Chobe National Park

Prachtig wildreservaat vol wild

Aan de Chobe rivier ligt één van de mooiste wildparken van heel Afrika: Chobe National Park. Chobe NP is vooral bekend geworden door de enorme hoeveelheden olifanten. Maar uiteraard zul je tijdens een safari nog véél meer wild spotten!

Chobe National Park

Bij de grens tussen Botswana en Namibië is het Chobe National Park te vinden. Dit nationaal park is vernoemd naar de Chobe rivier in Afrika. Deze rivier heeft een totale lengte van 731 kilometer en vormt gedeeltelijk de grens tussen de twee landen. De rivier ontspringt in de Angolese hooglanden, als Kuando, en stroomt via de Caprivistrook in Namibië naar het moeras dat behoort bij de Lyniantirivier. Vanaf dit punt gaat het water verder richting het oosten en vanaf hier wordt de rivier de Chobe genoemd. Chobe National Park is vernoemd naar deze rivier en is in totaal te vinden in Botswana.

Chobe en Moremi

Er zijn twee indrukwekkende gebieden te bezoeken, namelijk het Chobe National Park en het Moremi Game Reserve. In de meeste gevallen wordt een bezoek aan beide gebieden met elkaar gecombineerd, zodat je een optimale indruk van de omgeving hebt. Dit is absoluut de moeite waard, want zowel Chobe National Park als Moremi Game Reserve zijn zeer indrukwekkend. Het grootste verschil tussen de twee ligt in het feit dat er in Moremi aanzienlijk minder groot wild leeft dan in Chobe National Park.

Chobe National Park

Chobe NP

Chobe Nationaal Park

Een bezoek aan Chobe National Park

Wanneer je Chobe National Park bezoekt, dan kun je niet alleen genieten van een zeer bijzondere omgeving, maar je kunt er ook uitgebreid kennis maken met de wilde dieren die er leven. Zeker in de drogere maanden van het jaar kun je veel wild zien in de omgeving van waterbronnen. In de andere maanden van het jaar kun je het best naar wilde dieren op zoek gaan in de buurt van de glasvlakten die in het oosten van Chobe National Park te vinden zijn. Veel wilde dieren grazen hier. De kans dat je een olifant tegenkomt is relatief groot. In Chobe National Park woont het grootste aantal olifanten van heel Afrika.

Een bezoek aan Moremi Game Reserve

Moremi Game Reserve is te vinden in de Okavango Delta, aan de oostelijke zijde. Het gebied neemt ongeveer 35% van het oppervlak van de Okavango Delta in beslag. Er zijn zeker ook wilde dieren te vinden in Moremi Game Reserve, al zijn het er minder dan in Chobe National Park. De wilde dieren in dit gebied zijn voornamelijk te vinden op de graslanden en bij de uitgestrekte moerassen. Uiteraard kun je ook hier genieten van een indrukwekkende natuur.

Moremi Game Reserve

Moremi Game Reserve

De toegang tot Chobe National Park

Chobe National Park is niet zomaar te bezoeken en een bezoek is ook niet gratis. Het is nodig om een zogenaamde permit te betalen en je moet je bezoek vooraf regelen met het Department of Wildlife and National Parks. Hiervoor is het nodig een DWNP kantoor te bezoeken. Deze is bijvoorbeeld in de plaats Maun te vinden.

De toegang tot Moremi Game Reserve

Je hebt geen toestemming nodig om Moremi Game Reserve te bezoeken en je hoeft dan ook geen permit te betalen. In het park zijn zogenaamde selfdrive paden te vinden waar je vrij mag rijden met je eigen auto. Echter, dit geldt niet in het hele park. Er zijn een aantal gebieden in het park te vinden waar een private concessie uit is gegeven. Hier mag niet zelf gereden worden. Je kunt in het park enkele eilanden aandoen, waaronder ook Chief’s Island. Hier kan je soms de neushoorns bewonderen, welke zich niet heel gemakkelijk laten zien. Het is niet toegestaan om in het park te rijden als het donker is of om af te wijken van de paden.

Chobe safari

Chobe safari lodge

Zelf op safari

In Moremi Game Reserve hoef je geen safari te reserveren, maar kun je heel gemakkelijk met een eigen auto een safaritocht organiseren. Er zijn meerdere wilde dieren te bewonderen tijdens de tocht door het gebied, maar je kunt ook enkele bijzondere natuurverschijnselen bekijken. Zo kun je langs diverse rivieren rijden, waar je mogelijk ook wild tegenkomt, en je kunt langs zoutpannen en waterpannen rijden. Daarnaast is er in het oostelijke deel, waar veel selfdrive paden te vinden zijn, veel grasland aanwezig. Ook hier zijn veel wilde dieren te vinden. Het zelf plannen en rijden van een safaritocht is uitsluitend aan te raden wanneer je over een 4wd beschikt. Uiteraard is het belangrijk om in de auto te blijven. In het park zijn enkele campings te vinden waar je kunt overnachten wanneer je meerdere dagen in het Moremi Game Reserve wilt blijven om het optimaal te ontdekken.

Reizen naar het Chobe National Park — Hoe kom je er?

Om in Botswana aan te komen zit je, gerekend vanaf het vliegveld in Amsterdam, ongeveer dertien uur in het vliegtuig. Als je vervolgens naar het Chobe National Park wilt rijden, dan doe je dit het beste vanuit de plaats Maun. Vanaf hier kun je de geasfalteerde weg richting Shorobe volgen. Op twintig kilometer ten noorden van deze plaats is de Buffalo Fence te vinden. Dit is een corridor voor de scheiding van wild en vee. Op ongeveer een kilometer voor het hek ga je links de richting van de South Gate op.

Chobe National Park

Beste reistijd voor het Chobe National Park

De beste reistijd voor het Chobe National Park is tijdens het droge seizoen, van mei tot begin november. Tijdens deze periode regent het minder waardoor de wilde dieren meer naar de waterplaatsen en rivier trekken. Ideaal om wild te spotten dus!

Chobe National Park ervaringen & beoordelingen

De Chobe National Park ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Chobe National Park ervaring.

Er zijn 2 Chobe National Park ervaringen geplaatst.

10,0
Totaalscore

2 beoordelingen

10

Dagexcursie Chobe Np

Botswana
Chobe National Park
17-01-2018

Nog nooit zoveel olifanten bij elkaar gezien. Dit vergeet je nooit meer!!!! In de ochtend over het water en in de middag een gamedrive.

Gereisd met partner
10

Amazing Africa!

Botswana
Chobe National Park
20-01-2016

Super veel dieren gezien die ook ontzettend dicht bij de jeep kwamen. Ook een boottocht gemaakt waar we honderden olifanten langs het water zagen staan. Ook snorkelende olifanten die het water over staken ;) prachtige natuur!

Gereisd met partner

Chobe National Park op de kaart

Bezienswaardigheden Botswana

Schitterend natuurgebied vol wild
Indrukwekkend woestijnlandschap
Chobe National Park
Prachtig wildreservaat vol wild
Toegangspoort tot het ultieme Botswana
Gegarandeerd de Big 5 spotten

Reizen naar Chobe National Park

Rondreis Botswana, Woestijn en Waterland Safari (14 dagen) - Van Verre

Rondreis Botswana, Woestijn en Waterland Safari (14 dagen) - Van Verre

Individuele rondreis
14 dagen

Onmisbare hoogtepunten van Botswana en de waterrijke Caprivi in Namibiƫ. Tijdens deze complete safar...

vanaf
€ 4.600

Reizen naar Botswana

Wil je meer weten over reizen naar Botswana? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Botswana