Copacabana

Uitvalsbasis voor het Titicacameer

Nee, we hebben het niet over dat wereldberoemde strand in Rio de Janeiro, maar over het sfeervolle Boliviaanse plaatsje aan het Titicacameer. Copacabana is vaste prik voor reizigers door dit deel van Zuid-Amerika en een bestemming waar een hoop te zien en te doen valt.

Copacabana

Je zal niet de eerste reiziger zijn die wat langer blijft hangen in het Boliviaanse stadje Copacabana. De sfeer is goed, er zijn volop voorzieningen voor backpackers en wereldreizigers, en er valt bovenin een heleboel te ondernemen.

Het centrum van Copacabana

Copacabana is een sfeervol plaatsje dat goed is ingericht op reizigers en backpackers. Je vindt er volop leuke straatjes met tourbureau’s en souvenirwinkels, en je hebt ruime keuze aan hotels en guesthouses in alle prijsklassen. Echt veel indrukwekkende bezienswaardigheden zijn er niet. Er is een strandje dat erg populair is onder de lokale bevolking en het is daarnaast een aanrader om een bezoek te brengen aan de mooie 16de eeuwse kathedraal. Het spierwitte bouwwerk geldt als bedevaartsoord voor lokale gelovigen, en ook als toerist is het niet moeilijk om onder de indruk te raken van zowel het interieur als de buitenkant.  

Cerro Calvario

Wie de benen wilt strekken kan een hike maken naar de top van de Cerro Calvario, een bergtop die een geweldig uitzicht geeft over het centrum van Copacabana en de oevers van het Titicacameer. Om er te komen moet je een steile heuvel beklimmen en op deze hoogte kan dat flink wat inspanning kosten. Maar wie na een half uurtje boven staat, kan beamen dat het de moeite meer dan waard geweest. Plan je bezoek bij voorkeur tijdens zonsondergang, want dan is de omgeving op zijn mooist.

Titicacameer

Copacabana ligt aan de oevers van het Titicacameer, het hoogst bevaarbare meer ter wereld. Het meer is bezaaid met tal van mysterieuze eilandjes en het speelde een belangrijke rol binnen de cultuur van de Inca’s en de Quechuas en Uros indianen. Het is voor veel reizigers de voornaamste reden om deze kant op te reizen en tijdens een verblijf in Copacabana kun je maar moeilijk om het Titicacameer heen. Vrijwel alle tours en excursies vinden plaats op het water, langs de oevers of op een van de vele eilandjes. Zo kun je met een zogenoemde pedalo (waterfiets in de vorm van een zwaan) een tochtje maken over het water.

Islas Flotantes

Vrijwel overal in Copacabana worden dagtrips en tours aangeboden naar de wereldberoemde Islas Flotantes de los Urus in het Titicacameer. Deze drijvende eilandjes zijn gemaakt van riet en sterk genoeg om hele dorpen op te bouwen. In totaal bestaan de Islas Flotantes uit zo’n 40 eilanden en ze werden van oorsprong bewoond door de Urus. Anno nu is het echter een van de bekendste toeristische attracties in heel Zuid-Amerika, en het echt authentieke Bolivia ga je er niet tegenkomen. Het is allemaal een tikkeltje commercieel, maar als je daar doorheen weet te kijken heb je best een leuke dagtrip in het verschiet. Het blijft natuurlijk bijzonder om te zien hoe men deze rieten eilandjes heeft kunnen maken. 

Isla del Sol

Behalve een bezoek aan de Islas Flotantes kun je ook een dagtrip maken naar het eiland Isla del Sol, gelegen in het Titicacameer. Dit is een echt eiland en een van de mooiste plekken in de omgeving. Het eiland ligt op zo’n 2 uur varen vanuit Copacabana en het lijkt alsof je terug in de tijd bent gereisd. Hier maak je kennis met een cultuur die nog nauwelijks door het moderne leven is beïnvloed en kun je een hele dag zoet zijn met rondkijken. Er zijn bijvoorbeeld geen auto’s op het eiland en vrijwel alles wordt per ezel vervoerd. Je kunt mooie wandelen op Isla del Sol, een hapje eten en aan het eind van de dag weer de boot terug naar het vasteland nemen, maar het is ook zeker een aanrader om een nachtje te blijven slapen. 

Huur een scooter

Heb je de tijd genomen om Copacabana te ontdekken en bovenstaande excursies kunnen afstrepen? Copacabana ligt in een prachtig landschap dat wordt gekenmerkt door steile heuvels en boerderijen. Je kunt hier ontzettend mooie hikes maken in de omgeving, maar het is ook leuk om een scooter te huren en op die manier een beetje rond te kijken. Je hebt dan alle vrijheid om op zoek te gaan naar mooie plekjes in de omgeving. 

Reizen naar Copacabana — Hoe kom je er?

Copacabana ligt aan de oevers van het Titicacameer en is een populaire bestemming binnen Bolivia. Het ligt op een kleine drie uur reizen van de stad La Paz, maar je kunt Copacabana ook makkelijk bereiken vanuit Peru. Het is slechts een klein stukje van de grens met Peru en de stad Puno, dat ook een belangrijke uitvalsbasis is voor een bezoek aan het Titicacameer.

Copacabana ervaringen & beoordelingen

De Copacabana ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Copacabana ervaring.

Er zijn 0 Copacabana ervaringen geplaatst.

-
Totaalscore

Bezienswaardigheden Bolivia

Reis naar de zoutvlaktes van Bolivia
Het witte stadje van Bolivia
Kleurrijke hoofdstad van Bolivia
Indrukwekkend mijnwerkersstadje
Toegangspoort tot de Amazone en de pampa’s
Meer vol mysteries
Een Boliviaanse metropool

Reizen naar Copacabana

Groepsreis Argentinië, Paraguay & Brazilië; Tango en samba in één reis

Groepsreis Argentinië, Paraguay & Brazilië; Tango en samba in één reis

De twee grootste landen van Zuid-Amerika nu verenigd in een groepsreis! In de hipste stad ter wereld...

vanaf
€ 2.099
Rondreis ZUID-BRAZILIE - 18 dagen; "Bem vindo ao Brasil"

Rondreis ZUID-BRAZILIE - 18 dagen; "Bem vindo ao Brasil"

Groepsrondreis
18 dagen

Begin je rondreis op het goudgele strand van Copacabana in Rio de Janeiro. Op de grens met Argentini...

vanaf
€ 2.645
25-daagse groepsrondreis Hoogtepunten van Zuid-Amerika

25-daagse groepsrondreis Hoogtepunten van Zuid-Amerika

Groepsrondreis
25 dagen

Gun jezelf deze spectaculaire rondreis en ontdek in 25 dagen tijd letterlijk alle hoogtepunten van Z...

vanaf
€ 4.749

Reizen naar Bolivia

Wil je meer weten over reizen naar Bolivia? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Bolivia

Blogs over Copacabana

Op verkenning door Bolivia
17 september 2012