Brussel

Bruisende Belgische hoofdstad

Een leuke stedentrip waar je niet al te ver voor hoef te reizen? Ga naar Brussel! De Belgische hoofdstad leent zich uitstekend voor een weekendje weg, want er valt genoeg te zien en te doen. 

Brussel

Brussel heeft ieder type reiziger wel iets te bieden. Het is de ideale stedentripbestemming voor levensgenieters, cultuurliefhebbers en shopaholics, en je vindt er bovendien de nodige bijzondere bezienswaardigheden. Manneken Pis mag natuurlijk niet ontbreken, maar het is ook een aanrader om de lokale striproute te volgen.

Manneken Pis

De meest iconische inwoner en bekendste bezienswaardigheid van Brussel is natuurlijk Manneken Pis. Het standbeeld van het plassende jongetje is te vinden in het centrum van Brussel, maar je moet er niet teveel van verwachten. Ondanks dat het een van de meest gefotografeerde bezienswaardigheden in de stad is, is het beeld in werkelijkheid erg klein en stelt het eigenlijk niet zoveel voor. Wel leuk zijn de vele pakjes die hem op bepaalde dagen in het jaar worden aangetrokken. En erg grappig: in de buurt vind je ook een standbeeld van een plassend meisje (Jeanneke Pis) en een plassende hond (Zinneke).

Atomium

Nog zo’n icoon dat je niet mag overslaan tijdens een stedentrip Brussel: het Atomium is misschien wel een van de bekendste bouwwerken van heel België. Het gigantische bouwwerk moet een enorm uitvergroot ijzerkristal voorstellen en bestaat uit een ingewikkelde constructie met negen bollen van 18 meter doorsnee. Het monument werd in 1958 neergezet ter ere van de Wereldtentoonstelling en is nog steeds een van de populairste bestemmingen in Brussel. Vijf van de bollen zijn toegankelijk voor publiek en ingericht als expositieruimte. Daarnaast heb je vanuit de bovenste bol een geweldig uitzicht over de stad Brussel en kun je op een heldere dag kilometers ver kijken.

Grote Markt

Het kloppend hart van de stad Brussel wordt gevormd door de Grote Markt. Dit is het mooiste en belangrijkste plein in de stad, en een bezienswaardigheid op zichzelf. Het plein wordt namelijk omringd door vele prachtige gebouwen, waaronder het fotogenieke stadhuis dat de tand des tijds verrassend goed heeft doorstaan. Andere bezienswaardigheden zijn de vele historische gevels en het Broodhuis. Hierin vind je het Museum van de Stad Brussel, waar onder andere de kostuums van Manneken Pis tentoongesteld worden. Er is elke dag een bloemenmarkt op het plein, maar je vindt er ook vele terrassen waar menig toerist even neerstrijkt voor een Belgisch biertje.

Koninklijke Musea voor de Schone Kunsten

De Koninklijke Musea voor de Schone Kunsten is een verzamelnaam voor meerdere kunstmusea in de stad Brussel. Tezamen vormen ze de belangrijkste collectie van beeldende kunst in heel België en kunstliefhebbers mogen deze musea niet overslaan. Er zijn tentoonstellingen met laatmiddeleeuwse kunst, maar ook modernere thema’s en artiesten komen aan bod.

Stripmuseum

Leuk voor jong en oud: het Belgisch Stripmuseum. Hier duik je in de wereld van ’s lands bekendste stripfiguren en kun je tentoonstellingen bekijken van onder andere Kuifje en de smurfen. Je krijgt een inkijkje in het ontstaan van de stripcultuur en er worden ook regelmatig workshops striptekenen gegeven. Als je de tijd hebt is het bovendien erg leuk om de Brusselse striproute te volgen. Al sinds de jaren 90 hebben diverse stripfiguren een prominente plek in het straatbeeld gekregen en tijdens deze speciale route kom je ze allemaal tegen.

Jubelpark

Het mooiste park van Brussels het statige Jubelpark, dat al in de negentiende eeuw werd aangelegd ter ere van de de Belgische koning. Opvallend is de enorme triomfboog en de indrukwekkende zuilengalerij, maar je vindt hier ook een aantal musea en zelfs een moskee.

Winkelen in Brussel

Brussel is een geweldige winkelstad en staat bekend om haar vele warenhuizen, modewinkels en boetieks. De Neuvestraat, Louizalaan en Chaussée d’Exelles zijn de bekendste winkelstraten van de stad, en combineren trendy winkelketens met luxe modehuizen. Het is ook een aanrader om eens een kijkje te nemen bij Les Galeries Royales Saint-Hubert. hier vind je niet alleen de nodige boetieks, maar ook een aantal van de beste chocolatiers van heel Brussel. Want wat dat betreft mag je niet met lege handen thuiskomen na een weekendje Brussel.

Reizen naar Brussel — Hoe kom je er?

Brussel ligt in het hart van België en is uitstekend bereikbaar met zowel openbaar vervoer als de auto. Vanaf de Nederlandse grens is het ongeveer een uurtje rijden, maar met de hogesnelheidstrein sta je ook binnen mum van tijd in het centrum. Eenmaal aangekomen in Brussel zul je al snel ervaren dat veel bezienswaardigheden bij elkaar liggen en dat je te voet een heel eind komt. Brussel beschikt daarnaast over een uitstekend metronetwerk, maar je kunt ook een fiets huren via het deelfietsensysteem.

Brussel ervaringen & beoordelingen

De Brussel ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Brussel ervaring.

-
Totaalscore

Er zijn nog geen beoordelingen ingevuld voor .

Brussel op de kaart

Bezienswaardigheden België

Gezellige Vlaamse studentenstad
Brussel
Bruisende Belgische hoofdstad
Bruisende Belgische modestad
Bourgondische stad aan de Maas
Populaire badplaats aan de Belgische kust
Gezellige Vlaamse studentenstad
Mooiste stad van België
Natuur en outdoor
Het 'kleinste' stadje ter wereld
Groen stukje Vlaanderen
Naar het strand in België

Reizen naar België

Wil je meer weten over reizen naar België? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar België

Blogs over Brussel