kent een rijke culturele geschiedenis. De Aboriginals en de Europese kolonisten hebben hier hun sporen achter gelaten, en dat zie je terug. Bezoek bijvoorbeeld een galerie met Aboriginal kunst en bekijk het oude telegraafstation waar de geschiedenis van de stad begon.

Devils Marbles

Het Devils Marbles Conservation Reserve is een wel heel bijzondere plek. Hier liggen namelijk gigantische keien die door een natuurlijk proces van miljoenen jaren bijna perfect rond zijn geworden. Deze ’knikkers van de duivel’ zijn gemaakt van graniet en zijn verschillend van grootte. De kleinsten zijn 50 centimeter in doorsnee, de grootste maar liefst 6 meter! Je vindt ze 100 kilometer ten zuiden van de plaats Tennant Creek.

Devils Marbles, Outback

Devils Marbles camping

Kings Canyon

Kings Canyon, Outback

Kings Canyon

Een paar honderd kilometer ten zuiden van Alice Springs ligt de Kings Canyon. Een ravijn met wanden van meer dan 300 meter hoog. Het is de perfecte plek voor een bijzondere wandeltocht, want door de kloof lopen meerdere wandelroutes, variërend van 2 tot 6 kilometer. Onderweg kom je langs bijzondere zandstenen rotsformaties, uitzichtpunten en prachtige picknickplekjes. De wandeling naar Kathleen Springs is het meest geschikt voor onervaren wandelaars, maar wat je ook gaat doen: plan je wandeling in de ochtend of namiddag en vermijd de warmste periode van de dag.

Kakadu National Park

Het Kakadu National Park is het grootste nationale park van Australië en adembenemend mooi. Het park is bijna 20.000 vierkante kilometer groot en bestaat voornamelijk uit dras- en graslandschap. Je vindt er watervallen, rotsplateaus, rivieren en talloze dieren en planten. Het Kakadu National Park behoort grotendeels toe aan de Aboriginals, die zelf in het park wonen. Het is daarom extra leuk als je met een van de oorspronkelijke bewoners het park gaat verkennen. Ze laten je de rotstekeningen van hun voorvaderen zien, je leert de didgeridoo te bespelen en verzamelt je eigen eten. Je zult ongelofelijk veel te weten komen over hun tradities en cultuur.

Kakadu National Park

Kakadu National Park, Outback

Longreach, Outback

Longreach

Longreach

Het stadje Longreach in de deelstaat Queensland is een typisch Outback-stadje. Hier maak je kennis met de Outback-bewoners en leer je meer over het dagelijks leven. Het is de plek waar de Australische vliegmaatschappij Qantas werd opgericht en je kunt er aansluiten bij een tour door de omgeving. Heb je de tijd? Neem dan de trein van Brisbane naar Longreach, voor een verbluffend mooie treinreis door de Outback.

Reizen naar de Outback — Hoe kom je er?

Ga je naar Australië, dan ben je wel even onderweg. Sowieso moet je ergens onderweg overstappen, want er is geen maatschappij die rechtstreeks van Nederland naar Down Under vliegt. Bekende overstappunten zijn Hong Kong en Singapore en vanaf daar is het nog zeker 9 uur vliegen naar Australië. De standaard prijs voor een retourtje Nederland-Australië begint bij KLM rond de € 1.300, maar als je goed zoekt en flexibele reisdata hebt, dan moet je bij andere maatschappijen ook tickets voor € 700 kunnen vinden.

Eenmaal in Australië kun je een auto huren om het ongerepte binnenland te gaan bekijken, maar vanwege de grote afstanden moet je een reis door de Outback goed plannen. Regel van tevoren je overnachting, ga op tijd tanken en neem altijd extra drinkwater mee. Daarnaast moet je rijden in het donker zoveel mogelijk proberen te vermijden, want je zal niet de eerste zijn die een dier doodrijdt.

Outback ervaringen & beoordelingen

De Outback ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Outback ervaring.

Er zijn 2 Outback ervaringen geplaatst.

5.5
Totaalscore

2 beoordelingen

1,0

Punt...

🇦🇺 Australië
05-03-2020

niks niks niks aan het appen met wat chicks chicks chicks op een feestje drink ik niks niks niks............................................

Alleen gereisd
10

Omgekeerde wereld..er is niets, maar het is alles

🇦🇺 Australië
21-01-2016

Stel je voor, kilometers lang lege vlaktes, rood zand, af en toe een boompje en heel af en toe een andere auto. Maar dan komt er ineens een klein rood stipje in beeld. Wat steeds groter word en groter en groter... Tot dat je met je nek in je rug naar boven moet kijken naar de ontzettend grote berg die ook wel Uluru word genoemd. Het heeft iets magisch. Vooral met zonsopkomst als je kleuren over de berg glijden. Australië is het land van outback, woestijn, wildernis. Maar daarnaast ook van jungles, grote steden en surfplaatsjes. Love it.

Alleen gereisd

Bezienswaardigheden Australië

Geweldige havenstad
Hippe stad in het zuiden van Australië
De mooiste road trip van Australië
De duik-hotspot van Australië

Reizen naar Outback

Groepsrondreis Australië/Nieuw-Zeeland

Groepsrondreis Australië/Nieuw-Zeeland

Tijdens deze zeer complete en afwisselende rondreis reizen we door twee prachtige landen in Oceanië....

vanaf
€ 5.899
Rondreis AUSTRALIË HOOGTEPUNTEN - 30 dagen; Land van kangoeroes en rode aarde

Rondreis AUSTRALIË HOOGTEPUNTEN - 30 dagen; Land van kangoeroes en rode aarde

Groepsrondreis
30 dagen

Ver weg aan de andere kant van de wereld, ligt een van de meest diverse stukjes aarde. Tijdens je re...

vanaf
€ 5.295
Rondreis Australië, 28 dagen

Rondreis Australië, 28 dagen

Groepsrondreis
27 dagen

Deze complete rondreis laat je kennis maken met alle facetten van dit land. Ervaar de ruige Outback,...

vanaf
€ 4.595
Krokodillen, koralen en Outback

Krokodillen, koralen en Outback

Individuele rondreizen
29 dagen

Ben jij nog nooit Down Under geweest en wil je die once-in-a-lifetime-reis maken? Dan is dit de ulti...

vanaf
€ 3.187

Reizen naar Australië

Wil je meer weten over reizen naar Australië? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Australië