Brugge

Mooiste stad van België

Volgens velen de mooiste stad in België en daarom een absolute trekpleister onder toeristen. Brugge vormt het spreekwoordelijke middelpunt van Vlaanderen en is geliefd vanwege de vele mooie straatjes, historische hofjes en gebouwen in het centrum die tezamen zijn verklaard tot Werelderfgoed.

Brugge

Brugge is een prachtige historische stad en het straatbeeld is in al die jaren verrassend weinig veranderd. Hier kun je mooie stadswandelingen maken door middeleeuwse straatjes en een rondvaart doen over de iconische Brugse Reien.

Belfort

Het letterlijke hoogtepunt van een bezoek aan Brugge is een beklimming van het 12de eeuwse belfort. Deze iconische toren markeert het hart van de stad en staat sinds enkele jaren zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De 83 meter hoge toren is onderdeel van een commercieel hallencomplex en als je alle 366 trappen beklimt heb je een geweldig uitzicht over de stad en omgeving. Pal beneden je ligt de Grote Markt van Brugge, maar op een heldere dag kun je tot aan de kust kijken.

De Markt

Het bekendste plein van Brugge is de Markt, het prachtige stadsplein dat aan de voet van het belfort ligt. Het plein ligt midden in de stad en wordt omringd door verschillende restaurants, terrassen en bezienswaardigheden. De toren is daar één van, maar let ook op de iconische huisjes met hun kleurrijke trapgevels. Pal in het midden staat een groot standbeeld van twee Vlaamse volkshelden die een belangrijke rol speelden in het verzet tegen de Franse overheersing. Op steenworp afstand van De Markt vind je overigens nóg een mooi Brugs plein. De Vismarkt is deels overdekt en zoals de naam doet vermoeden wordt deze nog dagelijks gebruikt om verse vis te verkopen.

Brouwerij de Halve Maan

De bekendste Brugse exportproducten zijn chocola en bier. Chocolateries heb je hier voor het uitkiezen, maar neem ook zeker een kijkje in de stadsbrouwerij. Bij Brouwerij De Halve Maan wordt Brugse Zot gebrouwen en kun je van dichtbij zien hoe dat proces in zijn werk gaat. Je kunt een rondleiding krijgen langs het brouwproces en een kijkje krijgen achter de schermen, maar er is ook een proeflokaal waar het goudgele pils rijkelijk vloeit.

Onze-Lieve-Vrouwenkerk

Een van de mooiste bouwwerken in het centrum van Brugge is de Onze-Lieve-Vrouwenkerk. Het gebouw is een van de oudste kerken in Brugge en de opvallende toren is vanuit bijna de hele binnenstad te zien. De kerk is van buiten al een plaatje, maar neem ook zeker de moeite om even binnen te kijken. Hier kun je namelijk een aantal kunstschatten bewonderen, waaronder rijkversierde panelen, praalgraven en het wereldberoemde beeld Madonna met Kind van Michelangelo.

Begijnhof

Een van de mooiste plekjes van Brugge is het Begijnhof, dat al sinds de 13de eeuw bestaat. Het is een oude kloostergemeenschap waar van oudsher ‘vrome’ vrouwen woonden, maar inmiddels is dit plekje niet meer als zodanig in gebruik. De huisjes staan echter nog overeind en het is daarom een aanrader om tijdens jouw stadswandeling ook even een bezoekje te brengen aan dit mooie hofje met haar spierwitte huisjes. Het is zelfs mogelijk om even binnen te kijken, want het eerste begijnhuisje is een klein museum waar qua inrichting al jarenlang niets is veranderd.

Brugse Reien

De iconische Brugse reien bepalen op veel plekken in de stad het uitzicht. Deze grachten stromen door de hele binnenstad en de stad wordt daarom ook wel het Venetië van het Noorden genoemd. Je kunt mooi wandelen langs de waterkant en over de vele fotogenieke bruggen, maar het is ook een optie om een rondvaart te maken. Er varen verschillende kleine rondvaartboten die je een unieke kijk op de binnenstad van Brugge geven.

Frietmuseum

Een beetje toeristisch is het wel, maar als je zin hebt in wat luchtig vermaak dan is een bezoek aan het Frietmuseum van Brugge zeker een goed idee. Hier duik je in de geschiedenis van de Vlaamse friet en kun je alles leren over het ontstaan ervan. Want waar komt de aardappel eigenlijk oorspronkelijk vandaan en hoe bak je nou echt een lekker frietje? En mocht je honger krijgen van al die vragen: uiteraard mag je tijdens je bezoek de nodige frietjes proeven.

Reizen naar Brugge — Hoe kom je er?

Brugge ligt in Vlaanderen, op slechts een klein stukje van de Vlaamse kust. De stad is vanuit Nederland goed bereikbaar met het openbaar vervoer, maar om er te komen moet je wel overstappen op het station in Antwerpen. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om met de auto naar Brugge te reizen. Vanaf de Nederlandse grens bij Breda is het nog zo’n 1,5 à 2 uur reizen. In Brugge zelf zal het je al snel opvallen dat de binnenstad vrij compact is en dat de meeste bezienswaardigheden vlak bij elkaar liggen. Je kunt de stad eenvoudig te voet verkennen, maar op een warme dag is het ook leuk om een fiets te huren.

Brugge ervaringen & beoordelingen

De Brugge ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Brugge ervaring.

Er is 1 Brugge ervaring geplaatst.

10,0
Totaalscore

1 beoordeling

10

3 nachten - 2 volledige dagen in Brugge

🇧🇪 België
Brugge
14-07-2020

We waren vorige week in Brugge. Het was gezellig druk maar voelden ons nooit omringd door teveel bezoekers. We hadden een gezellig hotelletje nabij de Sint Gilliskerk. Het bleek een ecohotel te zijn, voor ons een ontdekking! Eten deden we een paar keer op de Markt bij Sint Joris. We bezochten de stad eerst een dag te voet en huurden de 2e dag een fiets om eens rond de stad te fietsen en een zijsprongetje naar Damme te maken. Heel leuk!

Gereisd met partner

Brugge op de kaart

Bezienswaardigheden België

Gezellige Vlaamse studentenstad
Bruisende Belgische hoofdstad
Bruisende Belgische modestad
Bourgondische stad aan de Maas
Populaire badplaats aan de Belgische kust
Gezellige Vlaamse studentenstad
Brugge
Mooiste stad van België
Natuur en outdoor
Het 'kleinste' stadje ter wereld
Groen stukje Vlaanderen
Naar het strand in België

Reizen naar België

Wil je meer weten over reizen naar België? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar België