Maun

Toegangspoort tot het ultieme Botswana

Maun is de derde stad van Botswana en een bekende halte op de route van menig rondreis door het land. Dat heeft alles te maken met de gunstige ligging ten opzichte van een van de highlights van Botswana, namelijk de Okavango Delta. Vanuit Maun kun je eenvoudig een reis boeken naar dit indrukwekkende gebied.

Maun

Maun ligt in het noorden van Botswana, ten zuidwesten van de Okavango Delta. Het is de toegangspoort tot dit natuurlijke hoogtepunt van het land en een goede uitvalsbasis voor een safari. Want je hebt er niet alleen de natuur van de Okavango Delta binnen handbereik, ook het aantrekkelijke Moremi Game Reserve is een aanrader.

Nhabe Museum

Er zijn niet heel veel bezienswaardigheden in Maun, want de meeste reizigers zijn nou eenmaal gefocust op de natuurparken eromheen. Heb je tijd over in Maun, dan is het een aanrader om in ieder geval het Nhabe Museum in de stad te bezoeken. Het is een kleinschalig museum dat zich heeft gespecialiseerd in de geschiedenis van het gebied, en daarom extra leuk om te bezoeken. Een leuke manier om wat meer te weten te komen over Maun, met regelmatig wisselende tentoonstellingen en een leuke giftshop waar je bijzondere handgemaakte souvenirs uit de omgeving kan kopen.

Maun, Botswana

Maun, Botswana 

Boottochtjes

Maun ligt in een gebied met veel water en het is ontzettend leuk om een dagje te gaan varen. De kans is groot dat je gaat varen tijdens een safari in de Okavango Delta, maar ook in de directe omgeving van Maun is het leuk om het water op te gaan. Maak bijvoorbeeld een tochtje over de Thamalakane Rivier, die langs het stadje kronkelt. Het is een aanrader om aan boord te stappen van een traditionele mokoro, een soort kano. Tijdens zo’n excursie krijg je een uniek inkijkje in het leven langs de oevers en heb je geweldig uitzicht over de wilde dieren en kleine dorpjes langs de oevers. In vrijwel elk hotel kunnen ze je helpen met het regelen van een dergelijke boottocht over de rivier.

Okavango Delta

Het hoogtepunt van je reis naar Botswana is zonder twijfel een bezoek aan de Okavango Delta. Dit indrukwekkende moerasgebied is gelegen in het noorden van Botswana en is dé plek voor een safari. Hier heb je kans om dieren te spotten zoals nijlpaarden, olifanten, buffels en leeuwen, en daarmee doet het Botswana niet onder voor andere safari-landen. Omdat het deltagebied uitsluitend uit moeras en water bestaat, is het niet mogelijk om met een auto op safari te gaan. Wil je dieren spotten, dan kun je aansluiten bij een wandel- of bootsafari door het gebied. Dat is extra spannend, want je komt veel dichter bij de dieren. Een dergelijke excursie kun je regelen via het Wildlife Office in Maun.

 Maun, Botswana

Maun, Botswana

Bekijk de Okavango Delta vanuit een vliegtuigje

Een van de gaafste manieren om de Okavango Delta te bewonderen is vanuit de lucht. Overal in Maun vind je bureautjes waar ze vliegtours aanbieden over het gebied. Het is een geweldige ervaring om in zo’n klein propellervliegtuig te stappen en de omgeving vanaf grote hoogte te bekijken. Je ziet kuddes over de vlaktes rennen en jonge dieren die bij hun moeder drinken. Daarnaast krijg je een geweldig beeld van de uitgestrektheid van het gebied en diversiteit van het landschap. Heel goedkoop is het niet, maar het is elke cent waard. Dus vergeet die vliegangst en maak je klaar voor een geweldige ervaring.

Moremi Game Reserve

Maun is niet alleen de toegangspoort tot de Okavango Delta, het is ook het startpunt voor een bezoek aan het Moremi Game Reserve. Ben je op zoek naar een klassieke safari-ervaring in Botswana, dan moet je hier zijn. Hier kun je zelf met een 4WD door het park rijden en op zoek gaan naar ontmoetingen met wilde dieren. Het park bestaat uit drie verschillende landschappen, namelijk steppes, moerassen en bossen. Je kunt er de Big Five spotten, maar er leven ook dieren zoals hyena’s, jakhalzen, giraffen en cheeta’s. Het Moremi Game Reserve ligt op ongeveer 95 kilometer rijden van Maun.

 Maun, Botswana

Maun, Botswana

Reizen naar Maun — Hoe kom je er?

Maun ligt in het noorden van Botswana en ligt nabij een vliegveld dat verbindingen heeft met binnenlandse bestemmingen en het Zuid-Afrikaanse Johannesburg en Kaapstad. Je kunt daar vervolgens een huurauto oppikken en verder reizen naar de Okavango Delta. Ben je een budgetreiziger en reis je met het openbaar vervoer, dan kun je ook eenvoudig met de bus in Maun geraken. Er gaan bussen naar binnenlandse bestemmingen, met aansluitingen naar Namibië. In theorie is het mogelijk om in een dag van Windhoek naar Maun te reizen.

Eenmaal aangekomen is Maun kun je gebruik maken van de minivans die vaste routes rijden, maar ook een taxi nemen naar bestemmingen en hotels die niet op de route liggen.

Maun ervaringen & beoordelingen

De Maun ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Maun ervaring.

-
Totaalscore

Er zijn nog geen beoordelingen ingevuld voor .

Maun op de kaart

Bezienswaardigheden Botswana

Schitterend natuurgebied vol wild
Indrukwekkend woestijnlandschap
Prachtig wildreservaat vol wild
Maun
Toegangspoort tot het ultieme Botswana
Gegarandeerd de Big 5 spotten

Reizen naar Botswana

Wil je meer weten over reizen naar Botswana? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Botswana

Blogs over Maun

Tips voor Botswana
28 juli 2012